Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно встановити посудомийну машину самому: 6 етапів

Дата публікації: 09.08.2018 13:55
Дата оновлення: 20.02.2023 11:43

Посудомийна машина надзвичайно зручний прилад і по-справжньому береже час. Нова техніка вимиє весь посуд і словом не промовиться: хіба що «пікне», коли закінчить. Але що робити, якщо за добрий прилад грошей не шкода, а от установникам платити вже не хочеться? Вихід є: встановити та підключити машинку самостійно. Як це правильно зробити, розповідає стаття.

 самостоятельная установка посудомоечной машины

Перевірка і підготовка машини

Ось, служба доставки привезла новеньку посудомийку. Хочеться швидше розписатися та розпаковувати. Але не варто поспішати. Краще зробити навпаки: службовці повинні розпакувати техніку у присутності майбутнього власника, а той перевірити її.

Рада: якщо посуду буває небагато, то щоб не витрачати багато води, можна придбати варіант з половинним завантаженням.

нормально доставленные посудомойки выглядят, как с иголочки

Що для цього потрібно:
Перевірити зовнішність. На корпусі не повинно бути подряпин, сколів, вм'ятин та інших ушкоджень.
Звіритись із переліком поставки. ньому – список комплектуючих (додаткових та запасних деталей).
Перевірити машину зсередини, трохи похитавши її: якщо чути скрипи або скрегіт, щось стукає – якісь деталі не в порядку.

Рада: щоб не витрачати багато на електрику, варто вибрати модель з класом енергоспоживання не нижче А. Підказка: чим більше плюсів після літери, тим економічніша техніка, наприклад, у SMS68PI01E їх цілих три.

Якщо щось не так, то вірним кроком стане відмова від техніки. Якщо все нормально, можна підписувати квитанцію і відпускати кур'єрів.

Читайте також: ТОП-10 кращих посудомийних машин

Установка

Коли перевірка закінчилася, настало час підключення. Отже, як правильно встановити посудомийну техніку самостійно?

Інструкція зі встановлення своїми руками

1. Перш ніж вмикати машину, слід позбавити її ущільнювачів і фіксаторів, які використовуються для надійності під час транспортування.
2. Поставити посудомийку в потрібне місце. Бажано визначити заздалегідь, де вона стоятиме.

классная посудомойка GS 52010 W

Важливо:ТЕХНІКА повинна стійко розташовуватися на поверхні. Якщо Підлога нерівна – МОЖНА скористатися спеціальними килимками або ніжками. Також Варто відзначити, що техніка, що вбудовується, повинна щільно прилягати до меблів.

3. Переконатися, що відстань від приладу до точки, де зливатиметься вода, не більше півтора метра. Це Необхідно, щоб насос, що викачує воду через зливний шланг, працював нормально і не зносився передчасно.

 встраиваемая посудомоечная машина CDIM 5366-07 вплотную прилегает к стенкам

НА тему: ТОП-8 кращих виробників посудомийних машин

Підведення води

Своїми руками підключити прилад до води – справа неважка, але досить клопітна, оскільки вимагає уважності і обережності. Нижче описано, що робити.

Цікаво: виробники виготовляють пристрої, які можна підключати до водопроводу і з холодною, і гарячою водою. У цьому випадку все упирається в економію електрики: машинці не доведеться гріти воду.

подведение воды к посудомойке

Щоб посудомийна машина працювала, їй необхідний окремий водовідведення. Часто його оснащують фільтрами, які очищають воду, перешкоджаючи попаданню всередину камери техніки піску, бруду та шматків іржі з водопроводу. Власне відведення для фільтра не потребує сантехніки: він чистить себе самостійно.

Якщо внутрішній зливальний клапан відкриється, він може викликати потоп. Щоб цього уникнути, потрібно встановити вентиль, за допомогою якого можна перекрити воду.

Рада: від потопу і модель, оснащена захистом від протікання. Вона сама заблокує водозабір у камеру. Така розумна опція є, наприклад, у DTC36610W.

Що ще почитати: Миючі засоби для посудомийної машини – 5 корисних рекомендацій

Злив

Брудній воді теж кудись подітися треба. Можна організувати злив двома методами:
1. через шланг до раковини;
2. шляхом встановлення зливу прямо в систему каналізації.

І те, й інше неважко зробити самостійно. Перший спосіб — простіше, проте не такий надійний: можна уявити, яка неприємність станеться, якщо шланг раптом вискочить із раковини.
Другий спосіб передбачає ще один водовідведення та встановлення спеціального аксесуара у вигляді сифона. Це не дозволить посудомийній машині набирати стічні води в камеру.

Рада: варіант – SPS 50E88 EU. Модель обладнана функцією відкладеного старту, тому зможе вимити посуд до приходу господарів.

подведение слива

Щоб підстрахуватися, потрібно встановити злив з техніки так, щоб місце, де він входить у відвідну трубу, знаходилося нижче, ніж власне шланг. Як це влаштувати правильно:

  • закріпити зливну трубку за півметра від місця з'єднання, де вона буде підключена до стоку;
  • зігнувши трубку для зливу, з'єднати її з сифоном.

Дізнайтесь: Посудомийна машина погано миє посуд – 11 можливих причин

Підключення до електромережі

Як правильно підключити посудомийну машину до електричної мережі своїми руками
Підібрати провід Потрібен, мідний, трижильний з двоміліметровим перетином. Це провід із запасом: при максимальних навантаженнях на мережу техніка не постраждає і не вийде з ладу.
Встановити захисний автомат

Спрацьовує при перевантаженнях та перепадах напруги. Потрібен варіант 16А. Він вимкне посудомийку сам, коли потужність досягне показника 3,6 кВт.

Важливо: встановлювати такий автомат необхідно, підключаючи його до вже встановлених захисних пристроїв, які призначені для інших побутових приладів.

Заземлити

Заземлення – гарантія безпеки. Що треба знати:

  • У старих будинках заземлення здійснюється не за допомогою спеціальних шин, а виведенням в нульову фазу на електрощитку.
  • Не варто підключати техніку до розеток для електропліт, щоб не створювати занадто велике навантаження.
  • Не можна заземлювати на трубах. Труби, які призначені для постачання будівлі газом, водою та теплом – це провідники. Заземлення на них може призвести до того, що посудомийка загориться.


Схема підключення – в малюнку нижче.


подключение посудомойки к электросети

Рада: якщо потрібно мити багато посуду разом, знадобиться містка GS 52010 W. вона справляється з дев'ятьма комплектами посуду.

Перший запуск

Щоб дізнатися, чи правильно встановлена та підключена посудомийка, потрібно її запустити після всіх вищеописаних маніпуляцій. Запускати девайс необхідно вхолосту: без посуду, але з миючим засобом та сіллю. Перше допоможе почистити робочі поверхні посудомийної техніки від забруднень, які є природним наслідком складання. А сіль знадобиться, щоб пом'якшити надто тверду воду.

Рада: невеликого простору, а також якщо посуду накопичується небагато, знадобиться компактна ESF2400OH. Вона містить 6 комплектів посуду.

 компактная посудомойка Electrolux ESF2400OH

Не потрібно йти під час першої «прогонки» машники. Навпаки, потрібно бути поруч і стежити за технікою протягом усього циклу. Так можна побачити, як працює електроніка, подається, нагрівається і зливається вода, оцінити роботу фільтрів та інших систем.

Корисно: Посудомийна машина – що можна мити, а що не можна? 20 корисних порад

Як видно, встановити і підключити посудомийну машину самому – нехитре заняття, і навіть не дуже клопітне. Зробивши це своїми руками, можна і гроші заощадити, і умови гарантії не порушити. А ще – відчути себе майстром.
Втім, якщо сумніви є чи часу возитися немає – краще викликати професіоналів. Ці хлопці достеменно знають, що до чого, і зроблять усе правильно.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії