Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Tecno Spark 8C — огляд 10 характеристик та 9 переваг

Дата публікації: 14.09.2023 10:54
Дата оновлення: 14.09.2023 12:03

Ультрабюджетні смартфони скромні у своїх характеристиках. Проста камера, слабкий акумулятор, дефіцит памʼяті — все по мінімуму, щоб максимально здешевити виробництво.

Смартфон Tecno Spark 8C

Однак, трапляються винятки — моделі з гідним апаратним забезпеченням. Tecno Spark 8C — з таких. На звання конкурента просунутих флагманів він не претендує, натомість у своїй ціновій категорії показує клас.

Як виробник позиціює смартфон із серії Spark

Техно спеціалізується на молодіжних телефонах з іміджевим дизайном і функціоналом для активного способу життя. Tecno Spark 8C — версія для «ловців» трендів. Дизайн новаторський, культовий для виробника. Важлива особливість — високий рівень захисту. Конфіденційна персональна інформація — у надійних руках. Екран захищений від підглядання, а доступ до програм можна обмежити, щоб спокійно передавати смартфон у чужі руки, не боячись надмірної цікавості.

Основні параметри недорогого мобільника

Тип смартфона
Фаблет
Розмір діагоналі 6,6”
Роздільність HD+
Стільникові мережі До 4G
Користувальницький інтерфейс HiOS (на основі Android)
Виробник центрального процесора Unisoc
Тип задньої камери Подвійна
Енергомісткість батареї 5 Аг
Розʼєми micro USB — для зарядки
мініджек — аудіо
Розблокування Датчик відбитка пальця

Стаття на тему: Tecno Spark 7: ріже око 7 параметрів і 4 особливості

Дизайн Tecno Spark 8C: огляд зовнішніх особливостей

Поєднання різних рельєфів, яскравий логотип, скляний блок тильної камери —  всі ці фішки роблять гаджет впізнаваним і неповторним. Щось у дизайні — від Айфона, щось — від флагманських Андроїдів. Сканер відбитка винесений на задню панель, розташований поруч з обʼєктивами та спалахом. Права частина «спинки» розлінована, поверх ліній красується гасло, яке закликає не зупинятися ні перед чим. Матеріал корпусу — пластик, на якому ледь помітні сліди торкань. Можна ходити без чохла, якщо не хочеться обтяжувати смартфон.

Техно Спарк 8С

Що тішить, так це різноманітність кольорів. Їх аж 4, і жоден не можна назвати пересічним.

  • Magnet Black — чорний, та не зовсім. З приємним сіруватим відливом.
  • Diamond Grey навіть звучить незвичайно. Сірий, що переливається, між сріблястим і перламутровим.
  • Бірюзово-блакитний — 2 в 1. Нагадує і колір літнього неба, і відтінок морської хвилі.
  • Iris Purple — ніжний квітковий відтінок, оптимальний, щоб носити в силіконовому кейсі.

Блок камер у всіх версій однаковий — чорний із сірим.

Можливості знімання

Фронтальна камера врізана в екран акуратною крапелькою. Її роздільна здатність — 8 Мп. Може здатися обмаль, але тільки до першого селфі. Знімки виходять якісними завдяки технологіям прикраси Beauty 3.0. Для персоналізації готових фотографій можна використовувати наклейки доповненої реальності. Вони доступні на «старшому» смартфоні з великим запасом оперативної памʼяті.

Головна камера цікавіша. По-перше, вона подвійна 13+2 мегапікселі. По-друге, підтримує технології штучного інтелекту та вміє знімати панорами без використання стороннього програмного забезпечення. Для фільмування з поганим світлом призначений HDR-режим, який забезпечує баланс яскравих та темних зон.

Кількість памʼяті

У продажу кілька компонувань. Найпростіша і бюджетніша — з двома гігабайтами оперативної памʼяті та 64 гігабайтами постійної памʼяті. Класична «дзвонилка», яку особливо не навантажиш ресурсомісткими додатками. Для інтернет-серфінгу, електронної пошти та соціальних мереж вистачає.

Другий варіант — на 4 Гігабайти. У нього сфера експлуатації значно ширша, аж до мобільного геймінгу. Обʼєм сховища в максимальній збірці — 128 Гб, в базовій — 64 Гб. Можна встановити флешку, щоб зберігати більше мультимедійних даних та софту.

Корисно знати: Як знайти людину за номером мобільного телефону: 10 способів розв'язувати задачу

Звʼязок

Tecno Spark 8C — класичний 4G смартфон. Додатково підтримує стандарти 2G та 3G, тому нормально ловить навіть там, де покриття LTE слабке та уривчасте.

Для передачі даних передбачено сучасний Wi-Fi модуль, через Bluetooth можна увімкнути бездротові навушники або синхронізуватися з розумним годинником, безконтактну оплату забезпечує NFC чіп актуального стандарту.

Акумулятор

У Tecno Spark 8C автономність — привід для заздрощів. Батареї на 5000 мАг вистачає, щоб цілий день працювати, грати, слухати музику та дивитися контент. Можна не заряджати гаджет кілька днів, якщо оптимізувати навантаження та вимкнути непотрібні процеси. За добу в режимі очікування смартфон сідає трохи більше, ніж на 10%.

