Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як повісити гірлянду: 5 популярних місць для прикраси

Дата публікації: 21.12.2021 14:08
Дата оновлення: 21.12.2021 14:08

Ми всі хочемо свят. Іноді нам навіть здається, що їх варто робити частіше, ніж на те є привід. А якщо причина все-таки є, та ще й вагома, тоді сам Бог велів створити святкову атмосферу в будинку та отримати захоплені відгуки гостей.

як повісити гірлянду на стіну

Втім, поклавши руку на серце, варто визнати, що наші ідеї у світовому масштабі, звісно, ​​нікчемні. Вони не здатні змінити нічого, окрім настрою. Хоча це теж не мало. Ловіть 5 порад як гарно повісити гірлянди, не пошкодивши поверхні та при цьому привносячи затишок у кожну деталь власного інтер'єру.

Як повісити гірлянду на стіну, щоб не залишалося слідів на поверхні

Щоб не псувати поверхні проколами цвяхів, гачків та скоб, доведеться викручуватися за допомогою клейких кріплень. На вибір є 5 рішень:

  1. Скотч — бюджетний спосіб міцно зафіксувати гірлянду. Але якщо у приміщенні висока вологість чи перепади температур, він може відклеїтись. Часто залишає клейкі сліди, які доведеться ретельно очищати.
  2. Монтажні майданчики — спеціальне кріплення для шнурів, що виглядає як квадратна платформа з двостороннім скотчем з одного боку (тим, що клеїться до стіни) та гачком з іншого.
  3. Клейовий пістолет — швидко та надійно кріпить гірлянду на міцних поверхнях — стінах, дверях, дерев'яних та металевих елементах. Щоб віддерти присохлий клей, знадобиться канцелярський ніж або шпатель.
  4. Силіконові присисальце — метод для гладких поверхонь: скла, плитки, пофарбованої стіни. Слідів не залишають, знімаються швидко та без зусиль.
  5. Гачки, що легко видаляються, — універсальне рішення, яке підійде навіть для шпалер. Потрібно притиснути гачок та потримати його кілька секунд. Після демонтажу гірлянди ці гачки можна використовувати для картин. Знімаються просто, шпалер не рвуть.

Цікава стаття: 6 ідей для новорічного декору з підручних матеріалів

Як прикріпити гірлянду до бетонної стіни

Серед «клейких» способів, на бетоні краще використовувати монтажні майданчики, силіконові сисальці та багаторазові клейкі подушки. Вони на двосторонній клейкій основі, яку легко зняти без слідів на стіні.

Клеяться стандартно: потрібно зняти «захисну плівку» з внутрішньої сторони кріплення, потім слід притиснути до стіни. Далі можна вішати новорічні вогники.

Підбираючи відтінок кріплення, краще зупинитись на прохолодному сірому або прозорому. Чорний і білий надто виділятимуться, теплі відтінки не підійдуть під холодні тони бетону. А ось вироби зі схожою колірною температурою виглядатимуть виграшно.

Якщо ж говорити про дизайн ілюмінації, на бетонну стіну краще вішати сітку або бахрому. Вони привертають увагу внаслідок масштабу мерехтливих вогників, не потрібно вигадувати, як їх красиво повісити.

Достатньо закріпити на стіні спочатку верхній лівий кут виробу, потім розтягнути на тій же стіні дріт, щоб він не просідав, а створював рівну лінію, і закріпити праву верхню частину ілюмінації.

гірлянди бурульки поруч із вікном

Для створення фігур або написів на стіні зі світлодіодів, краще придивитися до гірлянд-ниток. Для цього намічають олівцем бажану форму ілюмінації, беруть мірну стрічку та розраховують оптимальну довжину гірлянди, залишаючи про запас хоча б півметра-метр.

Кріплень знадобиться більше ніж зазвичай, бо фіксувати конструкцію доведеться кожні 10-20 см, щоб стрічка не провисала.

Вірний вибір: Світлодіодні лампи — як вибрати по 7 характеристикам

Прикрасити шпалери за допомогою гірлянди: акуратна робота

Для шпалер підійдуть «щадні» способи кріплення:

  • Малярна крепп-стрічка у вигляді паперового скотчу з клейкою поверхнею
    Добре фіксується на шпалерах. Якщо знімати акуратно, поверхня не псується.
  • Двосторонній скотч
    Розрахований для щільних зносостійких шпалер. Цупкий. Надійно зміцнює гірлянду, проте не пошкоджує шпалерний малюнок при акуратному знятті.
  • Клейкі подушечки
    Двостороння клейка поверхня підходить для багаторазового використання. Достатньо лише розім'яти склад. На паперову основу краще не наносити — її відриває при знятті.

Варіанти кріплення до шпалер обмежуються лише фантазією. Ті, хто не хоче ставити звичайну ялинку, можуть намалювати світлом гірлянди зимову красуню на стіні та прикрасити її. Навантаження від важких прикрас стрічка не витримає, а з легкою мішурою впорається.

малюнок ялинки з гірлянди

Вертикальна «Змійка» допоможе заповнити простір, а на горизонтальний варіант можна прикріпити фотографії. Для цього потрібно розвісити гірлянду, взяти скріпки або прищіпки та прикріпити улюблені фотокартки. А власники гірлянд від 2 метрів із частим розташуванням лампочок можуть навіть прописати слова чи новорічні побажання для своїх близьких.

 слова та фігури за допомогою гірлянд

Незвичайно виглядають строб-лайт-гірлянди. Замість маленьких лампочок тут стробоскопічні світлодіоди розміром із фалангу. З таким освітленням кімната стане схожою на танцювальний майданчик. А якщо хочеться залишити святкове освітлення на всю зиму, придивіться до дюралайт-стрічок. Вони є чимось середнім між LED-стрічкою та гірляндою. Такими лампочками можна прикрасити стіну під стелею. Виглядає чарівно!

Корисні смаколики до святкового столу: Як приготувати йогурт у мультиварці: 4 смачні рецепти

Як гарно повісити гірлянди на пофарбовану стіну

У пофарбованої стіни чудова чіпкість, на ній довго тримаються скотч, присисальце, гачки. Якщо з якоїсь причини потрібно використовувати кнопки або цвяхи, варто заздалегідь подумати, чим замаскувати дірочки, що з'являться після демонтажу.

як повісити гірлянду на пофарбовану стіну

На білій стіні, якщо пройтися стрічковим коректором, вдасться сховати сліди проколів. Для кольорових стін доведеться шукати інтер'єрну фарбу того ж чи схожого відтінку. Багато виробників продають фарби в компактних тарах до 1 л, знайти потрібну баночку можна у найближчому будівельному магазині. Головне сфотографувати стіну та попросити фахівців прокольорувати фарбу у потрібний відтінок.

Як прикріпити гірлянду до стелі

Гірлянда на стелі виглядає ефектно, якщо в приміщенні вимкнути основне світло та залишити лише яскраву ілюмінацію. Вона буде нагадувати про зоряне небо. Як прикрасити верхню частину приміщення залежить від висоти, розмірів та типу гірлянди.

як повісити гірлянду на стелю

До стелі вийде надійно кріпити гірлянду клейкими гачками, монтажними майданчиками (спеціальне кріплення для шнурів, купити можна в будь-якому будівельному магазині) та клейкими подушками. Вони не ушкоджують поверхню (кріпляться на клей), але при цьому міцно тримають ілюмінацію в тисках.

Гарний вигляд має гірлянда-сітка. Простіше всього її розвісити так:

  1. Розкласти та розправити ілюмінацію на підлозі або іншій поверхні.
  2. Виміряти відстань між 4 кутами підсвічування.
  3. Приклеїти перше кріплення туди, де кріпиться перший куточок.
  4. Використовуючи лінійку, виміряти, де будуть знаходитися інші кути гірлянди.
  5. Встановити у цих місцях кріплення та повісити на них ілюмінацію.

Гірлянда-нитка, розвішана зигзагами також вражає. Для цього помітьте попередньо візерунок олівцем та прорахуйте необхідну довжину (з огляду на відстань від стелі до найближчої розетки). Далі прикріпіть кріплення там, де нитка «повертатиме» зиґзаґом. Розвісьте ілюмінацію.

