Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що подарувати вчительці на 8 Березня — 10 гідних пропозицій

Дата публікації: 21.02.2024 11:14
Дата оновлення: 29.03.2024 11:47

Більшість вчителів та вихователів в освітніх закладах — жінки, до яких хочеться проявляти відповідну турботу та увагу в Міжнародний день весни. І щось презентувати з цікавих ідей — приємне та корисне. Оригінальний букет — це само собою.

подарунок вчителю в День весни

Адже вони вкладають у вихованців своє тепло, допомагають здобути знання про науки та про людські цінності. Розберемо з десяток варіантів, що подарувати вчителю на 8 Березня, у різноманітних цінових категоріях. 

Портативний зарядний пристрій

Powerbank завжди під рукою. Ним заряджають телефон, планшет, ноутбук у будь-який час і в зручному місці. Чим вища місткість акумулятора, тим більше енергії зарядний пристрій може накопичити й тим більше разів зарядити пристрій. Для смартфона зазвичай достатньо 5000-10000 мАг, для планшета на кілька зарядок знадобиться 20000 мАг або більше.

Пристрої відрізняються дизайном, розміром, кількістю USB-роз'ємів. Варто розглянути павербанки з кількома USB-портами, а також з наявністю USB-C, мікро-USB або навіть бездротової зарядки. Просунуті зарядні пристрої оснащені сонячною панеллю, тому не потребують зарядки від електроенергії. Вони насичуються природним ресурсом — від сонячного випромінювання.

портативний зарядний пристрій

Для вчителя портативна зарядка стане практичним подарунком. Адже у своїй роботі йому доводиться користуватися різними гаджетами, які постійно потрібно заряджати. Важливо переконатися, що портативний пристрій оснащений захистом від перезаряджання, перегріву і короткого замикання. Це допоможе уникнути пошкодження самого павербанка та апаратів, що заряджаються.

Якісний повербанк на подарунок — це не стільки подбати про зручність, скільки взяти за потребою, виходячи з наших суворих реалій. 

На замітку: Як правильно вибрати бездротову зарядку: 6 ознак, яка краща для ненажерливого смартфона

Електронна указка

Електронні указки досить-таки функціональні. Можуть послужити елементарним лазерним покажчиком або центром управління презентацією. З їхньою допомогою вийде перегортати слайди, увімкнути таймер презентації, залучити як мишку. Потрібно визначитися з оснащенням і переконатися, що указка сумісна з операційною системою вчительського комп'ютера або пристрою, з яким педагог буде її використовувати: Windows, macOS, Linux.

електронна указка

У девайса три суттєві переваги:

  1. Велика видимість і точність через чіткий і яскравий промінь
    Зручно використовувати навіть у погано освітленому приміщенні, особливо під час досліджень. Пристрої можуть підсвічувати червоним, зеленим або синім лазером. Зелені краще видно коли світло і на великій відстані. За вартістю обходяться дорожче.
  2. Компактність і легкість
    Завдяки цьому зручно носити з собою. 
  3. Функціональність
    У деяких моделей передбачено вбудований стилус для роботи з сенсорним екраном. А також вбудований ліхтарик, лазерні іграшки для домашніх тварин, блокування випромінювання.

Указка підживлюється від батарейок, які потрібно регулярно міняти. Або від вбудованого акумулятора з можливістю перезарядження. Варто обирати під вподобання вчителя.

Проєктор

Що вища роздільна здатність у проєктора, то чіткіше зображення. Щоб дивитися на ньому кіно, необхідно HD (1920x1080) або 4K (3840x2160). Для презентацій можна обійтися роздільною здатністю нижче.

шкільний проєктор для уроків

Дивляться на яскравість, оскільки саме цей параметр визначає наскільки виразним буде зображення. Вимірюється в люменах (lm). Для перегляду фільму в темному приміщенні достатньо 1000-2000 lm, для офісних презентацій у світлих приміщеннях рекомендується від 2500 lm і вище.