Швидкість заряду не дуже висока, оскільки сумісність передбачена лише з адаптером потужністю до 10 Вт. Щоб смартфон відновився від 0 до 100%, потрібно трохи більше ніж 3 години.

Читайте також: 6 причин, чому смартфон швидко розряджається

Показники продуктивності

За обчислювальну міць відповідає Unisoc T606. Це недорогий процесор із гарною швидкодією. У чіпі 8 ядер, зокрема Cortex-A75. Продуктивність гідна, особливо, у програмах та іграх, які не дуже вимогливі до якості графіки.

Ключові фішки дисплея

В огляді Tecno Spark 8C особлива увага — на екран діагоналлю 6,6 дюйма. Це гігант, хоча є пристрої з більшими дисплеями. Матриця — енергоефективна IPS з відмінною передачею кольору, широким кутом огляду, регульованою яскравістю. Тішить також частота оновлення — 90 Гц. Для бюджетника це рідкість, адже звична «стеля» — 60 Гц.

Бюджет на смартфон

Китайський бренд Техно — не першовідкривач світу бюджетних смартфонів, проте його імʼя все ж має велику вагу на ринку мобільної техніки. Цінова політика дуже демократична. Головна мета: впровадити у розробки максимум необхідних технологій та зберегти цінники на мінімальному рівні.

Вартість Spark 8C в районі 5 тисяч гривень, можливі відхилення в обидві сторони — залежно від компонування.

Особливі функції

Комфортну експлуатацію телефона з восьмиядерним чіпом забезпечують корисні функції:

  • Захист від сторонніх поглядів. Особисті листування та нотатки не хочеться «світити» у громадських місцях, наприклад, у транспорті. Tecno застрахований від незручних ситуацій. Його екран спритно затемнюється в потрібний момент — під час переходу в Dark Mode.
  • Альбом фільтрів для фотографій. Смартфон вміє створювати зі знімків не просто слайд-шоу, а барвисті блокбастери, які захоплюють із першого кадру.
  • Дитячий режим Оскільки недорогі смартфони часто купують для дітей, виробник впровадив у 8C ряд опцій, що обмежують доступ до небажаного контенту та контролюють час активності екрана. Турбота про здоровʼя юних користувачів виявляється у мінімізації небезпечного для очей синього випромінювання та у підтримці нагадувань про шкоду використання телефону лежачи.
  • Обʼєднання памʼяті. Якщо гаджет починає гальмувати, для підвищення швидкодії в хід йде вільна памʼять. Технологія працює за умови оновлення до останньої актуальної версії операційної системи.
  • Корекція документів. Функція автоматичного коригування дозволяє якісно зацифровувати паперові документи: підганяє їхні розміри, вирівнює краї.

Недорогий смартфон Tecno 8C

Цікава стаття: ТОП 10 клавіатур на Андроїді

Переваги й недоліки

У Tecno Spark 8C технічні та візуальні переваги.

  1. Ергономічність. Попри великі габарити, тримати мобільник зручно. Приємні тактильні відчуття обумовлені якісною обробкою матеріалу. Бічні грані без гострих кутів, більша частина задньої панелі ідеально гладка. 
  2. Чистий звук. Підтримується стерео, можна створювати аудіо доріжки за допомогою якісних аудіо пакетів навіть без доступу до інтернету.
  3. Складання без вад. Конструкція гаджета не викликає нарікань: всі деталі щільно прилягають одна до одної, екран ніде не відстає, кнопки швидко спрацьовують, не западають.
  4. Комфортні умови комунікації. У Техно якісний мікрофон та гучний динамік, під час телефонних розмов голос співрозмовника чути без спотворень.
  5. Приємна програмна оболонка. Інтерфейс продуманий до дрібниць. Графічне оформлення мінімалістичне, щоб зайві деталі не відвертали.
  6. Плавне зображення на екрані, без спотворень та колірних переходів. Кадри змінюють один одного непомітно, без шлейфів та інших неприємних ефектів.
  7. Довгий строк служби. Якщо користуватися акуратно, Спарк 8С легко прослужить кілька років. При цьому малоймовірно, що він почне лагати незабаром після покупки.
  8. Широкі можливості підключення. І фізичні порти, і бездротові інтерфейси дозволяють мобільному пристрою взаємодіяти зі сторонніми девайсами та різними аксесуарами.
  9. Багата комплектація. У коробці зі смартфоном лежить документація, кабель, адаптер для підключення до розетки та навіть чохол.

Мінуси полягають у відсутності швидкого заряджання, незручному керуванні однією рукою, недостатній потужності процесора для нових вимогливих ігор.

ecno Spark 8C у бірюзово-блакитному корпусі

Завдяки дитячому режиму з різними обмеженнями Spark 8C підходить навіть першокласникам. Це хороший варіант як перший телефон для дзвінків, листування та перегляду мультиків, навчальних відео.

Великий та деталізований екран — якраз для літніх користувачів. На ньому легко читається текст та видно іконки.

Можна взяти гаджет Техно для роботи, якщо необхідно використовувати відразу кілька номерів для спілкування з колегами та партнерами. Лоток для сімок потрійний — з окремим відсіком під карту памʼяті.

Пізнавальна стаття: Як зробити пульт із телефону: 9 додатків, налаштування яких займе понад хвилину

Коментарі
Залиште коментар
Категорії