Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Електрогриль чи сковорода гриль: 5 порівнянь, перевірених на смак

Дата публікації: 22.04.2021 11:37
Дата оновлення: 17.04.2023 17:46

Багато хазяйок у гонитві за ідеальними соковитими стейками та гарною скоринкою вибирають найкраще м'ясо та спеції, але забувають, що пристрій, на якому готується страва, теж має значення. Сковорода гриль чи електрогриль: розглянемо ключові особливості девайсів у статті.

Особливості та можливості

Асортимент сковорідок гриль та електричних аналогів у мережі та в супермаркеті величезний. Різні об'єми, габарити, покриття для смаження – лише частина переваг, на яких наголошують виробники, вихваляючи продукт.

Электрогриль или сковорода гриль

Нижче зібрали топ особливостей девайсів, на які варто звернути увагу перед покупкою.

Сковорода гриль

Від звичного кухонного начиння цей пристрій відрізняється ребристою поверхнею дна. Ребра розміром 0,5 на 0,5 см забезпечують збирання жиру та зайвої рідини в жолобки, внаслідок чого можна готувати з мінімальною кількістю олії або без неї. Обираючи нову сковорідку, перше, на що звертають увагу – матеріал з якого вона виготовлена і наявність антипригарного покриття. На ринку представлені моделі з чавуну та алюмінію.

  1. Чавун довше зберігає температуру, повільно прогрівається і поступово остигає. За ним легко доглядати. Після використання сковороду промити водою і витерти насухо. Але вага окремих моделей перевищує 800 г, що може бути незручно у використанні.
  2. Моделі з алюмінію набагато легші (до 600 г), як і чавун, довговічні. Сковорода проста у догляді та не потребує навичок в експлуатації. Щоб використання пристрою було комфортним, а їжа не пригорала до поверхні під час приготування, на сковороду наносять антипригарне покриття – тефлонове або керамічне. Останнє практичніше, воно краще переносить температуру більш ніж 200℃.

 Чугунная сковорода гриль

Залежно від переваг, можна вибрати розмір і форму сковороди, і наявність кришки. Наприклад, квадратний варіант більш місткий і відмінно підійде для стейків, а круглий забезпечить рівномірне просмажування (краще використовувати для овочів та сирів). Окремі моделі з відкидною кришкою (двосторонні) забезпечують ретельне притискання м'яса, імітуючи приготування на електрогрилі.

Цікаве на тему: Конвекція в духовці: 3 види та 4 важливі функції

Електрогриль

Забезпечує термообробку їжі, залишаючи характерні смуги. Окремі моделі оснащені кришкою, яка виступає своєрідним пресом і забезпечує ґрунтовне просмажування м'яса. Серед ключових особливостей пристрою можна відзначити:

  • 57 режимів роботи (бургери, бутерброди, птиця, червоне м'ясо, морепродукти, риба, ковбаси/свинина та ручний режим для овочів/сирів) та функція регулювання температури. Серед додаткових опцій може бути функція підігрівання, яка зберігає теплу страву протягом заданого часу;
  • наявність декількох поверхонь для смаження, які доповнені відсіком для спецій та контейнером для збору жиру та рідини;
  • приготування їжі в електрогрилі дозволяє уникнути диму та гару;
  • пристрій не вимагає особливого догляду, знімні панелі (переважно з чавуну) після використання достатньо промити в теплій воді та обсушити.

мясо на электрогриле

Обираючи модель, слід звернути увагу на потужність пристрою (від 1800 Вт) та рівень енергоспоживання. Оптимальним варіантом буде модель, температурний діапазон якої становить 220-360 градусів, а витрата електроенергії – 2-3 Вт.

Корисна стаття: Корисна побутова техніка для дому: топ 5 пристроїв, без яких побут перетворюється на пекло

Чим відрізняється електрогриль від сковороди гриль?

Вивчаючи, чим відрізняються електрогриль від сковороди гриль, перше, що спадає на думку – габарити та спосіб функціонування. Електропристрій занадто громіздкий, працює шляхом підключення до мережі.

Сковорода гриль компактніша і, подібно до електричного аналога, має характерні смуги, що імітують варіант приготування на грилі. Для приготування її слід встановити на плиту або варильну поверхню: газову, електричну, індукційну. Щодо індукції, варто бути обачними. Алюмінієві сковороди залишають на поверхні плями, яких неможливо позбутися.

варианты использования сковороды гриль

Вибираючи, що краще, сковорода гриль чи електрогриль, порівняльна таблиця допоможе визначитися в перевагах:

Параметр
Сковорода Електрогриль
Особливості установки та зберігання Не вимагає установлення, можна зберігати з рештою посуду Залежно від розмірів, слід встановити на стіл або на підлогу
Вартість від 350 грн від 1700 грн
Збереження температури Страва остигає практично відразу Їжа буде залишатися теплою близько 2 годин
Функціональність Додаткові опції відсутні й нагрівання слід регулювати самостійно Є різні режими приготування та можливість вибрати температуру

В електричному грилі можна вибрати температуру, відповідний режим і вчасно перевернути продукт. У випадку зі сковородою необхідно більше уважності та досвіду. В іншому випадку є ризик перетримати страву або не доготувати її.

Пізнавальна стаття: Не вмикається пральна машина – що робити: 5 причин і способи усунення несправностей

«Плюси» і «мінуси» електрогрилів

Серед переваг:

  • широкий вибір моделей, у яких рифлене дно комбінується з плоским, що дозволяє готувати різні страви;
  • значно менше споживання жирів;
  • широкий спектр налаштувань;
  • наявність протидимного захисту;
  • завдяки таймеру не потрібно постійно стежити за готуванням.

Электрогриль

Серед недоліків – висока вартість і великі габарити. Моделі з незнімними панелями потребують додаткового догляду. Очищення панелей слід робити засобами для чищення.

Цікава стаття: Як правильно встановити холодильник: 5 моментів

«За» і «проти» сковороди гриль

Переваги:

  1. Чавунні моделі рівномірно готують їжу.
  2. Можна замочувати та мити в посудомийній машині.
  3. Прогріваються швидше за електричний гриль.
  4. Сковороди, незалежно від матеріалу, добре переносять високі температури.
  5. Пристрій має компактні розміри та доступну вартість.
  6. За умови належного догляду, прилад може прослужити кілька десятків років.

Сковорода гриль с откидной ручкой

Недоліки криються у двох моментах.

  1. По-перше, у необхідності очищати сковороду від нагару.
  2. По-друге, при використанні пристрою з недоброякісним покриттям, їжа може набувати металічного присмаку.

Що краще?

Однозначно відповісти, що краще – сковорода гриль чи електрогриль, неможливо. Необхідно вибирати пристрій, виходячи з якості та функціоналу, беручи до уваги власні переваги. Якщо плануєте використовувати прилад час від часу, то найкращим варіантом буде сковорода. Вона компактна, проста в експлуатації та відмінно впорається з приготуванням страв.

Головне, правильно вибрати матеріал, з якого вона виготовлена. Наприклад, для електричної та газової плити підійдуть варіанти з будь-яких матеріалів. Для склокерамічних варильних поверхонь краще вибирати алюмінієвий посуд з гладким дном, а для індукційних плит – сковороду з феромагнітним покриттям. Якщо знаєтеся на ступенях просмажування стейків, оптимальним варіантом стане електрогриль. Але, слід врахувати нюанси купівлі у вигляді великих габаритів та вартості.

Обидва прилади функціональні та необхідні поціновувачам соковитого м'яса та запечених овочів. Вибір за вами!

На замітку: Як вибрати мультипіч: 3 підказки

Коментарі
Залиште коментар
Категорії