Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Поради з експлуатації та догляду за кухонним комбайном – 10 корисних рекомендацій

Дата публікації: 06.08.2018 11:59
Дата оновлення: 08.12.2023 13:27

Кухонний комбайн – цінний помічник господарок. Він вміє:

  1. Шинкувати продукти;
  2. Змішувати компоненти;
  3. Замішувати тісто;
  4. Готувати фарш;
  5. Збивати білки.

І ще безліч інших корисних штук. Тому дуже прикро, коли через незнання азів користування апаратом такий потрібний на кухні девайс виходить з ладу.

Щоб агрегат служив вірою та правдою багато років, варто дотримуватись простих правил його експлуатації та очищення. Яких саме? Описано у статті.

 Кухонный комбайн

Читайте також: 4 причини, навіщо потрібен кухонний комбайн: докладно про гаджет

Як правильно користуватись кухонним комбайном?

Девайси часто прості в управлінні (наприклад, апарат від Philips), всі подробиці їх налаштування та експлуатації відображені в інструкції. Проте, перш ніж розпочати створення кулінарного шедевра, варто скористатися наступними рекомендаціями.

Порадада № 1.ВИКОРИСТОВУВАТИ Аксесуари до техніки лише за призначенням. Ножі, Вінчики, терки повинні застосовуватись для певного виду сировини (М`ясо, Овочі, яєчні білки та інше). Наприклад, Гострі леза стануть у нагоді, коли потрібно подрібнити тверді компоненти майбутньої Страви. Трохи ЗАТУПЛЕНІ для змішування продуктів.

Комплектуючі
Призначення
дисковий ніж нарізка та шаткування продуктів
тертка перетирання продуктів: наприклад, сир, шоколад
диск-емульгатор (вінчик, емульсійна насадка) збивання соусів, яєць, рідин
тістомішалка замішування тіста
млинок помел круп, кави, спецій
м`ясорубка приготування фаршу
мультирізка нарізка овочів, фруктів

Комплектующие к кухонному комбайну

Порада №2. використовувати агрегати безперервно. Машину можна вивести з ладу, перегрів двигун, якщо без пауз обробляти велику кількість сировини. Інформація про те, яка кількість «відпочинку» потрібна агрегату, зазвичай вказується в інструкції, якщо цих даних немає – на кожні 3-7 хвилин потрібно близько 30 секунд перерви.

 Инструкция и мотор кухонного комбайна

Порада №3. компоненти перед завантаженням у пристрій. Незалежно від потужності приладу, обов`язково потрібно нарізати кубиками, кружальцями, будь-якими фігурами овочі та фрукти перед обробкою в агрегаті. Занадто великі шматки можуть послабити або пошкодити двигун або зовсім скоротити його робочий ресурс.

 Овощи для кухонного комбайна

Рада №4. Щільно закривати кришку агрегату. Це запобігатиме витоку під час обробки інгредієнтів. Більшість приладів видають клацання, якщо кришка добре закрита. Також деякі екземпляри мають ущільнювач на кришці для кращої герметичності роботи апарату (наприклад, Gorenje SBR 1000BE).

Може зацікавити: ТОП-10 найкращих кухонних комбайнів

Крышка кухонного комбайна

Порада №5. відкривайте кришку до закінчення процесу роботи. Це може призвести до травм користувача (наприклад, при обертовому ножі), розбризкуванню інгредієнтів у різні боки, виходу з ладу агрегату.

Работа кухонного комбайна

Порада №6.РЕТЕЛЬНО Вимити всі ємності приладу після використання. Потім Просушити усі насадки. Засохлі Залишки продуктів на ножах призведуть до передчасного затуплення лез, а невисохла волога може не тільки зіпсувати компоненти, що змішуються, але і вплинути на працездатність пристрою.

 Кухонный комбайн – очистка после работы

Порада №7.НЕ Підганяйте Аксесуари до машини замість загублених або пошкоджених. Не Потрібно самостійно виточувати насадки або набувати схожих, брати з інших приладів. Необхідно Користуватися тільки фірмовими комплектуючими, що відповідають моделі девайсу. Дешеві аналоги лише посилять ситуацію і можуть призвести до непоправної поломки кухонного пристосування, не кажучи вже про втрачену гарантію.

Аксессуары к кухонному комбайну

Ці прості поради, як правильно використовувати кухонний комбайн, допоможуть продовжити «життя» приладу та позбавлять необхідності витрачатися на ремонт або купівлю нового замість пошкодженого агрегату.

Корисно дізнатися: Як вибрати кухонний комбайн: 9 кроків

Як очищати кухонний комбайн?

Після закінчення процесу готування обов`язково потрібно очистити агрегат (зовні та зсередини).

 Очищение кухонного комбайна

Як це зробити правильно:

  • Порадада № 1. Дізнатися, чи можна мити апарат у посудомийній машині, і, якщо можна, то які саме його частини. Така інформація є в інструкції до агрегату. Якщо так – це дуже зручно, адже висока температура та миючі речовини на 100% видаляють усі залишки їжі з насадок машини. Ні – не варто ризикувати працездатністю приладу, краще вимити всі частини вручну в теплій воді, і не забути насухо протерти насадки.
  • Рада №2. Корпус і незнімні елементи девайса потрібно протирати вологою ганчірочкою або серветкою. При цьому важливо не допускати, щоб вода потоком лилася усередину. Процедуру варто проводити не рідше 1 разу на 7 днів. Навіть якщо агрегатом не користуються, пил осідає на його поверхні, накопичується дрібне сміття, все це може пошкодити важливі частини комбайна.
  • Порада №3. починати очищення приладу до закінчення роботи. Поки пристрій під'єднано до електромережі – забороняється мити, протирати. Волога може призвести до короткого замикання, яке виведе з ладу агрегат і загалом небезпечно.

Перед використанням пристрою також не зайвим буде упорядкувати всі деталі, особливо, якщо агрегат тривалий час не працював.

Цікава стаття: У чому різниця між кухонним комбайном та кухонною машиною: відмінності 2 приладів

Комбайн для кухні – корисна техніка, яка при належному обігу прослужить довгі роки (як варіант, Sencor STM3700 WH). Варто лише запам`ятати, що потрібно щільно закривати кришку під час готування, не допускати перегрівання двигуна, подрібнювати компоненти та використовувати потрібні продукти для певного режиму. У догляді агрегат дуже невибагливий – або миття в посудомийній машині, або ручне протирання від пилу та забруднень. Вологої ганчірочки та стандартних миючих засобів цілком достатньо для самостійного очищення кухонного девайсу.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії