Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Камінна витяжка для кухні: 4 важливі моменти, які варто знати

Дата публікації: 24.11.2017 16:13
Дата оновлення: 24.11.2017 16:13

Кухонні камінні витяжки - це пристрої, назва яких обумовлено зовнішнім виглядом, а також схожою конструкцією з камінами, їх витяжними системами. Дані прилади не впроваджуються в стінку. Монтування здійснюється над поверхнями гарнітурів і техніки, що вимагає повної відповідності з іншими елементами інтер'єру.

 камінні витяжки

Прилади цієї категорії можуть похвалитися хорошою продуктивністю, що розширює вибір моделі для користувача. Купівля такого пристрою, наприклад, VENTOLUX MONTI 60 BK, обумовлена ще й простотою монтажних робіт. Деякі моделі функціонують в двох режимах. Прилади й виводять назовні, і рециркулируют забруднене повітря, гар.
 
Читайте також « Витяжка на кухні - види витяжок. Все, що потрібно знати і чи можна обійтися без них? 11 основних різновидів ».

Конструкція камінної витяжки 

Витяжка камінного типу складається з:

  • керуючого блоку, який впроваджується в передній частині;
  • елементів освітлення, в якості яких застосовуються галогенні, традиційні, неонові, люмінесцентні і LED-лампи;
  • елементів фільтрації, що розділяються на алюмінієві, вугільні та синтетичні;
  • захисного короба, що приховує повітропроводи;
  • труби.

 Конструкція камінної витяжки 

Використовувані фільтруючі елементи поділяються на внутрішні і зовнішні. Перші виконують функцію очищення повітря від неприємних запахів, а другі затримують кіптява і жир. При виборі камінних витяжок це потрібно враховувати, необхідно звертати увагу і на матеріал, з якого виробляється корпус Ventolux PIEMONTE 60 WH або іншої моделі. Від цього параметра залежить термін служби придбаного вироби.  

За рахунок подібної конструкції пристрою стають ще і стильним елементом в интерьерном вирішенні. Управління на моделях здійснюється за допомогою механічних кнопок або сенсорної панелі.
 
Камінна установка витяжки - це значить, що техніка не вимагає облаштування вентиляційної шахти за стіною. Такий варіант монтажу забезпечує значне зручність для мешканців квартир.    

Буде також корисно ознайомитися « ТОП-14 популярних вбудованих витяжок в 2017 році ».

Види камінних витяжок для кухні

Пристрої доступні для користувача в різних варіаціях. На такі типи можна розділити камінні витяжки:
 
1. Настінні . Це найбільш затребуваний і популярний варіант. Розташовуються такі моделі над варильною поверхнею біля стіни, що вже зрозуміло з назви. Наприклад, Best DELTA S1 A2 PU A/F60 XS або VENTOLUX CAPRI 50 WH .

 Настінні камінні витяжки 

2. Острівні . Такий варіант раціонально вибирати, коли плита розташовується посеред приміщення. Витяжки цього типу простіше встановлювати в приватній обителі, ніж в квартирі. Причина в тому, що в такому випадку закладається окремий канал для виходу диму зі спеціальною конструкцією. Для квартир монтується труба, яка з'єднується із вентиляційною комунікацією. Прикладом може служити Bosch DIB 091U52 .

 Острівні камінні витяжки

3. Кутові . Зустрічається цей варіант рідко. Раціонально здобувати таку витяжку, якщо плита встановлена в кутку. Відрізняються ці моделі складною конфігурацією, а тому зустріти їх на ринку можна набагато рідше.

 Кутові камінні витяжки 

4.  Вбудовувані . Цей варіант витяжок відрізняється відсутністю кожуха. Монтаж пристрою здійснюється в шафу кухонного гарнітура, який одночасно приховує вентиляційну трубу. Купувати таку модель раціонально, якщо місце для установки передбачалося на етапі проектування приміщення або покупки меблів. 

 Вбудовувані камінні витяжки

5. Похилі . Це один з різновидів пристінних витяжок. У порівнянні з горизонтальними варіаціями такі пристрої похвалитися більш сучасним дизайнерським рішенням і лаконічністю. Також вони виділяються ефективністю, але і вартість за рахунок цього вище. Як хороший приклад можуть служити моделі Eleyus Lana 700 60 IS+BL, PYRAMIDA KZ 60 BL, VENTOLUX MIRROR 60 SAND (750) PB .

 Похилі камінні витяжки 

Кожна з варіацій характеризується відповідними параметрами, які обов'язково враховуються при виборі модифікації. Технічна частина безпосередньо залежить від площі приміщення, розташування кухонних побутових приладів, частоти приготування їжі. Найпоширеніша варіація - моделі, ширина яких дорівнює 0.6 м, що відповідає значенням робочих панелей. Зустрічаються часто варіації з показником 0.5 і 0.9 м.

Буде корисно ознайомитися « Установка витяжки на кухні: 4 основні етапи ».

Установка камінної витяжки 

Такі пристрої, наприклад, як Eleyus Solo Country 1000 LED SMD 60 N BL, Gorenje WHI621E1XGW і інші, виділяє простота монтування. Але перед тим, як кріпити камінні витяжки, враховується ряд моментів, а також проводяться наступні дії:

  • визначається зона розташування;
  • малюються орієнтири для подальшого монтування;
  • проводяться заміри відстані;
  • встановлюється можливість з'єднання труби з каналом вентиляції;
  • визначається за допомогою олівців саме місце кріплення і виконується монтаж.

 Установка камінної витяжки

Для установки у всіх випадках, як правило, застосовуються шурупи або дюбель-цвяхи. Камінна пристінна витяжка кріпиться, як і інші види цієї техніки. Спочатку свердлити отвори, вставляються кріпильні елементи, а потім монтується пристрій. Після потрібно перевірити якість фіксації, щоб витяжка надійно закріплювалася на стіні. Монтажні роботи не відрізняються складністю, що забезпечує зручність для користувача.

Корисно знати « Як чистити витяжку? Як чистити фільтр від витяжки - 5 важливих аспектів ».
 
Головне - дотримуватися визначені дії і враховувати особливості. Це:
 
1. Показник розташування витяжки над електричною плитою дорівнює 0.5 м. Над газовими поверхнями для приготування їжі потрібно вішати витяжку камінного типу на висоті від 0.6 м.  
2. Не можна, щоб пристрій був закладений в зоні відкриття навісних шаф кухонних меблів. Отже, параметри техніки встановлюються заздалегідь, спираючись на вже встановлені гарнітури.
3. Для приміщень, де приготування здійснюється часто, потрібне комплексне очищення, тому витяжка повинна мати мотор, який відрізняється і значні габарити і потужністю.
4. Моделі з шириною 50 см і менше встановлюються тільки над невеликими поверхнями для приготування їжі.
5. Монтаж усіх видів камінних витяжок однаковий і не відрізняється якимись особливостями. У випадку з автономними варіаціями досить забезпечити доступ до електричної мережі, зробити отвори і встановити пристрій, використовуючи елементи кріплення. Якщо придбана витяжка з відведенням повітря, то потрібно ще і наявність вентиляційної конструкції.
6. Залишається вільне місце між трубою і стелею щоб уникнути вібрацій. Це гарантує якість роботи витяжки.

 Камінна витяжка в роботі

Корисно буде ознайомитися « Чому витяжка сильно шумить? 3 найпоширеніші ситуації ».

Переваги та недоліки камінних витяжок 

Такі пристрої виробляються в широкому асортименті. На ринку можна зустріти моделі від різних виробників. Це Bosch, Gorenje, Pyramida, Ventolux і інші. Але всі вони відрізняються рядом однакових переваг, до яких відносяться:

1. Стиль. Такі витяжки вписуються в будь-який інтер'єрне рішення за рахунок лаконічності, універсальності. Дизайн, як правило, традиційний.

 Стиль камінних витяжок

2. Форма. Подібна форма витяжки не вимагає маскування вентиляційної комунікації. Камінні пристрої приховують все, що не повинно розташовуватися на увазі.

 Форма камінних витяжок

3. Параметри функціонування. Незважаючи на габарити, такі витяжки відрізняються значними параметрами. Деякі моделі мають продуктивність понад 1000. Наприклад, PERFELLI G 6841 I, HES 30, Ventolux SPACE 90 .
4. Легкість установки. Зробити це можна і самостійно. Головне - дотримуватися інструкції. Кріпляться за допомогою дюбелів і саморізів.
5. А ось варіативність. Асортимент виробів різноманітний від кожного бренду, тому підібрати підходящий варіант не складе труднощів.
6. Кілька способів роботи. Функціонують витяжки за двома принципами. Пристрої виводять назовні забруднене повітря і рециркулируют неприємні запахи. Деякі моделі працюють одночасно в двох режимах. Наприклад, Borgio BHK 50 ivory, PYRAMIDA NR 60 BLACK. 
 
Недолік полягає хіба що у вартості і проблемному монтажі в малогабаритних квартирах.
 
Пропонуємо Вам ознайомитися детально « На якій висоті встановлювати витяжку - 2 варіанти ».

 Камінні витяжки в інтер'єрі 

Поєднання функціональності та привабливості підвищує попит на камінні витяжки. При виборі потрібно пам'ятати, що цінова політика залежить від технічних складових, габаритів, функціональних параметрів і виробника.
 
Хоч монтажні роботи для цієї категорії витяжок і не припускають особливих складнощів, але все-таки раціональніше їх довірити кваліфікованим співробітникам, які виконають це оперативно і якісно.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії