Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Телефон не бачить карту пам'яті: 7 кроків як це виправити

Дата публікації: 05.05.2021 08:25
Дата оновлення: 11.09.2023 15:01

Купуючи флешку, здається, скільки ж місця буде для фото! Але підступна реальність розбиває бажання в пух і прах, коли телефон перестав бачити карту пам`яті. Все можна виправити! Головне, дотримуватися інструкцій нижче.

Чому телефон не бачить картку пам`яті

На це є безліч причин: від збоїв файлових систем до ламання флешки або порту. Часто мобільний відмовляється працювати з носієм через те, що витратив можливості щодо перезапису інформації й в нього виявилося дуже багато битих секторів. Тут уже нічим не допоможеш. А от якщо така проблема сталася з нещодавно придбаною «міні флешкою», все можна виправити.

Корисна стаття: Як перевести письмовий текст у друкований: 5 найкращих способів

Апаратні проблеми

Один з найпоширеніших траблів — фізичне пошкодження картки. Вона могла тріснути чи погнутись, у ній міг відійти контакт. Так що насамперед слід дістати флешку з пристрою. Якщо на ній помітні серйозні механічні пошкодження, її не врятувати. З цим доведеться змиритися.

 аппаратные проблемы флешки

Власники візуально цілих карток можуть спробувати врятувати SD-носій. Найчастіше смартфон не бачить картку пам`яті через чотири причини.

1. Несумісність контактів
Неправильно встановлена флешка не «конектиться», оскільки її контакти не стикаються з телефонними. Потрібно дістати картку з лотка та вставити назад, проконтролювавши акуратність прилягання.

2. Брудні контакти на флешці
Накопичувач може не передавати інформацію через засмічені контакти, вони виглядають як коричневі смуги. Слід акуратно протерти їх гумкою.

3. Зламана флешка
Можливо, носій просто віджив своє. Слід під`єднати до інших девайсів. Якщо працює з ними, тоді краще скопіювати туди інформацію і розбиратися в програмних неполадках. Якщо флешка не конектиться до жодного девайса – значить вона зламалася остаточно.

4. Перестав працювати порт
Якщо до телефону не «конектяться» всі microSD, що підключаються до нього, очевидно проблеми зі слотом. Потрібно нести мобільник у сервіс.

Свобода творчості: Як монтувати відео на смартфоні: огляд 8 ультимативних програм

Програмні проблеми

Одна з найпоширеніших проблем — помилки на флеш носії. Їх можна виправити, зробивши таке:

  1. Законектити microSD до ПК.
  2. Зайти в «Провідник».
  3. Клацнути правою кнопкою мишки (ПКМ) на іконку флешки.
  4. Перейти до рядка «Властивості».
  5. Зайти в меню «Сервіс».
  6. Знайти розділ «Перевірка диска».
  7. Підтвердити наміри, торкнувшись «Перевірити».
  8. Далі розставити галочки біля пункту «Перевірити та виправити».
  9. Натиснути «Ок».

исправление ошибки на флешке

Якщо на носії були програмні збої — ця перевірка позбавить від них. Також телефон не бачить картку пам`яті через такі проблеми:

  • Збій оновлень у телефоні

Мобільники часто оновлюють себе та свої програми на фоні. І часом оновлення може зачепити роботу зі знімними носіями. Перезавантаження телефону розв'язує цю проблему – за цей час смарт встановить дрова і буде готовий до роботи.

  • Надлишок кеш-даних

Під час роботи з мобільним щодня накопичуються десятки мегабайт тимчасових файлів Вони «забивають» пам`ять девайса і можуть призводити до програмних збоїв. Найпростіше почистити кеш на Android за допомогою програм CCleaner, Clean Master або Phone Cleaner.

Пізнавальна стаття: Як перевірити батарею смартфона: 4 підказки

MicroSD, що не підтримуються

Буває, картка і телефон працюють, а конекту між ними все одно немає. Найчастіше таке відбувається через надто великий об`єм носія. Якщо смартфон підтримує носії на 128 Гб картка на 256 Гб не запуститься.

Також деякі флешки випускають із файловою системою exFAT, але далеко не кожен мобільний вміє читати її. Виправити це може форматування носія на ПК. Для цього потрібно зробити таке:

  1. Законектити картку до ноутбука
  2. Відкрити «Провідник».
  3. Тапнути ПКМ на іконку пристрою в «Мій Комп`ютер».
  4. Перейти до «Властивостей».

Якщо файлова система картки exFAT – часто проблема прихована саме в цьому. Доведеться задати носію нову систему. Для цього робиться таке:

  1. Зайти в Провідник.
  2. Натиснути ПКМ на іконку і вибрати «Форматувати».
  3. Вибрати FAT32.
  4. Тапнути «Почати».

форматирование флешки на ПК

Цікава стаття: Як перевірити смартфон під час покупки: 5 рекомендацій на вагу золота

Що робити, якщо телефон не бачить карту пам`яті

Слід дотримуватись алгоритму, описаного в таблиці.

Дія
Для чого потрібно
Вимкнути та ввімкнути телефон Проблема може бути в програмному збої телефону, перезавантаження їх вирішить
Вийняти флешку і засунути назад Можливе нещільне прилягання контактів
Перевірити носій на інших телефонах або ПК Якщо флешка працює на інших пристроях – скопіювати звідти важливу інформацію та відформатувати носій. Якщо не працює — виконувати дії, що залишилися, з таблиці.
Перевірити інші флешки на телефоні Якщо мобільник не реагує на microSD-носії, зламався слот для карток пам`яті. Доведеться нести в сервіс
Перевірити флешку на наявність помилок Якщо в ній нагромадилися системні помилки, їх виправлення може допомогти в пожвавленні девайсу
Почистити кеш у телефоні Можливо, проблема в тому, що тимчасовий документ призвів до «збою» системи.
Форматувати носій (замінити файлову систему, якщо було exFAT) Це видалить всю інфу з флешки. Вона буде повністю порожня і з потрібним форматом, а отже, виключаються всі програмні помилки

Перебої у роботі флешки зустрічаються регулярно. Головне, розібратися в чому проблема та прийняти правильне рішення. Якщо застосовувати наші рекомендації, все вийде!

Кращі з кращих: Найпотужніші смартфони 2021 року: топ 5

Коментарі
Залиште коментар
Категорії