Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Який із 2 брендів кращий – смартфони Xiaomi або iPhone: порівняння телефонів за 5 параметрами

Дата публікації: 03.03.2020 09:51
Дата оновлення: 03.03.2020 09:51

Бренди-гіганти Айфон і Ксіомі не втомлюються змагатися між собою, випускаючи то смартфони з виїжджає селф-камерою, то гаджети з можливістю бездротового заряду. Які ж телефони все-таки краще купити? Змагання смартфонів відкрито: Xiaomi vs iPhone! Хто стане переможцем? Все вирішить огляд параметрів, зовнішнього вигляду, заліза і особливостей гаджетів двох лідируючих на ринку брендів.

Смартфоны Xiaomi vs iPhone

Цікаво: Що краще – смартфони Ксяомі або Хуавей: порівняння топових телефонів по 10 параметрам

Xiaomi

Швидко зростаючий китайський бренд з'явився 10 років тому і на 2020 рік займає лідируючі позиції в сфері продажів мобільних гаджетів. Ксіомі заявили про себе в 2010 р випуском нової прошивки – MIUI, а рік по тому представили перший смарт під назвою Mi 1. Бренд рухається семимильними кроками і почати порівняння iPhone і Xiaomi можна саме з нього, дізнавшись докладніше про характеристики і фішках пристроїв.

Основні моделі

Виробник намагається охопити всі цінові категорії смартфонів, випускаючи, як флагмани, так і бюджетники, «середнячки».

В тему: Рейтинг смартфонів з цінником до 6000 гривень – 10 популярних моделей

Смартфоны Xiaomi Mi и Redmi

Щорічно, починаючи з 2011, бренд виробляє апарати з лінійки Mi. Всі мобільні покоління нумерується по порядку, т. Е. Mi 1, Mi 2, Mi 3 і так далі.

У серії Мі є свої відгалуження, основні з яких:

  • Max – фаблет, представлені трьома поколіннями мобільних апаратів;
  • Mix – об'єднує пристрої з великим безрамковий дисплеєм;
  • Note – фаблет з флагманськими параметрами.

Ще одна серія китайських апаратів – Redmi, які мають схожу з Mi класифікацію:

  1. Редмен 1, 2, 3 і т. Д. – бюджетники, при цьому володіють хорошими технічними параметрами. Один з останніх представників підгрупи – восьмий Редмен.
  2. Note – доступні за ціною фаблет з більшим, ніж у попередньої лінійки, екраном, як варіант, Note 8T.
  3. Pro – поліпшені версії Note з декількома камерами. Припустимо, у 8 Pro 6/64GB Blue 4 основних фотомодуля.

До відома: 2019 представники китайського бренду оголосили, що відтепер Редмен – окремий бренд. Тепер на новітніх гаджетах красується напис Redmi by Xiaomi.

Зовнішній вигляд

Моноблок з практично безмежним екраном, плавні лінії, тактильно приємний матеріал корпусу – все це про мобільний продукції Ксіомі. Корпус гаджетів випускається в різних відтінках: від чорно-білої класики до опівнічних-синього, елегантного сірого та ін. Остання фішка – градієнтні відтінки на задній скляній панелі, які змінюють тон в залежності від освітлення і кута огляду.

Внешний вид смартфонов Redmi

Починаючи з 2018 року, на екранах гаджетів розташувався каплевідний виріз для Фронталки.

Нюанс: Цікава різниця між Xiaomi і iPhone: в деяких моделях першого бренду передбачена можливість в налаштуваннях затемнити верхню область екрану, щоб монобровою була не так помітна. Купертіновци таку фішку поки не впровадили.

На задній панелі знайшлося місце для фірмового лого, блоку камер, скан відбитку пальця. У таких апаратах, як 8 Pro 6/64GB Grey, для сканування відбитків перенесений на екран.

Залізо

За продуктивність і швидкодію девайсів Ксіомі відповідають потужні чіпсети.

Компанія віддає перевагу перевіреним процесорам:

  • Snapdragon – в останніх «вісімка» Redmi, 7 (Neptune Blue) і 8 Note використовується 660 варіант, 730 Снепдрегон, у флагмани зустрічається 855 модель цього чіпсета;
  • MediaTek – Pro версії від 2019 року (наприклад, в сірому відтінку) користуються 8-ядерним Helio, бренд позиціонує його як ігровий чіпсет з поліпшеною продуктивністю і системою рідинного охолодження .

За графічну складову відповідають процесори Mali або Adreno. Перші прискорювачі встановлені у флагмани, другі дісталися більш бюджетним апаратам, хоча обидва варіанти досить потужні, щоб потягнути обробку сучасної графіки.

Камери

Апарати Сяомей можна сміливо прісчісліть до камерофонам. Подвійний основний фотомодуль – давно не межа для китайських телефонів. Виробник йде далі і встановлює в останніх Note Pro 4-сенсорні тильні модулі, в Mi – потрійний блок камер.

Камеры смартфонов Xiaomi

Чим можуть похвалитися просунуті камерофони:

  • надвисокою роздільною здатністю;
  • можливістю знімати 4К ролики, уповільнене відео;
  • наявністю макрооб'єктиву, щоб відобразити найменші деталі на фото;
  • можливістю надширококутної зйомки.

Селфі-камера не відстає від основної. У флагмани її роздільна здатність досягає 20 Мп, а в таких моделях, як Ocean Blue 8 мегапікселів. Любителів «себяшек» порадує портретний режим з AI і можливість регулювати розмиття фону.

Цікаво: У Mi 9Т бренд використовує не стандартний селф-модуль, розташований на лицьовій стороні екрану, а блок, які плавно висувається з верхньої частини пристрою при необхідності.

ІІ, безліч фільтрів для обробки фото і відео, гнучкі налаштування – невід'ємні атрибути Селфі і основний камер Xiaomi, незалежно від кількості модулів в них.

Корисно: Як вибрати смартфон з хорошою камерою: поради + 4 кращих камерофон

Особливості

Що варто виділити:

  • міцний, при цьому легкий корпус – в серії Mi використовується алюмінієвий сплав, в Редмен – пластик, іноді комбінація основного матеріалу + скло на тильній панелі;
  • підтримка Quick Charge – зарядка за рекордно короткий час передбачена навіть в недорогих Редмен 7А;
  • MIUI – у багатьох аксесуарах використовують не «чистий» Андроїд, а фірмову оболонку, яка регулярно оновлюється і доопрацьовується.

Кожна лінійка і підгрупи смартфонів Сяомей мають свої унікальні риси.

Разные модели Xiaomi

Плюси і мінуси

За відгуками покупців, одне з основних достоїнств гаджетів Сяомей – прийнятна вартість. При цьому від невисокого цінника абсолютно не страждають параметри, залишаючись на хорошому рівні навіть в моделях-бюджетників.

Що ще варто зарахувати до плюсів пристроїв Xiaomi:

  1. Стильний зовнішній вигляд з заокругленим гранями і екраном, що займає майже всю лицьову сторону смартов.
  2. Відмінні показники автономності – за рахунок ємності батареї в 4000-5000 міліампер апарати тримаються без підзарядки 2-3 дня (при помірному використанні) і добу при активному серфінгу віртуального простору, перегляді кіно та ін.
  3. Круті камери – в бюджетників, звичайно, не настільки видатні, як у флагманів, але все ж забезпечують хорошу якість зйомки при різному освітленні.
  4. Високий рівень продуктивності – гаджет не виснуть і не вилітають під час ігор або кіносеансів, справляючись з багатозадачністю.

Що щодо мінусів:

  • незнімна батарея (варто зазначити, що це стосується майже всіх сучасних телефонів і інших брендів);
  • відсутність пило- та вологозахисту (у флагмани дисплей захищений склом Gorilla Glass).

На цьому розбір особливостей гаджетів Ксіомі закінчено, пора переходити до «яблучному» конкуренту та вирішувати, хто ж все-таки краще: Айфон або Сяомей.

Apple iPhone

Корпорація з Купертіно заснована далекого 1976 г. Все мобільні телефони компанії звуться iPhone. Першопроходець був представлений публіці в 2007 році. Він не мав Фронталки і міг взаємодіяти тільки з попередньо встановленими програмами. Але компанія не втомлюється удосконалювати «яблучні» гаджети, впроваджуючи в них круті фірмові фішки. Сьогодні це – брендові пристрої VIP-класу.

 iPhone 2007 и 2019 года

Основні моделі

Спочатку бренд випускав на рік по одному телефону, починаючи від просто iPhone 3G, 3GS, 4 і 4S і т. Д. При це моделі з приставкою S – це старші «брати» третього, четвертого і п'ятого айфонів, в яких збільшений об'єм пам'яті, поліпшені камери і інші параметри.

