Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Чим відрізняються AirPods 1 від AirPods 2: 8 аргументів на питання «чи варто оновлюватися?»

Дата публікації: 26.04.2021 10:00
Дата оновлення: 26.04.2021 10:00

У 2019 році Apple на ринку з'явилася нова версія навушників вкладкаів. Компанія анонсувала можливість бездротового заряду. Але, чи усунули помилки попередньої моделі при підключенні до iPhone? Чи став звук кращим? Розберемося з цими питаннями і проведемо паралелі на відміну AirPods 1 від AirPods 2.

 первое и второе поколение наушников

Дизайн

Зовнішній вигляд девайса залишився практично незмінним, за винятком декількох деталей. Компанія провела редизайн зарядного чохла: індикатор заряду тепер розташований на зовнішній панелі кейсу.

Ще однією трансформацією стало переміщення кнопки активації індикатора ближче до центру. Чи впливає це на зручність використання девайса, сказати важко, тому що використовувати її доводиться вкрай рідко.

Индикатор зарядки на наушниках

Вивчаючи різницю між AirPods 1 і 2, варто відзначити, що дизайн самих навушників залишився незмінним. З метою убезпечити користувачів від підробок, компанія створила додатковий рівень захисту у формі маркування:

  • MRXJ2 свідчить про те, що це друга версія навушників з чохлом, в якому доступна функція бездротового заряду;
  • маркування MV7N2 наноситься на нову версію гаджета з класичним футляром для заряджання;
  • знак MMEF2 використаний для першої моделі AirPods.

Читайте: Jbl Live 500BT: огляд характеристик і 4 функцій

Акумулятор і зарядка

Зарядити пристрій можна через футляр. Незважаючи на незначні зміни в чохлах першої та другої моделі, внутрішнє оснащення залишилося тим самим. Але, до сучаснішого варіанту девайса тепер можна купити ще один кейс, заряд якого здійснюється за технологією Qi.

Три варіанти чохлів оснащені літій-іонним акумулятором, потужність якого становить 398 мАг, а також мають індикатор заряду та роз'єм для підключення до мережі через адаптер та кабель Lightning. Повністю футляр заряджається за 45 хвилин.

Беспроводная зарядка наушников

Щоб зарядити бездротову модель, кейс необхідно помістити чітко по центру зарядного пристрою і простежити, щоб загорілася лампочка. Футляр стандарту Qi можна використовувати як із першою, так і з другою моделлю AirPods. При цьому самі навушники заряджати бездротовим способом не можна.

ДО слова: HD 100: огляд на 4 міні розділу

Час роботи

Пристрій можна використовувати протягом п'яти годин у режимі прослуховування аудіо або 180 хвилин у розмовному режимі (дзвінки, конференції). Використовуючи девайс разом із зарядним чохлом, тривалість автономної роботи триває майже добу.

В обох версіях AirPods використовується одна і та ж модель акумулятора, але за рахунок більшої продуктивності процесора, вдосконалена модель навушників працює в режимі розмов на годину довше.

Параметр
AirPods 1 AirPods 2
Прослуховування музики 5 годин 5 годин
Використання в режимі розмови 2 години 3 години
Можливості зарядного кейсу Забезпечує заряд навушників на 11 годин Час автономного використання збільшився до 18 годин

Якість звуку

Обидві моделі AirPods звучать досить непогано, забезпечуючи хороший об'єм звуку. Аудіо відтворюються з iTunes та інших онлайн платформ. Пристрій справляється із навантаженням, а еквалайзер автоматично підлаштовується під різні типи контенту. Під час перегляду фільмів простежується чітке звучання та яскраво виражена деталізація. Різниця AirPods 1 і 2 в даному випадку невелика: обидва покоління навушників мають великий запас звуку. Але використання максимальних значень може бути небезпечним для слуху.

Унікальною функцією навушників є мультимедійність. Ви можете легко дивитися улюблені серіали через Apple TV або підключити пристрій до Макбуку для проведення конференції. У другому поколінні залишилася та сама проблема із шумозаглушенням. Якщо прослуховуватимете музику в метро або на жвавій вулиці, будьте готові до зовнішніх перешкод.

Подключение наушников

Глобальних відмінностей у звучанні навушників двох поколінь практично немає. Однак у першому варіанті зроблено акцент на високі тони та баси, а у другій моделі на перший план вийшла ширша звукова доріжка.

Пізнавальна стаття: для спорту – ТОП-5 для продуктивного фізкульт-привітання

Швидкість з'єднання

Замість чіпа W1, у другій моделі навушників використаний Н1. Подібна трансформація дозволила забезпечити з'єднання у півтора рази швидше та нейтралізує затримку відтворення аудіо на 30%. Якщо в першому моделі гаджета були труднощі з підключенням до смартфону, в новій модифікації вона нейтралізована. AirPods 2 може функціонувати виключно з iOS 12.2, macOS 10.14.4, watchOS 5.2 та вище.

Управління

Однією з ключових відмінностей AirPods 1 від AirPods 2 є спосіб керування пристроєм. Якщо у випадку з першим поколінням бездротових навушників потрібно було відкрити футляр поруч із смартфоном і підтвердити створення пари, у новій моделі необхідно налаштувати роботу голосового помічника. Початком конфігурації стане фраза: «Привіт, Сірі».

З'єднання з іншими девайсами Apple відбувається аналогічним чином. Після відкриття кришки кейсу на екрані планшета або макбука з'явиться новий Пристрій Bluetooth. Після синхронізації звуку (буквально кілька секунд) можна розпочинати конференцію або дивитися відео.

Можливості

Розглядаючи, чим відрізняються airpods 2 від airpods 1, варто відзначити нові можливості роботи з голосовим помічником. У версії 2019 року повністю реалізовано керування голосом, тоді як у першій моделі необхідно було доторкнутися до гаджета.

У тему: Презентація AirPods Max: 4 моменти, що стоять уваги

Ціна

Купити перший варіант девайсу у офіційних дистриб'юторів зараз не можна. Вартість другої моделі AirPods наступна:

  1. AirPods із зарядним футляром можна купити за 5000 грн.
  2. Модель з кейсом, що підтримує новий формат заряду, доступна до покупки за 7000 грн.
  3. Окремо футляр для бездротового заряду можна придбати за 3000 грн.

Якщо купувати девайс за акційними пропозиціями, можна заощадити кілька тисяч. Якщо вирішили купувати пристрій на вторинному ринку, ретельно перевіряйте маркування навушників та зарядного кейсу. Також слід перевірити навушники, підключивши їх до смартфона.

Розглядаючи, чим відрізняються навушники AirPods 1 від більш сучасних AirPods 2, варто відзначити, що друге покоління девайса однозначно краще. Але не всі недоліки попередньої моделі були усунені. AirPods 2, як і раніше, не вистачає трьох функцій:

  1. Захист від вологи.
  2. Можливість шумозаглушення.
  3. Більше комфортна посадка у вухах.

Пристрій чудово справляється з щоденними завданнями у вигляді недовгого прослуховування музики та дзвінків. Якщо збираєтесь купувати навушники-вкладкаі, модель, випущена в 2019, буде вигіднішою. Якщо ж розмірковуєте про зміну девайса з першої версії на сучаснішу, немає необхідності витрачати гроші і краще відразу купувати модель Pro.

Варто знати: налаштувати AirPods Pro: 12 порад щодо використання

Коментарі
Залиште коментар
Категорії