Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати знищувач документів

Дата публікації: 14.04.2016 14:34
Дата оновлення: 14.04.2016 14:34

Якщо ви вже користувалися подрібнювачем, то приблизно уявляєте собі його функції та особливості. Якщо ж ні, то перш ніж вибрати нову модель цього незамінного пристрою, вам варто визначитися з деякими параметрами, від яких залежить правильність вибору.

Критерії для вибору шредера

1. Інтенсивність, з якою буде працювати знищувач документів. Розраховується за кількістю аркушів паперу, які необхідно знищити в середньому за день, або за кількістю користувачів в офісі. Часто таке визначення робиться невірно – зокрема, купуючи шредер в офіс, де є секретар, ви можете вважати, що пристроєм буде користуватися тільки одна людина. Це найпопулярніша помилка, правильно розраховувати завантаження за загальною кількістю співробітників в офісі або відділі, для якого купується апарат. При появі подрібнювача в офісі їм стануть активно користуватися всі, оскільки секретар може бути зайнятий іншою справою, а документ необхідно знищити саме зараз.

Правильно визначити навантаження майбутнього устрою вкрай важливо, адже через помилки в цьому розрахунку приблизно чверть придбаних знищують виходить з ладу, і вам доведеться зробити покупку повторно. Більшість покупців, які придбали цей пристрій вперше, подрібнюють приблизно вдвічі більше паперів, ніж припускали при покупці. Виходячи із загальної кількості співробітників, ви з легкістю зможете визначити серію і модель шредера, який вам потрібен.

Класи бумагоізмельчітелей

  • Персональний (Р) – апарат використовуються одним приватною особою, працюють від випадку до випадку. Режим роботи зазвичай короткочасний, завантаження відбувається не більше 20 разів, знищується до 220 аркушів паперу в день (до 10-11 аркушів за завантаження). Такі апарати не гарантують високого рівня секретності, в основному нескладні і не мають додаткових функцій. Деякі моделі можуть знищувати кредитки і диски CD-DVD.
  • Офісний – такий шредер використовують співробітники невеликого офісу або відділу, числом до 5 користувачів. Розраховані на 25-50 завантажень в день, здатні знищити в нормі від 300 до 600 аркушів паперу в день (малий, серія Рs) і 600-1700 листів (середній, серія Sb). Завантажувати в них одночасно коштує не більше 20-22 аркушів. Ступінь секретності вища, урна вміщує від 20 до 70 літрів нарізаного паперу. Майже всі моделі можуть знищувати кредитки, диски CD-DVD і флоппі-диски.
  • Професійний (С) – пристрої цього класу розраховані на тривалу, в тому числі і безперервну роботу, ними можуть користуватися до 15 осіб, переробляють від 2 до 20 тисяч аркушів паперу за день (30-40 за одне завантаження). Такі механізми ідеальні для великих підприємств з великою документообігом, придатні для знищення архівів документів. Вони високопродуктивні, можуть знищувати кредитки, диски CD-DVD, флоппі-диски, банківські виписки, мають високу ступінь секретності, урна вміщує 80 і більше літрів.

2. Дуже важливо знати, що саме ви збираєтеся подрібнювати за допомогою вашого шредера. У нашому широкому асортименті ви зможете вибрати пристрої, подрібнюючі не тільки папір, але і скріпки, скоби від степлера, кредитки, диски і дискети.

3. Визначтеся зі ступенем секретності, яка потрібна вам для роботи. Ступінь секретності визначає, що знищує документів залишить в результаті від завантаженого в нього аркуша паперу.

Класи (ступеня) секретності бумагоізмельчітелей

  • 1 ступінь характеризує найпростіші шредери, які призначені для знищення документів загального змісту. Смуги не обмежені по довжині, а по ширині вони зобов'язані не перевищувати 11-12 мм.
  • 2 ступінь – подрібнювачі для внутрішньої документації, що має обмежений доступ (накази, службові записки і так далі), ширина смужки не більше 6 мм.
  • 3 ступінь – знищувачі документів конфіденційного типу, ширина смуги обмежена 2 мм. Або ж частинки документа можуть мати параметри 3,9х30-60 мм.
  • 4 ступінь – апарати цього класу подрібнюють секретні і важливі документи. Ширина смуг не повинна перевищувати 2 мм, довжина – 15 мм.
  • 5 ступінь – такі механізми створені для знищення документів під грифом «секретно» та близьких за значенням. Від вашого документа залишаться частинки 0,8х13 мм.
  • 6 ступінь – знищувані такими пристроями документи містять державну таємницю, перетворюючись в фрагменти приблизно 0,8х1 мм.

4. Не менш значущий при виборі апарату для розрізання документів тип різання.

Типи різання

  • Поздовжній (паралельний) – такі знищувачі паперу переробляють документи низького і середнього рівня секретності, перетворюючи їх в смуги різної ширини. Такі моделі мають більш високу продуктивність.
  • Перехресний – з-під ножів пристрою з цим типом різання документи високої секретності виходять у вигляді дрібних читаються фрагментів і не піддаються відновленню.

Інші базові характеристики часто залежать від класу і ступеня секретності пристрою.

  • Об'єм урни прямо пропорційний продуктивності подрібнювача – якщо ви будете знищувати великі об'єми документів, вам потрібен апарат з великою урною.
  • Максимальний розмір знищуваного листа визначається шириною приймальної частини.
  • Рівень шуму переважно вибирати низький, не вище 70 децибел – це дозволяє зберігати комфортну робочу обстановку в офісі.

Сучасні знищувачі документів можуть бути доповнені різними приємними бонусами: інформаційним ЖК-дисплеєм, прозорим віконцем в урні, що дає можливість контролювати її наповненість, лічильником листів, а також можуть підключатися до USB-порту.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії