Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що таке памперс у струменевому принтері й навіщо він потрібен + 8 етапів очищення памперса

Дата публікації: 18.07.2018 09:52
Дата оновлення: 18.07.2018 09:52

У струменевого принтера памперс? Що це за штука така і навіщо вона потрібна друкувального апарату? Навіщо очищаються сопла девайса, і як він робить очищення? Навіщо необхідно чистити або ж міняти таку деталь струминного принтера, і як це зробити правильно? Спойлер: чистий памперс – запорука здоров'я друкувального приладу. А всі відповіді можна знайти нижче.

 Струйные принтеры

Що таке памперс?

Памперс в струменевому принтері – це просто-напросто народна назва абсорбера, який являє собою звичайну вбирає прокладку. Вона потрібна, щоб поглинути чорнило принтера і не дати фарбі витекти. Така прокладка найчастіше виглядає як пластина, зроблена з повсті або іншого волокнистого матеріалу з сильно поглинаючою здатністю.

памперс (абсорбер) струйного принтера

Вся сіль в тому, що фарба потрапляє на папір з трубочок, які знаходяться в картриджі або ж друкованої голівці – сопел. Вони дуже тонкі, а тому запросто забиваються підсохлими чорнилом: коли фарба підсихає, вона густіє і стає більш в'язкою. Якщо принтером довго не користуватися, то фарба перетвориться в згусток, який закупорює сопла як тромб у судинах.

Рада: потрібен хороший кольоровий варіант, який уміє друкувати без полів в гідному дозволі, то L132 підійде.

Щоб принтер не зламався через густих чорнила, сопла прокачиваются: спеціальний насос знижує тиск під трубочками-соплами, при цьому в картриджі воно залишається на колишньому – атмосферному – рівні. Завдяки такій різниці згустки чорнила виштовхуються з трубочок-провідників. Звичайно, під час виштовхування частина фарби витрачається: ресурс картриджа скорочується.

Читайте також: Принтери: які бувають і як вибрати потрібний – 5 ключових параметрів

отличный струйный принтер L132

Два режиму чищення сопів
Стандартний коли принтер включається, очищення сопел починається автоматично. Виробники зробили так спеціально, оскільки незрозуміло, скільки принтер знаходився в просте
Глибокий кілька прокачувань з паузами. Починається на вимогу користувача. Варто пам'ятати, що цей режим сильно витрачає фарбу, а тому глибоке очищення краще проводити зрідка, наприклад, якщо принтер ну вже дуже довго простоював

Примітка: почистити сопла можна з драйвера пристрою . А деякі виробники, такі ЯКНР, розміщують спеціальні кнопки на панелі друкарського обладнання.

Цікаво: Як влаштований матричний принтер: 3 факти про «точковому» друкованому обладнанні

Навіщо потрібен памперс в принтері?

Тепер докладніше про те, яку роль відіграє памперс в принтері. Так, при очищенні сопел відкачані пристроєм згустки фарби зливаються в абсорбуючу прокладку. Завдяки цьому чорнило не заливають внутрішні частини принтера, а також не вихлюпуються на стіл, де розміщено пристрій.

хорошие струйные принтеры HP и Canon

Іноді памперс в друкувальному апараті переповнюється. Щоб господар девайса дізнався про це вчасно, виробники придумали спеціальну схему-лічильник, яка вважає все прокачування зайвої/підсохлої фарби з сопел. Це дозволяє уникнути поломки внутрішніх деталей принтера.

Рада: не хочеться зайвих проводів, то підійде принтер, в якому встановлений Wi-Fi модуль. OfficeJet 7110 гідний представник бездротових друкуючих апаратів. Він швидкий, а ще забезпечує широкоформатний друк в гідному дозволі 4800x1200 точок.

Як працює схема:

  • Лічильник вважає прокачування. Він знає, скільки чорнила витрачається при очищенні сопел, а також кількість фарби, яка прокладка здатна всотати.
  • Як тільки памперс заповнюється, робота принтера блокується. Це робиться, щоб уникнути поломок апаратної частини.
  • На монітор або лептопа, до якого підключено принтер, приходить службове повідомлення, де йдеться необхідність заміни абсорбера або ж просто повідомлення з кодом помилки. Повідомлення може і не приходити, але тільки в тому випадку, якщо принтер оснащений відповідним індикатором: тоді він просто блимає.

Дивіться також: Вибираємо принтер – лазерний або світлодіодний: порівняння 2 типів принтерів

Обнулити показання лічильника прокачування за допомогою драйвера не вийде. Зазвичай це робиться через певні програми (для кожного принтера – своя), але буває і за допомогою кнопок входу в сервісний режим, розташованих на панелі керування.

грязный памперс — сообщение об ошибке в принтерах Epson

Важливий нюанс: не всі принтери блокуються, коли заповнюється памперс. Це означає, що пристрій буде зливати фарбу, поки вона не заповнить сервісну станцію. Щоб уникнути поломки, потрібно підглянути в сервісному керівництві (додається до кожного струйники), як часто потрібно проводити техобслуговування. Якщо відпрацювання протече через принтер на стіл, то доведеться змінювати або двигун сервісної станції, або ж її повністю.

В тему: Який принтер краще – лазерний або струменевий: 4 критерії вибору

Як очистити памперс?

Найпростіше рішення – НЕ очищати памперс струменевого друкувального пристрою, а просто викинути його і поставити новий. Але Це не так просто зробити: навіть якщо заплатити – НЕ проблема, в більшості випадків абсорбери поставляються під замовлення. Чекати – НЕ варіант, якщо принтер використовується кожен день. Інше Рішення – ПРОМИТИ памперс. Варто Врахувати, що найкраще – все Ж звернутися за допомогою в сервісний центр. Якщо чистити/міняти абсорбер самому – гарантія обнуляється: відповідальність повністю лягає на плечі користувача.

Рада: якщо потрібен варіант, який зможе і фотографії роздрукувати, і документи, і малюнок на компакт-диску, то Canon Pixma iP7240 Він все це вміє, та ще й роздільна здатність забезпечує відмінне – 9600x2400 точок. До того ж, модель здатна з'єднуватися з ПК і смартфонами проводів.

Як почистити – 8 кроків до чистого памперси:

1. Підготовка: надіти халат і господарські гумові рукавички, щоб не забруднити одяг і руки – чорнило, особливо згущені, погано відпираються.

2. Приготувати відро з теплою водою.

3. Вийняти вбирає прокладку з пристрою.

4. Покласти в відро з водою абсорбер – хвилин на 15-30.

грязный и чистый памперс струйного принтера

5. Кілька разів стиснути і розтиснути памперс: так основна частина фарби залишиться в воді.

6. Промити вбирає прокладку проточною водою, добре якщо вона буде теплою. Потрібно так само, як і в попередньому кроці, стискати і розтискати абсорбер. Робити це необхідно до тих пір, поки не поллється чиста, що не пофарбована вода.

7. Гарненько вичавити і просушити памперс.

Важливо: після самостійної очищення памперса, він трохи зменшиться в обсязі і втратить частину всмоктують властивостей. Втім, навіть вимита повстяна прокладка все ще зможе працювати якийсь час.

Коли памперс висохне, його потрібно встановити назад в принтер і зібрати пристрій.

Лайфхак: Як підключити принтер по мережі в Windows – від XP до Windows 10

Памперс в принтері грає важливу роль: він не дає чорнила протекти і зламати струменевий апарат. Щоб не міняти абсорбуючу прокладку, її можна просто вимити. Головне – озброїтися халатом з рукавичками, щоб не забруднитися. Наостанок ще одна порада: власникам принтерів без індикаторів і тих пристроїв, які не посилають повідомлення в разі наповнення абсорбера, краще відзначити в календарі дату техобслуговування. Її пишуть в паспорті апарату.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії