Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно обрати праску для дому: 10 порад

Дата публікації: 02.08.2017 14:58
Дата оновлення: 02.08.2017 14:58

Незважаючи на велику кількість пропозицій виробів з немнущіхся тканин, по-справжньому хороші речі шиються з натуральних матеріалів, яким без прасування ніяк не обійтися. Щоб «костюмчик сидів», потрібно, перш за його погладити. Ставлення до прасування багато в чому визначається якістю використовуваних електричних помічників. Ми приготували як правильнопідібрати праска.

разнообразие утюгов

Читайте також: Топ-10 кращих прасок 2017 року

Секрет 1: а яка у вас підошва?


Якість і матеріал робочої поверхні – ключовий акцент, який визначає вибір моделі праски. Компанії, що спеціалізуються на їх виробництві, експериментують з матеріалами, щоб досягти досконалого результату прасування. Сьогодні виробники пропонують клієнтам праски з різними типами платформ, а саме:
алюмінію;

(Металокерамічні);
нержавіючої сталі.

Тип

Переваги

Недоліки

Алюмінієвий

Легкість;

швидкість нагріву і охолодження;

відмінне ковзання по тканині.

Високий ризик утворення подряпин на робочій поверхні. Навіть контакт зі звичайною ґудзиком може спровокувати вм'ятини.

Тефлоновий

Запобігає пропаліваніе матеріалу;

гарне легке ковзання;

ретельне проглаживание тканини.

Незначний термін експлуатації;

труднощі з Ковзанням платформи.

Керамічний

Високий коефіцієнт ковзання;

не мне матеріал;

зручність використання і догляду.

Високий ризик розшаровування керамічної поверхні при контакті з заклепками і гудзиками.

З нержавіючої сталі

Простота догляду;

хороші показники ковзання;

довговічність;

стійкість до механічних впливів.

Відсутність" наворочених" функцій,

чималу вагу, може втомлюватися кисть руки.

Кожна з модифікацій підошви має переваги. З якою з них вибрати праску? Вибирайте, грунтуючись на особистих уподобаннях. Для мандрівників відповідним придбанням буде алюмінієвий праска, який має невелику вагу. Тим, хто хоче уникнути ризику утворення пропалін під час прасування знадобиться тефлоновий помічник. Цінителям практичності підійде керамічний праска. Шукачам приладу на «століття» підійде нержавіюча модель.

Що краще: кераміка або тефлон, залежить, що для вас актуальніше – відмінне ковзання або захист тканини. Ми ж радимо ковзаючу кераміку.

Дилема кераміка або нержавіюча сталь вирішується, знову ж вами: який для вас праска Краще? Порівняння ви можете прочитати Вище. Провідні бренди зараз, наприклад, Bosch, віддають перевагу інноваційним матеріалами: кераміці, тефлону, ми – такої ж думки.

утюги на любой вкус

Секрет 2: насадки – корисне доповнення


Ще недавно господаркам доводилося йти на хитрощі: використовувати марлю або тканину, постійно контролюючи якість прасування, прибирати блиск, залишений праскою на тканини.

утюг с насадками

Сьогодні виробники пропонують клієнтам різноманітні типи насадок для полегшення прасування і підвищення безпеки процесу.

Рада: для прасування з парою ефективні при високих температурах, спрощують догляд за праскою.

  • Наявність тефлонового насадки дозволить убезпечити найтонший шовк від агресивного впливу високих температур.
  • Спеціальні насадки-щітки ідеально підійдуть для м'яких меблів. Вони припиняють праска в відмінний прилад для чищення й вбирання.
  • Насадка для верхнього одягу дозволить привести в порядок пальто, зимову куртку без ризику пошкодити їх.
  • Спеціальна насадка прибирає запахи з тканин.
  • Універсальна насадка позбавить одяг від неприємного блиску і лосненія, захистить поверхню праски від забруднень.

Рада: моделі мають корисну функцію автоматичного вимкнення, яка назавжди залишить у минулому псують нерви сумніви:" А вимкнув, -а я праску".

Секрет 3: не забудьте про подачу пара


Щоб процес прасування став значно простіше і комфортніше, використовуйте можливості парової подачі. Її потужність залежить від технічних особливостей приладу. Хочете вибрати праску з паром? Дізнайтеся, як це зробити.

Пар, в залежності від модифікації приладу, буває різних типів:
1. ДЛЯ РОЗГЛАДЖЕННЯ Занадто пом'ятих ділянок стане в нагоді функція парового удару.
пари убік іменується вертикальним відпарюванням Це можливо, коли прилад розташований вертикально. Завдяки цьому можна використовувати праску для догляду за м'якими меблями, прасування штор висячому положенні. Обробка паром допомагає позбутися від запахів, які свідчать про присутність тварин або любові до спорту, кулінарні вподобання, дозволяючи повернути речам свіжість, позбутися від пилу.
отворів подачі пари на носику спрощує прасування манжет і комірців.
деяких моделях прасок, наприклад, Tefal, передбачені улоговинки, які полегшують ковзання по тканині.
резервуара визначає частоту затоки води. Бажано зупиняти вибір на модифікаціях, де можна тримати під контролем, скільки рідини в прасці за рахунок прозорих стінок ємності.
для води буває знімним. Немає потреби підносити до води прилад, адже досить просто зняти його, наповнити, і знову надіти.

Читайте також: Як вибрати парова праска і не" обпектися" ціною

Секрет 4: Як вибрати парогенератор


Широкий асортимент прасок поставив перед користувачами проблему вибору: парогенератори, відпарювачі, різноманітні системи подачі пари – кожен бренд привертає особливостями.

утюг с парогенератором

Давайте розберемося, чим краще праска з парогенератором, або, як його ще називають, парова станція:

  • обладнання передбачає можливість вертикального прасування одягу, штор, меблів. Повісивши костюм на плечики, досить обдати його потужним струменем пара, щоб розгладити найдрібніші складки, розташовані у важкодоступних місцях одягу;
  • потужний паровий удар спрощує прасування: білизна досить скласти вчетверо і пропрасувати з одного боку, щоб його зовнішній вигляд був бездоганним, а від мікробів не залишилося і сліду;
  • парогенератор оснащений широким набором насадок, що дозволяють погладити і очистити одяг, довівши її зовнішній вигляд до досконалості.

Відповідь на питання який купити праску краще: з парогенератором або пароувлажнением, простий. Парогенератор відкриває перед користувачами різноманітні можливості, недоступні звичайним паровим прасок.

Секрет 5: Функція відпарювання


Ця особливість настільки важлива, що на ній, мабуть, варто зупинитися докладніше. Відпарювання передбачає рівномірну подачу пара. Завдяки цьому одяг пропрасовується ідеально в будь-якому положенні: вертикально і на прасувальної дошки. Щоб досягти такого ефекту, виробники передбачили спеціальну конструкцію сопел отпарівателя. Ними пар подається під тиском, силу якого можна задавати самостійно.

утюг – відпарювач

Хочете знати, як вибрати праску з отпарівателем? Ось функціональні особливості, на які потрібно звернути увагу:

1. Оптимальним буде наявність спеціальної програми для прасування верхнього одягу. Цей режим відрізняється більш потужним паровим потоком. Всього декількох секунд досить, щоб видалити складки з найбільш щільних матеріалів.
протикраплинний системи запобігатиме потраплянню водяних крапель на тканину при звичайній прасування на низьких температурах.
вертикального відпарювання запобігає тривалу прасування на громіздких прасувальних дошках.

Читайте також: Як користуватися і доглядати за праскою: 7 корисних порад і не тільки

В той же час, не слід забувати: чим більше можливостей має праска, тим вище його вартість.

Секрет 6: зверніть увагу на провід або його відсутність


Головною особливістю прасок, як, власне, і будь-якої електричної техніки, є залежність від розетки. Виробники пропонують два варіанти вирішення проблеми: довгий шнур і застосування інноваційних технологій для створення бездротового праски.

Для нагріву бездротового праски застосовується спеціальна підставка, живиться від електрики. Він здатний тримати температуру деякий час. Відмінне рішення, якщо треба погладити футболку або плаття.

Для об'ємних глажек більше підійде проводове пристрій. Довжина шнура в 2-3 метра вирішує проблему доступності, як в моделі Philips GC1026/30. При цьому шнур повинен кріпитися на шарнірному (обертається) підставі. Подібна конструкція вбереже провід від заломів і коротких замикань. Важливо також, щоб довгий шнур був укладений в оплетку з матерчатого матеріалу. Це запобіжить ризик оплавлення, якщо випадково підошва праски потрапить на провід (це найчастіше трапляється саме з довгими шнурами).

