Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Вибираємо посудомийну машину – вбудована або окрема: 3 моменти

Дата публікації: 30.08.2018 09:41
Дата оновлення: 30.08.2018 09:41

Ретельно обрана посудомийна машина надійною помічницею і органічною частиною загального стилю інтер'єру. Одним з важливих параметрів є тип агрегату. Основних їх – два: вбудована посудомийка отдельностоящая. Стаття розповість про спільне і відмінне між ними і допоможе визначитися з варіантом, який буде відповідати всім вимогам.

 Встраиваемая и отдельностоящая посудомоечные машины

У чому різниця між вбудовується та окремо стоячих посудомийкою?

Отличия встраиваемой и отдельностоящей посудомоечных машин

Першим кроком на шляху до вибору і покупці посудомийної машини повинно стати чітке розуміння, чим відрізняються вбудовані пристрої від звичайних. Під «звичайними» в цьому випадку маються на увазі окремо стоячі моделі кшталтGS 53110 W.

Установки
Вбудовувані Окремо стоять
Зовнішній вигляд Відсутні декоративне оформлення бічних і верхньої панелей Продуманий, завершений дизайн зовнішніх поверхонь
Елементи кріплень не замасковані Різноманітність колірних рішень і стилів
Місце розміщення У спеціально передбаченій ніші кухонного гарнітура В будь-якій частині приміщення, яка підходить за розміром
Місце під установку і його розміри потрібно визначити на етапі вибору меблів Компактні екземпляри на ЗРАЗОКCDCP6/E-07 поставити на стільницю
Вартість при однакових характеристиках Дорожче Дешевше
Розташування панелі керування На верхній грані дверцята, як в У верхній частині зовнішньої сторони дверцят
абоSR64E004EU
У верхній частині фасаду, як в
Системи вентиляції і теплоізоляції Надійні і продумані, так як агрегат працює в закритому коробі без доступу до природного охолодження Не передбачені з розрахунку на природну вентиляцію техніки, яка не стикається тісно з предметами меблів і іншими побутовими приладами


Цікаво знати: працює посудомийна машина: пристрій і 2 основні стадії

Особливості установки

 Особенности установки посудомоечных машин

Основні відмінності агрегатів двох типів базуються на зовнішньому оформленні і специфіці розміщення. При цьому принцип роботи вбудованих і звичайних пристроїв – однаковий. Тому існують загальні рекомендації по установці посудомийок, незалежно від типу:

1. Перед покупкою приладу потрібно зробити виміри приміщення і накреслити план. У ньому з максимальною точністю відобразити розташування кожного елемента і площа, яку він займає. Після цього вибрати місце для нової помічниці на КШТАЛТESF9422LOW з невеликим запасом.

2. Бажано розмістити посудомийку на мінімальній відстані від комунікацій – водопроводу, електромережі, каналізаційного зливу. Як правило, довжина проводу у цих пристроїв не перевищує півметра, шланги також не особливо довгі. Оптимальне розташування – біля раковини. Чим далі від комунікацій – тим вище ймовірність, що доведеться докупити відповідні комплектуючі.

Важливо: разі неправильного підключення гарантія на агрегат стає недійсною.

3. Для підключення моделей на ЗРАЗОКSPV45IX00E слід використовувати водонепроникну розетку.

4. «Сусідство» з приладами, які нагріваються – плитою, обігрівачем – протипоказано.

Нюанси установки вбудованих моделей:

  • планувати розміщення посудомийки в гарнітурі слід заздалегідь. Нехай краще відсік потрібного розміру деякий час побуде вільним, ніж вишукувати місце в уже готових меблів. Тому оптимальний варіант – вибрати відповідну модель, наприклад ZDV91506FA, виміряти і отримані розрахунки внести в план інтер'єру приміщення;

Щоб довго прослужила: Миючі засоби для посудомийної машини – 5 корисних рекомендацій

  • для правильної установки і функціонування апарату необхідно вільний простір між ним і стінками меблів. Тому при замірах потрібно приплюсувати хоча б по 3 сантиметри з кожного боку;
  • шафка для посудомийної машини зазвичай роблять без задньої стінки, щоб був доступ до комунікацій;
  • тип і конфігурація фасаду також впливають на вибір посудомийки – від них залежить розташування панелі керування.

Яку вибрати – отдельностоящую або вбудовану?

Какую посудомоечную машину купить

Стандартні моделі, які можна поставити в будь-якому місці, можуть бути повнорозмірними, вузькими і компактними. Повнорозмірні варіанти на КШТАЛТSMS40D18EU вимагають досить багато місця як для безпечного розташування, так і для комфортного використання. Дверцята традиційно відкривається вниз, і необхідний простір, щоб вийняти посуд з коробів. Тому цей тип краще підійде для просторого приміщення.

Для кухні меншої площі актуальні вузькі посудомийки, як DFS26020W. Незважаючи на габарити, подібні машинки вміщують до 10 комплектів посуду. А невелику сім'ю виручить компактна ESF 2400 OK. Дитина не займе багато місця на кухні, а поставити її можна на стійку стільницю – так зручніше виймати посуд, та й під ногами нічого заважати не буде.

Вдала покупка: ТОП-8 кращих виробників посудомийних машин

Вбудовувані посудомийки також можуть бути різних габаритів. І підбирати розмір помічниці слід, виходячи з кількості постійно використовуваної посуду і варіантів вільного простору в готовому або планованому меблевому гарнітурі. Фасад, який встановлюють на дверцята, дозволяє створити єдиний ансамбль з іншими предметами.

Машинка ніби захована від діточок і тому – безпечна для них. Модель на КШТАЛТS 60 I 83 XL, «замаскована» під один з шафок, візуально збільшить вільний простір і буде чудово виконувати це завдання.

Вибрати між стоїть окремо і вбудовуваної посудомийної машиною буде простіше, якщо реально оцінювати особливості розташування меблів та іншої побутової техніки. Кращим варіантом стане модель, яка не створить ефект захаращеності та тісноти.

Покупці рекомендують: ТОП-10 найпопулярніших вбудованих посудомийних машин

Підбираючи модель того чи іншого типу, слід спиратися на власне бачення кухонного інтер'єру. При цьому детально і скрупульозно прораховувати площа приміщення з урахуванням нинішніх і майбутніх елементів інтер'єру.

Вбудований варіант актуальний в разі масштабного ремонту «з нуля», коли є можливість опрацювати план кухні і деталі оформлення. Також логічно вибрати подібну машинку, якщо в існуючому гарнітурі передбачена ніша, розрахована на неї.

Якщо тепершнее облаштування кухні влаштовує, варто розглянути окремо стоїть варіант – не доведеться нічого рухати, змінювати, ламати. А широкий асортимент моделей різних габаритів і квітів допоможе вибрати посудомийку, яка гармонійно впишеться в інтер'єр.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії