Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як підключити монітор до цифрової тв приставки: 5 дій

Дата публікації: 22.05.2020 09:46
Дата оновлення: 06.06.2023 10:19

подключение монитора к ТВ приставке

Як було ще наприкінці нульових? Без телевізора кіна не буде. А тепер все по-іншому: придбав тюнер, законнектився до моніка – красень! Як підключити монітор до цифрової ТВ приставці, щоб точно точно – читайте нижче.

Які порти є на моніторі цифровій приставці

Правильно підібраний інтерфейс грає" першу скрипку". Для під'єднання HDMI-девайсу до VGA-гаджета потрібні перехідники. А якщо знайти інтерфейс, який є в обох пристроях, можна заощадити на розхідниках та спростити собі завдання.

В тему: Медіаплеєр для телевізора: як правильно вибрати

Порти монітора

Перед тим, як підключити приставку до монітора, слід детально вивчити всі роз'єми самого дисплея. Особливо це стосується тих, хто тільки думає про покупку ресивера. Коли розумієш, які виходи у ТБ, простіше підібрати ті моделі, які підійдуть у конкретному випадку.

основные интерфейсы монитора

У таблиці описано основні порти дисплея, через які можна підключатися до комп'ютеру та до медіаплеєра.

Роз'єм
Особливості
HDMI full/mini/micro Рекомендований порт для підключення: він не спотворює сигнали, підтримує Full HD, 4K, об'ємний звук та навіть 3D
Різниця в цих ТРЬОХ кабелях тільки в розмірі – за пропускною здатністю вони ідентичні
DisplayPort/mini Displayport Може стати повноцінним конкурентом HDMI, оскільки вміє програвати 4K, 3D та об'ємний звук. Однак, DisplayPort оснащені не всі монітори
DVI Найпопулярніший інтерфейс із 1999 РОКУ. Максимальна Роздільна здатність Full HD, передає стереозвук. Є 3 види: DVI-A – аналоговий, DVI-I – суміщений і DVI-D – цифровий. Роз'єми сумісні між собою
VGA Використовується з 1987 року. Передає картинку з роздільною здатністю ДО 1280 Х 1024 px при середній частоті оновлення кадрів ДО 60-75 Гц
Scart Євророз'єм, який був популярний з 80-х по нульові. Один із найбільш аналогових роз'ємів, який все ще присутній у телевізорах та приставках
RCA Знаменитий «тюльпан», який є у будь-якому телевізорі. Жовтий використовується для відео, червоний для правого каналу, білий для лівого.

У сучасних дисплеях частіше зустрічається HDMI (такі як HDMI 2Е, v2.0 Gen2 Ultra Slim) та RCA.

  1. Display – ще" молодий" інтерфейс. Інші поступово застарівають.
  2. Екрани, випущені в нульові, оснащені DVI та VGA.
  3. А ось старі дисплеї коннектяться тільки через VGA та RCA. При чому коннект останнім способом розрахований для екранів із вмонтованими динаміками. Через RCA передається аудіо.

Ще один спосіб дивитися улюблені фільми: Як підключити Макбук до телевізора або до монітора: 7 ефективних порад

Порти приставки

основные разъемы тв приставки

Щоб зрозуміти, чи можна підключити конкретний монітор до ТЕЛЕВІЗІЙНОЇ приставки, потрібно вивчити її роз'єми. У ресиверах найчастіше зустрічаються 10 інтерфейсів. Докладніше про них – у таблиці.

Роз'єм
Навіщо потрібен
Антенний За аналогового мовлення передавав інформацію з антени в телевізор. Ресивери з портом підтримують DVB (цифрове телебачення). Його ще називають «Т2»
HDMI Найпотужніший Мультимедійний порт, що транслює контент у 4К якості з об'ємним 5.1 звуком
Scart Дозволяє конектити застарілі телевізори із сучасними ресиверами. Передає відео та аудіо, але якість залишає бажає кращого
USB Через нього підключається будь-яке сучасне обладнання. Форма входу визначається роз'ємом версії. на початок 20-х найактуальніша – USB 3.0, як флешки SANDISK Ultra Dual Drive m3.0
Lightning Дозволяє законнектитися до Apple-девайсів. Зустрічається в Apple TV та іншій «яблучній» техніці
VGA Забезпечує передачу із зовнішніх девайсів на монітор. Це старий інтерфейс, який лише транслює зображення
DVI Передає картинку та звук. За якістю краще за VGA, але гірше HDMI
Ethernet/LAN Використовують для підключення до інтернету. Сучасні приставки оснащені Wi-Fi інтерфейсом
Компонентний вхід Відправляє аналогову картинку з девайса на монітор
Роз'єм для читання SD-флешок Зчитує контент із мобільних флешок

Якщо приставка вибирається як ТВ-ресивер, то до монітора підключають лише моделі з роз'ємом DVB (Т2). Той же ТБ-ресивер DVB-T2 2E 2E-T2001, наприклад. В інших випадках через мережу можна дивитися будь-який канал через стрімінгові послуги.

