Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

PocketBook 633 Color: огляд 6 характеристик

Дата публікації: 06.07.2021 15:10
Дата оновлення: 23.11.2023 13:26

Pocketbook 633 color став першопрохідцем кольорових читалок. Він піонер, а значить — чемпіон серед багатоколірних дисплеїв.

компактний покетбук

Про девайс написані тисячі відгуків, серед яких вловлюється захват і розчарування. Чому так, далі в матеріалі. 

Пізнавальна стаття: Як використовувати ноутбук як монітор для комп'ютера: 3 способи підключення

Високотехнологічний екран

В рідері встановлений колірний дисплей E Ink Carta з напиленням Color Filter Array. Використання такої збірки дозволило:

  • сформувати барвисту картинку, ґрунтуючись на трьох чорно-білих пікселях;
  • мінімізувати навантаження на очі. Адже щадні саме E Ink, а не TFT. 

На відміну від смартфонів, внаслідок дворівневого екрана, можна не турбуватися про надлишкову блідість кольорів або ж світлові відблиски. 

Деякі, чекаючи виходу читалки, припускали, що в екрана буде щось спільне з дисплеями смартфонів, на яких демонструються тисячі соковитих відтінків. Однак, при використанні E Ink, це нереально. Зображення схоже зі знайомим кожному газетним друком, у нього бляклі півтони. Але саме таке рішення максимально комфортне для читання. 

У зображенні кольорів простежується помірний контраст. При читанні на сонці картинка цілком насичена. У розпорядженні користувача 4096 кольорів зі спрощеною колірною передачею. Навіть попри цю особливість, електронна книга Pocketbook 633 дає можливість читати контент в кольорі, що максимально зручно. 

Ще однією особливістю є підсвічування. Опція регулюється в широкому діапазоні, внаслідок чого можна підібрати комфортне значення для читання при будь-якому освітленні. Але при цьому, відсутнє регулювання температури зображення. Вибрати теплі відтінки або холодне світіння не вдасться.  

Цікава стаття: Як підключити планшет до телевізора або монітора: 7 способів на всі випадки життя

Ергономіка рідера Pocketbook 633 color

В ергономіці приладу шестидюймовий екранчик. За вагою як пушинка — 160 г. У монохромних аналогів цей показник на 20-35 грамів більший, що досить відчутно, якщо довго тримати читалку в руках. Також виробникові вдалося витримати мінімальні розміри 108x145 мм проти 114x160 для типових девайсів на 6 дюймів. 

Пристрій відмінно лягає в руку. Не ковзає завдяки бархатистому покриттю пластика. Цей матеріал не сколюється і не тріскається при пошкодженнях. На ньому не залишаються сліди пальців. Також виробник подбав про збереження девайса в разі падіння, а тому дисплей злегка «занурений у рамку». Якщо ж рідер все-таки впаде, максимум отримає подряпини на бічних гранях корпусу. 

конструкція екрана

Для зручності, роз'єм для карти пам'яті знаходиться в нижній частині книги. Зарядити рідер можна через microUSB. Роз'єм для навушників відсутній, проте в комплекті з пристроєм йде перехідник. Під'єднати «вуха» можна через Bluetooth, що максимально зручно в дорозі. 

Автономна робота

Розробники встановили батарею на 1 900 мАг. Це при тому, що в моделі всього лише 1 500 мАг. Модернізація батареї стала передбачуваною зміною, адже зображення в кольорі вимагає куди більше енергії в порівнянні з чорно-білими читалками. Тим більше активно використовується підсвічування в різних режимах. 
 
Але, попри більше енергоспоживання, девайс запросто працює місяць без додаткової зарядки. Для порівняння, у читалок на Android цей аспект більшою мірою кульгає, і зарядка знадобиться вже через 13 днів.

До слова: 11 кращих програм для читання книг на комп'ютері + 3 онлайн-сервісу

Інтерфейс і можливості

На головній сторінці Pocketbook 633 розташовується рядок стану, а також представлені посилання на нещодавно відкриті документи/книги. Нижче — клавіші, що забезпечують перехід до інших розділів. Оформлення головного екрану спрощене і максимально зручне. Тут же є список рекомендованих творів, який можна змінити або відключити зовсім у розділі «Налаштування». 
 
Можна відкрити верхню панель жестом вниз або подвійним торканням. Що стосується оформлення, тут, подібно до смартфонів, передбачені датчики налаштувань, повідомлення та регулятори яскравості та підсвічування. 

функціонал Pocketbook 633
 

В бібліотеці зібрані файли за типом джерела: безплатні файли від виробника і книги, які завантажуються користувачем. Для максимальної зручності користувача передбачена система фільтрів, в якій за різними параметрами (назва, автор, дата завантаження та інші) можна знайти необхідний документ. 
 
Також в кілька торкань можна дізнатися ключові відомості про книгу: 

  • перегляд змісту;
  • закладки на останньому прочитаному фрагменті;
  • коментарі по тексту;
  • властивості документа. 

Можна під'єднати сервіс ReadRate, в якому оцінюють прочитані книги. Або створювати рейтинг творів. Після — ці дані обробляються системою для списку рекомендацій, який буде оновлюватися при кожному підключенні до мережі. Всі матеріали, які були відкриті раніше на пристрої, автоматично завантажуються в хмарне сховище PocketBook. Після чого їх можна відкрити з інших пристроїв. 

На 16 Гб вбудованої пам'яті поміщаються 50 000 одиниць контенту. Тут широкий спектр можливостей. Далі детальніше про них:

Формати файлів, які можна відкрити
ACSM, CBR, CBZ, CHM, DJVU, DOC, DOCX, EPUB, EPUB (DRM), FB2, FB2.ZIP, HTM, HTML, MOBI, PDF, PDF (DRM), PRC, RTF, TXT
Можливості аудіо MP3, OGG, M4A, M4B, OGG, OGG.ZIP, MP3, MP3.ZIP 
Функція озвучування Присутня. Озвучування йде з відповідними інтонаціями та навіть мовчання витримано з розставлюванням. 
 
У заводських налаштуваннях передбачені російська та англійська. 
 
При необхідності, німецьку, данську та інші мови можна завантажити зі сторінки виробника 

Захоплива стаття: Sony WH-CH510: огляд дизайну, звуку і 4 можливостей

Основні функції та управління

Оскільки у Pocketbook 633 весь екран — єдина сенсорна панель, скористатися тією чи іншою функцією можна через відповідні меню в секторі управління. Але фізичні кнопки знизу приладу все ж присутні. На відміну від монохромних читалок, в даному варіанті відмовилися від бічних клавіш, за допомогою яких можна перегорнути сторінку. Однією з ключових особливостей управління є те, що всі клавіші можна самостійно налаштувати під потрібні функції. 
 
Хоч сенсорне управління зручне, для окремих дій механічний варіант буде все-таки зручнішим. Наприклад, обидві клавіші, що посередині, відповідають за перегортання сторінок або пошук файлів у бібліотеці. Крайня кнопка з лівої сторони, при утриманні, відкриває диспетчер задач, а та, що праворуч, повертає в меню і дає запуск панелі налаштувань. 
 
Можна вибрати книгу або відкрити будь-який пункт меню тільки при управлінні на сенсорній панелі. При необхідності, кнопки налаштовуються під звичні дії в розділі «Персоналізація».
 
В цілому, функціонал рідера дійсно вражає:

  • доступні до роботи 19 форматів електронних книг (див. вище в таблиці);
  • широкий спектр налаштувань девайса відповідно до власних уподобань;
  • максимально зручна навігація по системі та можливість сортувати книги в папках;
  • налаштування форматів PDF і DJVU дозволяє істотно спростити читання глянців, наукових публікацій і файлів, де інформація зібрана в кілька колонок;
  • у розпорядженні користувача 14 різних шрифтів по три варіанти зображення кожного, опція, яка забезпечує налаштування інтервалів між рядками та полів. А також є вибір повідомлень рядка інформації, що дозволяє налаштувати девайс виключно під себе;
  • всі формати відкриваються максимально швидко завдяки двоядерному процесору, гігабайту оперативної пам'яті та вдосконаленій версії Linux замість слабкого андроїда з постійними багами;
  • вбудовані два словники (англо- і німецько-російський). Під час читання можна клацнути на незнайоме слово та отримати миттєвий переклад. При необхідності словники можна запустити окремо;
  • необхідні фрагменти можна виділити кольором подібно маркеру (доступні 4 різних кольори фломастерів, а також можливість регулювати товщину ліній);
  • досить широкий спектр додаткових застосунків, починаючи від адаптованого браузера до калькулятора і різних дитячих розмальовок.

