Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Гриль Tefal GC706D34: огляд та 7 порад щодо використання

Дата публікації: 29.08.2022 12:13
Дата оновлення: 20.02.2023 11:04

Гриль Tefal GC706D34 — чудове поповнення в арсеналі кухонної техніки для тих, у кого мало часу на кулінарні досліди. Це універсальний та простий у використанні прилад. 

Їжа на грилі Tefal GC706D34

З його допомогою можна приготувати м'ясо, сосиски, гарячі бутерброди та багато іншого. Відмінний варіант, щоб заощадити час і спростити собі приготування, при цьому отримати смакоту. 

Цікава стаття: Електрогриль чи сковорода гриль: 5 порівнянь, перевірених на смак

Tefal OptiGrill GC706D34: огляд основних характеристик

Ніяка погода не завадить поласувати соковитим м'ясом або ніжною рибою, приготовленими на грилі. З електричним помічником від «Тефаль» легко готувати смачну та корисну їжу вдома. 

Гриль Tefal GC706D34

Tefal OptiGrill — це топ за свої гроші. Характеристики пристрою говорять самі за себе:

Матеріал корпусу
алюміній та нержавіюча сталь
Розмір, см 17,5х36,5х34
кг 4
Потужність, Вт 2000
Покриття пластин антипригарне, матове
Форма пластин ребриста
Спосіб управління електронне
Кількість автоматичних режимів 6
Колір чорний
Температура, ℃ 120, 160, 200, 240, 270

Тип пристрою — притискний. Прилад працює за принципом преса, що дозволяє готувати у рази швидше. Коли їжа здавлюється розпеченими рифленими панелями, частина вологи з неї витікає та утворює пару, що теж прискорює готування.  

Виробник подбав про те, щоб спростити приготування їжі. У цьому допоможе зручний дисплей. Потрібні кнопки підсвічуються, а про завершення чергового етапу процесу повідомляє приємний звуковий сигнал. 

Електрогриль підходить, щоб підсмажити булочки для паніні чи гамбургера, приготувати м'ясо чи рибу. Їм можна розігрівати та готувати заморожені продукти. 

Сосиски на грилі

До речі: Як користуватися електрогрилем: 4 страви, які спробуєш — язик проковтнеш

Гриль Tefal GC706D34: огляд зовнішнього вигляду та комплектації

Зовнішній вигляд вражає. Гриль невеликого розміру з мінімалістичним дизайном. Займає небагато місця навіть на маленькій кухні. 

Корпус виготовлений з нержавіючої сталі та алюмінію. Модель може бути чорною або сріблястою. І та, й інша відмінно впишеться у будь-який інтер'єр.

Виробник продумав дизайн гриля до дрібниць. Пристрій із невеликим нахилом. Ця особливість робить прилад не тільки привабливим та футуристичним, але й практичним. Завдяки похилому розміщенню знімних пластин, жир не накопичується всередині та не розтікається по поверхні для смаження. 

Зайва волога та жир стікають по жолобках у піддон під грилем. Він кріпиться до корпусу пристрою. Верхня та нижня частина електричного гриля з'єднані ззаду спеціальною трубкою. На ручці електронна панель керування. Вона містить кнопки з режимами та функціями пристрою. Справа розташований індикатор ступеня приготування. 

На ньому можете вибрати потрібні установки та ступені прожарювання:

  1. Pre Heated, що означає початок розігріву гриля.
  2. 120 ℃ — ступінь готування rare, слабке прожарювання, м'ясо з кров'ю.
  3. 160 ℃ — medium rare.
  4. 200 ℃ — ступінь готовності medium, середнє прожарення, рожеве м'ясо всередині.
  5. 240 ℃ — medium well.
  6. 270 ℃ — ступінь готовності well done, хороше прожарювання. 

М'ясо на електрогрилі Tefal GC706D34

Потрібний сектор індикатора підсвічується, коли страва готова. Також почуєте звук, що сигналізує про закінчення процесу, що зручно, якщо відійшли від пристрою. Це також є корисною функцією для тих, хто погано бачить. 

В електричному грилі вбудована автоматична система Sensor Cooking, яка самостійно визначає товщину страви. Вона прораховується за рівнем закриття панелей. За товщиною та видом продукту Sensor Cooking визначає час, необхідний для прожарювання. 

В тему: Що краще — духовка або аерогриль: порівняння 2 видів техніки

Функції та режими пристрою

Електричний гриль оснащений автоматичним і ручним режимами. Усі функції видно на панелі керування. Автоматично можна приготувати:

  • бургери, птицю, сендвічі, сосиски;
  • а також яловичину чи інше м'ясо, рибу.

Паніні на грилі

Чудово виходять курячі відбивні, шашлики та інші страви в автоматичному режимі. Вам не доведеться стояти над грилем та контролювати процес. Пристрій самостійно підбере найкращий час для прожарювання та сповістить про закінчення приготування.  

Якщо збираєтесь приготувати продукт, який не підпадає під автоматичний режим, скористайтеся цією таблицею:

Вид їжі
Режим  Ступінь прожарювання
Хлібні вироби, наприклад паніні  яловичина або інше м'ясо medium
Шинка або бекон сендвічі medium
Очищені креветки риба medium
Сирі овочі або фрукти ручний температурний режим well done (до 4 хвилин)

Пристрій оснащений функцією, що дозволяє готувати заморожені продукти. Гриль спочатку розморожує їх, потім готує у заданому режимі. Щоб активувати функцію, натисніть кнопку зі сніжинкою, а потім виберіть потрібну опцію або ступінь прожарювання.

Експериментуйте. Оскільки готовність страви та її смак багато в чому залежать від якості продуктів, спробуйте різні режими та інтенсивність прожарювання. 

Пізнавальна стаття: Корисна побутова техніка для дому: топ 5 пристроїв, без яких побут перетворюється на пекло

Особливості Tefal OptiGrill GC706d34

Виробник Tefal зробив максимально зручний пристрій. Передбачив адаптований дисплей для людей з обмеженими фізичними можливостями, обчислив оптимальний кут нахилу для стікання жиру та встановив сенсорну систему визначення товщини продукту. 

Але прилад має особливості, які потрібно врахувати, щоб він прослужив довше і не завдав шкоди вам та оточенню. Тримайте 7 порад щодо використання гриля:

  1. Оскільки рифлені плити з антипригарним покриттям, з ними потрібно поводитися акуратніше. Перевертайте продукти лише дерев'яною або пластиковою лопаткою. 
  2. Мити потрібно лише панелі, а не сам пристрій. Вода може пошкодити електроніку. Панелі мийте під теплою водою м'якою губкою або в посудомийній машині. Не тріть їх металевими мочалками. Не використовуйте абразивні мийні засоби, щоб не пошкодити антипригарне покриття. 
  3. Поверхня гриля із нержавіючої сталі з алюмінієвими вставками. Тому під час роботи пристрою корпус нагрівається. Температура висока, можна запросто обпектися. 
  4. Не нагрівайте марно пластини занадто довго і не занурюйте гарячими в холодну воду. 
  5. Не готуйте продукти, загорнуті у фольгу. Металеві панелі окислюються, якщо антипригарне покриття пошкодиться від контакту з нею.
  6. Не вмикайте прилад без пластин.
  7. Не ріжте нічого на пластинах, не використовуйте їх у духовці чи іншим чином. 

гриль Tefal GC706D34 у відкритому вигляді

Електрогриль нагрівається за 5 хвилин. Але під час та після готування довго тримає потрібну температуру. Тому на повне охолодження після вимкнення може піти 2 години чи більше.

На «подумати»: Чи варто купувати посудомийну машину: 6 плюсів приладу

Управління пристроєм та його експлуатація 

Користуватися електричним грилем зовсім не складно. Автоматичні режими, підсвічування клавіш і звукові сигнали справляються зі своєю функцією і спрощують приготування. 