Щоб вибрати гідний і практичний подарунок вчителю на 8 Березня, враховують ще чотири аспекти:

  • Контрастність, яка визначає глибину чорного кольору і відтінки сірого. Що вищий показник, то більша глибина зображення і краща передача кольору.
  • Тип проєктора серед двох різновидів — DLP з цифровою обробкою світлом і LCD з рідкокристалічним дисплеєм. DLP має глибокий чорний і вдосконалену контрастність, тоді як LCD відтворюють кольори соковитіше та яскравіше.
  • Підключення до пристроїв через HDMI, VGA, USB. Буде жирним плюсом, якщо проєктор підтримує Wi-Fi або Bluetooth для бездротового підключення.
  • Корекція трапецеїдальних спотворень дає можливість коригувати зображення, якщо проєктор розташований під кутом до екрана, щоб була правильна геометрія картинки.

У LED і лазерних моделей термін служби джерела світла набагато довший порівняно з традиційними ламповими проєкторами.

Слушні підказки: Як під'єднати телефон до проєктора через Wi-Fi — інструкція на 3 пункти й список 7 найкращих додатків

Гарний блокнот, планер або щоденник

Гарний блокнот або щоденник для планування справ стане в пригоді й вихователю, і вчителю. Тим паче, що на ринку безліч креативних органайзерів. Вони не лише практичні, а й тішать своїм зовнішнім виглядом.

блокнот на подарунок

Привертає увагу дизайнерська обкладинка з цікавим малюнком, наліпки для фіксації нотаток, малюнки та візерунки на сторінках, як у книжках. Освітянину стануть у пригоді графіки та таблиці, чек-листи для нагадування про важливі події. Будуть приємні мотиваційні фрази, окремі аркуші для творчості.

Гейзерна кавоварка

Тут на вибір — з алюмінію або нержавіючої сталі. Перші легкі й економічні, але за ними складніше доглядати. Другі дорожчі, але довговічніші, їх легше чистити. Не вступають у реакцію з кислотами кави, у напою розкривається все багатство смаку.

гейзерна кавоварка

Гейзерні кавоварки на різну кількість порцій — від однієї до дванадцяти чашок. На подарунок краще вибрати щось середнє, щоб учитель міг приготувати 2-4 чашки за раз, і пригостити за потреби. Більшість моделей підходять для газових плит, але якщо вдома індукційна плита, варто брати спеціальну модель.

Класифікація гейзерних кавоварок, виходячи з трьох ключових особливостей:

По типу варочної поверхні
  • Газова — з металевим дном. 
  • Індукційна — з потовщеним феромагнітним дном, яке швидко і рівномірно прогрівається на індукційній поверхні
По матеріалу корпуса
  • Алюмінієвий або з нержавіючої сталі. 
  • Деякі моделі оснащені резервуаром для кави з жароміцного скла
По об'єму  З розрахунку на 1 порцію 50-100 мл кавоварки на 2, 4, 6, 9, 12 чашок

Список цікавих моделей: ТОП 10 найкращих гейзерних кавоварок для дому

Футляр для окулярів

Вибрати є з чого: футляри з твердого пластику, металу, шкіри, текстилю. Тверді футляри краще захищають від ударів і стиснення, текстильні та м'які шкіряні — компактніші, легші, захищають окуляри від подряпин.

Перш ніж брати на подарунок, потрібно переконатися, що футляр підходить за розміром для окулярів вашої вчительки. Він має бути достатньо великим, щоб вмістити очки без зусиль, але при цьому не настільки просторим, щоб вони не бовталися всередині.

футляр для окулярів

Магнітні або кнопкові застібки набагато зручніші порівняно із замками на блискавці або липучках. Привабливий дизайн вітається, проте потрібно враховувати симпатії вчительки. Що їй більше до вподоби — класичні аксесуари чи яскраві, ручної роботи чи вироби з натуральної шкіри? Оцінюють якість швів, застібок та інших елементів футляра. Якщо добротні, значить послужать довго.

Термочашка

Якщо хочеться подарувати вчительці на 8 Березня практичний презент, тоді як варіант — термочашка.  Вона може зберігати напої гарячими або холодними протягом 4-8 годин і більше. Більшість моделей із нержавіючої сталі або пластику. Ті, що з нержавійки, довговічніші, не поглинають запахи й смаки, довше зберігають температуру. Пластикові вироби легші, але поглинають аромати та швидше розбиваються.

 термочашка

Зазвичай об'єми чашки варіюються від 250 мл до 750 мл — є на що подивитися. Головне, переконатися, що кришка надійно закривається і не пропускає рідину. Обирають дизайн, який відображає особистість і вподобання людини. Добре, якщо в конструкції передбачені кнопки для швидкого відкривання, замок від протікання, подвійні стінки для кращої ізоляції або вбудовані фільтри для чаю. Усе це тільки на користь.

До слова: Як вибрати термокружку: 7 характеристик

Настільний органайзер

Вчителю буде простіше впорядкувати ручки й олівці, записники та інші паперові матеріали. Можливо, він зберігатиме в ньому мобільний телефон або планшет. Настільні органайзери додають тепло робочому простору, хоч і виглядають мінімалістично.

настільний органайзер

Беруть відповідні за розміром, з достатньою кількістю відділень для потреб користувача. Вибирають моделі з регульованими або модульними секціями для більшої гнучкості. Будуть корисні в конструкції слоти для листівок або фотографій, магнітні панелі або дошки для нотаток. Моделі відрізняються матеріалом, кольором, розміром і кількістю комірок для зберігання. Саме на ці деталі варто звернути увагу при виборі органайзера на подарунок. 

Чайник для заварювання

Готувати чай у красивому заварнику завжди приємно. Керамічні моделі добре утримують тепло, але можуть бути важкими. Скляні дають можливість спостерігати за процесом заварювання. Визначаються з розміром, який залежить від того, як часто і скільки чаю п'є вчитель. Для особистого вживання підійде маленький чайник на 1-2 чашки, а для гостей або сімейного чаювання краще вибрати більший.

чайник для заварювання

Деякі заварники оснащують вбудованими або знімними фільтрами, які зручні для заварювання листового чаю. Добре, якщо фільтр легко очищати. Дизайн не менш важливий. Можливо, вчителька цінує класичний вигляд, а може осучаснені вироби.

Під час вибору придатного заварника оцінюють матеріал, форму, практичність ручки та об'єм. Один із найпоширеніших сучасних варіантів заварників для чаю вважається френч-прес

Підписка на освітні ресурси

Потрібно керуватися інтересами та потребами свого класного керівника чи будь-якого іншого вчителя. Це може бути щось, пов'язане зі спеціалізацією, як-от математика чи література, або загальні освітні платформи. Варіантів безліч, включно з онлайн-курсами, журналами, вебсайтами та додатками. Серед популярних платформ — Coursera, Udemy, Khan Academy, TED-Ed. Перш ніж обрати підписку, доцільно ознайомитися з відгуками користувачів та рейтингами, тоді з'явиться бодай якесь уявлення про відповідність ресурсу потребам вчителя.

передплата на освітні ресурси

Варто визначитися, на який період у планах подарувати підписку. Це може бути місяць, квартал, пів року чи рік. Деякі ресурси пропонують пробний період, що зручно. Важливо знати, чи підтримує ресурс пристрої та операційні системи, які використовує вчитель.

Підносячи такий подарунок, потрібно написати листа з поясненням, чому обрали саме цю підписку і як вона допоможе вчителю в його професійній діяльності. Перш ніж дарувати, перевіряють, чи має обрана платформа опцію подарункової підписки, що дасть змогу вчителю легко її активувати.

Розглянули цікаві варіанти, що подарувати вчителям на 8 Березня. Якщо мета до свята — не просто поставити галочку, а справді потішити та подякувати за виконану роботу, варто врахувати вподобання та характер педагога. Керуючись пропозиціями зі статті, можна комбінувати кілька варіацій, придумуючи презент. Нехай у вас все вийде!

Читайте: Що подарувати колезі: 15 презентів для чоловіків і жінок

Коментарі
Залиште коментар