Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати корм для кота: 5 нюансів, про які варто знати

Дата публікації: 08.06.2023 12:43
Дата оновлення: 03.10.2023 13:17

Аспект раціону для хвостатого лежить у складі найвищої якості. Щоб задовольнити всі потреби організму, потрібен баланс між сухою та вологою їжею. Різноманітність на полицях магазинів ставить власника у непорозуміння, якому корму віддати перевагу, щоб і коту не на шкоду, і собі не так боляче по кишені. Розберемося.

Як підібрати корм для кішки: критерії, які необхідно враховувати

Природна їжа кішки — м'ясо. У ньому містяться всі необхідні поживні речовини для життя та здоров'я. Організм у кожної живої істоти є унікальним, тому спільного меню не існує. Годівля підбирається індивідуально, залежно від віку та інших нижчезазначених факторів.

підбираємо котячий корм

Вік вихованця: чим відрізняється корм для котів та кошенят

Для гарної активності та здоров'я мурчику потрібно збалансоване, правильно підібране харчування. Виробники враховують ці потреби, тож на етикетках маркуються вікові обмеження.

Дорослі домашні улюбленці малорухливі, тому зростання організму сповільнюється. Годування дитячим кормом після року може призвести до ожиріння, адже така їжа відрізняється пропорціями норми білка та інших інгредієнтів. Крім того, доросла годівля поділяється на групи раціонів: для хворих, стерилізованих та різних порід. Годувати гранулами або консервами, розрахованими для кошенят, можна вагітних, тих, що годують, та ослаблених тварин.

як вибрати корм для кошенят

Для кошенят склад відрізняється підвищеною калорійністю протеїну, вітамінів, мінералів та жирів, що необхідно, для зростання організму малюка. Продовольство має більшу поживну цінність, адже спритні активно витрачають енергію. Якщо годувати кошеня тим, що призначене для дорослої особини, він не буде отримувати потрібну сировину для органів і тканин, що критично і може призвести до уповільненого розвитку. Сухі гранули складно розгризати, годувати рекомендується дитячими паштетами.

На замітку: Як вибрати наповнювач для котячого туалету: 7 порад

Порода

Кожна порода схильна до певного виду захворювань, тому спеціальне харчування, що підходить для конкретного різновиду, допоможе запобігти розвитку хвороби.

корм для породистого кота

  • Корм для британської короткошерстої кішки містить поживні речовини, мінерали, що підтримують будову суглобів та роботу серця для гарного самопочуття та довгого життя улюбленця. Такий вид чотирилапих має схильність до повноти, тому важливо стежити за розмірами порцій.
  • У паучі для сфінксів додають субстанції, які доглядають шкіру та надають енергії, оскільки їм доводиться багато рухатися, щоб зігрітися. Для поповнення активності безшерсті багато їдять і не знають почуття міри. Тому власник має контролювати склад харчування. Завдяки грамотно підібраному меню кішка підтримуватиме норму ваги та здоров'я до самої старості.

Стан здоров'я

Котики, які страждають на різні хвороби, повинні дотримуватися дієти й харчуватися лікувальним кормом класу суперпреміум і холістик. Для діабетиків необхідний тваринний білок, а кількість глютену та вуглеводів потрібно скоротити. Сухий корм провокує сечокам'яну хворобу, він неприпустимий для чотирилапих з аналогічними проблемами. Але прикінцеве рішення має ухвалювати ветлікар.

як підібрати кішці корм за станом здоров'я

Важливо знати що робити: Не включається духова шафа — 13 несправностей та їх усунення

Фізична активність

На етикетці вказують добову норму харчування для малорухливих та активних мурлик. Розрізняються раціони складом.

Їжа для активних кішок дуже калорійна, оскільки прогресивні витрачають чимало енергії. У складі міститься високий відсоток тваринного білка, рибного та курячого жиру, вітамінів та мінералів, що спонукає енергетичні процеси в організмі.

Для повільних домосідів — із низькокалорійним складом та високим показником клітковини, де білок стимулює обмін речовин, а м'ясо підтримує жировий обмін.

корм для активних кішок

Особливі потреби

Стерилізованій кішці потрібні особливі раціони з позначкою Sterilized, т.к. після процедури уповільнюється обмін речовин та збільшується апетит. Такі гранули або консерви містять менше калорій та насичують завдяки дієтичному білку. Мінеральний субстрат не шкодить роботі нирок.

У період виношування кошенят необхідність у додатковому споживанні вітамінів та мікроелементів збільшується. Давати їжу необхідно малими порціями 4-5 разів на день кормами для вагітних, у складі яких є м'ясо курки, індички, кролика, телятини, молочні продукти, жири, яйця, каші, овочі. Такий раціон надасть більше сил та енергії для виходжування потомства.

Алергія — частий діагноз у домашніх улюбленців, що призводить до погіршення здоров'я. Щоб не допускати цього, розробили гіпоалергенну годівлю, де додано потрібний вітамінно-мінеральний комплекс. Він налагоджує роботу травної, кишкової та імунної системи, покращує здоров'я шкіри та вовни.

