Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

JBL Pulse 4: огляд 5 параметрів оновленої моделі

Дата публікації: 16.09.2021 16:59
Дата оновлення: 16.09.2021 16:59

JBL презентувала новий товар гучної серії Pulse, акцентною деталлю якого стала незвичайна конструкція підсвічування. 

Начинка колонки

На щабель нижче покоління моделі виробляло приголомшливий світлоефект, але в цьому випадку це воістину феєрія: у 4 моделі висвітлюється весь корпус одразу. Однак, чи настільки необхідною була ця трансформація — розглянемо в статті. 

Цікава стаття: Як увімкнути відеокарту до комп'ютера: інструкція для чайників із 3 розділів

Зовнішній вигляд, дизайн, розміри

Почнемо огляд JBL Pulse 4 з дизайну, який справив wow ефект. У цій версії виробники відмовилися від кільцевого розташування підсвічування, що вже приївся, а наділили девайс максимальною кількістю джерел світла по всьому периметру. Клавіші управління знаходяться на верхніх гранях. У деактивованому варіанті у колонки пересічний вигляд, проте виглядає футуристично. Це кілька RGB-діодних стрічок, які укладені в білий корпус та обтягнуті накладкою з тонованого пластика. LED-екран встановлений на всю висоту приладу, а світіння розсіюється в різні напрямки. 
 
Знизу і вгорі знаходяться НЧ-динаміки, які забезпечують відмінне звучання. Деякі виробники роблять акцент на баси, в той час, як розробники JBL вважали за краще дотримуватися балансу всіх частот.

 Зовнішній вигляд динаміка

Всупереч відмові від нижнього кільця, габарити пристрою залишилися тими ж: 9,6 см у ширину і 20,7 см у довжину. Однак, вага колонки збільшилася на 300 грамів і тепер становить 1,26 кг, що може бути важкуватим для транспортування однією рукою або прослуховування музики у висячому положенні девайса. Також у комплекті до пристрою знайдете зарядний кабель USB-C, прямокутний конектор Type-A і мануал з рекомендаціями по експлуатації. 

На тему: Sennheiser IE 4: огляд навушників в 4 розділи

Батарея та автономність

Що стосується технічної сторони батареї в огляді колонки JBL Pulse 4. Звукова техніка має акумуляторну батарею місткістю 7260 мАг, яка забезпечує:

  • тривалість роботи пристрою до 12 год;
  • при активації одночасно декількох параметрів тривалість може скоротитися до 8 год. 

Час зарядки становить 3,5 години. 

Звук

Модифікація колонок Pulse четвертого покоління беззастережно видає більш потужні ноти. Тут чітко звучить кожен окремий інструмент, на відміну від змішування в минулій версії. 

Огляд jbl pulse 4 був би неповним без характеристики звучання пристрою.

  1. Колонка має великий показник басів (не менше 70 Гц). 
  2. У еквалайзері можна збільшити звучання низів. Завдяки чому відчутні нотки саббаса — з'явиться гул і звучання буде змазаним. 
  3. Пасивний випромінювач звукових частот в такому випадку дивиться вниз, а тому звучання басів непогане.

вибрати JBL Pulse 4

Щоб зрозуміти, як все-таки грає колонка, потрібно ознайомитися з короткими характеристиками JBL Pulse 4. Тут встановлена всього одна динамічна головка піковою потужністю 20 Вт і типорозміром у 57,2 мм. Цього вистачає для виразного сприйняття верхів і середини з безліччю відтінків, а до басів виникають питання. 

Джерело поширення звуку спрямоване вгору і розташовується трохи нижче лейбла. Користувачі, які вже випробували колонку, відзначають, що якість звучання багато в чому залежить ще й від положення пристрою. Але, як тільки колонка починає працювати у підвішеному стані, бас стає плоским, а звук приглушується.

Зверніть увагу: Комп'ютер не бачить навушники: 7 причин несправностей і перевірені способи повернути звук

Функціонал

Через зміни конфігурації колонки, функціонал зазнав змін. По кільцю розташовується тумблер вмикання і Bluetooth, далі йде клавіша управління колірною схемою та активатор режиму.

Володіючи масивністю і середньою вагою, управління не ускладнює користувача і є інтуїтивно зрозумілим. Для легкого доступу і натискання однієї рукою, кнопка вмикання і PartyBoost винесені на бічну панель. Прикінцевий елемент інтерфейсу дозволяє конектити колонку з мобільними пристроями та колонками. При цьому можливість підключення з JBL Pulse 3, яка підтримує режим JBL Connect +, повністю відсутня. 
 
З протилежної бічної панелі виробники встановили клавіші вмикання/паузи музики, регулятори гучності. Знизу розташований індикатор для швидкого визначення рівня заряду і порт USB Type-C, через який можна зарядити АКБ. Розробники оновили наповнення і внесли кілька змін. Про перетворення докладніше в таблиці: 
 

Особливість
JBL Pulse 3 JBL Pulse 4
Bluetooth версія 4.2 версія 4.2
AUX-вхід + -
Вихід під 3,5 мм«джек» + -
Мікрофони + -
Діапазон вироблюваних частот 60 Гц 70 Гц

Пізнавальна стаття: Як вибрати Usb хаб — що таке Usb хаб: 4 актуальні моделі концентраторів

Ціна і якість

Купити JBL Pulse 4 можна за 6500-7000 грн. Це на 1500 тисячі дорожче, ніж минула модель. Маючи таку суму, можна купити Sony SRS-XB501G, що функціонує без підзарядки 16 год, а також управляється за допомогою голосового помічника. Також можна розглянути більш масивний варіант у вигляді  LG PK 7. Доцільність даної покупки безпосередньо залежить від призначення покупки: звучання або спецефекти. Однак, колонка відповідає заявленій вартості. 

На закінчення огляду, можна відзначити, що JBL Pulse 4 — вдосконалена модель. Щоб підсилити яскравість LED-підсвічування, треба було прибрати з пристрою мікрофон, роз'єм 3,5 мм та Aux. Це дозволило створити справді унікальний продукт.

Корисно знати: Як під'єднати планшет до телевізора або монітора: 7 способів на всі випадки життя

Коментарі
Залиште коментар