Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Сковорідки з керамічним покриттям - які краще: 3 підказки господаркам

Дата публікації: 10.04.2019 11:35
Дата оновлення: 19.04.2023 15:13

Здоровий спосіб життя передбачає не тільки фізичні навантаження, а й корисну, поживну та різноманітну їжу. Щоб приготувати таку їжу, необхідний посуд. Сковорідка з керамічним покриттям – найкращий варіант. На такому начинні можна смажити м'ясо, рибу, гасити овочі і готувати безліч інших кулінарних шедеврів без олії. Крім того, такий посуд красивий, легкий, зручний. Сковорідки з керамічним покриттям стануть справжньою окрасою кухні. Залишилося з'ясувати, які найкращі?

НА допомогу: Як вибрати сковороду для кухні?

Сковороды с керамическим покрытием

Сковорідка з керамічним шаром: як це?

Сковорідки з кераміки бувають литими та штампованими. Основою кухонних приладів найчастіше є алюміній (але може бути чавун, сталь). Він надає легкості, а кераміка робить начиння міцнішим і довговічнішим.

Виробники наносять кераміку двома способами:

  • Накатним. Актуально для бюджетних моделей. За такої методики керамічний шар наноситься на металеву пластину накатом, а вже потім із цього листа «видавлюють» пресом сковорідки потрібного об'єму. У подібного начиння на поверхні можуть бути видно мікроподряпини, потіки або незначні дефекти.
  • Напилення. Тут кераміка наноситься вже на готовий посуд. Поверхня сковорідки виглядає ідеально гладкою, такою самою залишається і на дотик. Подібна ємність прослужить довго і приноситиме лише задоволення під час готування.

Сковороды с керамическим покрытием спереди и сзади

Кераміка, як антипригарний шар, забезпечує дивовижний смак страви без прилипання до поверхні. Їжа виходить корисною, поживною, з апетитним зовнішнім виглядом (без пригорілих частинок). Але й користуватись такими сковорідками акуратно: перевертати їжу тільки пластиковими або гумовими лопатками, уникати ударів, падінь.

НА тему: Як вибрати сковороду з антипригарним покриттям – 4 види покриття сковорідок

Як вибрати керамічну сковороду?

Отже, як вибрати сковороду з керамічним покриттям на КШТАЛТLamart LT1129? Щоб обновка опинилася в радість, варто взяти до уваги лише 3 пункти.

Покриття має бути міцним

Вивчаючи декілька моделей керамічних сковорідок, визначитися, яка з них краще, допоможе порівняння їхньої внутрішньої поверхні. Тільки ідеально рівне, як би глянсове покриття сигналізує про якість і правильне нанесення керамічного шару.

Подібні сковорідки надовго зберігають привабливий зовнішній вигляд та антипригарні властивості, що особливо важливо для хорошої господині.

 Электрическая и стандартные сковороды с керамическим покрытием

Варіації на тему розміру та форми посуду

Як відомо, ємність для приготування їжі вибирають під страви. Наприклад, для млинців ідеальною буде сковорідка 20-25 см у діаметрі з довгою зручною рукояткою, заниженою висотою стінок та рівним дном. Млинна сковорідка також підійде під панкейки, драники, сирники, омлет.

Може зацікавити: Домашній хліб у духовці – 8 цікавих рецептів

Які ще варіації можна зустріти:

  1. Керамічна сковорідка з рельєфним дном. Призначена для риби, м'яса, овочів. Рифлений низ чаші робить на поверхні продуктів цікаві борозенки, тим самим імітуючи приготування на грилі. Залишки жиру, якщо вони є, накопичуються в поглибленнях рельєфу і не просочують їжу. В результаті страва виходить ніжнішою та кориснішою, утримуючи все вітаміни. Сам час готування скорочується в середньому на 10-12 хвилин завдяки рівномірному прогріву дна. Можуть бути будь-якої форми. Підбираються з урахуванням розміру конфорки.
  2. Сковорода-вок. Глибокий посуд конічної форми, що плавно звужується до Низу. Така сковорода використовується для гасіння овочів та М'ясних страв. Найоптимальнішим є діаметр ДО 35 См. ПРИКЛАД -ВОК Lamart на 28 см.
  3. Сотейники. Ті ж сковороди, тільки зі знімними ручками та високими бортиками. Тут розмір можна регулювати залежно від блюда. Підходять для духовки. Вибираючи сотейник з кераміки, варто віддати перевагу алюмінієвій основі. Вона краще прогрівається, завдяки чому страва набуває більш «наваристого» смаку.