Розберемо поетапно, що потрібно зробити при першому використанні гриля:

  1. Розпакуйте пристрій, зніміть з панелей наклейки та заберіть усі пакувальні матеріали.
  2. Перед першим приготуванням обов'язково помийте панелі водою з мийним засобом, добре витріть або дайте їм час висохнути. 
  3. Намочіть паперовий рушник в олії. Протріть ним панелі. Це покращить антипригарне покриття. 
  4. Встановіть панелі та піддон. При встановленні ребристих пластин важливо не переплутати місцями верхню та нижню. На нижній розташовані спеціальні зубчики, що дозволяють їжі не сповзати по похилій площині. Верхня пластина має заглиблення, в яких при закритті приладу входять нижні зубчики.
  5. Увімкніть шнур у розетку та натисніть кнопку «Увімкнути». 

Далі вибирайте потрібний режим або спосіб прожарювання. Після встановлення натисніть «OK». Зачекайте приблизно 5 хвилин, щоб гриль нагрівся. 

Коли розігрів завершиться, почуєте звуковий сигнал і побачите, що відповідний сектор індикатора перестав блимати та світиться. Відкрийте гриль та розмістіть продукти на пластинах. 

Риба на грилі

На панелі індикатора під час роботи гриля підсвічуватимуться показники поточних процесів. Коли їжа приготується, сектор перестане блимати та пролунає сигнал. Вимикайте пристрій та відкрийте його. 

Натисканням кнопки збоку пристрою можна зняти панелі. Під ними — нагрівальні трубки. Знімайте панелі лише тоді, коли електрогриль вимкнений та повністю охолодився. 

Виробник не рекомендує використовувати електричний гриль з подовжувачем. Але якщо довжини дроту не вистачає для з'єднання з розеткою, можна використовувати переноску з заземленням, розраховану на 2000 Вт. 

Переваги та недоліки електрогриля Tefal OptiGrill GC706D34

Серед тих, хто вже встиг купити гриль від «Тефаль» є люди, які раніше думали, що ні на що не проміняють традиційний вуличний гриль. Але вони ризикнули та в результаті знайшли у Tefal GC706D34 більше плюсів ніж мінусів.

Почнемо із плюсів:

  • Вбудована система безпеки. Завдяки їй прилад вимикається, якщо залишається відкритим надто довго.
  • Автоматично вимірюється товщина шматків, і точно визначається час їхнього приготування. Навіть якщо скибочки занадто тонкі, як бекон, і прилад не може визначити їх товщину, достатньо повторно натиснути кнопку «ОК» — їжа почне готуватися. 
  • Звукові й світлові сигнали сповіщають про процеси, що відбуваються в пристрої. Адаптують гриль для людей із різними фізичними можливостями.
  • Виробники подбали про екологію. Після використання пристрій можна здати на перероблювання. 

Їжа на грилі «Тефаль»

З мінусів приладу виділили три:

  • Продукти товщі 4 см не зможуть приготуватися на грилі. Він не закриється належним чином.
  • Весь корпус сильно нагрівається. Тому тримати гриль потрібно в безпечних місцях: якомога далі від фіранок та інших предметів, здатних спалахнути або розплавитися.
  • При першому використанні гриля панелі можуть диміти. З'явиться легкий запах. Приміщення слід провітрити. 

При правильному використанні та регулярному догляді гриль прослужить довгі роки. Зможете не лише замінити приготування деяких страв у духовці або на сковороді, а й відкриєте нові можливості. Експериментуйте з грилем, куштуйте незвичайні рецепти й самі не помітите, як він стане незамінним пристроєм на вашій кухні. 

На замітку: Вибираємо витяжку для кухні з повітроводом або без — 2 варіанти для різних ситуацій

Коментарі
Залиште коментар
Категорії