Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Apple Watch SE — огляд, що складається з 10 пізнавальних розділів

Дата публікації: 12.09.2023 12:52
Дата оновлення: 15.09.2023 12:27

Це один із найдоступніших смартгодинників — простіший за Apple Watch Series 6 і новіші моделі. У SE схоже оснащення, тільки обходиться він набагато дешевше. В огляді Apple Watch SE детальніше розглянемо особливості, дизайн і продуктивність, щоб допомогти визначитися з пріоритетністю цього пристрою. Почнім!

apple watch se ремінці

Комплект постачання

У коробці лежить сам пристрій, ремінець і документація з інформацією про безпеку та гарантії. А також коротка інструкція, яка допоможе скорегувати Apple Watch SE і підігнати функціонал під себе.

apple watch series se огляд

Пізнавальна стаття: Інструкція з вибору розумного годинника з вимірюванням тиску і пульсу в 4 пунктах

Дизайн і зовнішній вигляд

Watch SE схожий з іншими моделями Apple. Серед ключових елементів: 

  • Дисплей Retina — такий самий, як в Apple Watch Series 6, але без функції Always-On. Це означає, що для того, щоб активувати Oled екран (сенсорний), потрібно торкнутися його або підняти руку.
  • Корпус зі сталі, точніше, зі 100% переробленого алюмінію. Доступний у трьох варіантах оздоблення: сріблястий, золотистий і космічно-сірий. Він прямокутний із закругленими краями. Таке оздоблення вважається фірмовим елементом дизайну преміальних годинників Apple.
  • Розмір корпусу у двох форматах: 40 мм і 44 міліметри. Тож можна вибрати під своє зап'ястя та особистий стиль.
  • Ремінець. Його можна змінити. Благо, що компанія пропонує їх під будь-яке вподобання і колір.
  • Цифрова заводна головка розташована на бічній стороні Watch SE. Її можна повертати для прокрутки або масштабування, а також натискати для повернення на головний екран або виклику Siri.

apple watch se скільки тримає батарея

Як бачите, зовнішній вигляд SE цілком елегантний і ні трохи не гірший за інші моделі серії Apple Watch. Пристрій можна налаштувати під себе і комфортно носити протягом усього дня.

В тему: Apple Watch 7: огляд і 4 фішки на додачу

Операційна система

Це watchOS — та ж сама операційна система, яка використовується у всіх годинниках Apple. Її ключові особливості полягають у кількох можливостях:

  1. Вона відстежує активність користувача: застосунок Activity моніторить щоденні рухи, фізичні навантаження і час перебування на ногах, а застосунок Workout контролює конкретні види тренувань: біг, їзду на велосипеді, плавання тощо.
  2. Перевіряє серцевий ритм протягом дня, зокрема під час тренувань.
  3. Сповіщає про вхідні дзвінки та повідомлення прямо на зап'ясті. Також можна відповідати на sms і дзвінки безпосередньо з Apple Watch.
  4. Siri. Віртуального помічника можна викликати, натискаючи й утримуючи цифрову голівку, або піднявши зап'ястя і сказавши: «Привіт, Siri». Можна попросити його надсилати повідомлення, здійснювати дзвінки, встановлювати нагадування, давати вказівки тощо.
  5. Якщо скористатися App Store, тоді вийде завантажувати додатки на годинник, не користуючись iPhone.
  6. Циферблат годинника налаштовується під особисті уподобання користувача.
  7. Можна відстежувати сон, його протяжність і фази.
  8. У Watch SE передбачена функція виявлення падінь. Вона це визначає і пропонує викликати швидку допомогу за умови, що поруч знаходиться смартфон. В Україні така функція не діє, доступна для США і Канади.

Хоча в таких моделей просунутий watchOS, проте немає розширених медичних функцій. Наприклад, не передбачені додатки «Кисень у крові» та «ЕКГ». Крім того, оснащення відрізняється залежно від регіону та оператора бездротового зв'язку.

Функції Apple Watch SE: таблиця

Завдяки їм годинник вважається універсальним пристроєм для повсякденного використання:

Можна стежити за своїм самопочуттям
Перевіряти пульс, аналізувати фази сну
Бути постійно у вирі подій Отримувати смс і відповідати на дзвінки, не перевіряючи постійно телефон
Бути доступним 24/7 Є можливість дзвонити та відповідати на виклик, повідомлення і навіть використовувати додаток Walkie-Talkie для спілкування з іншими користувачами Apple Watch
Делегувати частину відповідальності на Siri Віртуальний помічник зможе нагадувати, вказувати, телефонувати, повідомляти 
Користуватися Apple Pay Безконтактно платити прямо з зап'ястя
Оцінити переваги GPS Не беручи з собою телефон, датчик моніторитиме вправи на вулиці та отримуватиме інформацію про маршрути
Слухати цікавий матеріал прямо зі смартгодинника Або синхронізувати контент з годинником для прослуховування пізніше

На Apple Watch SE можна переналаштувати табло під свої забаганки, використовувати як пульт дистанційного керування камерою iPhone, телевізором Apple TV та іншими пристроями.

функції apple watch se

Часто запитують, чи можна плавати в Apple Watch SE? Можна. Цей годинник витримує занурення вглиб до п'ятдесяти метрів. У нього стандарт водонепроникності IP6X. У ньому можна пірнати та плавати в прісній воді. Він ще й підрахує, скільки й за який час проплив дистанцію, і навіть прокладе маршрут. У нього стандарт пилепроникності IP6X, а водної — ISO 22810:2010. У ньому можна пірнати та плавати в прісній воді. Він ще й підрахує, скільки й за який час проплив дистанцію, і навіть прокладе маршрут. Однак в Apple Watch не можна займатися дайвінгом, кататися на водних лижах та проводити інші заняття, які передбачають занурення на велику глибину чи контакт із водою на високій швидкості. Ступінь захисту від води не є сталою величиною, тому з часом може знижуватися.

Читайте: Як налаштувати смартгодинник: покрокова інструкція в 4 розділах

Apple Watch SE: скільки тримає батарея

Попри те, що годинник позиціюється як бюджетний, його продуктивність вельми вражає. Він функціонує на чипі S5, який залучений в Apple Watch Series 5. Це означає, що на пристрої додатки та функціонал проявляють себе швидше і плавніше.

За даними Apple, час автономної роботи Watch SE становить до 18 годин на одній зарядці. Такий самий час в інших моделей ейплівських Watch. Однак можливості відносної свободи від розетки можуть змінюватися залежно від використання. Наприклад, при ввімкненому GPS або музиці акумулятор розряджається швидше. 

У комплекті до Apple Watch SE йде магнітний зарядний кабель, який кріпиться до задньої панелі годинника. У комплектацію не входить адаптер живлення USB, тому доведеться використовувати вже наявний або докупити за потреби. Для підзарядки від 0% до 100% зазвичай йде 2,5 години.

Продуктивність і швидкість роботи

Досить непогані, враховуючи, що вони з дешевого сегмента порівняно з іншими моделями Apple Watch. Хоча у SE немає такої ж потужності, як в останніх моделей з чипами S6 і новішими, вони, як і раніше, продуктивні під час повсякденного використання, включно з відстеженням активності, сповіщеннями, роботою з додатками та багато іншого.

Швидкість роботи також висока. Додатки відкриваються швидко, затримки під час прокручування або навігації по інтерфейсу мінімальні. Можливо, швидкість роботи Apple Watch SE не така висока, як у новітніх моделей, але для більшості користувачів і завдань вона більш ніж достатня.

Загалом, продуктивність і швидкість роботи Apple Watch SE роблять його чудовим варіантом для тих, хто шукає доступний годинник без особливих втрат у плані продуктивності та функціональності.

Час роботи від батареї та час зарядки

Автономність роботи при нормальному використанні в межах вісімнадцяти годин від одного заряду. У розуміння «нормальне» входять перевірка часу, отримання сповіщень, робота з додатками та тренуваннями.

чи можна плавати в apple watch se

Час зарядки до 100% позначки варіюється в межах двох годин, іноді трохи довше. Інші моделі Apple Watch заряджаються також у цьому проміжку, тож це стандарт для подібного роду пристроїв Apple Watch.

Переваги та недоліки

Сильні сторони полягають у доступності та продуктивності пристрою для широкої аудиторії. Годинники з акуратним оздобленням у трьох варіантах, їхній корпус представлений у двох розмірах — вужчий і ширший. Вони ідеальні для відстеження результатів фітнесу та здоров'я, включно з активністю, тренуваннями, серцевим ритмом і показниками сну. Apple Watch SE оснащені функцією виявлення падінь, яка зазвичай не зустрічається в бюджетних смартгодинниках і яка недоступна в Україні.

Серед недоробок виділяють кілька аспектів. Немає дисплея Always-On, тому, щоб увімкнути пристрій, доведеться підняти зап'ястя або торкнутися дисплея. Годинник не заміряє насиченість киснем крові та не відстежує показники роботи серця. У комплекті бракує USB-адаптера живлення, доведеться використовувати наявний або докупити.

До слова: Apple Watch 8 — огляд 12 характеристик

Історія серії та покоління Apple Watch SE

Apple Watch SE анонсовані компанією Apple в середині вересня двадцятого року. Випущені через кілька днів після презентації. Вони представлені разом з Apple Watch Series 6 і позиціюються як альтернатива дорогим моделям з цієї серії.

різниця між apple watch se і se 2022

SE за параметрами нітрохи не гірший за Series 6 і вище. Дизайн, дисплей, функції відстеження досягнень у спорті та показників здоров'я фактично ідентичні. Щоправда, деякі медичні функції відсутні. За функціоналом, характерним для моделей Series 5 і Series 6 і 7, теж злегка поступаються.

Випуск Watch SE ознаменував нову стратегію Apple: компанія вперше запропонувала бюджетну альтернативу своїм флагманським моделям Apple Watch. Ймовірно, цей крок був зроблений у відповідь на зростальну конкуренцію на ринку смартгодинників: багато конкурентів пропонують бюджетні альтернативи з аналогічними Apple Watch функціями.

Різниця між Apple Watch SE і SE 2022

Єдина відмінність між моделями SE з різницею у два роки полягає в чипі. Випущені пристрої у двадцять другому році працюють на процесорі S8. Цим чипсетом компанія оснастила восьму серію девайсів. Таким чином значно збільшується життєвий цикл SE 2022 порівняно зі старим поколінням. Вони довше отримуватимуть оновлення софту та ОС, і, відповідно, нові функції та можливості.

Дисплей в оновленої моделі:

  • 40-мм: 1,57 дюйма, OLED, роздільна здатність 394 × 324, 1000 кд/м2, сенсорний.
  • 44-мм: 1,78 дюйма, OLED, роздільна здатність 448 × 368, 1000 кд/м2, сенсорний.

Apple Watch SE привабливі для тих, хто цінує баланс між доступністю та функціональністю. У цих пристроїв хороша продуктивність при помірних навантаженнях. Прив'язка до розетки не критична, вистачає для використання на повний день, навіть якщо постійно ввімкнені фонові додатки. Цей девайс — сильний суперник на противагу іншим смартгодинникам.

На замітку: Apple Watch Ultra — огляд 10 параметрів і 7 відмінностей від Series 8

Коментарі
Залиште коментар