Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що подарувати мамі на 8 Березня — 15 непоганих варіантів

Дата публікації: 22.02.2024 11:53
Дата оновлення: 22.02.2024 11:57

Матері різні. Характер, мислення, спосіб життя, достаток — усе це накладає на них свій відбиток. Проте наближається година Х, хочеш, не хочеш, а подарунок мамі на 8 Березня має бути, щоб не вдарити обличчям у бруд.

подарунок мамі на честь 8 березня

Почнемо з бюджетних пропозицій. Дивись, читай, зважуй свої «за» і «проти». Далі — буде більше.

Недорогі подарунки мамі: 5 гідних уваги пропозицій

У такі подарунки вкладаються не стільки грошима, скільки часом, увагою і вмінням. Пікнік, спільний перегляд фільму важливі не через свою ціну, а через емоції. Копійчані презенти у вигляді кухля або календаря з сімейними фото — це, звичайно, добре. Куди краще — сертифікати на масаж або квитки на концерт її улюбленого виконавця. Однак можна запропонувати ще дещо, від чого вона не відмовиться.

Крем для рук

Шкіра на руках часто пересихає й обвітрюється. Особливо — коли холодно, докучає авітаміноз і суворі життєві умови. Використання крему для рук стане частиною щоденного ритуалу. Це не тільки корисно, а й емоційно значимо для кожної жінки. Зволожуючи долоні, вона подбає про захист, відновлення та підтримання своєї краси натуральним шляхом.

зволоження рук пом'якшувальним кремом

Не прогадаєш, якщо вибереш продукт з улюбленим ароматом своєї матері. А також з натуральними інгредієнтами або спеціальними властивостями для догляду за шкірою. Навіть недорогий крем іноді упаковують так, що він має розкішний вигляд. Увага до деталей викличе в мами відчуття особливої події та підкріпиться бажанням піклуватися про себе.

Чохол для смартфона

Смартфон легко б'ється і дряпається. Як його не оберігай, дивись — там тріщинка, тут скол. Якісний чохол захищає пристрій, тому недооцінювати його не варто. Мамі обирають за її улюбленим кольором, з малюнком або з цитатою, яка надихає. Аксесуар також додасть її смартфону свіжості та новизни. Це спрацює, якщо старий чохол уже помітно зносився.

Помада для губ

Обирають за кольором і текстурою, тож насамперед дивляться на тон шкіри мами — теплий він, холодний, чи нейтральний. Для теплого тону пасують помади із золотистими або персиковими відтінками. Для холодного — з рожевими або сливовими нотами. Нейтральний тон шкіри дає змогу експериментувати з широким спектром кольорів.

жінка фарбує губи

Вибір текстури помади залежить від того, якому ефекту надає перевагу мама. Матові дають насичений колір і тривалу стійкість, але можуть висушувати губи. Блискучі або кремові текстури зволожують губи, надаючи їм візуального об'єму.

Звичайно ж варто враховувати вік мами: для літніх жінок ідеальні помади зі зволожувальними компонентами. Вони приховують дрібні лінії та зморшки навколо губ. Якщо вона віддає перевагу натуральному вигляду, тоді варто взяти помаду ніжних відтінків. Якщо любить яскраві акценти, тоді соковитий колір.

Бажано купити помаду з натуральними зволожувальними та живильними компонентами, такими як вітамін E, олія ши, кокосова олія. Вони допоможуть зберегти губи м'якими та зволоженими. Варто придивитися до її косметики. Можливо, вона віддає перевагу певним брендам або в неї є улюблені відтінки.

Сумка-шопер (екосумка) для покупок

Оцінюють матеріал. Натуральні тканини (бавовна, льон, джут, або перероблений поліестер) довговічні та біорозкладні. Вони міцні, добре відпираються. Потрібна сумка, яка витримає велику вагу, тому перевіряють ручки, точніше, як вони пристрочені.

жіноча сумка

Якщо мама часто носить об'ємні речі, тоді потрібна велика сумка. Для щоденних потреб цілком зійде менша за розміром. І так. Виріб із широким дном стійкіший, у нього простіше упакувати все необхідне. Сумки-шопери часто оснащені внутрішніми кишенями, в них може бути кілька відсіків, які закриваються на блискавку. Визначся, що оцінить мама, які опції їй сподобаються.  

Заварник

Заварники різні: виготовлені зі скла, порцеляни, кераміки, нержавійки, пластику. Скляні — дають можливість спостерігати за заварюванням чаю, порцелянові та керамічні довше утримують тепло, нержавійка не б'ється, а пластикові найдешевші.

наливають чай із заварника

Якщо мама часто приймає гостей або багато п'є чаю, тоді їй варто подарувати великий заварник. А ні — тоді маленький або середній. Добре, якщо в його конструкції передбачено вбудований фільтр або ситечко для заварювання крупнолистового чаю. Тоді жодна чаїнка в чашці не опиниться. Якщо виріб можна розібрати — чудово. Буде простіше чистити, особливо фільтр, який забруднюється найшвидше. 

Що подарувати мамі на 8 Березня від доньки

Між мамою і донькою сильний емоційний зв'язок, тому подарунки, як правило, відображають спільні інтереси, відповідають потребам матері, мотивують її до чогось. Або ж спрямовані на релаксацію і турботу про себе. Приклади вдалих ідей — нижче. 

Маска для обличчя

Визначаються з маскою, відштовхуючись від типу шкіри у мами. Яка вона — суха, жирна, комбінована, нормальна чи чутлива. У кожної з них свої потреби. Наприклад, потрібно зволожувати суху, контролювати виділення себуму, якщо жирна, заспокоювати — чутливу.

мама і донька з косметичними масками на обличчях

Якщо проблемна шкіра, помітні зневоднення, тьмяність, вікові зміни, акне або чорні цятки, обирають маску, що розв'язує ці проблеми: з антивіковим ефектом для зрілої шкіри, очищувальні — для шкіри, схильної до акне.

Дивляться на склад. 

  • Гіалуронова кислота сприяє зволоженню; 
  • вітамін C освітлює; 
  • саліцилова кислота бореться з акне: 
  • антиоксиданти (наприклад, ресвератрол або зелений чай) захищають від вільних радикалів.

Часто маски для обличчя продаються в наборах, вони різні або в тандемі з іншою косметикою для догляду за шкірою. Такий набір вигідний і цікавий. Особливо, якщо косметика на природній основі з органічними інгредієнтами.

Фен для волосся

Бери фен із потужністю 1800 Вт і більше. Таким швидше вийде висушити густе і довге волосся. Якщо в мами воно стоншене та пошкоджене, все одно бери потужний. У кожної моделі є можливість регулювати обдув. З іонізацією — було б не погано, тому що потік зарядженого повітря знижує статичну електрику, робить локони гладкими й блискучими. Шевелюра має здоровий вигляд, скільки б років не було мамі.

фен для волосся з двома насадками

Дві насадки в комплекті не просто так. Концентратор для точкового сушіння, а дифузор додає об'єму волоссю. Дивись на оснащення додатковими функціями. Деякі моделі йдуть з технологією швидкого нагріву, автоматичним відключенням захисту від перегріву, ультразвуковим випаровуванням засобів для догляду за волоссям. За все це доведеться переплатити. Подумай, чи знадобляться ці фічі твоїй матері.

В тему: Як вибрати фен для волосся — 18 акцентів, які потрібно врахувати під час покупки

Клатч або косметичка

Якщо придивляєшся до клатча, спочатку визнач, де мама буде його використовувати. Для виходу у світ обирай елегантні варіанти зі шкіри або шкірозамінника. Для повсякденного використання — практичний і місткий (зшитий з текстилю), щоб у нього вміщалися телефон, гаманець, ключі та косметика.

Якого кольору? Того, що відповідає більшості одягу в гардеробі мами. Або щось універсальне: чорний, коричневий, сріблястий. Перевіряй замки, чи добре закриваються й відкриваються.

сріблястий клатч у руках у жінки

Стосовно косметички — має бути місткою, щоб поміщалася косметика, але при цьому компактною для зручного носіння в сумці. Вітаються кілька відділень всередині, тоді ніщо не перемішається і не проллється. Косметичка має бути легкою і зручною для носіння. В ідеалі з вінілу або нейлону. Ці матеріали простіше утримувати в чистоті.

Що подарувати мамі на 8 Березня від сина

Через подарунок покажи матері як ти її цінуєш і підтримуєш. Обирай щось вартісне, зважаючи на її інтереси, хобі чи потреби. Доповни презент солодощами, красивим весняним букетом або листівкою, підписаною від серця. Наші три варіанти, що можна подарувати мамам на 8 Березня, теж бери на замітку.

Електронна книга

Під час вибору рідера важливий розмір екрана: одні віддають перевагу великому — від 10″, щоб вміщалося більше тексту навіть за збільшеного шрифту, другим до душі семидюймова діагональ, яку простіше утримувати в долоні. Електронна книга, на відміну від смартфона і планшета, оснащена E Ink екраном, у якого висока контрастність. Внаслідок цього зменшується стомлюваність очей, немає згубного впливу синього випромінювання. Читаєш наче друковану книгу. Якщо екран з регулюванням яскравості для читання при різному освітленні, йому ціни немає.

мама читає роман на електронній книзі

Серед жирних плюсів — довготривала робота батареї. Її вистачає на кілька місяців без підзарядки, якщо приділяти читанню, в середньому, 2 години на день. Рідер може підключатися через Wi-Fi та/або мобільний інтернет, тому безпроблемно завантажуються романи будь-яких розмірів. У деяких моделях інтегровані магазини книг, що спрощує купівлю нових видань. Переконайся, що пристрій підтримує багато форматів файлів, включно з тими, які твоя мама буде використовувати найчастіше: PDF, Fb2, EPUB, MOBI. Це забезпечить гнучкість у виборі книг.

Доповідно: Як завантажувати книжки в електронну книгу: 4 дієвих способи

Бездротові навушники

Такий подарунок потішить любительку слухати музику, подкасти чи аудіокниги під час прогулянок, занять спортом, удома чи в дорозі. Придивися до внутрішньоканальних (earbuds), накладних або повнорозмірних варіантів. Перші зручні для активного відпочинку, другі — компактні, а треті — з поліпшеними звукоізоляцією та якістю звуку.

чорні навушники в долоні

Якщо в пріоритеті звучання, тоді оціни чистоту високих, середніх і низьких частот. Це важливо. Наприклад, класична музика розкривається повною мірою, коли переважають глибокі баси або посилена деталізація кожного музичного інструмента. Шукай навушники, які відповідають цим вимогам. М'які амбушури або кілька розмірів насадок для ідеальної посадки теж перевір — це для комфорту.

Вивчай характеристики, зокрема автономність. Непогано, якщо пристрій буде довго працювати від одного заряду, наприклад, 20 годин і більше. Є гідні варіанти серед Apple, Sony, Philips, Koss та інших. Активне шумозаглушення може бути корисним, якщо мама часто слухає музику в галасливих місцях. Тоді вона зосередиться на звучанні без потреби збільшувати гучність.

Пізнавальна стаття: Як поміняти амбушури на Airpods Pro — 3 поради

Кухонні ваги

Дивись на максимальну вагу, яку можуть зважити ваги. Це важливо, якщо мама планує використовувати їх для важких інгредієнтів або великих каструль. Модель із великим і чітким дисплеєм має бути в пріоритеті, так простіше бачити показники.

кухонні ваги для мами

Для мами, яка любить готувати, бери кухонні ваги з можливістю перемикання між одиницями виміру: грамами, унціями, фунтами тощо. Їй буде простіше готувати за рецептами з різними системами мір. Нержавіюча сталь і загартоване скло найпрактичніші, не так сильно брудняться, легко утримувати в чистоті. 

Подарунок мамі на 8 Березня своїми руками — 4 варіанти

Неможливо знайти дві абсолютно ідентичні ручні роботи, тому такий подарунок найунікальніший. Символічний він чи корисний у повсякденному житті — в ньому емоційний заряд, який символізують любов, увага і повага до своєї матері. Вклади в нього частинку себе: включи в презент елементи, які відображають ваші спільні інтереси або спогади. Це може бути робота, що пов’язує, або щось, що нагадуватиме їй про тебе.

Композиція із сухоцвітів

Сухоцвіти мають чудовий вигляд роками, не вимагаючи особливого догляду. У засушеному вигляді залишають по собі враження лаванда, ромашка, півонія, хризантема, еустома, тож бери їх у спеціалізованому магазині. І визначся, в чому буде зберігатися інсталяція: у вазі, керамічному горщику, дерев'яній коробці або в контейнері, який пасує до інтер'єру.

Цей подарунок справить незабутнє враження, тому ось тобі покрокова інструкція, як зробити композицію із сухоцвітів:

  1. Приготуй садові ножиці або секатор для обрізки стебел, а також флористичну губку або пінопласт, якщо потрібно зафіксувати квіти.
  2. Визначся, якою буде структура — висока або вузька, пишна або асиметрична. Вибір залежить від вази та місця, де вона стоятиме.
  3. Якщо плануєш використовувати флористичну губку, помісти її в посудину. Вона послужить основою для квітів. Або постав рослини у вазу, якщо вони добре тримають форму.
  4. Починай з найбільших квітів і гілок, які стануть основою композиції. Розмісти їх у такому порядку, щоб сформувався загальний силует.
  5. Коли основа готова, додавай середні та менші квіти, розподіляючи їх рівномірно, щоб заповнити простір і надати об'єму та текстури.
  6. На фінальному етапі скористайся декоративними елементами: сухі ягоди, гілочки, листя або трави додадуть завершеності.
  7. Відійди на кілька кроків назад і подивися на свою композицію з різних кутів. Можливо, потрібно щось підправити для гармонії та балансу.

Для скромної композиції використовуй один вид квітів, наприклад, лаванду, яка приємно пахне дуже і дуже довго. Якщо хочеться пишний букет, тоді комбінуй різноманітні сухоцвіти інших текстур і кольорів. Спробуй змішувати пухнасті квіти з гладким листям або гілками. Такий незвичайний контраст привертає увагу.

композиція із сухих трав і листя

Обираючи кольори, можеш дотримуватися певної палітри, використовуючи кілька яскравих акцентів серед нейтральних тонів. Бажано додати в композицію елемент, який має особливе значення для матері. Це може бути маленька фігурка, прикраса або листівка з побажаннями.

Картина ручної роботи

Якщо ти новачок у цій справі, починай із чогось простішого. Заздалегідь підготуй необхідні матеріали та інструменти. Тоді зосередишся на процесі, а не на пошуку потрібних речей. Скористайся навчальними онлайн-курсами, відеоуроками, книжками або майстер-класами. Вони порадять і покажуть техніки, які допоможуть удосконалити навички.

У таблиці узагальнена інформація, щоб допомогти тобі з пошуком ідей:

 
Потрібні матеріали Покрокова інструкція
Вишивка хрестиком
  • Канва (тканина з рівномірним переплетенням ниток, яка використовується для вишивки).
  • Вишивальні нитки (муліне).
  • Голка для вишивання.
  • Вишивальна рамка.
  • Схема вишивки
  • Обирай схему вишивки, яка подобається. Вони різні за складністю.Натягни канву на рамку — для зручності вишивання.
  • Починай вишивати з центру канви, дотримуючись схеми.
  • Використовуй голку та нитки муліне, переконавшись, що кількість ниток відповідає рекомендаціям схеми.
  • Вишивай хрестики за схемою, змінюй кольори ниток за необхідності.
  • Після завершення вишивки вирівняй і відпар свою роботу.
  • Оформи картину в рамку
Вишивка бісером
  • Основа для вишивки (спеціальна тканина або канва).
  • Бісер.
  • Голка для бісеру.
  • Нитка.
  • Схема вишивки
  • Визначся зі схемою вишивки бісером. 
  • Приготуй основу, нанизуючи голкою бісер на нитку.
  • Дотримуйся схеми, пришиваючи бісер до основи.
  • Після завершення встанови картину в рамку
Розфарбовування за номерами
  • Набір для розфарбовування за номерами (зазвичай включає полотно з нанесеним малюнком, фарби та пензлі).
  • Стаканчик із водою.
  • Серветки для витирання пензликів
  • Знайди набір для розфарбовування, який подобається.
  • Розклади всі матеріали на столі.
  • Починай розфарбовувати полотно, слідуючи номерам і відповідним кольорам.
  • Використовуй різні пензлі для маленьких і великих ділянок.
  • Дай фарбі висохнути після розфарбовування.
  • Це може зайняти кілька годин.
  • Установи готову картину в рамку
Акварельний живопис
  • Папір.
  • Акварельні фарби.
  • Пензлі різного розміру.
  • Стаканчик із водою.
  • Палітра для змішування фарб
  • Обери мотив або пейзаж, який хочеться намалювати.
  • Можеш працювати за фотографією або натурою
  • .Нанеси олівцем ескіз малюнка на папір.
  • Почни малювати, використовуючи акварельні фарби.
  • Експериментуй із техніками: мокре на мокре, мокре на сухе.
  • Додай деталі щойно основні елементи висохнуть
Картини з ниток або струн
  • Дерев'яна основа або підрамник.
  • Нитки, шпагат або вовняні нитки різних кольорів.
  • Цвяхи або кнопки.
  • Молоток
  • Визначся зі зразком або малюнком.
  • Можеш намалювати ескіз на дерев'яній основі.
  • Вбий цвяхи вздовж контурів свого дизайну, залишаючи невеликі відстані між ними.
  • Використовуючи нитки або шпагат, починай натягувати їх між цвяхами, створюючи зразок або малюнок.
  • Змінюй кольори ниток за потребою, щоб малюнок виглядав цікаво.
  • Закріпи кінці ниток, щоб вони не розпустилися