Починаючи з 2014 р, еппловскій колекція поповнюється гаджетами з приставкою Plus. Це варіанти зі збільшеним розміром екрану. Наприклад, в 6S – 4,7" , а у 6S Plus – 5,5".

У 2017 р з'являються десяті Айфони з власної класифікацією:

  • X - молодша модель в лінійці з 5,8-дюймовим екраном, одягнена в корпус зі сталі та скла, з системою з двох камер по 12 Мпікс;
  • XS – встановлена більш нова версія фірмового чіпсета, є моделі з об'ємом пам'яті 512 гигов, розширено функціонал двох камер, стандарт пило- та вологозахисту підвищений до IP68. Варіант з приставкою Max має більший розмір екрану;
  • XR - володар дисплея Liquid РЕТІНА, одного широкоугольного фотомодуля, в іншому параметри практично аналогічні XS. При цьому в XR передбачено більше варіантів кольорів корпусу.

Новітнє покоління еппловскій девайсів – одинадцятий Айфон, з поділом на Pro і Max моделі. У старших «братів» 11 iPhone виробник встановив трехсенсорние фотомодулі, збільшив об'єм вбудованого сховища до 512 гигов.

Зовнішній вигляд

Лицьова панель еппловскій пристроїв – скляна з акуратно закругленими або скошеними гранями, задня – тактильно приємний, при цьому міцний анодований алюміній. Починаючи з восьмого Айфона, бренд почав використовувати скло для двох сторін корпусу, а скріплює конструкцію алюмінієва рамка.

 Внешний вид iPhone

На дисплеї смартфонів спочатку розташовувалася кнопка «Додому» з сенсором Touch ID, поки компанія її не прибрали, замінивши технологію на Face ID. На тильній частині знаходиться блок з основною камерою.

Одна з останніх модних фішок Айфонів – монобровою. У цьому чорному прямокутнику на лицьовій стороні телефонів знаходиться Фронталки з датчиками True Depth для безпомилкового розпізнавання особи власника.

Еппловскій смартфони мають різні відтінки корпусу, наприклад, «сірий космос», «чорний онікс», темно-зелений або золотий, як сьомий iPhone.

Залізо

«Серце» еппловскій девайсів – фірмовий процесор. Розробником виступає Apple, а виготовляють чіпсети Samsung або TSMC.

Перші Айфони були оснащені процесором А8 з 64-бітної архітектурою, двома ядрами, виконаному по 20-нм технологічному процесу. Новітні «яблучні» гаджети, як 11 Pro Max, мають 6-ядерні чіпсети. Відмінна риса – наявність нейропроцесора, що відповідає за машинне навчання. Крім того, еппловскій чіпи відрізняються високими показниками енергоефективності та продуктивності.

Що до графіки, то фірма використовувала в пристроях прискорювачі виробництва Imagination Technologies. Але в чіп A11 і наступні компанія інтегрувала власний блок GPU – потужний і енергоефективний прискорювач.

Камери

Все починалося з одного модуля-широкоугольника в шостому Айфоні і переросло в дво- і трехсенсорние камери в десятій і наступних моделях. Крім основної камери, в одинадцятих еппловскій гаджетах є теле- і надширококутний об'єктиви.

Камеры iPhone

Деякі можливості фотомодулів:

  • зйомка слоу-мо відео;
  • нічний режим;
  • режим портрета;
  • функція Smart HDR;
  • оптична стабілізація картинки;
  • цифровий і оптичний зум.

Фронталки у Айфонів одна, максимальне роздільна здатність – 12 Мпікс. При цьому селф-модуль оснащений безліччю корисних функцій, таких як: портретне освітлення, зйомка відео до 4К, створення Animoji і Memoji, пр.

