Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати проточний водонагрівач

Дата публікації: 07.09.2015 00:00
Дата оновлення: 07.09.2015 00:00

Цілком очевидно, що принцип дії всіх проточних моделей для нагріву води єдиним і залишається незмінною. Вода підвищує свою температуру за лічені секунди, під напором проходячи через нагрівальний елемент (ТЕН). Чим же тоді відрізняються пристрої і на що звертати увагу при їх виборі?

Які бувають проточні водонагрівачі?

В даний час виробники пропонують два основних види проточних нагрівачів: газові та електричні.

Як це зрозуміло з назви, газові агрегати для нагріву води використовують теплову енергію, яка виходить в результаті спалювання газу. Їх конструкція передбачає наявність пальника. Агрегати прості в монтажі, невибагливі у використанні і байдужі до жорсткості води. Моделі розрізняються потужністю, яка може коливатися в діапазоні 17-30 кВт і завдяки невисокій вартості газу є більш економічними, ніж електричні аналоги. Для душа цілком підійде пристрій потужністю 18-20 кВт, а якщо ви хочете користуватися гарячою водою ще й на кухні, то доцільно зупинитися на варіанті 24 кВт.

  ____2__01

Проте, газові водонагрівачі не позбавлені і недоліків, до яких можна віднести:

  • обов'язковий доступ до газопроводу - в місцевості, де газ не прокладений, пристрій не функціонально;
  • наявність продуктів згоряння - тобто, для установки обладнання обов'язковий димохід, який можна організувати далеко не скрізь;
  • жорсткі вимоги до натиску - для включення агрегату допустимий тиск води в системі не повинно бути менше 0,25-0,33 Атм.

Що стосується проточних електричних водонагрівачів, вони характеризуються досить високою ефективністю, компактністю і зручністю у використанні. Ці моделі не виділяють токсичних речовин і, по суті, можуть використовуватися в будь-якому місці, де є розетка. При цьому пристрій відрізняється високою енергозатратністю. Крім того, коли мова йде про більш-менш потужних моделях (від 8 кВт), обов'язково потрібно висновок від щитка окремого проводу з певним перетином і установка автоматичного вимикача.

Рекомендації по вибору проточного водонагрівача

Перш ніж купити обладнання, потрібно для початку чітко визначитися, для яких цілей ви його купуєте і де збираєтеся встановлювати. Вибираючи модель, доцільно враховувати наступні моменти:

  • сучасні ПВ потужністю 3,5 кВт підійдуть тільки для спекотного літнього часу, коли вода у водопроводі не нижче 18ºС, для зимового часу необхідно вибирати модель потужністю від 5 кВт;
  • стандартна квартирна проводка розрахована не більше ніж на 3 кВт, тому для потужних приладів потрібне посилення електромережі;
  • необхідно звертати увагу на електробезпека агрегату - існують моделі, які можуть зіпсуватися навіть від вологої пари, а також пристрої, здатні без проблем витримувати пряме попадання крапель на корпус. 

  ____3_21

Доцільно завжди підключати водонагрівач до окремого відводу, забезпеченому своїм вентилем, а також використовувати спеціальний кран або душ, який, як правило, додається в комплекті. Подібні насадки суттєво збільшують опір і, в результаті, регулюють витрату води, сповільнюючи її проходження по ТЕНу і забезпечуючи рівномірний нагрів.

Коментарі
Залиште коментар