Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд iPhone 14 Pro Max — 9 оновлень

Дата публікації: 12.09.2023 11:57
Дата оновлення: 12.09.2023 17:40

Удосконалена модель Айфона 14 Про Макс пропонує покращені технології камери, оновлені можливості дисплея, тривалий час автономної роботи, надшвидкий процесор А16 та багато іншого.

Комплект постачання

Упакування 14 Айфона Про Макс аналогічне нащадкам — так само відсутній блок зарядного пристрою. Аргументує компанія це тим, що блок живлення вже є у користувача, тому немає потреби додаткового. Однак зарядка, що входить у комплект, розроблена безпосередньо під цю модель, що може позначитися на батареї смартфона.

упакування айфона 14 про макс

У коробці лежить кабель Lightning/USB-C, логотип Apple у вигляді наклейки, інструкція та скріпка для вилучення сімки. В американському варіанті відкривання не буде.

Технічні характеристики Айфон 14 Про Макс: таблиця

 

Дисплей
  • 6,7 дюйма, 
  • розрішення 2796 х 1290, 
  • OLED, 
  • 460 ppi
  • автоматичне регулювання яскравості,
  • AlwaysOn Display,  
  • Ceramic Shield Glass, 
  • HDR10+, 
  • частота оновлення 120 Гц
Матеріали корпусу Сталь, скло
Розміри 160,7 × 77,6 × 7,85 мм
Вага 240 грамів
Операційна система iOS 16
Оперативна пам'ять 6 ГБ
Флешпам'ять 128 / 256 / 512 ГБ / 1 ТБ
Слоти для сім-карти Дві SIM-карти,  nanoSIM eSIM
Wi-Fi a/b/g/n/ac/ax
Bluetooth 5.3
NFC Тільки для Apple Pay
Основна камера
  • 48 + 12 + 12 Мп, 
  • ToF Lidar (датчик глибини), 
  • запис 4К відео
Фронтальна камера
  • 12 МП ефект боке,
  • різні додаткові ефекти,
  • автофокус
Акумулятор
  • Li-Ion 4323 мАч
  • Швидка зарядка до 27 Вт
  • Бездротова зарядка (15 Вт MagSafe, Qi 7.5 Вт) 
  • реверсивна бездротова зарядка відсутня
  • PD 2.0
Процесор Apple A16 Bionic: шість ядер (2 × Everest, частота 3,46 ГГц + 4 × Sawtooth, частота 2,02 ГГц)
Роз'єм Lightning
Датчики
  • Освітлення,
  • наближення,
  • акселерометр/гіроскоп,
  • магнітометр (цифровий компас),
  • барометр, 
  • Face ID
Захист корпусу IP68

Як виглядає 14 iPhone Pro Max: кольори, дизайн, матеріали

Дизайн плоский зі скошеними краями, подібний до конструкції тринадцятої моделі. Корпус з нержавіючої сталі, з аттентними смугами, що виділяють, а задня частина з матової суцільноскляної панелі. Захищений власною керамічною бронею.

Доступний у чотирьох відтінках: чорний космос, сріблястий, золотий та темно-фіолетовий.

палітра кольорів айфона 14 про макс

У таблиці нижче короткий опис кольорів:

Чорний космос
Стриманий відтінок. Айфон 13 в даному забарвленні називався графітовим
Сріблястий Відтінок смартфона висвітлили, а логотип затемнили. Колір срібла захоплює лише краї пристрою. Задня частина залишається білою
Золотий  Колір яскраво-золотий, відносної моделі 13
Темно фіолетовий Новий відтінок

Ефект градієнта відображає кілька відтінків під різними кутами. Але кожен варіант кольору виділяється за своїм.

Замість звичного чубчика з'явилася інтерактивна область дисплея, що розташувалася навколо селфі-камери. Острівець містить датчик освітленості, камеру і Face ID. Відображає фонові дії Музики, Карт та Таймера. При блокуванні телефону елемент розширюється та відображається замочок.

Ліворуч Айфона розташувалися повзунок вимкнення звуку, кнопки регулювання гучності та слот для SIM-карт. Праворуч — кнопка живлення.

Корисна стаття: Як поміняти амбушури на Airpods Pro — 3 поради

Процесор, оперативна пам'ять, внутрішнє сховище моделі

Оновлений процесор A16 Bionic — найшвидший чипсет, сконструйований на основі 4-нанометрового проца. Має шести ядерну конфігурацію з двома ядрами продуктивності та чотирма ядрами ефективності. Працює на 7% швидше за попередній та додає можливості графічного процесора на 50%, що дозволяє входити в ігровий режим з насиченою графікою та виконувати інтенсивні завдання.

У моделі 14 — 6 ГБ оперативної пам'яті, що на 50% більше у порівнянні з його попередником. А ми знаємо: чим більше на пристрої оперативної пам'яті, тим швидше можна перемикатися між додатками.

Айфон не підтримує розширення сховища за допомогою картки microSD, але вбудованого розміру пам'яті достатньо. Доступний у чотирьох варіантах місткості: 128 ГБ, 256 ГБ, 512 ГБ та 1 ТБ.

Дисплей Айфон 14 Про Макс: розмір, роздільна здатність, технології

Дисплей OLED в 6,7 дюйма з тривимірними рамками по зовнішньому краю обіграє минулу модель кольорами природної насиченості. Збільшена роздільна здатність 1290 x 2796 px. До 460 пікселів на дюйм — трохи більше, ніж у тринадцятого покоління.

Технологія ProMotion автоматично адаптує частоту оновлення екрана Super Retina XDR під рух контенту, що показується. Залежно від часу переходу частота оновлення може змінюватись від 20 Гц до 120 Гц.

Функція Always-On display — завжди увімкненого дисплея — відображає екран блокування в сплячому режимі. Шпалери, час, віджети та сповіщення можна бачити у двох економічних режимах яскравості, що регулюються в налаштуваннях. Коли смартфон у кишені, дисплей автоматично вимикається.

Рівень яскравості — HDR, що дозволяє включати максимальну освітленість на сонці. Звичайна яскравість 1600 nits, а на повітрі датчик адаптується на 2000 nits та випереджає вдвічі iPhone 13 Pro.

дизайн айфона 14 про макс

Використовується міцне та довговічне скло Ceramic Shield. Воно захищає від подряпин, потраплянь рідини та пилу. Розробка в 4 рази міцніша за попередній нащадок. Воно не оберігає на 100%, але підвищує захист від тріщин.

 

Міні-панель Dynamic Island, про яку вище йшлося, відображає важливі повідомлення, дії та попередження. В області розташована камера, яка займає менше місця на дисплеї та не перекриває вміст на екрані.

Функція Night Shift в пізній час налаштовує картинку в тепліші кольори, для здорового сну. Відрегулювати комфортний рівень відтінку можна у налаштуваннях.

Клас водонепроникності — IP68. Айфон стійкий до пилу, бризок води та інших неагресивних рідин.

До речі: iPhone 14 Pro — огляд останнього покоління: 3 нові фішки

Батарея: час роботи, нові технології заряджання

iPhone 14 Pro Max лідирує за часом автономної роботи. Батарея з місткістю 4323 мАг, що на 29 мАч менше минулої моделі. Витримує близько 14 годин безперервного користування — на 3 години 40 хвилин випереджає iPhone 14.

Смартфон оснащений швидкою зарядкою завдяки кабелю USB-C — Lightning та зарядного пристрою на 20 Вт, за допомогою якого батарея за пів години досягне заряду 50%. Під час перегляду відео формату Full HD, Айфон 14 Про Макс протримається 21 годину.

Чіп A16 довговічний та забезпечує до 20 годин на відтворення відео, та до 80 годин на прослуховування аудіо. Однак на продуктивність батареї впливають деякі фактори.

Що витрачає енергію акумулятора:

  1. Увімкнення з'єднань. При одночасної роботи мереж Wi-Fi, Bluetooth, геолокації, точки доступу батарея сідає швидше.
  2. Роздільна здатність дисплея. Чим більший розмір екрана, тим більша працездатність процесора та вище споживання енергії батареї.
  3. Періодичність використання. Чим більше виконується одночасних дій у смартфоні, тим більша витрата заряду.
  4. Програми. Утиліти, що працюють у фоновому режимі, вимагають підключення до деяких функцій, акумулятор садять набагато швидше.

 технології айфона 14 про макс

Серія моделей 14 підтримує бездротову зарядку Qi потужністю 7,5 Вт, а MagSafe — 15 Вт. Бездротовий пристрій має потужний магніт, який щільно фіксує смартфон та автоматично заряджає його. Проте швидкість заряду залишається середньою.

На замітку: Як почистити динаміки телефону — 6 дієвих підказок

Основні та додаткові камери iPhone 14 Pro Max: характеристики, нові функції

Масивні чотири піксельні камери на 65% випередили лінзи iPhone 13 Pro. Три основні камери відповідають за різноманітні фокусні відстані.

Ключові характеристики задніх камер:

  • Основна камера 48 Мп, фокусна відстань 24 мм та діафрагма ƒ/1,78. Працює оптична стабілізація з усуненням датчика другого покоління.
  • Надширококутна камера 12 Мп, об'єктив 13 мм, діафрагма ƒ/2,2. Дає чітке зображення з більшою деталізацією знімків та макрознімків.
  • Телекамера — 12 Мп, фокусна відстань 77 мм, діафрагма ƒ/2,8. Створює 3-кратний оптичний зум, сумісний з 2-кратним зумом ширококутної камери. Забезпечує стабілізацію картинки.

Камера з 6-кратним оптичним зумом, завдяки якому фотографії стали яскравішими при слабкому освітленні.

Чіткий фокус, контраст та точна деталізація помітні на фотографіях нового девайсу. Побільшало яскравих кольорів, з балансом холодно-білого відтінку

нові функції айфона 14 про макс

Нові фішки камери iPhone 14 Pro Max:

  1. Стабілізація. Apple додала стабілізацію для відеозображення, плавність якої схожа на GoPro. Під час знімання кадрів відео від рук не тремтить та залишається стабільним. А режим «Дія» обріже ролик з 4K до 2,8K, згладжуючи тремтячі кадри.
  2. Адаптивний спалах. Оновлений спалах з 9 світлодіодами включається, коли світла недостатньо та підлаштовується під відстань об'єкта.
  3. Deep Fusion. Підкреслює деталі та текстуру при середньому або низькому освітленні та витягує в 3 рази більше світла з однієї й тієї ж фотографії.
  4. Макрознімання. Камера фокусується на відстані 2 см, що дозволяє знімати відео та фото у великому масштабі.
  5. Smart HDR 4. Розпізнає до 4 осіб та покращує контрастність, освітлення, підбирає відтінок шкіри для кожного користувача.

Селфі-камера TrueDepth на 12 мегапікселів. Знімає відео у форматі 4К, та завдяки діафрагмі ƒ/1,9 пропускає на 38% більше світла, ніж Айфон 13 Про Макс. А функція Face ID робить селфі чіткішим.

Поліпшити не забули також якість відеознімання. Збільшилася різкість фокуса й додали розмитий фон з захопленням у 4K24 та 4K30. Тепер запис можна вести зі швидкістю 60 кадрів за секунду без трясіння та недбалих рухів.

Інструкція: Як поставити батьківський контроль на Айфоні — 4 параметри та нюанси їх налаштування

Програмне забезпечення та її можливості

iPhone 14 Pro Max працює на системі iOS 16. У оновлення вийшло багато нових можливостей для кращої взаємодії з користувачем.

програмне забезпечення айфона 14 про макс

Нижче розглянемо список оновлених функцій.

  • Екран блокування
    Можна налаштувати унікальні шпалери, підібрати шрифт часу та спосіб відображення повідомлень. Вибрати віджети, додати анімацію з програми «Погода», вона змінюватиметься протягом дня. Ефект багатошаровості автоматично відобразить час крізь об'єкт на своєму фото.
  • Повідомлення
    Усі повідомлення у моделі відображаються внизу екрана блокування.
  • Чати
    У програмі «Повідомлення» можна видаляти смс, відзначати сповіщення непрочитаним, вносити до 5 змін в одному повідомленні, скасовувати посилання протягом 2 хвилин. Однак, за таких дій, одержувач буде повідомлений про всю історію змін.
  • Пошта
    Додали функцію планування надсилання електронного листа, розширені посилання та скасування відправлення скриньки.
  • Live Text
    Можна копіювати текст з фото, зображень або відео, попередньо призупинити ролик на кадрі, де є текст, скопіювати його і пересилати будь-куди.
  • Visual Look Up
    Ідентифікує об'єкти на фотографіях. Працює при інтернет-мережі з природою, архітектурою, домашніми тваринами. За допомогою цієї функції можна отримати доступ до додаткової інформації про об'єкти на фото.
  • Додаток «Home»
    Дозволяє бачити в якій кімнаті знаходяться аксесуари, що відображають безпеку, клімат та лампи. На телефоні будуть відображені всі джерела світла та датчики температури у будинку.
  • Конфіденційність
  • Доступні функції безпеки дозволяють скинути доступ для всіх людей до всіх програм, змінити пароль Apple ID, переглянути контакти для екстрених випадків. Також виникла підтримка двоетапної аутентифікації.
  • Клавіатура
    При кожному натисканні кнопок з'явилося більше тактильних відчуттів.

Зв'язок та сім-карти

​Підтримка супутникового з'єднання має допомогти користувачеві в екстремальній ситуації. Двоядерний акселерометр разом з гіроскопом та розширеним динамічним діапазоном зможуть виявляти випадок аварії.

Інформація, отримана від GPS, що спирається на звукові ознаки розбитого скла та свист шин, повідомить смартфон про аварію. Після чого Айфон сам зателефонує до служби допомоги та повідомить місцеперебування події. Якщо користувач сам спробує викликати підтримку, самостійно вводити текст не вийде, оскільки в iPhone за замовчуванням заготовлені кнопки з текстом, на які потрібно натискати. Ця функція доступна далеко від цивілізації, де немає зв'язку. Однак в Україні така можливість не доступна, працює лише у США та Канаді.

зв'язок айфона 14 про макс

Якщо iPhone 14 Pro Max придбано за межами США, у таких моделях використовується е-SIM. Невеликого розміру, довжиною 15 мм, шириною 12 мм та товщиною 1 мм міститься в слот смартфона та зберігає необхідну інформацію для доступу до мережі.

Фізично така картка недоступна та не підлягає самостійній заміні, оскільки слот SIM-карти герметично упакований. Заміна такої картки здійснюється лише у сервісному центрі.

У міжнародній версії Айфона — одна nano-SIM та одна е-SIM.

Позиціювання та вартість Айфон 14 Про Макс

Вартість iPhone 14 Про Макс варіюється в межах $1500 - $2000. Девайс на 1 ТБ пам'яті має потужність професійного рівня та виділяється на тлі iPhone 14 та iPhone 14 Plus, оскільки у нього найкраще камери та дисплей з можливістю постійної роботи. У порівнянні з моделлю 14 Про, цей пристрій значно масивніший.

Знімання контенту стане чітким та плавним з новим режимом «Дія» в 8К. Нові камери виробляють набагато якіснішу картинку, порівняно з попередниками шляхом оновленої матриці.

Переваги та недоліки iPhone 14 Pro Max

Серед сильних сторін:

  • Великий дисплей 6,7 дюйма.
  • Висока роздільна здатність зображення.
  • Дизайн преміумклас.
  • Скло стійке до подряпин.
  • Висока якість збирання.
  • Велика внутрішня пам'ять на вибір.
  • Оснащений основною та подвійними камерами.
  • Кінематографічний режим.
  • Відео 4К має 24/25/30/60 кадрів за секунду.
  • Слот на 2 SIM-картки.
  • Підтримує захист від пилу води.
  • NFC для Apple Pay.
  • Пропонує екстрену допомогу через супутник.
  • Продуктивний графічний процесор.

Серед недоробок:

  1. Немає можливості розширити пам'ять.
  2. Досить важкий за вагою.
  3. Заряджання у 20 Вт.
  4. Висока вартість.
  5. У комплекті без блоку живлення.

iPhone 14 Pro Max — потужний девайс з великим екраном, який відкриває більше можливостей. В огляді заглибилися та пройшлися всіма тонкощами смартфона. Вибір за вами!

Цінний огляд: Apple Watch Ultra — огляд 10 параметрів та 7 відмінностей від Series 8

Коментарі
Залиште коментар
Категорії