Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як працює струменевий принтер: 3 особливості

Дата публікації: 30.08.2018 08:46
Дата оновлення: 20.02.2023 13:16

Струменевий принтер прилад, який використовує рідкий барвник. Це означає, що девайс розбризкує його на аркуш. Щоб дізнатися, чи потрібен вам такий прилад, необхідно зрозуміти, як він працює, як влаштований картридж такого девайсу. Стаття розповість про це. У ній також йдеться про те, якими способами друкує апарат, як кріпить фарбу на папір. Стане в нагоді й інформація про види чорнила та покриття паперу.

струйные принтеры

Внутрішній пристрій і механіка

Інформація наноситься на папір крапельним чином. Принтер струменевого типу працює майже так само, як і матричні пристрої. Тільки в струминниках голочки замінюють дюзи, через які фарба потрапляє на лист. Крапля дуже маленька за розміром, тому точки, з яких формується зображення, можна розглянути тільки через мікроскоп.

Друкована головка – один з головних елементів пристрою. Фарба спершу проходить через дюзи, а потім потрапляє до голівки. Поверхневе тяжіння утримує чорнило. У потрібний момент вони стікають у спеціальні порожнини, розташовані під отворами.

Примітка: якщо головка йде з картриджем, ці деталі замінюються одночасно. Існують Моделі з вбудованою головкою, і в цьому випадку змінити її не можна.

как устроен струйный принтер

На каретці кріпляться головка та ємності для чорнила. Це деталь, яка рухається листом, таким чином наносячи на нього барвник.

Нагоді: Як підключити принтер по мережі в Windows – від XP до Windows 10

Коли пристрій отримує команду, лист відправляється в друкований відсік. Спеціальний двигун рухає валиком, який, у свою чергу, відповідає за рух листа. У девайсах, які вміють друкувати з двох сторін, нанесення тексту/малюнку виконується одночасно з кожної сторони.

Тепер настав час розібратися, як працює сам картридж. Цей аксесуар влаштований просто: він оснащений пластиною, на якій знаходяться елементи друку, і лоточком для чорнила.

Картриджі бувають 2 видів:

  1. Роздільні – одноколірні.
  2. Комбіновані – з трьома відсіками для фарб різних кольорів. Таке рішення зустрічається у сучасних моделях.

Другий варіант не призначений для серйозного об'єму робіт. Головний його мінус у тому, що якщо навіть якщо висохне або закінчиться лише один колір, картридж доведеться міняти повністю. Система очищення дюз допоможе впоратися із цією проблемою.

 раздельный и комбинированный картриджи

Струйники типу L1300 системою безперервної подачі чорнила (СНПЧ), яка складається з:

  • контейнерів для барвників;
  • трубок, якими проходить фарба;
  • мікрочіпів, які обнулюються автоматично.

СНПЧ

Мембрани п'єзоелементів знаходяться в головці для друку. У процесі роботи у картриджній частині відбувається розрядка. Після цього барвник надходить крапельно. СНПЧ – на 100% герметична річ, вона підтримує барвник на постійному рівні.

Читайте також: ТОП-8 найпопулярніших струменевих принтерів

Метод нанесення чорнила

Те, як струминний принтер друкує, залежить від способу «викидання» барвників.

пьезоэлектрический и пузырьковый способ печати

Спосіб
Особливості
П'єзоелектричний (стандартне рішення дляEPSONов) Технологія базується на здатності п'єзоелемента змінювати форму під впливом електричного поля. У кожне сопло друкуючої голівки інтегрована плоска мембрана п'єзокристалу.
Як працює:ПІД впливом електричного імпульсу мембрана деформується, а що виникає в процесі тиск викидає з сопла мікроскопічну краплю чорнила.
Використовується в моделях бюджетної категорії, але при цьому дуже надійний, тому що не схильний до впливу високих температур. Мінус — друкує повільніше за аналоги.
Метод «газових бульбашок» (успішно застосовується компаніями HP і CANON) Базується на нагріванні до стану кипіння невеликих порцій барвників. Процес Здійснюється дуже швидко і схожий на вибух. Пар, Що виникла в Результаті «Вибуху», викидає з сопла мікроскопічну краплю чорнила.
Влаштований принтер так: у кожному сопі є нагрівальний елемент мініатюрних розмірів. Оскільки метод пов'язаний з високою температурою, часом утворюється шар нагару, який може вивести з ладу друкуючу голівку.

Цікаво: принтер краще – лазерний чи струменевий: 4 критерії вибору

Чорнила і папір

Фарба для струминних принтерів на три види:
1. Водорозчинну. Добре вбирається, лягає рівно, відрізняється високою якістю передачі Кольору. Боїться води, згодом вицвітає.
2. Пігментну. Часто зустрічаються в інтер'єрному та фотодруку. Тверді частки є основою. Такі зображення не бояться води, колір та насиченість тривалий час зберігаються. Головний мінус – не вдається досягти високого дозволу. Цей недолік компенсується можливістю використовувати безліч різних кольорів.

PIXMA iP8740 с вай-фай умеет печатать фотографии

Рада: якщо потрібно друкувати фото, знадобиться iP8740. Ця модель працює з АЗ листами, робить відмінні відбитки та підключається без проводів.

3. Сублімаційну. Структура цього чорнила схожа на пігментний варіант, але за властивостями і сферами застосування вони відрізняються. Цю фарбу використовують для перенесення картинки на синтетику. Вона підходить лише спеціальним принтерам.

Матовий Використовується для друку фотографій. На ній не видно відблисків та відбитків пальців. Папір добре вбирає чорнило та розсіює світло.
Підходить для пігментних і водорозчинних чорнил.
Відбитки, зроблені на такому папері, вицвітають на повітрі, тому їх краще зберігати в альбомах та рамках, а не тримати просто так.
Глянцева Добре передає кольори, тому годиться для роздрукування діаграм, рекламних проспектів та презентацій. Зазвичай тонше матової, відбитки не стійкі до слідів від пальців.
Текстурована (на зразок +) Для художнього друку. Верхній шар листа – фактурний, що робить зображення більшим.

Корисно: таке памперс в струменевому принтері і навіщо він потрібен + 8 етапів очищення памперса

Поширення струминних принтерів

Широкий спектр можливостей і приголомшливу якість картинок роблять струменеві апарати затребуваними у сфері фотодруку. Фотохудожники, фотографи оцінили переваги друку рідкою фарбою. Такий прилад незамінний для друку кольорових презентацій, буклетів і проспектів, плакатів. Деякі моделі дозволяють друкувати на одязі, посуді.

Реклама, дизайн, фотографія, створення ексклюзивного одягу та сувенірів, на кшталт чашок, попільничок та інших предметів з ексклюзивними написами – все це під силу гарному струшнику.

струйный принтер L810

Струменевий принтер відрізняється тим, що вміє друкувати у високій роздільній здатності і видає набагато більш насичені зображення, ніж його лазерні Побратими. НАПРИКЛАД,L810 здатний видати показник 5760x1440 пікселів. Ця модель універсальна: вона сумісна як з макбуками, так і з ПК на Віндовсі.

Недоліки у струменевих моделей теж є, проте назвати їх значними навряд чи можна. Швидкість друку нижче, але за очікування користувач нагороджується високою якістю. Висока вартість оригінальних розхідників легко вирішується придбанням СНПЛ. Наприклад, ColorWay такі системи під пристрої будь-яких виробників.

НА тему: користуватися принтером: вичерпні інструкції + 9 порад з експлуатації

Струменевий принтер – апарат зі складним пристроєм, який працює з рідким чорнилом і вимагає дбайливого відношення. Але за це він віддячить тим, що довго зможе видавати чудові відбитки. Якщо швидкість не така вже й важлива, можна порадити вибрати пристрій, який діє за методом П'єзоелектрики. Такі моделі служать Довше. Підбирати папір слід, спираючись на те, що саме потрібно роздруковувати. ПРО сумісність можна дізнатися на сайті автора апарату.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії