Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд колонки JBL Flip Essential — 6 ключових аспектів

Дата публікації: 15.03.2023 17:40
Дата оновлення: 15.03.2023 17:54

Герой цього огляду — американський флагман JBL Flip Essential, який став моїм фаворитом із простої причини: через гроші. Точніше, їхньої нестачі. Я звичайно ж мріяв про музичний центр з його стерео супер потужністю, але реалії змусили купити бездротову колонку, щоб хоч трохи підтримувати свій оптимальний ритм життя. Чуття вуличного аудіофіла мене не підвело. Здебільшого слухаю рок, джаз, хард-рок та брит-поп. Після кожної композиції хотілося лише одного: «Ще трек, будь ласка!».

 jbl flip essential характеристики

Однак для мене не існує конкретних рамок у музиці «це ок, це — ні». Все залежить від композиції та від того, наскільки вона насичена та глибоко звучить. У цьому плані Essential задніх не пасе. Хоча у моделі, на відміну від інших Flip, немає мікрофона та посиленого волого- та пилозахисту IPX7.

Покрокові роз'яснення: Як під'єднати мікрофон до портативної колонки — 2 способи

Основні характеристики колонки JBL Flip Essential: таблиця

Параметри
Значення
Потужність 16 Вт (кожна з колонок видає 8 Вт) — звучання краще, ніж зі смартфона, але гірше, ніж з магнітоли
Акустичний формат 2.0 — видає стереофонічний звук, який створює враження звучання, що направляється, і його розташування поряд з витоком відтворення
Можливість створити стереопару Є. Можна синхронізувати дві колонки через мобільний додаток, щоб отримати ефект стереозвучання
Роз'єми 1 x AUX
1 x Micro USB
Місткість акумулятора 3000 mAh, що забезпечує до 10 годин роботи без підзаряджання
Частотний діапазон 80-20000 Гц. За таких показників «верхи» звучать соковито, «низи» — природно

Зовнішній вигляд та комплектація JBL Flip Essential

Загалом я в ладах із цією колонкою, вона випромінює максималізм у всьому:

  • увімкнути на повну гучність, може оглушити;
  • впустити у воду, буде працювати, якщо відразу ж схаменутися. А ні — потоне, бо важить пів кіло;
  • впаде об асфальт, якщо в когось діряві руки, — не страшно. Пластик з обох боків пом'якшує удари. Тут таке складання, що спокійно витримує падіння з півтораметрової висоти.

Корпус із пластику, з прогумованими вставками. Не мазкий, водо- і пиловідштовхуючий. Колонка не зламається, якщо скупається у прісній воді пару-трійку хвилин. Роз'єми та динаміки надійно захищені від проникнення всюдисущих сміття та трухлявини. До речі, спочатку ковпачок, що закриває роз'єм, доводилося буквально видирати з пазів — так туго він виходив. Потім ослаб, але все одно герметичний. Якщо на колонці з’явилися пісок чи бруд, можна промити під струменем. Шкоди від цього не буде.

jbl flip essential огляд

Панель, на якій знаходиться кнопка включення, індикатор і роз'єм для зарядки, цілком вдало продумана. Вона без підсвічування, але все одно постійно в полі зору і візуально доповнює дизайн, від чого складається враження, що колонка добротна (ще б — це ж JBL!). Її не хочеться випускати із рук. Кнопки настільки об'ємні, що їх зручно натискати навіть не дивлячись. Таким чином, можна без клопоту включати, ставити пісні на паузу, регулювати гучність і активувати PartyBoost.

Коли купував, у комплекті до портативної акустики додавались кабель Micro-USB, інструкція та гарантійний талон. До речі, щодо останнього: згідно із законом про захист прав споживачів товар можна повернути/обмінювати протягом 2-х тижнів від дня покупки, якщо щось пішло не так. Тому важливо, щоб у гарантійці було позначено продавцем день продажу. Інакше нікому нічого не доведеш.

У тему: JBL Flip 6: огляд потенціалу, що складається з 7 частин

Якість звучання

О, аудіо на висоті! Звук чистий, густі баси є, голосна. Все-таки два динаміки по 8 Вт кожен свою справу роблять на відмінно. Колонка хоч і маленька (всього за висотою 17 см, а в діаметрі — 6 см), зате спритненька. Як на мене, баси тут деталізовані. Середні та високі частоти глибокі, з пристойним об'ємом на будь-якій гучності. Кайфую від них, «Metallica» і «Pantera» звучать незрівнянно.

Портативна колонка JBL Flip Essential: функції та фішки

Ця колонка насамперед розрахована для тусовок на вулиці та вечірок із вилазкою на природу. Аудіофілам, які вловлюють найдрібніші музичні нюанси, вона не зайде.

Хоча я оцінив компанію JBL за старання подарувати комфорт своїм шанувальникам:

  1. Вона розробила фірмову програму Portable app для iOS та Android, за допомогою якої можна відтворювати треки, не натискаючи кнопки на колонці.
  2. У пристрої встановлено еквалайзер, який дозволяє регулювати частоти, щоб вибрати для себе найкраще звучання.
  3. Можна активувати PartyBoost. Ця технологія дає можливість сполучити кілька колонок разом по Bluetooth. А розпоряджатися звуком можна зі смартфона або з будь-якої колонки.

Цікаве порівняння: Колонка Jbl Charge 4 або Flip 5: вибираємо за 6 критеріями

Підключення

Для того, щоб створити пару з JBL Flip, залучають Bluetooth 4.1, натиснувши кнопку Блютуз, розташовану на колонці. Потім вибирають зі списку на смартфоні, планшеті чи чомусь іншому. Flip синхронізується з обома пристроями одночасно, відповідно, керувати колонкою теж можна з цих девайсів.

До речі, функція PartyBoost теж сполучає кілька колонок JBL. І необов'язково Flip. Можна підключати девайси різних поколінь та моделей. Щоправда, для відтворення стерео таки знадобиться акустика одного покоління.

Читайте: JBL Flip 5: огляд дизайну, 7 характеристик та якості

Батарея та зарядка

На пристойній гучності моя колонка влітку в парку безперервно працювала 5-6 годин і розряджалася в межах 50%. Взимку, за нульової температури, фактично йшла в нуль за 3-4 години безперервної роботи.

А виробник заявляє, що Flip Essential здатна автономно працювати до 12 години. Правда, з застереженням, що тривалість може змінюватися в залежності від гучності, відстані й перешкод до пристрою, що підключається. Ну що ж. Цілком можливо, якщо на вулиці тепло, в окрузі відкрита місцевість і ввімкнено помірний звук.

До слова: JBL Pulse 4: огляд 5 параметрів оновленої моделі

Коментарі
Залиште коментар