Завантаження книг на пристрій також не завдасть проблем. Доступні відразу кілька шляхів.

  1. Синхронізація покетбука з обліковим записом Dropbox, де в окремій теці будуть зберігатися книги. При підключенні свого акаунта в рідері, файли будуть переміщені в читалку.
  2. Документи можна надіслати електронною поштою. В цьому випадку об'єкту дається конкретне ім'я e-mail, після чого відправляється на пошту. Після — твір можна завантажити та відкрити в читалці. 

У PocketBook налічується 4 мільйони книг, що перекладені сімнадцятьма мовами. Тут можна придбати не тільки твори, фан-фики або специфічні матеріали, а також знайти потрібне в аудіоформаті. 
 
У PocketBook хмарне сховище займає 5 Гб. Воно дає можливість забути про межі між телефонами, планшетниками та електронними читалками. Достатньо на мобілку завантажити додаток PocketBook Reader (оптимізовано для Android і для iOS), зареєструватися та налаштувати взаємодію. Книжкова добірка буде сполучатися між девайсами. 
 
Функціонал застосунку продуманий до найменших дрібниць, а тому на 633 color і на телефоні фіксуються замітки, коментарі та навіть ступінь прочитання файлу. Досить зручно читати через смартфон звідти ж, де закінчили в рідері, якщо немає можливості взяти з собою покетбук. 

Стаття для роздумів: Xiaomi Redmi Note 9 Pro: огляд 8 параметрів і особливостей

Pocketbook 633 color: плюси та мінуси 

Вдале оформлення, безліч режимів роботи, особливості завантаження книг — все це прекрасно. Однак без співвідношення переваг і недоліків рідера огляд буде неповним. 

Щодо плюсів: 

1. Вартість
Придбати кольорову читалку можна за 5-5,5 тисяч гривень. Загалом, Pocketbook 633 color — це поліпшена версія пристрою 632 Plus. У порівнянні з монохромним флагманом, переплатити потрібно всього лише 500 гривень. Воно того варте. Зможете читати комікси в кольорі, знайомитися з навчальною літературою, не пропускаючи графіки та діаграми, а також завантажувати свої або скористатися вбудованими розмальовками (що є особливо актуальним для батьків). 

2. Інформативність і ефектність тексту в кольорі
Можна виділяти фрагменти, переглядати кластери, картинки й т.і. 

3. Широкий спектр форматів
Є можливість вантажити аудіокниги через Bluetooth, передбачені варіанти завантаження книг для читання. 

Щодо мінусів: 

  1. Додатковий шар екрану робить підкладку дещо темнішою, ніж в чорно-білих Ink-дисплеях. Ця особливість стає помітною при поганому освітленні. Але шляхом підвищення значення підсвічування до 50%, складнощі вирішуються. 
  2. Періодично може виникати проблема відбивання літер на кольоровому тлі. Тонкі шрифти можуть розсипатися на безліч пікселів. Але, це питання нівелюється, якщо зменшити зображення. 
  3. Деякі користувачі скаржаться на сітку, яка присутня зверху тексту. Вона дуже дрібна і якщо тримати рідер на відстані 30-40 см від очей, ця особливість ледь помітна. 

Наостанок висновки такі. Якщо звикли до чорно-білого тексту, Pocketbook 633 color, взагалі, не найкращий варіант. Однак, якщо перечитуєте комікси, переглядаєте зображення і графіки, однозначно краще вибирати цю модель. 

На тему: Samsung Galaxy Buds: огляд і 5 вагомих аргументів профпридатності

Коментарі
Залиште коментар
Категорії