Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Скільки води споживає автомат – 6 причин великої витрати води пральної машини

Дата публікації: 18.10.2017 15:16
Дата оновлення: 18.10.2017 15:16

Сучасні пральні машинки автоматичного типу широким комплектом пцій, але і вміють економити. Щоб не ворожити, скільки води витрачає кожен раз пральна машина користувача, перегляньте інформацію з цієї статті. Ми розглянули, які чинники впливають на водорасход, як вибрати економічний агрегат. Також ми розповідаємо, як порахувати водорасход самому і як його зменшити.

Від чого залежить витрата води?




Компанії-творці автоматичних пральних машинок вказують в паспорті пристрою, скільки приблизно води, а також електричної енергії воно споживає за прокрутку. Компанії випускають агрегати з мінімальним 38 літровим водорасходом, а максимальним – 80 літровим витратою за прокрутку. В результаті отримуємо 59 літрів як стандарт. Зрозуміло, це значення – середнє, наприклад, Zanussi ZWSE680V 41 літр. Кількість витрачається побутовою для автоматичного прання об'єму залежить від різних факторів.

водопотребление стиральной машины

Скільки літрів" жере" пралка залежить від:




  • моделі. Нові версії, що випускаються різними фірмами, економічніше," старше" покоління – прожорливее. Деякі сучасні девайси використовують менше тридцяти літрів за один" сонячний захід", тоді як їх" батьки" витрачали в два рази більше. При цьому якість прання у новобранців не втрачається.
  • об'єму. Чим більше речей вміщує барабан, тим більше літрів зливає машинка, наприклад, розрахована на п'ять кіло завантаження LG FH0B8LD0 48 літрів.
  • експлуатаційних особливостей. Якщо користувач завантажує в агрегат максимум білизни кожен раз, то і води пристрої повинна бути максимально допустиму кількість. Але середній витрата буде менше, ніж при декількох частих" неповних" праннях.
  • вимог власника до якості полоскання і прання білизни. Деякі користувачі, що стирають взуття, верхній одяг, ковдри, а також інші об'ємні речі, нерідко запускають повторне прання. А при пранні дитячого одягу іноді потрібно повторне полоскання. Це також впливає на кількість рідини, яке забирає пристрій.
  • обираних програмних режимів. Якщо власник щоразу вибирає неощадливі режими, це впливає на загальне водоспоживання.
  • несправностей. Неграмотне підключення або поломка побутової техніки ведуть до того, що пралка стане" тринькати" водні об'єми. Наприклад, якщо зламаний клапан для затоки, вода заповнюватиме бак машинки, навіть якщо пристрій вимкнено.

Увага! В режимі, призначеному для швидкого прання (цикл займає близько півгодини) вода витрачається економніше.

Читайте також: Як вибрати пральну машину

Як вибрати економну машинку?




экономрежимы

Щоб придбати економний варіант, розгляньте технічні параметри пристрою.

Насамперед приділіть увагу показниками, які відносяться до споживання електроенергії. Більшість девайсів відносяться до А-класу вони витрачають 0,17 – 0,19 кВтг на кілограм речей.

Читайте також: Xiaomi MiniJ – розумну пральну замовляли?

Увага: чим більше" плюсів" варто після" А", тим економніше пралка.

Придивіться до середнього водорасходу за цикл і місткості барабана. Чим більше речей поміщається в машинку, тим більше води їй потрібно для прання. Порівняйте кілька моделей: агрегати, володіють різними показниками максимального завантаження, можуть споживати однакову кількість літрів. Наприклад, п'ятикілограмова Bosch WLG24260BY 40 літрів, а INDESIT IWSC 51051 UA 47,5 літрів.

Вибирайте варіант, оснащений функцією для швидкого циклу: зазвичай така опція передбачає, що машинка вистіривается речі за півгодини. Це дозволяє заощадити на воді, а ще – додасть користувачеві комфорту: швидко випрані і добре віджаті речі заощадять час.

Класичні моделі розпізнають частково завантажений барабан як повний. Заощадять воду ті пристрої, які забезпечені опцією, що дозволяє завантажувати барабан наполовину.

Читайте також: Підключення пральної машини – інструкція по самостійній установці з 7 пунктів

Як зменшити споживання води?



стиральные машины экономкласса

Щоб зрозуміти, чи дійсно пральна машина споживає надмірну кількість води, власнику варто заглянути в документи, які видаються з технікою, і подивитися, скільки повинно зливати і набирати пристрій.

Потім необхідно знайти опцію, призначену для прискореної прання, і заміряти свідчення, які видає лічильник. Це допоможе обчислити, який об'єм споживає машинка. Такі ж маніпуляції варто виконати, вибравши саму" жадібну" програму.

Важливо: щоб не помилитися в розрахунках, вимкніть крани і відключіть бачок унітазу, поки пралка працює.

Потім обчисліть середній водорасход. Якщо показники, проведені користувачем, перевищують заявлені виробником в кілька разів – зверніться до майстра: швидше за все агрегат зламаний.

Якщо ж пристрій в порядку, споживає трохи більше/менше (літрів на 15) заявленого, тоді намагайтеся прати в швидкодіючої програмі або вибирайте інтелектуальний режим – розраховує потрібний об'єм виходячи з ваги і типу тканини автоматично.

Читайте також: Цвіль в пральній машині: 3 етапи очищення

Підводячи підсумок скажемо, що справна пральна машинка не споживає набагато більше води, ніж вказано виробником. Щоб заощадити, краще вибирати режими, розраховані на прискорений процес прання. А перед придбанням економічного варіанта слід порівняти максимально вміщує вага білизни та середні показники водорасхода у кількох варіантів, придивитися до девайсів, що розпізнає половинну завантаження і забезпеченим інтелектуальною функцією.

Дивіться відео, щоб прати економно.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії