Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Посудомийна машина погано миє посуд – 11 можливих причин

Дата публікації: 18.07.2018 09:28
Дата оновлення: 19.04.2023 15:08

Працювала-працювала, а потім раз і не справляється? Якщо посудомийна машина стала погано мити посуд, не потрібно поспішати і відсилати її на пенсію. Можливо, все можна виправити.

посудомоечная машина плохо моет — в чем дело

Ця стаття розповідає про основні причини, з яких посудомийка перестала працювати, як їй належить. Тут розглянуті проблеми, спричинені:

  • неправильним використанням;
  • неполадками, не пов'язаними з механікою;
  • проломами механічних частин.

Також у статті даються поради про те, що робити в таких ситуаціях.

Читайте також: ТОП-10 кращих посудомийних машин

Неправильна експлуатація

Якщо використовувати посудомийку не за інструкцією, то вона, швидше за все, відповість тим, що стане мити посуд Погано. НИЖЧЕ чотири причини, які можуть викликати негативну реакцію машини.

Чому посудомийка не справляється:

  • Залишки їжі та присохла їжа. прилиплу помідорну шкірку, застиглий соус, а особливо рибні/м'ясні кістки не прибрати з посуду перед миттям — техніка не впорається із завданням, як треба. Про те, що видаляти залишки їжі необхідно перед завантаженням, виробники попереджають майже в першу чергу. Присохлі соуси та сир можна не прибирати з тарілок, лише якщо посудомийна техніка обладнана режимом попереднього замочування (як SN 278I03 TE від Siemens).

посудомойка плохо моет

  • Неправильний вибір режиму ще одне поширене явище. Наприклад, користувачі часто виставляють економічну програму або ж швидке миття. Але такі режими підходять для не дуже брудного посуду, наприклад, чашок з-під чаю та кави, антипригарних сковорідок, де смажилися яйця без олії. Якщо ж предмети забрудниться Чимось жирним, потрібно вибирати довгий режим, в якому машина сильно грітиме воду.

НА тему: ТОП-10 кращих посудомийних машин Bosch і 5 рекомендацій щодо вибору

  • Перевантаження машини. машина для автоматичного миття посуду почала погано справлятися із завданням, можливо, в неї завантажили дуже багато всього. Перевантажена предметами техніка неспроможна вимити більше циклу, ніж заявлено її творцями. Щоб вирішити проблему, наступного разу варто спробувати не класти багато каструль чи іншого начиння.
  • Неправильне використання миючих засобів. господар приладу вибрав невідповідний засіб для чищення (таблетки, сіль або ополіскувач) або ж просто не розрахував кількість, це може стати причиною двох ситуацій: посудомийка буде неякісно відмивати або погано виполіскувати.

Все робиться за інструкцією, а пристрій все одно миє неякісно? Швидше за все, усередині Проблеми. Якщо це не механіка, то виправити неполадки можна самотужки.

Дивіться також: Посудомийна машина – що можна мити, а що не можна? 20 корисних порад

Проблеми не механічного характеру

Техніка може справлятися з роботою з різних причин. Якщо проблема не в механічних частинах, то найпоширеніших всього дві:

  1. накип;
  2. засмічення.

Докладніше про те, як це впливає на якість миття та про те, що слід робити, розібрано в таблиці нижче.

налет на посуде и накипь на посудомоечной машине

Рада: якщо потрібен компактний, але місткий варіант, варто придивитися до BEKO DFS26020W. Вона не займає багато місця, а зараз здатна вимити десяток наборів приладів.

 чистка фильтра посудомойки

Причина
Як впливає ефективність миття Як це виправити
Накип Дуже підступна штука. Це наслідок твердої води. Його важко уникнути, особливо якщо не користуватися пом'якшувачами. Нальоту на пластикових частинах приладу не видно, але на металевих деталях він осідає. Накип заважає техніці розпорошувати воду. Прогнати вхолосту з лимонною кислотою. Її насипають у лоточок для миючого засобу. З цим може впоратися і сіль. робить таку.
Засор Частини серветки, залишки їжі, що потрапили Зпосуду в машинку. Забиті фільтри або розбризкувачі – це не рідкість. Але й проблема не страшна. Перевірити фільтри та почистити їх від сміття. В ідеалі це потрібно робити щоразу після завершення циклу. Ну чи хоча б раз на два тижні.

Якщо ж фільтри чисті, накипу немає, та й використовується машинка так, як треба, а миє все одно погано – можливо, є несправність серйозніше і пов'язана вона з поломкою механічного плану.

Корисно: Догляд за посудомийною машиною: 20 «залізних» правил і порад

Механічні неполадки

Неполадки з механікою – ще одна причина, через яку техніка стала погано мити . Тут все серйозніше, ніж у попередніх Випадках. Отже, що могло статися?

Зламався ТЕН

Нагрівальний елемент – важлива деталь посудомийного пристрою, адже без нього вода буде холодною, а отже, забруднення з посуду не зникнуть. Ця частина техніки більше за інших страждає від накипу, а тому згодом просто псується. Що зробиш — тільки до майстра, тільки заміна.

Рада: щоб не доводити проблему до ремонту, добре б періодично викликати майстра для профілактичних робіт і діагностики.

Вийшов з ладу циркуляційний насос

Насос, за допомогою якого вода потрапляє всередину камери, теж може вийти з ладу. Зрозуміти, що проблема саме в ньому, неважко — програма для миття просто не спрацює, адже вода не надійде усередину машини. Чинити деталь самому — згубна справа. Виправити ситуацію може лише досвідчений ремонтник.

ТЭН и циркуляционный насос посудомоечной машины

Не обертається розбризкувач – зламана крильчатка

Щоб розпилювачі води виконували своє призначення, техніку оснащують крильчаткою. Вона є спеціальним механізмом, що крутить коромисло, де розташовані деталі-розпилювачі. Якщо крильчатка ламається, то розбризкувачі не працюють (або один із них). Як наслідок – посуд погано відмивається: залишається брудним або з мильним нальотом.

Цікаво: Як почистити посудомийну машину: 7 етапів

Несправність термореле

Цей елемент – вимірювач температури води. Він повідомляє про силу нагрівання програматору, який у свою чергу наказує ТЕНу гріти. Якщо термодатчик зламався, він дає дані програматору. Ось чому посуд миється погано: вода просто не гріється.

Рада: якщо потрібна модель, яка вміє швидко сушити – краще GS 53110 W знайти. Вона має програму інтенсивного сушіння, а ще — зручне електронне керування. До того ж вона економно витрачає електрику.

разбрызгиватель и термодатчик посудомойки

Програмна неполадка – вийшов з ладу модуль керування режимом/посудомийною машиною

Як і було сказано вище, модуль керування командує всіма техвузлами техніки. Саме він наказує нагріти, набрати/злити воду. Якщо програматор ламається – посудомийка або працює неправильно, починаючи жити своїм життям, або ж зовсім припиняє працювати.
Виправлення всіх перерахованих механічних поломок необхідно довірити лише хорошому майстру. Він продіагностує машину, знайде причину несправності та полагодить. Робити ж щось вдома в цих випадках дуже небажано: проблему можна лише посилити, а потім витратити більше грошей на ремонт або взагалі доведеться купувати новий посудомийку.

Спаде: ТОП-8 кращих виробників посудомийних машин

Якщо причина поганої поведінки посудомийки в неправильному використанні: занадто багато миючого, неправильний режим або дуже брудні тарілки, то виправити таку проблему легко можна самостійно. Якщо ж техніка не справляється з роботою через накип або забиті фільтри – тут теж можна розібратися самому. Почистити її буде неважко. А ось з проблемами, викликаними поломкою механічних частин, все складніше. Єдине, що в цьому випадку можна порадити викликати професіонала. Він, як лікар, обстежить, знайде причину і вилікує.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії