Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Apple Watch Ultra — огляд 10 параметрів та 7 відмінностей від Series 8

Дата публікації: 06.09.2023 11:50
Дата оновлення: 06.09.2023 12:34

У годиннику для екстриму краса — не головне. Надійність понад усе, тому приємно усвідомлювати, що такий пристрій не підведе у відповідальний момент. Apple Watch Ultra — відмінно поєднують у собі імідж та функціонал.

Жодна попередня версія і в слід не вступить за міцністю, витривалістю, вологостійкістю. До того ж у цьому девайсі розширені можливості моніторингу. iWatch Ultra — не лише вірний супутник, а й «лікар» на запʼясті.

Як Apple позиціює версію Ultra?

Серії продуктів Apple версії Ультра дісталася особлива позиція. Модель створена для користувачів, які подорожують та проводять дозвілля незвичайно. Сфера застосування відповідна — від піших туристичних походів до пригодницького спорту. Цей годинник уособлює готовність номер один до сходження, занурення і марафонів.

Читайте: Apple Watch 7: огляд і 4 фішки на додачу

Apple Watch Ultra: характеристики в таблиці

Ultra — годинник з характером. На вигляд — багатонадійний, продуктивністю не обділений. Може потягатися із розробками профільних брендів.

Ширина корпусу (мм)
49
Захист IP6X
WR100
Версія процесора S8
Передача даних Bluetooth
Дводіапазонний Wi-Fi
Акумулятор 542 мАг
Сховище 32 Гб
Кількість динаміків 2
Кнопка дії Налаштовувана
Забезпечення безпеки користувача Екстрені виклики
Виявлення падіння
Сирена
Аналіз навколишнього шуму
Виявлення ДТП

Що в коробці Apple Watch Ultra: огляд комплектації

Смартгодинник в стильному боксі з щільного білого картону. Відкривається легко: за допомогою фіксаторів, що розташовані знизу. У ньому — брошура-інструкція з «кишенькою» для гарантії та дві коробочки із захисними стрічками. У першій — пристрій і зарядний кабель з тканинним обплетенням, у другій — ергономічний ремінець.

Брошура-інструкція до Apple Watch Ultra

Дизайн та зручність експлуатації

За всієї зовнішньої солідності Епл Вотчі не сковують рухи руки. Їхня вага — 61,3 грама. Це майже вдвічі більше, ніж важать 44-міліметрові SE. Корпус із титану — здатного встояти перед силою стихії. Він не іржавіє, не дряпається, має «імунітет» до ударів. Для захисту найвразливішого компонента конструкції — фронтального скла — бічні грані корпусу з невеликим підйомом, що створює акуратне окантування.

 Зручні Епл Вотч Ультра

Про зручність використання свідчить ідеальна посадка: спинка прилягає до запʼястя, а ковзанню запобігає регульований ремінець, який можна відкалібрувати під будь-який обхват.

Розміри Apple Watch Ultra

Зазвичай Епл Вотчі виходять парами — у мініатюрному та стандартному розмірі. Ultra — виняток, тому що доступний лише в одному варіанті. Ширина становить 49 мм, і це рекордно багато. Корисного екранного простору вистачає для відмінної чіткості іконок, читабельності дрібних шрифтів, відображення точок на картах.

Асортимент кольорів

Колір Apple Watch Ultra — титановий. Натуральний відтінок металу без штучного глянцевого фінішу. На «коліщатку» є трохи помаранчевого. Яскравості додають змінні циферблати. Їх багато. Можна вибирати під настрій або конкретні цілі експлуатації. Крім естетичних художніх, доступні практичні — з чіткою інфографікою.

До речі: Як правильно вибрати годинник для бігу: який краще за 5 параметрами

Різновиди ремінців

Для кожного виду активності — особливий ремінець, адаптований під умови довкілля та готовий до потенційних ризиків.

  • Alpine — міцний двошаровий текстильний браслет, розрахований для походів у гори. Фурнітура захищена від іржі, міцна та довговічна.
  • Trail — еластичний, зі зручним механізмом регулювання. Ідеальний для довгих дистанцій.
  • Ocean — вологостійкий, що пройшов перевірку на міцність у солоній воді. Завдяки можливості подовження сідає навіть на гідрокостюм.

Apple Watch Ultra з жовтим ремінцем

Особливості екрана

Площа дисплея становить 1185 квадратних міліметрів. Це досить багато, як для наручного гаджета. Роздільна здатність — 410×502, пікселі мініатюрні й розташовані максимально щільно (326 ppi). Використовується фірмова технологія Retina, яка забезпечує широкий кут огляду та реалістичність зображення. На екран комфортно дивитися навіть під палючим сонцем.

Функція Always On нагадує, що час завжди має бути на видноті. Не потрібно підіймати руку, тапати по екрану, натискати на кнопки, щоб зафіксувати тривалість тренування або дізнатися, скільки годин витрачено на маршрут.

Корисна стаття: Apple Watch не вмикаються: що робити і як виправити — 3 розділи на допомогу

Apple Watch Ultra: автономність

У цьому плані годинник набагато ближчий до професійних рішень. Він може протриматися до 36 годин, а якщо скористатися режимом економії — до 60 годин. Приріст спостерігається завдяки зупиненню деяких фонових вимірювальних процесів та обмеженню підключень.

Які функції підтримуються?

Передбачено різні датчики. Також функції реалізовані за допомогою програмних засобів.

  1. Інноваційна система навігації. Крім GPS, підтримуються інші системи глобального позиціювання. Годинник можна використовувати для побудови маршрутів та визначення геолокації у різних куточках світу.
  2. Перевірка концентрації кисню у крові. Для визначення сатурації призначений додаток зі зрозумілим інтерфейсом.
  3. Контроль частоти серцебиття. Впроваджено систему оповіщень про порушення серцевого ритму.
  4. Дослідження фаз сну. Результати дозволяють нормалізувати графік відпочинку та позбутися проблем із засипанням.
  5. Відстеження циклу. Визначення дати овуляції на основі аналізу даних у ретроспективі.
  6. Сирена. Гучна та з широким радіусом дії. Ефективний спосіб викликати на допомогу, якщо інші варіанти недоступні.
  7. Оцінка результативності тренувань. Вимірювання пройдених відстаней, сили прискорення, витрачених калорій та інших показників, важливих для підтримки тіла у формі.
  8. Заміри глибини та температури води. Збір корисних даних для плавців, дайверів та представників інших видів водного спорту.
  9. Виявлення аварій. Негайна реакція на різкі удари, гучні звуки та інші подразники, характерні для ДТП.

Функціональний Смартгодинник Епл Вотч Ультра

Цікава стаття: Інструкція з вибору розумного годинника з вимірюванням тиску і пульсу в 4 пунктах

Захист Series Ultra

Корпус у годинника герметичний, всередину не потрапляють частинки сміття, які здатні нашкодити процесору та іншим компонентам. Ефективність пилозахисту відповідає вимогам стандарту IP6X.

Захист від води забезпечує стандарт ISO 22810. Це означає, що Вотчі можуть витримати коротке занурення на глибину до 100 метрів і тривале до 40.

Apple Watch 8 і Ultra: порівняння

Зі спільного у годинників восьмого покоління та просунутих Ультра стабільне програмне забезпечення й надійні, сертифіковані складники.

Епл Вотч 8 та Епл Вотч Ультра

Основні відмінності представлені у таблиці.

Ультра
Серія 8
Програмована кнопка дії Відсутність ручного налаштування кнопки Action
Усього один колір 4 варіанти на вибір
Сирена на 86 дб Тільки сигнал SOS
Можливість використання для дайвінгу, катання на водних мотоциклах Тільки плавання та неглибокі занурення
Парні динаміки зі збільшеною на 40% гучністю Один спрямований динамік
Фронтальне сапфірове скло Ion-X у моделей з алюмінію
Сапфірове — у сталевих
Максимальна яскравість 2000 кд/м² Пікова яскравість вдвічі нижча

5 плюсів Епл Вотч Ультра та 2 недоліки

Смартгодинник «нафарширований» корисними функціями та оптимізований під щоденну експлуатацію в різних умовах.

  1. Збільшений екран. На ньому міститься більше корисних даних, що стосуються здоровʼя та фізичної активності. Не потрібно мружитися, щоб прочитати написи та розглянути символи.
  2. Розширений арсенал програмного забезпечення. Для Ультра доступні програми, які неможливо використовувати на інших моделях розумних Епл-годинників.
  3. Новий рівень міцності. Будь-який екстрим пристрою до снаги, бо він підвищеної міцності та витривалості.
  4. Унікальний набір браслетів. Для Ультра розроблені комфортні та безпечні ремінці.
  5. Великий строк служби. Годинник для екстремального відпочинку називають найперспективнішим у сімействі. Відповідно, варто очікувати на тривалу програмну підтримку від Епл.

Перший мінус — незручності при носінні на тонкому запʼясті. Навіть підігнаний за розміром ремінець не завжди рятує ситуацію, оскільки сам корпус широкий.

Другий недолік — висока вартість. Ціна Ultra кусається, особливо на тлі недорогих SE. Втім, судячи з відмінностей в експлуатаційних характеристиках та функціональних можливостей, переплата повністю виправдана.

Наскільки доцільною є купівля — залежить від цілей експлуатації. Якщо хочеться спробувати себе в екстремальному туризмі — iWatch Ultra як ніколи доречні. Вони допоможуть швидко звикнути до нового захоплення. Це також розумний вибір на шляху до ЗОЖ, надійний помічник у тренуванні самодисципліни.

Для краси, щоб розбавити нудні повсякденні образи, краще вибрати іншу модель. Ультра — брутальна і потужна навіть зовні, тому обігравати її в трендових аутфітах складніше.

В тему: Як відрізнити оригінальні Apple Watch від підробки: порівняння за 10 параметрами

Коментарі
Залиште коментар