Корисна стаття: Як вибрати настільну лампу: 5 підказок від користувачів

Повісити гірлянду на натяжну стелю

Якщо використовувати скотч, сисальце чи гачки на клейкій основі, вдасться повісити без шкоди для покриття. Вони тримають гірлянду та легко демонтуються при необхідності.

Прикрашаємо штори гірляндою: 2 способи

Як варіант, можна використовувати гірлянди «завіси». Вони звисають зі стелі та створюють «штору», заливаючи приміщення м'яким світлом. Чим не нічник у спальні?

гірлянди фіранки на вікні

Світлодіодні «нитки» як Twinkly Strings (TWS250SPP-TEU) можна обмотати навколо гардини або зобразити на ній декоративні елементи. Перед тим, як повісити гірлянду на штори, потрібно заздалегідь прорахувати оптимальну довжину нитки, що світиться, вимірявши мірною стрічкою уявні контури «малюнку» та додавши до значень запасних 10-15%. Щоб закріпити, знадобиться кілька десятків шпильок/брошок та пів години часу.

  1. Потрібно пропустити крізь штору шпильку або начепити брошку.
  2. Просунути крізь неї гірлянду та закрити шпильку.

Бажано використовувати тільки легкі гірлянди, бо важкі тканини тягнуть вниз. Гардина втратить свій початковий зовнішній вигляд.

Варто знати: Як вимкнути голосовий пошук Google на смартфоні — 5 функцій, залежних від деактивації безконтактного введення

Як повісити гірлянду на вікно

Прикрашене вікно, привертає увагу перехожих і створює святковий настрій собі та людям. Для декору краще брати «завісу» або «бахрому» — довгі мерехтливі нитки, що спадають від основного дроту.

як повісити гірлянду на вікно

Таку підсвітку кріплять на силіконові сисальці або клейкі подушечки, горизонтально над віконним прорізом та красиво укладають вертикально «фіранки», що спадають.

Також підійде ілюмінація «сітка». Вона схожа на рибальську мережу, тільки з яскравими лампочками по кутках ромбиків. Її достатньо закріпити присисальцями або подушечками з боків віконної рами, не впаде.

Якщо брати класичну гірлянду, то така найбільш ефектно виглядає у формі змійки. Або в інших незвичних фігурах. Перш ніж купити ілюмінацію, потрібно провести «контрольний замір» вікна по тих лініях, де збираєтеся кріпити гірлянду. Додати до підрахунків відстань від віконної рами до розетки та залишити запас близько метра. Тоді гірлянди вистачить для бажаного зображення.

Сучасні технології: Як користуватися 3d ручкою + 2 способи малювання

Як повісити гірлянду на ялинку

На дереві ефектно виглядають ниткоподібні гірлянди та дюралайт на кшталт Twinkly Line (TWL100STW-BEU). Якщо ялинка стоятиме в кутку, можна заощадити, купивши гірлянду на 1,5 метра і не освітлювати задню частину дерева.

як повісити гірлянду на ялинку

Часто використовують наступні 4 світлові схеми:

Тип освітлення
Як зробити
Плавна спіраль Гірлянда плавно обходить ялинку, спускаючись зверху донизу
Ефект внутрішнього світіння Дрібні вогники обмотують лише довкола стовбура. Гілки не прикрашають — це можна зробити іншою гірляндою з більшими лампочками. Таке незвичайне розташування маленьких лампочок створить ефект, ніби ялинка світиться зсередини
Вертикальний зиґзаґ Гірлянда опускається зверху-вниз під кутом і потім знову підіймається. Відмінний варіант, якщо ялина стоїть у кутку — можна не прикрашати частину біля стіни, а зосередити нитку лише на видимій частині ялинки
Одностороння діагональ Вішають гірлянду під кутом лише з видимого боку ялинки

Кожен сам собі фантазер, наші хитрики лише для прикладу. Головне — правильно закріпити ілюмінацію, щоб вона протрималася стільки, скільки потрібно. Як це робити, вже знаєте. Наважуйтесь!

Завжди в теплі: Конвектори та інфрачервоні обігрівачі: зіставляємо 5 параметрів

Коментарі
Залиште коментар