В'язаний плед

Щоб зв'язати придатний плед, беруть м'яку пряжу, приємну на дотик. Як варіант, акрилова, бавовняна, вовняна або сумішева. Її кількість залежить від розміру виробу. Для середнього, приблизно 120x150 см, знадобиться близько 1200-1500 грам пряжі.

Вибір спиць залежить від ниток — на етикетці вказують рекомендований розмір. Для пледа використовують товсті (8-10 мм), щоб в'язання йшло швидше, а виріб виходив м'якшим. Для початківців краще вибрати простий візерунок, наприклад, лицьову гладь або розбризкування.

в'язання пледа на подарунок

Для експерименту зв'яжи невеликий зразок (10x10 см), щоб визначити щільність в'язання. Це допоможе точно розрахувати кількість петель для набору. У середньому, може знадобитися від 100 до 200 петель, залежно від розміру спиць і пряжі. 

  • Почни в'язати перший ряд лицьовими петлями. Вони виконуються так: введи праву спицю в петлю на лівій спиці зліва направо, обведи робочу нитку навколо правої спиці та протягни її через петлю, знявши стару петлю з лівої спиці.
  • Другий ряд і наступні повторюй так само. В'яжи кожен ряд лицьовими петлями. Це створює візерунок лицьової гладі, який виглядає однаково з обох боків роботи.
  • Періодично вимірюй свою роботу мірною стрічкою, щоб переконатися, що дотримуєшся потрібних розмірів.
  • По завершенню потрібно закрити петлі. Це робиться в'язанням двох петель разом, а потім перекиданням першої зв'язаної петлі через другу, і так далі, поки не залишиться одна петля.
  • Обріж нитку, залишивши довгий кінець. Просунь цей кінець через останню петлю і затягни. Гачком для в'язання сховай усі вільні кінці ниток у виріб.

Для додання завершеності виробу, можеш обв'язати краї пледа крабовим стібком або зробити декоративну обв'язку.

Варто знати: Як прати плед вручну і в пральній машині — поради для 9 видів тканини

Кулінарний подарунок 

Подаруй печиво, капкейки або торт, зроблені власноруч. Додай до набору формочки для печива або капкейків, а також рецепт. Або організуй для мами вечерю, приготувавши її улюблені страви. Зроби акцент на деталях: сервірування столу, свічки, музика — все це створить особливу атмосферу.

Ще як варіант — набір із різноманітних спецій і трав, які мама може використовувати в кулінарії. Це можуть бути звичайні спеції або екзотичні варіанти. Розфасуй їх у маленькі красиві баночки та кожну підпиши. Можеш додати книгу рецептів, де ці спеції використовуються. Або самостійно створи кулінарну книгу, зібравши всі улюблені сімейні рецепти. Додай фотографії готових страв, нотатки та особисті спогади, пов'язані з кожним рецептом.

Можеш зібрати кошик із гурманськими продуктами — сирами, винами, екзотичними фруктами, оливковою олією вищої якості та іншими делікатесами. Обирай продукти, які мама любить найбільше. Або такі, які вона давно хотіла спробувати.

кошик із продуктами в подарунок мамі

У жіноче свято 8 Березня надається чудова можливість висловити мамі свою любов. Вибирай подарунок, який розповість про твої почуття набагато голосніше, ніж будь-які слова. Яким би не був, нехай він стане для неї незабутнім, значущим і дарує настрій.  

На замітку: Як вибрати келихи для вина: 4 види для різних випадків

Коментарі
Залиште коментар
Категорії