корм для особливих потреб кішки

Дільна порада: Як вибрати шлейку для кота: 4 слушних поради

Вибираємо корм для котів за складом: категорії інгредієнтів та їх значення

Етикетка на упаковуванні корму містить склад корисних та непотрібних інгредієнтів. Корисний містить у собі натуральні інгредієнти — м'ясо та рибу, які допомагають організму повноцінно функціонувати. Однак виробники в дешевих галетах використовують злаки та субпродукти, які не можуть забезпечити пухнастика необхідними амінокислотами.

як вибрати якісний склад корму

Продукти складу, на які слід звернути увагу:

  1. М'ясо — джерело білка, що містить 30% від усього складу. Сорт вирізки: курка, індичка, кролятина, ягнятина. Корми з додаванням якісного м'яса забезпечать тварину амінокислотами, а шкіра та вовна стануть кращими.
  2. Харчування класу економ відрізняється м'ясними субпродуктами та його перероблюванням: хрящі, сухожилля, кісткове борошно, пір'я, що робить поживність низькою і може викликати алергічні наслідки та проблеми із травленням.
  3. Риба — основа природного протеїну, до вподоби котам гурманам. У складі виступає головним компонентом чи доповненням до м'яса. У годівлі преміумкласу вказується конкретний сорт риби та відсоток змісту. Такий білок засвоюється набагато легше м'яса, завдяки співвідношенню незамінних вітамінів.
  4. Жири — джерело енергії. Повинно бути прописане на обгортці походження жиру: курячий, риб'ячий, індичий та його відсоткове співвідношення. Допустимо додавання лляної та соняшникової олії.
  5. Вуглеводи необхідні для надання форми гранул. Дешеве годування наповнене злаками, які важко засвоюються, викликають діабет та харчові реакції. Для класів супер преміум та холістик допустимі вуглеводи з бурого рису, вівса та ячменю, а клітковина в ролі овочів, несолодких фруктів та бобових.

Що робити, якщо: Не заряджається ноутбук: ТОП 9 причин

Зерновий або беззерновий корм для котів

Основа котячої їжі — природний білок, який міститься в рибці та м'ясі. У той самий час злаки є джерелом протеїну, але рослинним. У кормі класу економ вміст білка забезпечує зернові культури. Високий вміст вуглеводів підіймає цукор у крові та призводить до діабету.

як вибрати беззерновий корм

Розглянемо склад кожного виду:

Зерновий 
Без зерновий

До інгредієнтів входить: пшениця, рис, соя, ячмінь, кукурудза, овес.

Вміст великого відсотка швидких вуглеводів призводить до алергії, ожиріння, діабету та проблем із ШКТ. Це значно здешевлює корм

Склад раціону: 80 відсотків м'яса та риби, решта 20 припадає на фрукти, овочі, ягоди, лікувальні трави, бобові, вітаміни, пробіотики.

Така сукупність підходить кішкам з проблемами травного тракту, алергікам

Зернова продукція дешевого класу не містить потрібної частки амінокислот. Це може призвести до наслідків отруєння, сонливості та зниження імунітету. Зазвичай на першому місці в такому складі стоїть глютен кукурудзяного походження або борошно пшеничне, що робить його небезпечним для вживання.

У природному середовищі основа харчування — тваринний видобуток. Беззернове годування класу суперпреміум та холістик замінює натуральний раціон, де злаки не перевищують 3%. Білки, жири та вуглеводи збалансовано насичують організм. Але така їжа вважається високобілковою і не підходить вихованцям з відхиленнями у роботі нирок, серця, печінки, т.к. може загострити порушення.

Читайте: Як випрати шкіряну куртку — почистити 5 видів забруднень

Який корм краще для кішок: сухий чи вологий

Збалансованим та поживним є кожен. Відмінність лише у способі їх приготування та відсотка вологості. Вологий допомагає збільшити споживання рідини, а сушка підтримує стан зубів кішки.

вибираємо сухий корм

Важливі поради: Як вибрати корм для собаки: 7 підказок

Нюанси підбору сухого корму

Сухе годування та вода заповнюють денну норму харчових потреб. Проте харчування має бути збалансованим та повноцінним, де зберігається 80% якісного м'яса. При покупці варто звернути увагу на склад корму. До нього має входити м'ясо, риба, м'ясні субпродукти, клітковина, тваринні жири, вітаміни та мінерали. Продукт зберігає свіжість, може пролежати в мисці цілий день і не зіпсуватись. Зручно годувати та зберігати у зип-пакетах чи харчових контейнерах.

Нюанси підбору вологого корму

Така консервація здатна задовольнити усі харчові потреби вихованця. Допомагає підтримувати здоров'я ШКТ та сечової системи завдяки високому вмісту вологи в павучах. Зухвалий запах і смак приваблює мурчиків, т.к. нагадує натуральний видобуток. Інгредієнти натурального складу аналогічні до сухого. Консистенція випускається у вигляді консервів, паштетів, рагу, скибочок у соусі, які потрібно чергувати між собою, щоб коту не набридала одноманітність.

вибір вологого корму

Вибираючи раціон, важливо знати особливості свого улюбленця, вивчати інформацію на спакуванні. Краще купувати суперпреміум та холістик, у них гарний склад, це якісне годування. Якщо у тварини проблеми зі здоров'ям, тоді буде розумним порадитися з ветеринаром, щоб він підібрав безпечне меню.

Розв'язуємо проблему: Телефон не підключається до Вай-фаю — 5 докладних описів, що потрібно робити

Коментарі
Залиште коментар