Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як відрізнити оригінальні Apple Watch від підробки: порівняння за 10 параметрами

Дата публікації: 24.06.2019 23:55
Дата оновлення: 24.06.2019 23:55

Розумні годинник від Apple коштують чимало, але користувачі не даремно витрачають кошти, адже натомість вони отримують багатофункціональні, якісні та надійні аксесуари. Чого не можна сказати про підробки. Ось вже де – марна трата фінансів. Як же не потрапити на виверти шахраїв?

Розумні годинникМАЮТЬ кілька фірмових фішок, які допоможуть покупцям на 100% ПЕРЕВІРИТИ СПРАВЖНІСТЬ Apple Watch. На Що Звертати увагу в першу чергу: коробку, зовнішній вигляд хронометра, наявність/відсутність роз'ємів, зовнішній вигляд ОС, щось ще? Розбираємося, як відрізнити оригінал Apple Watch від китайської або будь-який інший підробки.

Потрібна інформація: Як правильно вибрати розумні годинник – 9 корисних порад

Apple Watch: оригинал и подделка

Особливості фірмових Еппл Вотч

Як завжди, варто вийти в світ якого-небудь популярного преміальному гаджету, шахраї відразу починають «клонувати» його. Так сталося і з наручним аксесуарами Еппл. Тому важливо розібратися в особливостях годинникофона, щоб точно знати, як відрізнити оригінальні Apple Watch від дешевої або не дуже підробки. Нижче – відмінні риси оригінального годинника.

Немає жодного роз'єму

Еппл Вотч – суперсучасні гаджети, в яких не використовуються роз'єми для конекту зі смартфоном, підключення аксесуарів або підзарядки. З Айфоном, Bluetooth-навушниками і зарядним пристроєм коннект відбувається через бездротові технології.

Внешний вид Apple Watch

Тому вірний спосіб відрізнити підробку від оригіналу Apple Watch – перевірити корпус на наявність будь-яких роз'ємів. Якщо їх немає – є шанс, що перед покупцем оригінал, а якщо раптом є – 100% репліка.

Зарядка за рахунок магнітної індукції

Розумні годинник харчуються енергією від літій-іонного акумулятора, який періодично потребує підзарядки. Ось тільки шнур від зарядки вставляється не в сам аксесуар, а в спеціальний зарядний магнітик, який, в свою чергу, контактує з девайсом без проводів.

 Зарядка Apple Watch

Він являє собою круглу «пігулку», яка прикладається до задньої частини хронометра (там є позначки, куди примагничивается зарядний пристрій). Кабель магніту можна підключити в USB-роз'єм ПК, повербанка, ноутбука, або ж можна скористатися звичайною розеткою.

На замітку: ще один спосіб зарядити наручний аксесуар: скористатися спеціальною док-станцією, на яку поміщаються розумні годинник і підживлюються енергією.

Корпус спеціальної гарту

Що розповідає сам виробник про процес виготовлення розумних годин, наприклад, Apple Watch Series 6 GPS:

  • майбутню оболонку на початку виготовлення спресовують;
  • потім її термічно обробляють;
  • в кінці – полірують алмазної суспензією для ідеально гладкій поверхні.

Корпус Apple Watch

На створення кожного корпусу хронометра, за заявою бренду, йде кілька днів. Крім того, актуальні моделі смарт-вотч Еппл випускає в міцному корпусі з алюмінію, сталі. Передбачена волого і пилу оболонки. Наприклад, з Apple Watch Nike Series 6 GPS 40mm плавати.

Виробники підробок, звичайно ж, не володіють настільки значний можливостями виробництва, як Apple, тому копії – неміцні, досить важкі, без будь-яких натяків на захист від пилу або бризок води.

Ні входів для сімки, карти пам'яті

Розумні годинник від Еппл не мають отворів для установки карти пам'яті. Також в аксесуарах відсутня місце для сім-карти. Ці особливості неухильно підтримуються у всіх серіях Еппл Вотч: від першої до четвертої.

Цікаво дізнатися: розвивалися популярні смарт-годинник Apple: від Watch Original до Series 4

Отличие оригинальных Apple Watch от подделки

Копії, навпаки, сконструйовані так, щоб можна було їх використовувати без прив'язки до смарт. Тому в підроблених пристроях найчастіше є слот для сімки і навіть місце для установки карти пам'яті.

Для відомості: Apple Watch теж можна використовувати без смартфона, але повний функціонал розкриється тільки при парній роботі: розумні годинник + Айфон.

Може зацікавити: Як підключити смарт-годинник до телефону: способи для 2-х операційних систем смартфона

Що потрібно робити, щоб розпізнати підробку

Перед покупкою хронометра рекомендується виконувати ряд простих дій, які допоможуть відрізнити підробку від оригіналу Apple Watch. Особливо ці пункти важливі при придбанні аксесуара з рук, в неспеціалізованих магазинах або при виникненні найменшої підозри, що перед покупцем – копія.

Оглянути коробку і комплектуючі

Зовнішній вигляд оригінальної коробочки для Еппл Вотч – довгастий бокс з щільного картону. Колір білий. На одній зі сторін обов'язково є лаконічний напис Watch з зображенням фірмового яблучка.

