Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати шлейку для кота: 4 слушних поради

Дата публікації: 02.05.2023 11:47
Дата оновлення: 02.05.2023 12:26

Шлейка для кота зручна тим, що перешкоджає втечі на прогулянках і фіксує тварину під час пересування у транспорті внаслідок того, що до неї пристібається повідець.

вибрати шлейку для кішки

Які бувають шлейки для котів?

  1. Шлейка-жилетка найнадійніша з погляду захисту від втечі. Вона щільно облягає тулуб, не дає витягнути лапки та вивільнитися. У ній комфортно взимку і не жарко влітку, тому що сітчаста тканина дихає.
  2. Шлейка Н-подібна найпоширеніша. Легко одягається на кішку, в такій зручно водити на повідці через надійний карабін і м'які смуги, які не сковують рухи тварини та не натирають шкіру. Шлейки бувають різних розмірів: для кошенят та великих порід. Різноманітність забарвлення матеріалу вражає, є навіть світловідбивні моделі — передбачені для нічних прогулянок, щоб уникнути нещасних випадків.
  3. Шлейка V-подібна теж надійна та легка. До неї легко привчити улюбленця. У шлейки відсутній нашийник, тому таку простіше одягнути. 
  4. Шлейка-вісімка добра тим, що з такої складно вибратися, при цьому тварині зручно в ній пересуватися. Вісімка підійде для невеликих тварин. Повідець кріпиться карабіном до кільця на смужках.

Пізнавальна стаття: Як вибрати нашийник для собак: 4 популярні види

Як підібрати шлейку для кішки

Якщо замислилися над тим, яку вибрати шлейку для кішки, розберімося, чим вони відрізняються і на які параметри орієнтуватися при виборі.

Якщо дивитися за розміром

Якщо на шлейці є регулятори об'ємів, можна придбати виріб без примірки. Але краще прихопити пухнастика на примірку і купити те, що точно підійде.

як одягати шлейку на кота

Зрозуміти, підходить чи ні — досить просто. Між смугою шлейки та тілом має вільно входити два пальці. Якщо купувати без тварини, знадобляться мірки.

Щоб полегшити вибір, параметри розмірів у таблиці:

Види шлейок
Обхват шиї, см Обхват грудей, см
Шлейки для кошенят 21 33
Шлейки для середніх котів 27 46
Шлейки для кішок 22 36
Шлейки для великих котів 34 57

Ширина лямок допустима в межах 1-1,5 см. Ті, що тонші за 1 см, можуть врізатися в тіло кішки та травмувати її. Довжина має регулюватися за розмірами тварини.

Для ознайомлення: Як вибрати повідець для собаки — огляд 6 різновидів

Якщо вибирати за матеріалом

  • Нейлон найпоширеніший матеріал. Вироби з нього легкі, шлейки легко прати, швидко сохнуть і не натирають шкіру вихованця. Вважається найдовговічнішим.
  • Шкіра — солідний варіант для котів. Вона довго слугує. За вагою важче інших матеріалів.
  • Бавовна підходить для маленьких та спокійних кішечок. Дуже легка та м'яка. Не натирає шкіру і не зминає шерсть. Один із найміцніших матеріалів.
  • Підкладка з флісу використовується в моделях-жилетах. Утеплює та пом'якшує тертя об шерсть.
  • Підкладка з повсті. Для теплолюбних порід типу сфінксів. У такій шлейці-жилетці улюбленець точно не замерзне.

Звертають також увагу на тип пряжок та їх матеріал. Вони бувають пластиковими та металевими, але мають бути надійними та легко спрацьовувати. Карабін вибирають зі зручним механізмом відстібання, при цьому звертаючи увагу на легкість регулювання розміру.

У скарбничку знань: Як почистити хутро в домашніх умовах: 5 кращих порад

Якщо виходити з практичності та придивитися до міцності

Вибирають моделі із міцної тканини. Найкраще себе зарекомендували нейлон та бавовна. Вони не розтягуються, не рвуться, не вибагливі у догляді. Гіпоалергенні та повітропроникні.

вибір шлейки для кота за міцністю матеріалу

Міцність кріплення застібок має бути на найвищому рівні, так само як і механізм для фіксації замка. Довжина повідця в комплекті близько 1.5 м. На шлейці має бути кільце для можливої ​​зміни повідців на рулетку або автомобільний повідець.

 

Якщо оцінювати виріб з безпеки

У Н-подібній шлейці рівномірно розподіляється навантаження на хребет. 
А у V-подібної шлейки немає нашийника, тому вона не буде здавлювати шию.

безпечне екіпірування для кота

На замітку: Що краще порошок або гель для прання — 7 шпаргалок для особливого випадку

Як одягати шлейку на котів

Перед тим, як вирушати на прогулянку, потрібно дати час кішці адаптуватися до нових відчуттів. Якщо одягнути шлейку й одразу вести гуляти, тварина буде стресувати. Краще дати пухнастику можливість спочатку оглянути обновку, обнюхати. Нехай навіть пограє зі шлейкою, тоді він перестане її боятися.

пограти з котиком

Після того як вихованець освоївся, впевнено одягнути на нього шлейку (без повідця). Для цього в моделях Н-подібної моделі потрібно застібнути навколо шиї нашийник і потім зробити те саме з лямкою на грудях. Планка та кільце повинні залишатися на спинці кішки. Слід відрегулювати розмір пряжками, але не затягувати, а то так можна налякати чотирилапого.

Модель V-подібної шлейки надягається простіше. Передні лапки вставляються в отвори та лямки застібаються замком на спині.

Шлейку-жилет одягнути ще простіше. Покласти її широкою частиною на спину кішки й закріпити шлейку на грудях липучкою, а на шиї липучкою та замком. Єдине — треба стежити, щоб не було надто туго затягнуте.

Потім мурчика бажано відвернути: погодувати, пограти з ним. Коли кіт перестане помічати новий предмет, можна знімати. Для початку звикання цілком достатньо 5 хвилин. Наступного разу час для адаптації збільшуйте все більше і більше. 

Коли кіт звикне перебувати в шлейці, намагайтеся чіпляти повідець. Ось так потроху тварина звикне. Лише після цього можна з ним виходити на прогулянку. Різко смикати та тягнути кота за повідець не варто, він може отримати стрес і навіть травмуватись.

Якщо наважитеся прогулюватися зі своїм улюбленцем, купити шлейку для котів тепер буде набагато простіше, прочитавши рекомендації з цієї статті. Найкраще придивлятися до сертифікованої продукції в магазинах, яким довіряєте. У них великий вибір моделей, пошитих з надійних матеріалів та різних кольорів.

Читайте: Як очистити лоток для порошку в пральній машині: 5 пунктів до вашого відома

Коментарі
Залиште коментар
Р
03.05.2023 12:15

Большое спасибо, очень полезная статья!