Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно сушити волосся феном: покроково в 4 етапи

Дата публікації: 02.06.2022 12:31
Дата оновлення: 02.06.2022 12:31

Перукарі знають, як сушити шевелюру так, щоб зачіска була красивою, але щоб при цьому робота з феном не шкодила волоссю. Якщо дотримуватись цих правил, можна робити термоукладку хоч щодня!

сушка волосся феном

Нижче — ключові поради щодо сушіння, які ми дізналися у стилістів з багаторічним досвідом та випробували на собі.

Пізнавальна стаття: Як працює фотоепілятор: 2 типи пристрою, 6 переваг та пара протипоказань

Як сушити волосся феном без шкоди: корисні лайфхаки

Після миття промокніть шевелюру рушником — його розмір не важливий. Так з волосся піде зайва волога. Краще використовувати рушник, що добре її вбирає: мікрофібровий, махровий або бавовняний.

як сушити волосся без шкоди

Коли настане черга сушіння феном, більш щадною вважається обробка теплим повітрям, а не гарячим. Інакше є ризик перегріти шкіру голови. Зручніше розділити волосся на чотири або п'ять зон: потилицю, праву та ліву сторони, чубчик і верхівку.

Так буде простіше пропрацювати волосся і зробити укладку.

  1. Починайте з потилиці — там волосся довше.
  2. Далі обробіть сторони.
  3. В кінці причешіть чубчик з маківкою — на них потрапляє гаряче повітря з фена, тому на момент укладання вони вже будуть частково підсушені.

Пряме волосся можна розчісувати в процесі сушіння, а кучері — тільки коли на них нанесений кондиціонер. Це треба, щоб зберегти грайливі завитки. Якщо ж вкладати щіткою сухі кучері, волосся розпушиться і замість хвилі буде «хмарка» з волосся. Для деяких подібна укладка буде виправданою, проте в більшості випадків варто розчісувати голову, попередньо використовуючи кондиціонер для волосся. Тоді вирівнювальні насадки зроблять добру справу без додаткових зусиль.

Лікнеп: Фен-щітка — як вибрати: 5 значущих моментів

Як сушити волосся феном, щоб був об’єм

Використовуйте текстуруючи засоби, з ними укладка триматиметься помітно довше. Це можуть бути спреї, муси та гелі. Вони також виступають у ролі термозахисту: не пушать, зберігають вологу всередині волосся та не обтяжують його. Так помітно зменшується ризик пересушити локони.

Для захисту волосся під час укладки феном підійде мус та пінка. Якщо після цього плануєте використовувати утюжок чи плойку, використовуйте професійний термозахист.

Якщо потрібно швидко висушити зачіску, рекомендуємо ставити фен на максимальну швидкість при середньому температурному режимі. Так вдасться швидко пропрацювати волосся та не перегріти шкіру голови. Найгарячішу температуру краще використовувати тільки при укладці — так лак застигне швидше.

Для об'єму бажано брати круглий гребінець (брашинг): з ним вдасться накрутити локони навіть на тонкому ослабленому волоссі. Підійде фен-щітка, часто в наборі до неї йде кілька браш-насадок. Для коротких зачісок саме вузький браш, а для прикореневого об'єму довгого волосся використовують широкі моделі. Бажаний діаметр щітки:

  • 25-35 мм — для коротких стрижок;
  • 40-50 мм — для волосся по плечі й злегка кучерявого;
  • 60 мм і більше — для об'єму на довгому волоссі.

Краще використовувати щітки з дерев'яною щетиною або детанглери (гребінці для розплутування). А від металевих зубців краще відмовитись — нагрітий метал перегрівається і пошкоджує шевелюру.

Цікаво: Фен-щітка — як користуватися: 5 підказок

Як правильно сушити волосся феном, щоб воно не пушилося

Працювати феном потрібно від коріння до кінчиків. Прогрівати спочатку кінці — одна з найбільш популярних помилок. Через це сам локон пересушується, а коріння залишиться вологим. Волосся буде пухнастим, кінчики ламкими та й бажаного об’єму не досягнете.

як сушити волосся, щоб не пушилися

Якщо використовувати насадку дифузор, сушіння займе більше часу, але волосся буде об'ємнішим. Бажано розділяти волосся на пасма, так вдасться швидше привести голову до належного вигляду. Концентратор прискорить час укладання на 30-50%. Замість звичних 15-20 хвилин на цю метушню, впораєтеся за 7-10 хвилин.

Залишайте голову трохи недосушеною — так точно не буде пересушування. Оптимальний варіант — стан, коли зачіска самостійно просохне за 5-10 хвилин. Дівчатам з кучерявим волоссям бажано якнайменше використовувати гребінець. Тоді шевелюра буде менше пушитися.

Читайте: ТОП-10 найкращих фенів для волосся: детальний вау-огляд

Як правильно сушити волосся феном чоловікові

Робота з феном у чоловіків нічим не відрізняється від жінок з короткими зачісками. Потрібно робити ті ж маніпуляції: після миття нанести кондиціонер, змити його, промокнути волосся рушником (без тертя) та висушити.

сушка волосся чоловіча

Детальна інструкція, як правильно сушити волосся феном чоловікам, зібрана в таблиці:

Що робити?
Наслідки
Промокніть волосся рушником Щоб швидко прибрати вологу, не потрібно терти голову. Від цього вона швидше не висихає, а волоски пошкоджуються та випадають
Нанесіть стайлінгові засоби Вони додадуть об’єму зачісці
Прочешіть бічні пасма у напрямку від чубчика до потилиці Простіше вичісувати головною рукою (тою, якою пишете), а другою тримати фен. Практичний варіант — детанглер або зубчастий гребінець. Якщо довге волосся і потрібен прикореневий об'єм, краще користуватися брашем
Нанесіть фіксатори Це може бути віск, гель чи лак

Чоловіки можуть використовувати жіночі засоби для укладки. Більшість стайлінгових та доглядових засобів мають нейтральну віддушку, яка підійде чоловікам та жінкам.

При сушці використовуйте термічний захист для волосся для рівномірного розподілу тепла. І не ставте фен на режим гарячого повітря, він пересушує. Щоб розплутати — потрібен деталглер, браш — лише для укладок.

Для справжніх чоловіків: Як стригти бороду тримером: 5 кроків до бездоганного результату

Коментарі
Залиште коментар
Категорії