Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Sony Cyber-shot DSC-RX100: огляд 5 переваг мініатюрної оптичної системи

Дата публікації: 20.10.2021 10:51
Дата оновлення: 20.02.2023 14:38

Кишеньковий цифровий апарат з маркуванням на корпусі DSC-RX100 — ультрасучасна камера. Пристрій не обділений в плані оптичних можливостей. Інженери вбудували понад 5 знімальних режимів та передові системи детектування обличчя, очей та інших частин тіла. Цей компактний екземпляр неодмінно зацікавить досвідчених чи ентузіастів. Передові фішки, з якими у японців багаторічна дружба, корисні весільним фотографам та людям, які присвятили своє життя подорожам чи блогерству. 

 у Sony Cyber Shot DSC RX100 просунутий функціонал

Наявність інструментів для обробки кадрів дозволяє виключити потребу в редагуванні матеріалів на ПК чи планшеті. Поверхневе порівняння з конкурентами в цій ціновій категорії виглядає наступним чином: 

Параметри моделі
DSC-RX100 Fuji X10 Nikon 1 J1
Площа сенсора 116 мм 2 58 мм2 116 мм 2
Діапазон фокусування об'єктива  10-37 мм 7.1-28 мм 10-30 мм
Діафрагма F1.8-4.9 F2.0-2.8 F3.5-5.6
Ціна  $649 $599 $649

Якщо ви з тих, кого цікавить огляд камери Sony Cyber Shot DSC RX100 серії I-III та вище, пояснімо чи так ідеальна ця серія.

Не буде зайвим: Програми для резервного копіювання: топ 10 кращих

Зовнішній вигляд, дизайн, портативність

Ця маленька фотокамера з великою матрицею зарекомендувала себе найкращим чином та отримала схвальні відгуки від професіоналів. Продуктивність становить 20 МП, а тип сенсора — CX CMOS. Настільки сильні параметри — привід для гордості, як і те, що мініатюрний цифровий апарат зібраний з якісних компонентів. В плані вибору матеріалів інженери Sony ніколи не підводили. 

Інтерфейс RX100 дає зрозуміти, що Sony сконцентрувалася на створенні ідеальної моделі, яка підійде для початківців фотографів та любителів. 

Попри свої розширені можливості, апарат поміщається в кишені. Завдяки використанню алюмінію, корпус легкий та практичний. Це безперечно кращий девайс з категорії high-end compact. У плані комплектації теж все непогано:

  • Є оптична стабілізація зображення; 
  • детектор розпізнає та реєструє обличчя в кадрі;
  • тип додаткової пам'яті: SDHC, Secure Діджитал, SDXC;
  • 13 вбудованих графічних ефектів, з варіаціями — 27;
  • є стерео мікрофони;
  • вага обладнання: 240 г.

датчики для якісних фото в Sony Cyber

Цей Sony напханий усілякими датчиками, що визначають об'єкти в кадрі, інтенсивність освітлення та інше. Все це дозволяє схопити потрібний кадр з максимальною деталізацією. Перевагу моделі підтверджує кожен другий відгук, залишений професіоналами на форумах. 

На тему: Устаткування для відеоблогера: 5 пристроїв без яких не обійтися

Якість знімання 

Якщо підготовлений для Sony Cyber Shot DSC RX100 огляд НЕ буде присвячений оптичній продуктивності, це ні про що. Адже японські умільці зробили акцент саме на цьому. Збільшений ISO (діапазон від 125 до 6400) свідчить про те, що проблем не буде ні з фото, ні з відео. 

Sony Cyber Shot DSC RX100 — якість знімків

Система робить чіткі, природні кадри. Автоматизація ISO допомагає підібрати оптимальне значення вдень і в нічний час. Порадує також автофокусування. Різні детектори схоплюють обличчя, посмішки та частини тіла за частки секунди. При необхідності параметри чутливості можна задавати в ручному режимі.

Японці дивують: Sony WH-CH510: огляд дизайну, звуку та 4 можливостей

Функціональні можливості

Цифровик кишенькового типу DSC-RX100 — одна з найпопулярніших моделей Sony. Ця серія славиться великим РК-дисплеєм, кращої ергономікою та точним зумом. Подібні технічні характеристики неодмінно зацікавлять рядових туристів чи кореспондентів, що шукають хороший об'єктив. Технічно підкованому користувачеві будуть корисні наступні функції та елементи кастомізації:

1. Вбудована ручка для вибору режимів роботи та налаштування об'єктива
Задавати можна діафрагму, експозицію, масштабування та інші параметри.

2. Capture One для RAW
Доопрацювання чи розкадрування з базовим набором.

3. Capture One Pro передбачає панель графічного поліпшення 
Та функції фільмування з цифровиком, підключеним до ПК.

4. Imaging Edge для поліпшення знімків та режимів камери
Передбачено віддалений контроль при фотографуванні.

До речі: тип сенсора у DSC-RX100 вдвічі більше ніж для Fujifilm X10 та у 2,7 раза перевищує продуктивність більшості дзеркалок. Передова матриця ідеально справляється з завданнями — кожен знімок максимально деталізований та має насичену колірну палітру. 

Для обробки поста: В якій програмі роблять презентації: 10 найкращих сервісів

Об'єктив

Камера оснащена фірмовим об'єктивом Zeiss. Це висувний механізм з еквівалентними оптичними можливостями фокусування в діапазоні 28-100 мм та діафрагмою F1,8-4,9. Перша лінза з покриттям Zeiss T. Це означає, що з цим продуктом від Sony відблисків та ореолів не буде. Навіть в сонячну погоду знімки максимально деталізовані.

панель управління Sony Cyber Shot DSC RX100

З використанням запатентованої технології Sony WhiteMagic можна отримати виняткову яскравість та впливати на автономність роботи. Не менш цікавий відеозахват 1080p60 або 1080i з можливістю зафіксувати 17-мегапіксельний широкоформатний кадр без скидання сесії відеозапису. 

Батарея та живлення

Для портретних фотографів та інших ентузіастів, які віддають перевагу Sony Cyber Shot DSC RX100, характеристики батареї дуже важливі. Це тому, що даний апарат зібраний для гуру та повсякденної експлуатації. З приводу автономності: 

  • Живлення — літієвий блок з маркуванням NP-BX1;
  • Продуктивність — до 330 кадрів (CIPA).

Попри доступність відносно компактних аналогів з великою матрицею, бум кишенькових цифровиків триває. Огляд Sony Cyber Shot DSC RX100 корисний всім, хто не хоче зупинятися в пошуках модернізацій. Черговому апгрейду (модернізації) будуть раді всі профі, залучені в відеоблогерство, та ентузіасти портретного мистецтва. Для більшості таких кейсів Cyber Shot, яка давно підкорила серця тисяч користувачів, вважається must-have.

Корисно професіоналу: Способи віддаленого управління Android-пристроєм: 5 безкоштовних програм

Коментарі
Залиште коментар