 Коробка и комплектующие Apple Watch

Вже на цьому етапі огляду можна визначити підробку. Варто насторожитися, якщо коробочка з розумними годинками має:

  1. Заломи, вм'ятини і неохайний вигляд. Звичайно, це можна списати на огріхи транспортування, але бренд Apple за «обличчям» своїх виробів, упаковуючи їх у дуже щільний картон зі спеціальним покриттям.
  2. Нечіткі, розмиті літери, помилки в написанні назви і серії.
  3. Сірий або інший відтінок, що відрізняється від оригінального білого кольору упаковки.

Ще один спосіб, як перевірити Apple Watch на оригінальність – відкрити упаковку і оглянути комплектуючі. Крім самих годин, в комплекті поставки є 2 розміри ремінця, зарядка- «таблетка» з USB-шнуром і брошурка для користувачів.

Нюанс: в Еппл Вотч 4 серії подача комплектуючих трохи відрізняється: годинник додатково упаковані в м'який чохол (раніше девайс і ремінець просто перебували всередині в 2-х окремих коробочках).

Якщо при розтині упаковки виявиться недостача комплектуючих або, приміром, не магнітна, а стандартна USB або інша зарядка – перед покупцем фейк.

Перевірити дизайн і наявність зайвий деталей

Оригінальні годинники мають сенсорний дисплей, прямокутний корпус з округленими кутами і гранями, а також кнопочкой і фірмовим коліщатком Digital Crown на правій стороні. В останній, 4 серії Еппл Вотч, при прокручуванні коліщатка відчуваються легкі клацання. Ось в такому девайсі Silver Aluminium Case with White Sport Band ці клацання є.

Зліва знаходяться отвори для мікрофона і динаміка. На тильній стороні хронометра є «відмітини» для під'єднання магнітної зарядки.

 Дизайн Apple Watch

Ще раз акцентуємо: і слоти для сімки, карти пам'яті в оригінальних Apple Watch будь-якої серії відсутні!

Дизайн – лаконічний, акуратний. Ніяких різких виступів і зайвих деталей тут немає. Чим ще відрізняється фейк від фірмового гаджета? Це можуть бути і великі рамки з боків екрану, і надто маленький дисплей. Крім того, підробки більше, товщі і, відповідно, важче оригіналу.

Подивитися встановлену ОС

Фінальний штрих перевірки – включити Еппл Вотч та перевірити операційну Систему. Оригінали працюють тільки на Watchos (Наприклад, ЦЕЙMTEY2FS/A).

Установленная ОС на оригинале и подделке Apple Watch

Виробники копій замість фірмової операційки найчастіше в фейках використовують адаптовану версію Android або невідому прошивку. Крім неякісного перекладу в підроблених ОС є і безліч інших багів: неможливо змінювати тему циферблата, немає помічниці Siri, відсутні корисні фірмові програми Apple та інше.

Цікава стаття: з прослуховуванням для дітей: особливості та 4 моделі для різного віку

Наостанок ще один спосіб, як перевірити оригінал Apple Watch. На цей раз використовуємо серійний номер годинок. Що потрібно робити:

  1. Зайти в налаштування хронометра.
  2. Відкрити розділ «Основні», потім «Інформація про пристрій».
  3. Знайти серійний номер (букви + цифри).
  4. Перейти на офіційний сайт бренду.
  5. Зайти в розділ з перевіркою права на обслуговування та підтримку.
  6. Ввести в відповідному віконці IMEI.
  7. Ввести перевірочний код і натиснути Enter.

Якщо система видасть інформацію про модель – все ок, перед користувачем оригінал. Якщо з'явиться помилка – фейк.

Порівняння оригіналу Apple Watch і підробки

Отже, основні відмінності фірмового девайса від фейк:

Установки для порівняння
Оригінал Apple Watch Підробка Apple Watch
Назва Apple Watch iWatch, Smart Watch та інші схожі на оригінал
Матеріал корпусу алюміній, сталь, кераміка пластик
Волого- і пилу є немає
Корпус спеціальної гарту та немає
Слот для sim-карти немає може бути
Слот для карти пам'яті немає може бути
Зарядний пристрій використовується технологія магнітної індукції стандартна дротова зарядка micro-USB
Наявність роз'ємів на корпусі немає є
Встановлена ОС watchOS невідома прошивка
Право на обслуговування/підтримку Apple та немає

І ще покупця повинна насторожити занадто низька вартість Еппл Вотч, оскільки в Україні вартості цих аксесуарів стартує від 10 000 грн. Єдиний спосіб легального зниження ціни на оригінал – знижки на застарілі моделі розумних годин або просто акції фірмових магазинів.

Читайте також: ТОП-10 розумних годин для великих і маленьких

Тому якщо немає можливості заплатити кругленьку суму за фірмовий аксесуар, краще дочекатися розпродажу. А щоб не нарватися на підробку, варто уважно оглянути зовнішній вигляд Еппл Вотч: від упаковки до самого пристрою і комплектуючих. Також не зайвим буде заглянути «всередину» і переконатися, що годинник працюють саме на watchOS.

Коментарі
Залиште коментар