утюг: с проводом и без

Радимо почитати: Як відремонтувати праску самотужки: 6 головних причин поломки

Секрет 7: потужність має значення


Багатьох цікавить, якої потужності повинен бути праска, щоб справлятися з покладеними на нього завданнями.

  • Показник для побутових моделей варіюється в діапазоні 800-2200 Вт. Купувати потужніший агрегат не варто, оскільки є ризик, що електрична мережу не витримає напруги.
  • Модифікації підвищеної потужності, аж до 3100 Вт дозволяють собі власники приміщень з новою електропроводкою.

Потужні моделі швидко нагріваються завдяки використанню продуктивного нагрівального елементу. Вони інтенсивно утворюють хмару пари, однак і споживають більше енергії.

Щоб відповісти, який вибрати праску для будинку, потрібно проаналізувати стан проводки. Якщо вона в хорошому стані, тоді вибирайте, виходячи з частоти застосування і щільності тканини. Для домашніх умов, якщо прасування відбувається не дуже часто і інтенсивно, цілком достатньо праски потужністю у 2000 Вт, як Braun TS365A.

Рада: не варто вмикати в мережу праску одночасно з іншими потужними приладами, скажімо, електричною духовкою, бойлером або варильною поверхнею, якщо проводка в квартирі або будинку давно не змінювалася.

Секрет 8: окрему увагу безпеки


Парові праски зручні у використанні. Разом з тим, їх власники часто стикаються з накипом. Сольові відкладення і наліт можуть засмічувати сопла, за якими надходить пар. Наявність самоочищення полегшує процес догляду за приладом. Діє вона в такий спосіб: потужний потік пари під сильним тиском видавлює утворилися частинки накипу. Функція помітно полегшує життя щасливим власникам сучасних прасок.

Рада: праска від передчасного утворення накипу і засмічення застосування очищеної води. Оптимально застосовувати очищену водопровідну воду, яка на дві третини розбавлена дистилятом. Дистильовану воду в чистому вигляді заливати не рекомендується, оскільки вона утворює недостатнє кількостей пара навіть при високих температурах.

защита утюга от накипи

Ще однією проблемою власників парових помічників є прокапування води на тканину, коли прасування здійснюється на мінімальних температурах. Уникнути цієї неприємної ситуації з «примхливими» матеріалами, де сліди від подібних патьоків залишаться помітними, дозволяє наявність спеціальної протикраплинний системи. Особливо актуальна функція Aqua-stop для прасування шовку і синтетики, Наприклад, як в моделі Hilton DBS 1517.

Цікаво почитати: 8 способів як видалити сліди праски на тканині

Секрет 9: вага має значення


Вага праски є важливим показником, якщо підбираєте для себе дорожню праску. У цьому випадку чим легше, тим краще. Працьовитим бджілок, багато часу проводять за прасуванням, варто тим більше звернути увагу на вагу домашнього помічника. Він важливий і для любителів вертикального прасування: в цьому випадку залежить стомлюваність кисті руки.

Якщо віддаєте перевагу гладити, використовуючи прасувальну дошку, або ж робите це не дуже часто, вага є не настільки важливим, щоб ставити його на перше, купуючи праска.

Рада 10: акцент – на зовнішній вигляд


Виробники побутової техніки, в тому числі – прасок, увагу приділяють дизайну. Нарівні з технічними характеристиками, постійно вдосконалюється зовнішній вигляд моделей, які радують око споживача бездоганністю форм, гармонійними і правильними вигинами, ергономічністю і здатністю поєднуватися з стилістичними рішеннями в декорі приміщення.

стильный утюг

Відповідні моделі знайдуться для цінителів класики і стилю модерн, любителів мінімалістичного, або гламурного оздоблення. В ОМНІ-ритейлі MOYO.UA подбали, щоб споживачі знайшли праска в підходящої дизайнерської версії, для більш повного естетичного задоволення.

Скориставшись нашими порадами, підберіть відповідний праска, який відповідає вашим потребам. Асортимент мережі магазинів MOYO.UA розрахований на вимогливих споживачів, а кваліфіковані менеджери магазину обов'язково допоможуть з вибором моделі і виробника в разі сумнівів!

Який праска краще взяти, подивіться тут

Коментарі
Залиште коментар
Категорії