Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно вибрати брошурувальник

Дата публікації: 14.04.2016 14:01
Дата оновлення: 14.04.2016 14:01

Якщо ви вирішили придбати апарат для скріплення паперів, продумайте, для яких цілей ви його використовуватимете. Найголовніший параметр тут – кількість брошур, яку ви збираєтесь виготовляти на день. Другий за значимістю параметр – найбільша кількість аркушів, які зшиватиме машина.

Що треба знати про палітурну машину?

Палітурники бувають чотирьох основних видів, кожен з яких має свої особливості і призначений для різних цілей.

  • Палітурник на пластикову пружину має досить високу продуктивність. Пружина з пластику естетична, легка та надійна. Вона може мати будь-яке фарбування і практично будь-який розмір, максимальний діаметр пластикової пружини може використовуватися при обробці брошур 500 АРКУШІВ паперу. Також Серйозна перевага пружини із пластику – ЇЇ багаторазовість. Ви Завжди зможете замінити, витягти або додати листи в переплетену брошуру. Але Є і мінус – РОЗВОРОТ у брошури із пружиною із пластику понад 180 ГРАДУСІВ, це може бути не завжди зручно. Пластикову Пружину застосовують у разі необхідності скласти каталог продукції, прайси або підготувати матеріали до конференції.
  • Палітурник на металеву пружину зробить брошуру солідною і презентабельною. Металева пружина прослужить довше та при частому використанні збереже акуратний вигляд брошури. Цей тип пружин використовується при виготовленні календарів та рекламної продукції. Переплетений металевим дротом буклет або проспект може розкриватися на 360 градусів. Брошурувальник на металеву пружину має два типи перфорації – квадратний та круглий. Серед мінусів такого типу з'єднання аркушів паперу – неможливість додати до вже готового проспекту або книги нові сторінки, оскільки пружини з металу одноразові. Моделі брошурувальників на металевій пружині позбавлені таких властивостей, оскільки одноразові металеві пружини. Якщо ви скріпите листи з помилкою, виправити помилку неможливо, не зіпсувавши всю пружину. Моделі палітурників, доповнені функцією розгинання таких пружин, не стануть порятунком, тому що розігнута та знову зігнута пружина не матиме початкової форми. Крім того, максимальна кількість листів, що скріплюються пружиною з металу, не перевищує 120-130 штук.
  • Термопереплетник працює таким чином: нагріває особливу термопапку, в яку вкладений підготовлений до переплетення документ. Корінець папки, просочений клеєм, від нагрівання розм'якшується і скріплює брошуру. Після остигання виріб можна використовувати. Дорогі моделі термоброшурувальників забезпечені вбудованим охолоджувачем, що значно заощаджує час на створення готової продукції – результат ви отримуєте вже за хвилину, і за якістю він можна порівняти з книгою. Ще одним плюсом такого пристрою є велика (до 750) кількість листів, що одночасно переплітаються. Мінус – неможливість додати, витягти чи замінити сторінку.
  • Комбіновані брошуратори, які можуть працювати і з пластиковою, і з металевою пружиною, випускаються рідше, оскільки за якістю поступаються мономоделям.

Вибираючи біндери, слід знати, що вони бувають двох типів за принципом роботи.

  • Механічний палітурник наводиться в рух натисканням руки на спеціальний важіль. Такий тип з'єднання сторінок показаний для кількості листів від 5 до 30, тому що більша кількість листів вимагає значного зусилля для пробивання отворів. Наприклад, якщо вам потрібно переплести 100 аркушів, їх доведеться розділити на кілька стопок, а потім з'єднувати ці частини разом. Великих промислових об'ємів механічна модель витримати не зможе.
  • Електричний палітурник приводиться в дію кнопкою або педаллю, він приєднаний до мережі, і пробиває отвори дуже легко і швидко. Такі палітурні машини досить дорогі і розраховані на промислові об'єми роботи, тому їх купувати варто тільки якщо ви збираєтеся виготовляти великі тиражі друкованої продукції. Різні моделі передбачають пробивання 90-500 аркушів паперу одночасно.

Вибираємо брошувальник: що важливо врахувати?

Щоб придбати для обкладинки, яка буде відповідати всім вашим вимогам, перед покупкою продумайте всі вимоги, які ви будете пред'являти до неї і виберіть відповідні основні параметри.

Корпус палітурника буває зроблений з пластику, металу, або він буває комбінованим. Агрегати із пластиковим корпусом легкі, компактні та економічні, їх використовують для з'єднання документів ДО 120 Аркушів. Використовувати такі машини краще Не часто. Палітурники з металевим корпусом надійні, але Дуже масивні. Вага машини дозволяє переплітати найбільші об'єми документів, використовувати його можна Безперервно. Комбіновані корпуси із пластику з металевою станиною досить важкі, щоб дати вам можливість працювати із солідним об'ємом Документів. Вони є найкращим вибором для офісу або МІНІ-ДРУКАРНІ.

Максимальна товщина брошури – якщо ви випускаєте об'ємні вироби, то краще вибрати електричний палітурник з металевими деталями або повністю з металу. А якщо вам потрібен ще й швидкий результат, виберіть термоброшуровщик.

Кількість листів, що одночасно пробиваються, залежить від вимог до витратних матеріалів (пружин). Чим більша ця кількість, тим менше часу ви витратите на виготовлення готового виробу. Для кожної моделі такого агрегату вказано максимальний об'єм одночасної перфорації. Для стандартного офісу достатньо палітурника, що перфорує 10-12 аркушів одночасно. Більше 30 аркушів за раз – це вже промислові об'єми, і така машина є досить дорогою, в тому числі в експлуатації. Чим більше листів пробивається одночасно, тим вище відсоток перекосів та всілякого браку, і тим більше фізичних зусиль потрібно докладати.

Наявність можливості регулювати глибину перфорації та відступ від краю. Ці параметри важливі тільки для великого тиражу продукції, якщо товщина брошури більше 200 аркушів.

Можливість відключати ножі-пуансони, які пробивають отвори. Ця можливість полегшує роботу з форматами, що відрізняються від СТАНДАРТНОГО A4. Ця функція допоможе вам пробити саме стільки отворів і в тих місцях, де це потрібно. Вона актуальна в тому випадку, якщо ви робите календарі на металевій пружині та іншу подібну продукцію нестандартного формату.

Поділ механізмів перфорації та зшивання. Якщо ви використовуєте брошурувальник, щоб з'єднувати тонкі блоки, то краще купити модель, в якій обидві функції виробляються натисканням одного важеля. Для промислових об'ємів ідеальний агрегат, в якому палітурка і перфорація управляються окремо.

Коментарі
Залиште коментар