Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вбудувати звичайний холодильник в гарнітур: 4 кроки

Дата публікації: 15.09.2020 09:27
Дата оновлення: 15.09.2020 09:27

Вбудувати звичайний холодильник в гарнітур і не пошкодити – надскладна задача. Краще довірити роботу фахівцям, які знають толк у цій Справі. Тому що прорахунки дорогого коштують: злітає гарантія на Холодильник (Якщо новий), доведеться відправити в утиль задіяні будматеріали, змиритися з змарнованим часом.

 встраивание обычного холодильника в мебель

Якщо «на слабо» вас не візьмеш, нижче – детальна інструкція, як зробити встройку за всіма правилами.

В тему: ТОП-10 холодильників з системою розморожування No Frost – що вибрати з агрегатів з ноу фрост

Що необхідно врахувати перед початком монтажу

Будильник холодильник спроектований так , щоб стояти окремо. «Облягати» обшивкою його не можна, інакше буде погана циркуляція повітря. Він перегріється і зламається. Біля іплити йому теж не місце.

 встраивание обычного холодильника

Вібрація машинки і теплота від конфорок не сприяють нормальному теплообміну. Тому потрібно продумати конструкцію короба і варіанти установки.

Цікава стаття: Поради, як потрібно зберігати продукти в холодильнику – особливості кожної з 5 зон, правила і терміни

Інструменти і матеріали

Щоб вмонтувати не вбудований холодильник або морозильник, знадобляться будматеріали та інструменти.

  1. Для каркаса короба – пластикові панелі, ЛДСП, залізо і т.д.
  2. Фурнітура, яка скріплює конструкцію.
  3. Дриль, викрутки з наконечниками різного діаметру – щоб з'єднати фрагменти своїми руками.

 инструменты и материалы для монтажа холодильника

Без дизайнерської ідеї не варто навіть рипатися, інакше крутий холодильник стане ноунейм, обшитим ДСП-листом, та ще й покритий ганебними осудами домочадців.

Мінімальний список покупок – в таблиці нижче:

Що потрібно купити
Чому?
Звичайне ЛДСП на 16 мм і фасади Вони будуть «стінками» гарнітури
Деталі корпусу або додатковий декор Ними прикриють ДСП-листи
Меблева 2 -мілліметровая кромка Щоб конструкція стійкіше «стояла на ногах»
Петлі з махом 100+ градусів Чим більше градус, тим ширше можна відкрити двері. Повинно бути по 2 петлі на дверцята або 4-5 на загальну (якщо вона одна)
Самонарізи, єврогвинти, куточки Щоб скріпити конструкцію
Олівець, лінійка,рівень, сантиметр Щоб створити ідеальний каркас потрібного розміру і встановити його під правильним кутом

Якщо хочеться експериментів, можна докуповувати необхідні деталі корпуса, декору і фурнітури. У таблиці вказані лише базові речі, що знадобляться в 100% випадків.

Читайте: в 4 пунктах, скільки електроенергії споживає холодильник за місяць або за добу

Необхідні виміри

Щоб правильно вбудувати звичайний холодильник в кухонну шафу, слід обчислити його розміри, так як зайвих 2-3 сантиметри тут відіграють вирішальну роль.

необходимые замеры для монтажа холодильника

Деякі виробники грішать розповідями тільки про технічні дані без урахування панелей та інших декоративних елементів. А адже вони теж займають місце. Після вимірювань, варто приступити до планування розмірів короба. Як це робити – в оглядовій таблиці:

Необхідний завмер
Установки
Зовнішня ширина короба Слід закласти додаткових 30 мм для петельок. Наприклад, якщо пристрій шириною 700 мм, а ДСП-листи по 16 мм, то зовнішня ширина конструкції буде 762 (700 + (16*2) +30)
Вертикальні стійки Потрібно залишити ~ 5 см. Якщо реальна глибина девайса 55 см, ширина стійки повинна бути ~ 60 см. А краще, якщо буде 65 – так холодильника буде більше місця «подихати»
Висота шафи Щоб дотримуватися стиль інтер'єру, потрібно підлаштувати його під рівень гарнітура. Єдиний виняток – якщо він розташований врівень з холодильником. Тоді потрібно, щоб шафа була вище гарнітури. А все тому що холодильника потрібно як мінімум 5-7 см для циркуляції повітря
Полка Можна вбудувати, щоб класти необхідне. Вона буде знаходитися над холодильником. Висота – залежить від дизайну приміщення і ваших уподобань
Розпірки Одна встановлюється ззаду, а інші йдуть внизу. Їх довжина відповідає ширині пенала за вирахуванням товщини ЛДСП (16*2)
Цоколь Висота така ж, як у аналогічних елементів гарнітури. Ширина розраховується від короба
Двері Їх кількість дорівнює тому, скільки всього дверей в холодильнику. І на кожну з них потрібно мінімум по 2 петлі, щоб вони трималися міцно

Задню стінку ставити не потрібно, так як компресора потрібен вільний повітря, щоб не перегрівався. Замість листа ДВП профі додають розпірки. При вимірі рулеткою або лінійкою, закладайте на 1-2 сантиметри більше. Краще нехай конструкція буде вибиватися з інтер'єру, зате холодильник не перегріється. Навіть коли на вулиці далеко за + 30° C.

Варто знати: Чому стукає холодильник при виключенні і роботі – інструкція в 5 пунктах

Збір пенала

Якщо немає можливості самому зробити розкрій ДСП, краще звернутися до профі. Більш того, компанії по роботі з ДВП займаються і установкою короба. Але якщо хочеться зробити самому, збір пенала проходить наступним чином:

  1. Ставляться розпірки, вертикальні стійки і кришка.
  2. Кріпиться цоколь.
  3. Проходить перша примірка «пенала» .Для зручності, рекомендується просвердлити отвір для мережевого шнура. Для більшої стійкості прикріпіть короб до стіни на куточки. Конструкція стане «приземлення» і не буде хитатися.

сбор пенала для холодильника

Фасади вішаються в останній момент. При установці холодильника іноді доводиться трохи змінювати конструкцію або місце розташування коробки. Тому якщо навісити фасади заздалегідь, може весь дизайн піти коту під хвіст.

А ось петлі рекомендується прикручувати викрутками ще на самому початку робіт, щоб можна було зрозуміти, як правильно поставити двері.

Читайте: Що таке і як працює система Ноу Фрост – 5 плюсів No Frost холодильників з автоматичною розморозкою

Монтаж холодильника

Після установки короба, приступаємо до роботи з холодильником. Перед монтажем варто розморозити пристрій і дістати з нього продукти. В іншому випадку листи ДСП можуть відволожитися від контакту з водою, а їжа ускладнює агрегат та й постійно домагатися випасти.

монтаж обычного холодильника в короб

Після підготовчих робіт, встановлюємо холодильник в короб і перевіряємо наскільки йому «вільно дихати». Ззаду і з боків має бути мінімум 5 см вільного простору. Потрібно переконатися, чи не впираються чи дверцята гарнітура в двері приладу.

Якщо все добре, слід відцентрувати девайс і прикріпити залізні куточки. Краще закріпити їх на дверний щілини. Куточки потрібно з'єднувати з панеллю саморізами по металу. Побоюватися не варто: в тому районі холодильника немає важливих деталей.

Щоб бути впевненими в стабільності конструкції – додайте куточки внизу. Але не переборщіть – там уже багато життєво важливих для агрегату елементів.

Пізнавальна стаття: 3 корисних ради, як швидко і правильно розморозити холодильник

Кріплення фасаду

Тепер потрібно закінчити вбудовувати звичайний холодильник в шафу. Для цього потрібно зафіксувати фасади. Так вся система буде відкриватися одночасно.

крепление фасада короба холодильника

Робиться це так:

  1. Беруться кулькові напрямні і вибирається місце установки кріплення – поруч з оригінальною ручкою.
  2. Від краю фасаду відступається близько 3 см.
  3. Проводиться пряма лінія, що відповідає довжині направляючої. Для точного результату використовується рівень.
  4. Після встановлюється зовнішній кут рухомий спрямовуючої. Робиться це болтами і гайками, які закріплюються ключами.
  5. Інша сторона куточка прикручується на торець дверей через саморіз і прес-шайбу.
  6. Потім ці ж дії повторюються з іншими дверцятами.

Все, система готова до роботи.

Помилки при монтажі

Найчастіше при монтажі помиляються в наступному:

  • використання занадто великих декоративних панелей, які перевантажують девайс і ДСП-панелі;
  • відсутність належних вентиляційних зазорів;
  • установка поруч з плитою, духовкою і пралка.

Потрібно розуміти, що вмонтовувані звичайного холодильника в кухонний гарнітур тягне за собою зняття гарантії на девайс. Будь-яка помилка може вилитися в круглу суму. Тому фахівці завжди просять подумати перед таким серйозним самостійним дією.

Пізнавальна стаття: Які бувають холодильники? 5 різновидів холодильних установок

Коментарі
Залиште коментар
Категорії