Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Індукційна плита - 5 популярних міфів

Дата публікації: 11.09.2017 13:30
Дата оновлення: 19.04.2023 11:03

Індукційна плита абсолютно разючий функціонал – нагріває посуд, залишаючись ледь теплою, прискорює час готування і полегшує виконання рутинних обов'язків – за пристроєм просто доглядати. Таких переваг достатньо, щоб оснастити нею кожен перший кухонний простір. Чому ж цього не відбувається, чим така погана плита?

Незважаючи на доступність інформації, людину легко ввести в оману спотвореними фактами. Парадокс посилюють незрозумілі та загадкові терміни:" електромагнітна індукція"," електромагнітний потік". У цей момент народжуються питання – наскільки безпечною є продукція, широко розрекламована виробниками? У статті розглянемо особливості електроіндукційної плити, рівень її безпеки, нюанси правильного вибору.

индукционная плита на кухне

Міф 1: Магнітна індукція


Для того, щоб зрозуміти, чим небезпечна індукційна плита, достатньо дізнатися принцип її роботи, за рахунок чого відбувається нагрівання її керамічної поверхні. А насправді все просто.

Замість електричного нагрівального елемента під робочим майданчиком плити встановлена електромагнітна котушка. Вона змінює свій магнітний потік, провокуючи виникнення індукційного струму. Він і нагріває дно посуду, залишаючи робочу зону техніки холодною.

У такій ситуації склокераміка виконує функцію підставки, посуд нагрівається за рахунок інтенсивного молекулярного руху, який під впливом електромагнітного поля виникає в структурі її дна. Якщо підняти посуд і вивести цим дно із зони дії поля, то тепло в посуді перестане вироблятися.

Ми вже писали про це: ТОП-7 кращих електричних варильних панелей у 2017 році

Магнитная индукция – возникновение электрического тока и тепла

Так от, електромагнітне поле печі настільки мало, що не шкодить і миші . Ця величина можна порівняти з параметрами інших девайсів та інструментів. Ось для порівняння виміри електромагнітного поля в радіусі 30 см:

  • НВЧ-піч мкТл
  • Дриль або перфоратор 2,2 мкТл
  • Індукційна плита 0,65 мкТл
  • Лампа денного світла 0,5 мкТл
  • Міксер мкТл
  • Електропіч 0,4 мкТл
  • Пилосос або парогенератор 0,2 мкТл

Цифри говорять самі за себе. Тепер ви бачите чим шкідливі індукційні плити. Та нічим!

Міф 2: Після встановлення індукційної плити доведеться змінити весь посуд


Цей страх виникає, коли господиня дізнається, як виробляється теплова енергія в індукційної плиті, і про те, що каструлі та сковорідки для неї «мають бути виготовлені з металу з феромагнітними властивостями». Вона навіть не здогадується, що її емальоване і чавунне кухонне начиння має такі фізичні властивості і цілком підходять для готування на «чудо-плиті».

Більш того, днище таких каструль і сковорідок з того самого феромагнітного сплаву, і вони цілком підходять нагрівання на електроіндукційній поверхні.

Не спешите выбрасывать старую посуду.

Міф 3: Верх склокерамічної плити гріється так само, як і будь-який електричної


Парадокс: розробка індукційної плити не передбачає нагріву склокерамічної зони, а страви в посуді піддаються повноцінній тепловій обробці.

Як пам'ятаєте, джерело тепла, котушка індуктивності, змінюючи свій магнітний потік, генерує електрострум. Він зі свого боку викликає вихровий рух електронів, тобто індуктивний струм на донній поверхні посуду, який і викликає його нагрівання. Нагрівання, до речі, відбувається веселіше, ніж на електроплиті. Зрозуміло, робоча зона у разі також розігрівається. Нагрівання відбувається через віддачу тепла дном каструлі або сковорідки. Але вона гріється до температури нижче, ніж у ємності, і тому вона ніколи не пригорає, як це відбувається з електроплитою.

Іншими словами, не робочий майданчик є джерелом тепла, а сам посуд, у той час як в електроплиті склокерамічна поверхня, а той вже віддає його посуду.

Рабочая зона индукционной плиты не раскаляется, как электроплита

Корисно буде дізнатися про: 10 кращих двокомфорочних варильних панелей в 2017

Міф 4: Будь-який металевий предмет, опинившись на робочої поверхні плити, сильно нагріється


Насправді не всякий предмет буде грітися. Про те, що метал винен феромагнетиком, було вже сказано раніше. Але це ще не все. Ферромагнетик – різниця. Річ у тім, кожна електроіндукційна робоча зона розрахована на мінімальну площу дна посуду.

Якщо площа днища буде менше необхідних розмірів, то плита просто не включиться. Така особливість техніки означає для користувача підвищений рівень безпеки. Крім того, індукційні плити нового покоління мають датчик, який визначає наявність посуду на робочому майданчику, тобто без нього «чудо-плита» не включиться. Наприклад, така як Beko HII64401AT

Важливо: Захист від дітей – функція, яка апріорі входить у переваги кожної моделі таких плит. Подивіться на прикладі HANSA BHI68614

Рабочая зона индукционной плиты рассчитана на минимальный диаметр дна посуды

Важливо!ВИБИРАЮЧИ Побутову техніку, орієнтуйтеся не так на низьку ціну, але в надійність продавця, з його здатність забезпечити свої гарантійні зобов'язання.

Міф 5: Індукційну плиту не можна встановлювати над духовками, посудомийними АБОпральними машинами іншими пристроями з металевою поверхнею.


У цієї помилки є кілька тлумачень:

1. Помилкова думка: випромінювання плитки діє на інші прилади, і тому техніка буде нагріватися і поламається.

Насправді: здатне нагрівати тільки предмети з феромагнетика, які знаходяться поблизу, не далі 3 см.

2. Помилкова думка: Внутрішня сторона склокераміки сильно гріється через потужний генератор, тому побутова техніка під плитою буде перегріватися і зламається.

Насправді: У конструкції будь-якої моделі передбачена вентиляція та тепловідведення. Втім, духовка бути серйозним джерелом тепла. Тому варильну поверхню рекомендується монтувати над шафою із зазором – для відведення тепла.

3. Помилкова думка: Навіть малопотужне електромагнітне випромінювання здатне призвести до збоїв електронної апаратури.

За фактом: сучасні індукційні варильні поверхні обладнані відводами, які ізолюють будь-які електромагнітні випромінювання.

Читайте також: Вибір вбудованої варильної поверхні: 6 важливих моментів

Индукционная плита, встроенная в кухню

Всі міфи і помилки розвінчані, і навіть з'ясувалося, що у індукційної плити набагато більше переваг, ніж у її електричної" сестри". Адже наука розвивається не для того, щоб створювати людям проблеми, а щоб зробити ваш побут простіше, комфортніше та безпечніше.

Відеоролик підтверджує сказане вище і повністю розвінчує міфи:

Коментарі
Залиште коментар
Категорії