Читайте: Топ-10 кращих телефонів з можливістю запису відео 4К – рейтинг моделей з гарною камерою

Особливості

Головна фішка – власна закрита і суперзахищеній екосистема. Кожен користувач «яблучної» продукції отримує ідентифікатор, з допомогою якого можна авторизуватися в системі, об'єднавши свій Айфон з Айпад або Mac, користуватися App Store, iMessage і іншим.

«Яблучники» отримують можливість робити покупки в системі, дивитися фільми, завантажувати музику, ділитися фото і відео з друзями, а також багато-багато іншого. Віртуальна помічниця Siri виконає всі свої голосові прохання на пристрої Еппл. Наприклад, розповість про погоду на сьогодні або знайде потрібний фільм.

Смартфоны Apple iPhone

Переваги та недоліки

Спочатку про плюси еппловскій смартфонів:

  1. Пиле- і влагозащищенность – починаючи з сьомої моделі, все Айфони мають захист корпусу від проникнення всередину забруднень, вологи за стандартом IP67 або IP68 .
  2. Розширений функціонал – Айфони можна використовувати, щоб робити професійні фото і відео, здійснювати покупки не тільки на сайтах, але і в оффлайн-магазинах, слухати аудіо з об'ємним звуком та ін.
  3. Підтримка бездротового заряду – еппловскій апарати заряджаються не тільки стандартним дротяним методом, а й використовуючи зарядки стандарту Qi, на яких розміщується гаджет для поповнення енергозапасу.

Ми писали: 10+ кращих смартфонів з бездротовою зарядкою

До відома: шості Айфони можна оновити до актуальної версії iOS. Компанія не припиняє програмної підтримки пристроїв навіть після виходу великої кількості нових моделей.

Мінуси:

  • висока ціна – Еппл буквально стали законодавцями технічних новинок, тому не дивно, що їх продукція коштує недешево;
  • не підтримуються карти пам'яті – зате виробник випускає апарати з різним об'ємом внутрішнього сховища (до 512 Гб), є власне хмарне сховище даних.

Що краще вибрати: Xiaomi або iPhone

Огляд характерних особливостей останніх моделей смартфонів двох змагаються брендів:

Установки
Xiaomi Apple iPhone
OS Android iOS
Діагональ екрану (дюйм) від 5 до 6 і трохи більше від 4 до 6,5
Тип матриці IPS, AMOLED Retina (Super, Liquid)
Кількість камер 01.апр 01.мар
Процесор Snapdragon, MediaTek A8 – A13 Bionic
Пам'ять (RAM/ROM, Гб) 2-6/від 16-128, 256 1-3/16-512
Місткість акумулятора (мАг) від 4000 1150-3969
Безпека сканер відбитку пальців, сканер особи сканер відбитку пальців, сканер особи (в новітніх моделях)
Підтримка карти пам'яті є (не у всіх) немає
Пиле- і вологозахист немає є, IP67, IP68

Порівняти виявилося непросто, адже телефони обох компаній користуються незмінною популярністю у користувачів. Якщо Ксіомі роблять упор на доступність і якість, то купертіновци створюють не просто смартфон, а стильний і дорогий аксесуар. Тому, який телефон краще: Айфон або все ж Ксіомі, кожен повинен вирішити для себе.

Коментарі
Залиште коментар
D
03.07.2020 17:14

У Apple есть 2 существенных недостатка, перечеркивающих все их достоинства: 1. необходимость регистрироваться в магазине - тот еще квест, где подавляющее большинство новых пользователей сразу блокируется, не успев начать пользоваться девайсом, - а без этого никуда. 2. отсутствие файловой системы для пользователя, и это в первую очередь перечеркивает круговорот фото-музыки-фильмов-книг. Записать на apple можно, с помощью фирменных приложений, вроде iTunes (тормознутого к тому же), а вот вернуть с эппла на компьютер или флешку свои файлы в первозданном виде - крайне непросто и почти невозможно. 3. также есть исстория про устаревание. в какой-то момент Apple вдруг неожиданно выкатывает новую прошивку, а потом начинается, док-станции не видят ваш девайс, или девайс тупит на ровном месте, чего раньше не было, может зависнуть, может начать греться, может испортиться качество звука-видео... Откат на старые прошивки не предусмотрен. И покупай тогда новый смартфон, потребитель, можно даже Apple, и он будет летать какое-то короткое время, пока не устареет.

Категорії