Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

На якій висоті вішати телевізор на стіну: гайд із 3 пунктів

Дата публікації: 19.12.2019 13:32
Дата оновлення: 10.04.2023 09:29

Монтаж телевізора - практичне і елегантне рішення. Панель діагоналлю 24 дюйма і більше, розміщена на вертикальній поверхні, стане прикрасою інтер'єру. Цей спосіб також допоможе заощадити місце і захистити дорогу техніку від падіння зі столу. На якій висоті рекомендується вішати телевізор на стіну, щоб убезпечити себе і близьких від можливих ускладнень – далі в матеріалі.

Высота крепления телевизора на стене

В тему: ТЕЛЕВІЗОРИ LG АБО SAMSUNG: ЯКОЮ ТЕЛЕВІЗОР КРАЩЕ? 6 КРИТЕРІЇВ ВИБОРУ

Телевізор у вітальні

На якій висоті вішати телевізор на стіну у вітальні залежить від кількості тих, хто дивиться, та їх побажань. Адже при перегляді в приміщенні можуть бути присутні не тільки члени родини, а й гості, родичі, друзі.

Як вибрати місце

Оптимальною висотою, щоб успішно повісити рідкокристалічний телевізор на стіну є 1 м. Дізнатися точний параметр можливо і самостійно. Досить взяти до уваги середній зріст членів родини.

Для обчислення оптимального показника необхідно: Виміряти зростання всіх кіноманів в сім'ї. Після – об'єднати всі дані і поділити суму на кількість людей. Готово.

Телевизор в гостинной

Що рекомендують фахівці

В інструкції до телевізора немає чіткої рекомендації з приводу того, на якій висоті повісити техніку на стіну. Але є поради медиків, які рекомендують наступне:

  • кут погляду від центру екрану не повинен відхилятися більш, ніж на 30°;
  • в залежності від діагоналі TV, його краще монтувати на висоті від 75 см до 1,2 м від підлоги.

При установці телевізійної панелі висота меблів у вітальні також відіграє не останню роль. Чим вона вища, тим вище потрібно встановлювати монітор.

Враховувати варто і той факт, що центр екрану повинен бути приблизно на рівні очей глядача. Такий варіант буде оптимальним не тільки для дорослих, що сидять на дивані, а й для дітей, що грають на підлозі.

Якщо він буде розташований занадто високо – це буде негативно впливати на шийні хребці. Бо людина буде змушена при перегляді піднімати голову в неприродне положення.

Цікаво: ТОП-10 кращих телевізорів 2019 року – рейтинг найпопулярніших моделей на вибір користувачів

Телевізор у спальні

Обмежень щодо того, на якій висоті вішати телевізор в спальні, по відношенню до підлоги, немає. Тут важливу роль відіграє розмір самого ліжка, а точніше його висота.

Поради щодо вибору місця

Щоб самостійно обчислити, де на стіні буде висіти екранна панель, слід взяти до уваги три ради:

  1. Кріплення монітора на стіні робиться перед спальним місцем.
  2. Люди, що лежать в ліжку, не повинні напружувати шию під час перегляду.
  3. Висота монтажу повинна бути вище в порівнянні з висотою для вітальні. У спальні перегляд відбувається в лежачому або напівсидячому положенні. Тому кут нахилу по відношенню до центру самого екрана не повинен перевищувати показник – 30°. Це поліпшить якість трансляції та огляд при перегляді.

Телевизор в спальне

Поради для маленьких спалень

Для компактних кімнат з низькими стелями можна скористатися рухомим кріпленням техніки на кронштейн. Для цього підійде похило-поворотний тримач, такий як Simpler 40-65'' 49ET. Він дозволить нахилити ТВ-екран під необхідним кутом, щоб запобігти негативному впливу на зір.

Розстановка і параметри меблів

Від правильного розташування меблів буде залежати монтаж монітора в спальні. Установка телеекрану на стіні повинна бути перпендикулярна ліжка (паралельне розташування також прийнятно). При такому кріпленні можна відчувати себе комфортно і насолоджуватися чіткістю зображення при перегляді.

Розміщення в дитячій спальні

Кріплення пристрою в кімнаті для дітей має свої нюанси:

  1. Не варто встановлювати монітор занадто низько по відношенню до підлоги. Під час гри дитина може ненавмисно його подряпати або навіть розбити. Якщо розміщувати екран вище зростання дитини – вона може впустити його на себе.
  2. Кут нахилу монітора від напрямку погляду до центру екрану не повинен перевищувати 30°. У такому випадку дитина не буде відчувати дискомфорту через закидання голови.
  3. Варто спиратися на зростання малюка і розміщення дитячих меблів кімнаті, а також враховувати вік. Для дітей у віці від 3-6 років краще монтувати телевізор на стіну, використовуючи опору або регульований кронштейн.

Корисна інформація: ЯК ВСТАНОВИТИ ПЛОСКОПАНЕЛЬНИЙ ТЕЛЕВІЗОР САМОСТІЙНО: 3 СПОСОБИ ЗАОЩАДИТИ

Представлена таблиця дозволяє дізнатися дистанцію від людини до TV-монітора.

Діагональ TV (розмір в дюймах)
Дистанція до екранної панелі (м)
25 2
32 2,5
37 2,7
40 3
50 4
55 4 , 5

Почитайте на дозвіллі: Який телевізор купити: 20 рекомендацій для правильного вибору

Телевізор на кухню

Питання, яке хвилює багатьох людей: на якій висоті розміщувати телевізор на кухні? Перегляд телепередач в кухонному приміщенні кілька годин поспіль відбувається рідко. Він часто грає роль звукового фону, тому будь-яких особливих обмежень на його монтаж немає.

Телевизор на кухне

Де розміщувати

ТВ-екран можна розмістити:

  • в тумбочці;
  • над холодильником;
  • на стіні (в разі, якщо висота центру екрана від підлоги варіюється від 1,2 м до 1,5 м).

Не можна лише припускати, щоб пристрій або його дроти перебували поблизу джерела вогню (газу), витяжки чи іншого тепла, включаючи мікрохвильову піч.

Як вибрати висоту

По-перше – виміряти відстань від місця, призначеного для приготування їжі, до місця розміщення телевізійної панелі. При цьому потрібно враховувати площу самої кухні..

По-друге – подумати про безпечне кріпленні на стіну, особливо при наявності в будинку дітей. Для малогабаритних кухонних приміщень оптимальним параметром монтажу вважається висота не менш 175 см. Встановлювати телевізор в нішу не рекомендується, якщо є ризик перегріву корпусу.

По-третє – це вибір місця, яке буде комфортним для перегляду кожного з членів сім'ї. Варіанта два: місце, з якого перегляд ведеться з положення сидячи або стоячи. Який би зі способів не був вибраний, рекомендована висота – це середній показник між відстанню від очей з обраного положення до підлоги.

Яким повинен бути кронштейн

В першу чергу рухомим, завдяки якому можна відрегулювати огляд і похилий кут монітора. Для рідкокристалічного телеекрану в останні роки більшість покупців вибирають похилий (такий як KSL 19-43'' WM227N) або універсальний кронштейн. Він дозволяє не тільки нахиляти, але і повертати телевізор під широким кутом в різні боку. Жорсткі кронштейни в житловому приміщенню використовуються все рідше, тому що вони обмежують можливість змінювати положення екрану.

Додаткові поради по установці

Ще один момент, який варто врахувати – це поява відблисків на екрані через сонячне світло. Запобігти таким «перешкодам» можна за допомогою текстильних і рулонних штор на вікнах.

Не пропустіть: Що краще для дому та офісу – великий монітор або телевізор? Робимо правильний вибір з 2 варіантів

Як повісити панель самостійно

Виробники телевізійних моніторів рекомендують звертатися до фахівців для установки пристрою. Але є можливість зробити це без сторонньої допомоги, за умови, якщо ТВ-екран має вагу не більше 25 кг.

Основні правила монтажу

Для початку необхідно врахувати 3 головних правила:

  1. Переконатися, що стіна, на яку буде встановлюватися TV-екран, витримає його. На тонку стіну з гіпсокартону пристрій вагою більше 30 кг не підійде. Зміцнити таку стіну допоможе підшитий товстий фанернй лист. Зверху можна спорудити виступ з гіпсокартону щоб уникнути руйнування опори.
  2. Забезпечити вільну циркуляцію повітря через вентиляційні отвори в техніці. Дана умова не дозволяє встановлювати TV-екран в ніші через можливий перегрів і вихід з ладу пристрою. Але якщо все-таки не уникнути подібного монтажу, варто подумати про це заздалегідь. Зробити нішу більше самого пристрою, щоб залишалися зазори з усіх боків. А для самих тісних ніш підійдуть спеціально сконструйовані LSD-панелі.
  3. При установці плазми на рухливий кронштейн, натягнутість дротів живлення – виключена. Здійснюючи покупку самого телевізора, не завадить відразу запастися також данними власника. Варіацій кронштейнів багато, тому підібрати потрібний не складе проблем.

Як вибрати кронштейн

Залежно від ступеня рухливості розрізняють наступні варіанти:

  • з жорсткою фіксацією або нерухомі (для великих TV-екранів);
  • з можливістю регулювати нахил, поворот по вертикалі/горизонталі;
  • з певними можливостями регулювання нахилу і повороту.

Останні два призначені для невеликих пристроїв. Наприклад, для телевізорів діагоналлю 24 дюйма. Інформацію про це можна дізнатися з супровідного документа при покупці або у продавця.

Висновки

Кріплення телевізора на стіну в кожній кімнаті житлового приміщення істотно відрізняється. Від правильності монтажу залежить не тільки безпека всіх членів сім'ї, а й здоров'я кожного. Взявши до уваги практичні поради, можна забезпечити собі і близьким затишок і комфортний перегляд улюблених телепередач. І що найголовніше – уберегтися від проблем зі здоров'ям.

Коментарі
Залиште коментар