Є також універсальні моделі, які підійдуть будь-яких кулінарних творінь. Їхній діаметр коливається між 18-30 см.

На тему посуду також можна почитати: сотейник краще вибрати: 6 правил покупки

 Разные виды сковороды с керамическим покрытием

Товщина матеріалів

Сталь, алюміній та чавун – 3 види сировини, що використовується у виробництві керамічних сковорідок. Товщина дна і стінок може бути різною, але щоб начиння виявилася зносостійкою, і не «сміялася» при першій же тушці риби, потрібно знати оптимальні параметри товщини для кожного типу сировини.

Характеристики
Алюміній Сталь Чугун
Товщина дна, мм 3,5 4 5
Товщина стінок, мм 3 3 3,5

Найпоширенішою є посуд з алюмінію, покритий керамікою. Така, як модель Grace Krauff.

Переваги і недоліки такого посуду

Щоб точно переконатися в правильності свого вибору, необхідно ще на стадії покупки врахувати всі особливості слабкі сторони начиння з керамічним покриттям.

Для початку – «плюси»:

  • 100% екологічність. Керамічне покриття виготовляється з піску, глини, меленого каміння та затверджувачів. Добросовісні бренди не використовують хімію у складі. Це означає, що покриття повністю безпечне для здоров'я людини, та ще й готувати можна без додавання олії та жирів.
  • Витривалість. Кераміка спокійно витримує нагрів до 450° С, як вказують самі виробники. Щоправда, для приготування їжі таких божевільних температур не потрібно, достатньо 200-250°С. Нагрівається сковорідка швидко та рівномірно.
  • Відсутність нехарактерних для їжі смаків та запахів. на поверхні немає тріщин або пошкоджень, продукти до сковороди не прилипають і не пригорають. Крім того, завдяки натуральному складу покриття їжа не просочується сторонніми ароматами.
  • Легкість миття. Щоб очистити керамічну поверхню, потрібна лише м'яка губка та гелеподібний миючий засіб. Надлишки їжі видаляються без зайвих зусиль.

Крім всіх перелічених особливостей, до плюсів можна додати і естетичний зовнішній вигляд. Виглядають такі сковорідки вишукано та незвичайно.

Спаде: Яких видів бувають каструлі: 6 типів матеріалів

Приготовленные блюда в сковороде с керамическим покрытием

Поряд з достоїнствами у посуду є і мінуси. Найбільш суттєві:

  • Начиння не «дружить» з індукційними плитами. Кераміка позбавлена магнітних властивостей, необхідні такій панелі.
  • Вартість виробу часто немаленька. Середня ціна 20-50 $, залежно від бренду та розміру.

Кераміка схильна до руйнування від різкого перепаду Температур. Тобто одразу мити в холодній воді розпалену сковорідку протипоказано. Докладніше про нюанси догляду – у наступному розділі.

Правила догляду та миття сковорідок з керамікою

Кращі керамічні сковороди (як варіант – Tefal Meteor) будуть радувати своєю функціональністю тільки за умови правильного догляду. Що потрібно робити, щоб збільшити термін служби посуду?

3 поради в домашню скарбничку:

  1. Підготовка до використання. нову прекрасну ємність, не варто відразу готувати в ній обід. Посуд треба спочатку «прокачати». Для цього треба рясно змастити мильним розчином поверхню, пройтися губкою та змити теплою проточною водою. Далі варто змастити внутрішню площу олією та дати постояти.
  2. Гарт. Метод необхідний, щоб якомога довше вберегти антипригарні якості. Сковорідка З маслом, що відстоялося, ставиться на сильний газ на кілька секунд.
  3. Миття. Жодних абразивів, лугів, порошків. Тільки миючий для посуду. Якщо їжа готувалася без олії, начиння досить сполоснути під гарячою водою.

Для керамічних сковорідок посудомийні машини не використовуються.

 Мытье сковороды с керамическим покрытием

Вирушаючи за керамічною сковорідкою, покупці зазвичай прокручують у голові безліч питань, на Кшталт: «Як вибрати і яку фірму віддати перевагу, щоб було якісно, Але недорого?». На більшість із них відповіла Ця стаття. Щодо компаній-виробників, то можна сказати напевно: найкраще себе виявить перевірений покупцями бренд. Серед таких можна виділити сковорідки Lamart, моделі Tefal ін. Ціна подібної ємності виправдана неперевершеною міцністю та сучасним дизайном.


Коментарі
Залиште коментар
Категорії