Як підключити приставку до старого та сучасного телевізора

Плеєри коннектяться з будь-яким «ящиком» – старий він чи новий. Головне, запастися потрібним кабелем, перехідниками та 3-5 хвилин вільного часу.

подключение приставки к телевизору

Процес коннекту відбувається у п'ять етапів.

  1. Вимкнути телик та плеєр. Необхідно убезпечити техніку від короткого замикання.
  2. Визначити порти на приставці та моніторі.
  3. Якщо є однаковий, підключитись через нього. Якщо ні, знайти той, який передає контент із найменшим спотворенням. Або купити потрібні перехідники та законнектитися через них.
  4. Підключити та почекати 5-10 секунд доки ресивер підключиться до ТБ.
  5. Увімкнути пристрої, виконати всі інструкції на екрані та дивитися те, що хочеться.

Але як підключити Телевізор приставку до монітора, якщо вони мають різні порти? Розбираємо комбінації, що найчастіше зустрічаються, які описані в наступних розділах.

Купуємо якісне: Як перевірити телевізор на биті пікселі: 2 рішення

HDMI to VGA

Для коннекту плеєра з HDMI до екрану з VGA потрібні:

  • HDMI-провід;
  • перехідник із HDMI на VGA;
  • динамікичерез які буде відтворюватися звук.

Якими вони будуть – залежить від програвача. Одні моделі підтримують тільки mini-Jack (3,5 мм стандарт), інші працюють з RCA (тюльпан), треті коннектяться «по повітрю».

З'єднання відбувається таким чином.

  1. Вимкнути ТБ, плеєр та динаміки від мережі.
  2. Підключитися до програвача через HDMI.
  3. Законнектити перехідник.
  4. Підключити його до екрану.
  5. Законнекти динаміки до плеєра.
  6. Увімкнути всю систему.

Коннектити динаміки безпосередньо до телика марно. VGA зрізає аудіо. Тому приєднуватися потрібно лише до плеєра.

На замітку: Що робити, якщо пропав звук на телевізорі — 5 актуальних причин та поради щодо усунення несправностей

HDMI to DVI-D, DVI-I

Любителям кіно рекомендуємо придбати HDMI-DVI кабель або перехідник (якщо якийсь із проводів вже є). Алгоритм коннекту стандартний: вимкнути → законнектити → увімкнути.

подключение приставки к телевизору HDMI

З DVI можна отримати лише Full-HD картинку зі стереозвуком. Цього достатньо для перегляду більшості фільмів та серіалів.

HDMI to RCA, VGA to RCA

Що робити тим, у кого плеєр чи телик підтримують лише «тюльпан»? Як їм приєднатися до тих же HDMI чи VGA? Знову ж ТАКИ — допоможуть спеціальні ПЕРЕХІДНИКИ! І якщо З HDMI-RCA він передасть звук з картинкою, то з VGA-RCA все трохи складніше. VGA працює тільки із зображенням, тому до перехідника достатньо підключити жовтий провід" тюльпана". Такому конвертеру потрібне зовнішнє живлення. Він працює від батарей або через USB-зарядку за типом 2E USB Wall Charger.

Пізнавальна стаття: Частота оновлення екрана телевізора: яка краще

Власникам девайсів з RCA і VGA варто придивитися до запасного варіанту конекту. Якщо девайс з Тюльпаном має відеовхід S-Video, можна спробувати підключитися до VGA-дисплею. Якість картинки в цьому випадку набагато краща, ніж у «тюльпані».

RCA to VGA, HDMI

подключение приставки с тюльпаном к телевизору

Перехідники на допомогу! Але не варто розраховувати на хорошу картинку та чистий звук." Тюльпан" видає зображення в SD-якості. Перешкоди неминучі – дається взнаки вік інтерфейсу. Його почали використовувати ще у 40-х роках минулого сторіччя.

Читайте: Медіаплеєр Apple TV (A1625): майбутнє телебачення

SCART to VGA, HDMI

SCART-роз'єм є у всіх ТБ, у тому числі і Smart-TV. Маючи «на руках» перехідники, до телевізора можна приєднати будь-яку техніку.
Старі медіаплеєри та ігрові приставки (та сама Sega) коннектяться до будь-якого Телевізор через SCART-VGA кабель. Так, якість зображення буде не найкращою, але це дозволить поринути у ностальгічну атмосферу. При такому підключенні не буде звуку. Доведеться упокорюватися – такі особливості VGA.

При підключенні SCART-ТВ до HDMI-приставки (PlayStation) потрібно купити SCART-HDMI шнур і законнектіть його у відповідні порти. Якість зображення буде кращою, оскільки SCART видає майже Full HD. Оскільки HDMI передає звук, то до плеєра не потрібно під'єднувати зовнішні динаміки.

При належній підготовці сам коннект не займе більше 2-3 хвилин. Однак, перед тим, як підключити цифрову приставку до монітора, слід знайти необхідні перехідники. Тільки так все пройде без сучка та задирки!

Коментарі
Залиште коментар
Категорії