Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Рекомендації по вибору ламінатора

Дата публікації: 14.04.2016 14:18
Дата оновлення: 14.04.2016 14:18

Така процедура облагороджує зовнішній вигляд цінних документів на паперових носіях, оберігаючи їх від механічних пошкоджень на зразок заломів і потертостей, а також впливу вологи і Бруду. Крім того, ламінація робить кольори документа більш яскравими і чіткими, покращуючи якість зображення, яке ніби «проявляється» під впливом властивостей глянсовою плівки. Ламінація необхідна для тих документів, які ви часто використовуєте, щоб захистити їх презентабельний зовнішній вигляд. Також ламінування застосовують при виробництві сувенірної та поліграфічної продукції, і в дизайнерсько-оформлювальних роботах. Щоб вибрати відповідне для цієї операції пристрій, потрібно знати особливості його роботи і будови.

Що потрібно знати про ламінатори?

Вибираючи обладнання для ламінування, варто врахувати кілька найважливіших критеріїв, пов'язаних з модифікаціями і видами цих пристроїв. Будь-яка модель ламінатора має свої унікальні параметри і особливості роботи, відрізняючись допустимим форматом документів і плівки.

Залежно від того, яка нагрівальна система використовується в пристрої, розрізняються три його сучасних типу.

  • Апарати з гарячими пластинами пропускають заготовку в пакеті через щілину між нагрітими пластинами, що грають роль Грубки. На виході плівка накочується до документа за допомогою холодних валів з Гуми. Це найпростіший тип пристроїв для ламінування, однак результат його роботи не ідеальний. Тепло від пластин передається на плівку через технологічний повітряний зазор. В результаті плівка нагрівається нерівномірно і може деформуватися. В такому агрегаті складно підібрати оптимальну температуру і стабілізувати її, до того ж холодні вали забирають частину тепла. В результаті продукція може мати бульбашки, «хвилі» і буває нестійкою до механічних пошкоджень (заломів). Ця технологія відходить в минуле, поступаючись місцем двом більш сучасним.
  • Пристрої для ламінування з гарячими валами, що нагріваються внутрішньої спіраллю з ніхромового дроту, універсальні і популярні за рахунок маси додаткових можливостей, які дає користувачам така технологія. Це і глянцевание, і тиснення фольгою по друку, і матування друку, і багато іншого.
  • Ламінатори з кумулятивним зовнішнім нагрівом, які мають одну пару гарячих валів, нагріваються за допомогою циліндра з кераміки та інших відповідних матеріалів, в який вбудований ніхромову спіральний Нагрівач. Вони доступні за ціною навіть для приватних користувачів і дають можливість якісно заламинировать як стандартні документи, так і ФОТОГРАФІЇ.

Також існують два типи захисних пристроїв, обумовлених способом використання витратних матеріалів – рулонний і пакетний, що розрізняються форматом і способом ламінування.

  • Пакетні апарати прості за конструкцією, компактні і недорогі. Завдяки цьому їх набувають для офісів, невеликих поліграфічних фірм і навіть для будинку. Вони призначені для невеликих і середніх об'ємів виробництва (візитки, буклети, ламінування документів). Такі пристрої використовують в роботі особливу пакетну плівку готовим форматом від А2 і більш, і товщиною від 60 до 250 мкм. Така велика кількість форматів плівки викликано тим, що її при ламінуванні не можна різати. Дешевші агрегати здатні використовувати меншу кількість форматів документів. Пакетну плівку при ламінуванні не можна розрізати на більш дрібні формати, тому існує велика кількість форматів плівки. Бувають офісні і професійні пристрої для ламінування. Перші призначені для дому або невеликого офісу, досить прості, і працюють на нагрівальних пластинах чи валах із зовнішнім нагрівом. Іноді їх постачають функцією реверсу, яка зупиняє процес і повертає документ для виправлення помилок. Професійні ламінатори завдяки пристрою з 4 або 6 валів дозволяють працювати інтенсивно і з великим діапазоном матеріалів, дозволяючи на виході отримати продукцію високої якості.
  • Рулонні агрегати рентабельні тільки для великих тиражів продукції. Вони працюють з форматами від А3 до А0 (плакати, календарі). На виході виходить рулон, який ріжеться спеціальним ножем. Деякі моделі дають можливість робити тиснення фольгою і одностороннє ламінування. Їх продуктивність вище і витратні матеріали дешевше, ніж у пакетних. Але працювати на таких пристроях може тільки навчений оператор.

Що потрібно врахувати при виборі ламінатора

Визначитися, яка модель пристрою для ламінування вам потрібна, допоможуть кілька найважливіших критеріїв відбору.

1. Який матеріал ви збираєтеся ламінувати (папір, картон, фотопапір), і плівку якої товщини виберете для виробництва? Чим товще матеріал, тим потужніше має бути ваше новопридбане пристрій, тому що слабка модель просто не впорається з таким матеріалом. Те ж саме стосується і плівки.
2. Якою буде інтенсивність роботи агрегату, або скільки копій ви плануєте робити протягом робочого дня? Чим більше об'єми виробництва, тим потужніше потрібен пакетний ламінатор, а для промислових об'ємів варто придбати рулонний. Не плутайте продуктивність зі швидкістю!
3. Максимальний формат ламінованого документа, визначається по його вузькій стороні. Чим більше формат, тим потужніше механізм для ламінування, який вам потрібен. Пакетні пристрої працюють з форматами А6-А3, рулонні – з форматами А3-А0. Чим ширше можливості, тим пристрій зручніше і продуктивніше. Якісна машина буде служити кілька років, і не факт, що вам не доведеться виконувати роботи на більших форматах, ніж ті, на які ви спочатку розраховували.
4. Чи потрібні додаткові функції, такі, як фольгирование, матування друку, глянцевание, можливість одностороннього ламінування, реверс? Якщо у вас невеликий офіс і ви не плануєте розширюватися, додаткові функції тільки зроблять вашу покупку дорожче.

Кому потрібний ламінатор Перш за все – підприємствам різного масштабу, що спеціалізуються на поліграфічної продукції. Тут мова йде про потужні машинах широкого формату з високою продуктивністю. Настільки ж потужні машини можуть знадобитися, якщо у вас велике підприємство або організація з великим документообігом – всі ці архіви вимагають тривалого зберігання. Фотосалон і фотостудії також не обійтися без подібного пристрою – послуги ламінування зараз дуже популярні. І навіть маленький офіс, де працює до десятка чоловік, зараз може дозволити собі придбати таку корисну машину – але, звичайно, в цьому випадку має сенс зробити вибір на користь досить простий пакетної моделі відповідного призначення.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії