Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як керувати розумною гірляндою Twinkly

Дата публікації: 29.12.2021 12:17
Дата оновлення: 29.12.2021 12:17

Кожен з нас любить Різдво та новорічні свята, асоціюючи період між 25 грудня та 15 січня з сімейним відпочинком, подарунками та будинком, повним прикрас. Якщо в арсеналі є розумна гірлянда, чаклунству не буде меж.

Системи Twinkly — справжнє диво

З налаштуванням не завжди все просто — кілька порад про те, як працює smart контролер, не будуть зайвими будь-якому першовідкривачу системи Твінкл. 

Як влаштовані гірлянди 

Декорації Twinkly постійно розвиваються. Давно минули ті часи, коли світлові прикраси виблискували однаково. Твінклі — не просто ланцюг з діодами, з'єднаними за допомогою кабелю. З цим брендом новорічні вогні почали асоціюватися зі справжнім креативом. Налаштувати яскравість та відтінок вдасться з максимальною точністю, незалежно від кількості ламп.

Основна магія відбувається завдяки програмному забезпеченню. Можливості smart управління не обмежуються зміною ефектів та кольорів. За допомогою камери смартфона вдасться «відкоригувати» параметри окремих світлових точок. Переходи можуть з'являтися у просторі, анімація виглядає як картинка на широкоформатному екрані.

На тему свята: Що подарувати шефу до Нового 2022 року: 10 ідей

Облаштування гірлянди

Асортимент освітлювальної продукції Twinkly включає різні типи стрічок, ланцюжків та гнучких неонових трубок. Процес облаштування такий же простий, як і налаштування стандартного новорічного комплекту.

Додаток Твінклі

Все необхідне знаходиться в коробці: ланцюжок з мініатюрних лампочок (у вибраній кількості), контролер з ручним та віддаленим керуванням, перехідник на європейську розетку. Трохи складнішим буде програмування. Для більшості моделей алгоритм коригування режимів наступний: 

  • покладіть світлодіодний ланцюжок на ялинку чи дерево, зафіксуйте розташування ламп;
  • заскануйте гірлянду за допомогою меню програми Twinkly; 
  • активуйте режим готової анімації або створіть власні ефекти.

Використовуючи смартфон та Твінкл контролер, не складно активувати вогні в ручному режимі чи встановити таймер. Можливе залучення Alexa/Google Assistant. Виробник пропонує встановити пароль захисту для кожної схеми. Безперечно, у Twinkly набагато більше можливостей, ніж у стандартних гірлянд без сумісності зі смарттехнологіями. 

Завантаження додатку та підключення

Смартфон та Twinkly можуть бути пов'язані через Bluetooth. Якщо користувач обирає як канал зв'язку свою домашню Wi-Fi мережу, новорічні вогні регулюються через Інтернет. У цьому випадку окремі ланцюжки можуть бути синхронізовані з іншими системами в різних приміщеннях. Про це сигналізує кольоровий діод на панелі, який є єдиним індикатором робочого стану. 

Система Twinkly здатна напряму підключатися та обмінюватись даними між своїми гірляндами, які знаходяться в різних кімнатах. Щоб запустити процес початкової кастомізації через WLAN, варто тримати натиснутою кнопку на контролері протягом 3-5 секунд. Є сенс облаштовувати таку мережу в заміському будинку або в інших будівлях, де немає Wi-Fi роутера. 

Прибирання перед святами: Як мити вікна: інструкція з 7 розділів

Як керувати гірляндою Twinkly через додаток

Після підключення джерела живлення відразу можна займатися кастомізацією освітлення. Спочатку гірлянда обмежена 2-3 встановленими анімаційними ефектами. Ці режими дозволено редагувати, експериментуючи з переходами кольору та іншими параметрами ламп. Кожен новачок може налаштувати пристрій за секунди через Bluetooth та Wi-Fi. Саме управління максимально спрощене. Система працює на базі двох компонентів:

Модуль сканування
Завдяки обміну даними з камерою, додаток дізнається розташування світлодіодів та будує 3D карту. На Map Lights індикатори блимають червоним та зеленим кольорами.  Клацніть конкретний ланцюжок для того, щоб задати ефект. Додаток розпізнає лампи за спалахами кольору, зберігаючи при цьому конкретні координати. 
Програмна частина За допомогою меню користувач вносить корективи. Креатив може варіюватися від звичайної веселки до динамічного згасання кольорів. Змінюйте діапазон або швидкість миготіння для кожного шаблону окремо. Не забудьте в кінці зберегти конкретні налаштування як варіант за замовчуванням. Такі схеми, як Rainbow, Carnival або Glow, перетворюють світлодіоди на справжній музичний орган. Хоча цим не варто обмежуватись

Інженери Твінклі вбудували мікрофон у свій контролер. Калібрувати подібний сенсор за допомогою додатку дещо складно, хоча при правильному налаштуванні система забезпечує відмінні шоу-ефекти. Саме тому зусилля будуть виправдані. Коли активовано синхронізацію музики, кольорові градієнти нагадують аудіо мікшери. Для новорічної вечірки це топ.

Для любителів подарунків: Як вибрати планетарний міксер: 6 критеріїв

Маппінг

За допомогою підсвічування Twinkly вдасться перетворити натуральну або штучну ялинку на неповторну новорічну красу. Просто закріпіть за кожним елементом окремий колір чи ефект. Після того, як різдвяні гірлянди повішені, їх можна сканувати з будь-якого зручного ракурсу. За допомогою простого функціонала система Твінкл точно дізнається, де знаходиться кожне джерело світла. Це дозволяє творити дива на новорічному дереві.

Декорації з Твінклі

Підсвічування через Twinkly app — це оригінальне світлове шоу до новорічних свят. З такою смарт системою кожен має необмежені можливості. Світлодіоди ідеально адаптуються до творчої атмосфери. У додатку є стандартні сцени та вбудовано безплатний магазин Twinkly Store. Найбільш доцільно використовувати режим 3D-відображення. Коли програма створить карту освітлення, кожен користувач може самостійно розробляти шаблони. 

Зміна ефектів

Світлові ефекти можуть бути запозичені з готового шаблону, адаптовані чи створені самостійно. Система Твінклі дозволяє втілювати власні ідеї, експериментувати та креативити, роблячи це в кілька клаців. Наприклад, можна розфарбувати пальцем крону дерева, змінюючи яскравість або відтінок кожної лінії.

Інтерфейс програми Twinkly — ефекти

Гірлянда визначає параметри світлових вогнів за допомогою контролера, доданого в локальну мережу домашніх пристроїв. Навіть для міських декорацій кастомізація не займає більш як 5 хвилин.

Налаштування гірлянди Twinkly Music: особливості

Головний екран, який стане активним після запуску смарт додатку, дозволяє віддалено вмикати музичне освітлення, змінювати яскравість та обирати між статичними кольорами готової панелі. В один дотик вдасться активувати конкретні режими анімації та звуку. Задаючи варіанти зі списку, користувач зможе побачити, як це виглядає у віртуальній версії на екрані. Це стосується мерехтіння та музичних ефектів.

Для любителів креативних ідей: Як користуватися 3d ручкою + 2 способи малювання

Можливі проблеми та їх усунення

Інженери Twinkly забезпечили свої чарівні вогні таймером. За допомогою смарт додатку вдасться встановити час коли світло має вмикатися та знову вимикатися. Оскільки поточне налаштування зберігається в контролері, ланцюжок завжди починається з останнього сценарію. Типова гірлянда Twinkly споживає близько 1,8 Вт у режимі очікування та 30 Вт при повному увімкненні. Параметри нестандартних ланцюжків можуть відхилятися від цього значення. 

При кастомізації варто звернути увагу на наступне:

  1. Якщо використовуються кілька продуктів Twinkly, слід змінити їх назви для спрощення ідентифікації.
  2. За допомогою таймера встановлюється лише один діапазон, без можливості визначення повторюваності та способу увімкнення світла. 
  3. Для музичних ефектів знадобиться спеціальний USB-адаптер.
  4. Якщо втрачений Wi-Fi пароль, потрібно натиснути кнопку на контролері під час наступного увімкнення та дочекатися світіння ламп червоним кольором.

Зона основного освітлення може знаходитись на відстані приблизно 6,5 метрів від джерела живлення. Найбільші фрагменти звисають до 5 метрів, відстань між ними становить 10 см. Стандартні «бурульки» мають довжину від 20 до 60 см та відповідно від 2 до 6 світлодіодів RGB на секцію. Для кріплення ліній краще використовувати спеціальні гачки. Інакше декорація виглядає неестетично. 

Вдоскональте свою різдвяну вечірку. За допомогою універсальної гірлянди Twinkly це зробити не так складно. Просто розпакуйте продукт та увімкніть живлення. Бренд давно завоював серця європейців та вважається лідером по виробництву новорічних декорацій. 

Солодкі прикраси: Як зробити пряниковий будиночок своїми руками: 5 кроків до найсмачнішого десерту

Коментарі
Залиште коментар