Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Sony Alpha A6400 — огляд 5 критеріїв, що визначають якість

Дата публікації: 19.01.2024 09:52
Дата оновлення: 19.01.2024 10:23

Система автофокусування — найточніша, швидкість серійного знімання — вражає, деталізація і передача кольору знімків влаштовує навіть бувалих профі. Такий він — Sony A6400.

 Sony a6400 огляд фотоапарата

Розглянемо ключові особливості фотоапарата, його характеристики, сильні та слабкі сторони. Визначимося зі здатністю до відеознімання, беручи до уваги можливості, поворотну конструкцію і функціонал — те, що відрізняє камеру від конкурентів.

Читайте: Sony Alpha A7 II: огляд і 24.3 мегапікселя краси

Опис Sony A6400 і таблиця характеристик 

Камера ідеальна для фотографів і відеографів різного рівня майстерності. Серед найвагоміших особливостей — система автофокусу з 425 точками фазового детектування, що реагує всього за 0.02 секунди. Саме тому вона незамінна для фільмування динамічних сцен або швидких об'єктів. Ідеально себе проявляє під час фіксації змагань, марафонів, дикої природи або моментів, які вимагають швидкої реакції.

Неважливо, за яких умов фільмування — при поганому освітленні або на залитому сонцем майдані — фотографії завжди бездоганні: чисті та яскраві. Камера записує відео з роздільною здатністю 4K. Вбудовані професійні функції, як-от S-Log, S-Log2, S-Log3 і HLG дають змогу користувачам експериментувати з колірним грейдингом, щоб вражатися результатами.

колірний контраст камери Sony a6400

Корпус камери розроблено таким чином, щоб зручно та впевнено утримувати її протягом тривалих фотосесій. Кнопки та коліщатка керування доступні до основних функцій без необхідності відривати погляд від кадру.

Ще однією перевагою цієї камери є її висока міцність і надійність. У Соні пиловологозахисний корпус, він витримує дощ або пил. Це особливо важливо для фотографів, які часто працюють в екстремальних умовах.

Фотоапарат вражає характеристиками:

Параметри
Показники
Світлочутливість (ISO) 100-32000
Тип датчика матриці (світлочутливий елемент) CMOS (КМОП)
Розмір матриці APS-C
Кількість мегапікселів 24,2 Mpix
Тип процесора BIONZ X
Роздільна здатність матриці дисплея, тис. пікселів 921,6
Формат запису файлів AVCHD, JPEG, MPEG-4, RAW, XAVC S
Формат відеофайлів MPEG-4
Акумуляторний блок Серія NP-FW50 місткістю 1020 мАг, можна зробити близько 360 знімків або близько 70 хвилин запису відео на одному заряді
Світлосила f/3.5 - 5.6
Максимальний розмір знімка 6000x4000
Частота кадрів відеознімання, кадр/сек
  • 3840 x 2160 (30p, 25p, 24p), 
  • 1920 x 1080 (120p, 60p, 60i, 24p),
  • 1440 x 1080 (30p), 640 x 480 (30p)
Типи карт пам'яті
  • Memory Stick PRO Duo, 
  • microSD,
  • microSDHC,
  • microSDXC,
  • SD,
  • SDHC,
  • SDXC


Фотоапарат заряджається через USB, тому використовується стандартний юсбішний кабель, наприклад, від ноутбука або зовнішнього акумулятора, що неоціненно в дорозі.

До слова: Обладнання для фотографа: ТОП 5 найнеобхіднішого

Sony Alpha A6400: огляд переваг і особливостей

  • 24.2-мегапіксельний APS-C Exmor CMOS сенсор генерує виняткову деталізацію і чудову передачу кольору. У підсумку виходять чисті та яскраві знімки, якщо знімати при поганому освітленні. Це досягається завдяки широкому діапазону чутливості ISO, який можна розширити до 102400, забезпечуючи мінімальний шум і високу якість зображення навіть у темряві.
  • 180-градусний похилий сенсорний LCD екран робить камеру зручною для влогів, селфі та фільмування з високих або низьких ракурсів.
  • Пристрій знімає зі швидкістю до 11 кадрів за секунду з автофокусуванням і автоекспозицією об'єктів, що швидко рухаються.
  • Дає можливість експериментувати зі стилями, профілями зображення та ефектами.
  • Завдяки вбудованому Wi-Fi та NFC, апарат легко синхронізується зі смартфонами та іншими пристроями, що дає змогу швидко передавати зображення і керувати камерою дистанційно.
  • A6400 здатна розпізнавати обличчя та очі в реальному часі, що особливо важливо для портретного знімання. Ці риси завжди будуть у фокусі, незалежно від їхнього руху.

Хоча в моделі немає вбудованої системи стабілізації зображення в корпусі, вона підтримує об'єктиви з оптичною стабілізацією. Можна отримати відео без тряски та чіткі фото під час ручної зйомки. До неї можна підключати зовнішній мікрофон, якщо потрібно записати відео з професійною якістю звуку.

Автофокус і швидкість фільмування

Що стосується автофокусу, камера миттєво (за 0.02 секунди) фокусується на об'єкті, навіть якщо він швидко рухається. Фазове детектування своїми 425 точками покриває до 84% кадру, тому легко відстежуються всілякі об'єкти, що летять і їдуть. Функція розпізнавання точно фокусується на очах людини або тварини, навіть коли вона не стоїть на місці, повертає голову або зіниці частково закриті.

Сенсорний екран фотоапарата дає змогу обирати точку фокусування одним дотиком, що значно полегшує сесію в умовах, де швидке переналаштування фокуса критично важливе.

Щодо швидкості знімання, максимум 11 кадрів за секунду з безперервним автофокусуванням та автоекспозицією. Буфер камери дає змогу знімати багато кадрів без перерв, що важливо під час фільмування дій, які відбуваються швидко та непередбачувано.

A6400 може фотографувати без звукових сигналів затвора, якщо ввімкнути режим тихої зйомки. Таким чином помітно спрощується робота, якщо доводиться фотографувати театральну виставу, маленьку дитину або тварину. Електронний затвор камери забезпечує низький рівень дисторсії, що важливо під час фіксації об'єктів, які швидко рухаються, знижуючи ефект «ролінг-шатера» (спотворення під час швидкого руху).

Навіть під час знімання з високою швидкістю, система автофокусу здатна постійно оновлювати фокус і експозицію для кожного кадру, що забезпечує чіткість знімків.

Можливості відеофільмування

Апарат здатний записувати відео в 4K (3840 x 2160) з читанням 6K даних, що дає змогу захоплювати деталізовані відео. Завдяки цьому, якість ролика вища за стандартну 4K, оскільки відбувається обробка з більшої роздільної здатності. Камера використовує XAVC S кодек для запису 4K, що забезпечує високу бітрейтну стабільність (до 100 Мбіт/с) і гарантує бездоганну якість зображення.

Sony A6400 підтримує S-Log2, S-Log3 і Hybrid Log-Gamma (HLG), які дають змогу відеографам записувати відео з високим динамічним діапазоном, забезпечуючи гнучкість у постпродакшені та колірному грейдингу. Система автофокусування камери також працює під час запису, забезпечуючи плавне і точне фокусування. Що корисно під час фільмування об'єктів у русі або під час зміни фокуса між ними.

У фотоапараті передбачено знімання в режимі повільного і швидкого руху. Можна записувати відео зі швидкістю від 1 до 120 кадрів на секунду. Це дає можливість отримати плавні кадри повільного руху або таймлапс-відео без додаткової обробки.

Гідна модель: Sony Cyber-shot DSC-RX100: огляд про 5 родзинок мініатюрної оптичної системи

Екран із поворотною конструкцією

Екран можна нахиляти вгору на 180 градусів і вниз на 74 градуси. Його висування вгору оцінили влогери та любителі робити селфі, оскільки ця особливість дає змогу користувачам бачити себе під час знімання. 

Також поворотний екран виручає при фільмуванні з незручних ракурсів, наприклад, високо над головою або близько до землі. Таким чином вдається роздобути кадри без необхідності приймати незручні пози. Дисплей сенсорний, легко керувати фокусуванням і навігацією по меню в один дотик.

Підтримка об'єктивів і аксесуарів

До A6400 можна підключати зовнішні спалахи та інше світлове обладнання для кращого освітлення під час фільмування. А також мікрофони та екстернальні (студійні) монітори — через HDMI. Крім того, вийде встановити:

  1. Захисні та поляризаційні фільтри на об'єктиви для захисту від подряпин і зменшення відблисків.
  2. Акумулятори та зарядні пристрої — для тривалої роботи камери, особливо під час тривалої або віддаленого знімання.
  3. Сумки та рюкзаки для фотоапаратури — для зручного перенесення і захисту камери та аксесуарів.
  4. Штативи та стабілізатори — для стабільного фільмування з використанням довгих витягів і в момент руху.

аксесуари на Sony a6400

Соні сумісний з усіма об'єктивами Sony E-mount, включно з ширококутними, теле-макро-об'єктивами та іншими. Також апарат поєднується з об'єктивами від сторонніх виробників: Sigma, Tamron, Zeiss з кріпленням E-mount. Якщо потрібно залучити об'єктиви з іншими типами кріплень (наприклад, Canon EF або Nikon F), можна використовувати адаптери, сумісні з Alpha.

Якість зображення

Завдяки 24.2-мегапіксельному APS-C сенсору, камера видає високу роздільну здатність. Наприклад, під час фільмування портретів можна чітко відтворювати нюанси шкіри, текстуру одягу або деталі волосся. Кольори виходять природними, що особливо помітно під час фільмування пейзажів — від насиченої зелені дерев до яскраво-синього неба.

У Sony широкий динамічний діапазон, девайс зберігає деталі в тіні та світлих областях. Це особливо корисно під час знімання контрастних сцен, наприклад, при сонячному світлі з тінями. Алгоритми обробки зображення в камері ефективно мінімізують шум, особливо при високих значеннях ISO. Це дає змогу фотографам знімати в затемненні, зберігаючи чистоту і якість зображення.

Аналізуємо: Що краще — відеокамера чи фотоапарат: 5 показників якості для вдалого фільмування

Огляд функціональності 

Sony A6400 вражає розмаїттям ручних і напівавтоматичних режимів з можливостями налаштування. 

  • Для абсолютного контролю над зйомкою — режими P (Програмний), A (Діафрагма), S (Витримка) і M (Ручний).
  • Для фотографів-початківців — Auto та Intelligent Auto Modes. Вони автоматично адаптують налаштування камери до умов фільмування.
  • Сценічні режими — для певних сценаріїв, таких як пейзаж, портрет, нічне фільмування тощо.
  • Режими знімання повільного і швидкого руху дають змогу записувати відео з різною швидкістю кадрів для створення ефектів повільного або швидкого руху.

4K фільмування з високою деталізацією. Профілі S-Log і HLG дають змогу лавірувати під час колірного грейдингу в постпродакшені. Передбачено плавне і точне автофокусування.

У камери кілька програмованих кнопок, які налаштовуються відповідно до особистих уподобань. Є OLED видошукач для точного компонування кадру. А «My Menu» дає змогу створювати власне меню з часто використовуваними налаштуваннями для швидкого доступу. Хоча воно здається складним, на перший погляд, на ділі меню логічно структуроване і забезпечує швидкий доступ до безлічі функцій.

  1. PlayMemories Mobile App: сумісний із застосунком Sony для дистанційного керування камерою та легкого передавання фотографій на мобільні пристрої.
  2. Picture Profiles: різні профілі зображення, що дають змогу користувачам вибрати або налаштувати стиль зображення, включно з контрастом, насиченістю та гостротою.
  3. Interval Shooting: вбудований режим інтервального знімання для створення таймлапс-відео.
  4. Environmental Sealing: певний рівень захисту від пилу та вологи, що робить камеру більш зносостійкою в різних умовах фільмування.

панель меню Sony a6400

Sony A6400 універсальний, надаючи широкий спектр можливостей для креативу у фотографії та у відеозніманні. 

Недоліки камери

Істотною недоробкою в камері A6400 вважається відсутність вбудованої системи стабілізації зображення (IBIS). Щоб не допустити розмитості зображення під час фільмування з рук доводиться використовувати об'єктиви з оптичною стабілізацією або зовнішній стабілізатор.

При зніманні 4K відео є обмеження зйомки до 30 хвилин, що незручно, коли плануються професійні відеосесії. Камера може перегріватися під час фільмування в 4K, якщо працювати довго.

Загалом, Sony A6400 — дивовижна модель серед бездзеркалок середнього класу. Вона приваблює своїми можливостями любителів і професіоналів, оскільки адаптується до різних умов фільмування. Цей потужний інструмент для творчості насамперед оцінять ті, хто шукає передові технології в компактному корпусі.

На замітку: Як перевірити пробіг фотоапарата — 6 вичерпних тез і поширені методи

Коментарі
Залиште коментар