Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Яка витяжка краща: похила чи купольна – огляд і порівняння 2 видів приладів

Дата публікації: 23.03.2020 08:33
Дата оновлення: 20.02.2023 13:27

Витяжка у вигляді конуса чи похила модель? Який варіант краще придбати для видалення кіптяви, жирових частинок, неприємних запахів із кухні? Вибір допоможе зробити інформація, що це за прилади, як працюють, чим приваблюють покупців і чи мають недоліки. Корисно вивчити огляд та порівняння купольних та похилих пристроїв для кухні перед покупкою витяжки.

Купольная и наклонная вытяжка на кухне

Цікаво: 4 типу повновбудовуваних витяжок – види, переваги та монтаж пристроїв

Що таке купольні витяжки

Прилад для кухні виконує стандартні для витяжок функції: очищення повітря від масляно -Жирових частинок, кіптяви, диму, поглинання Запахів При ЦЬОМУкупальні агрегати серед аналогів загальним дизайном моделей – конусоподібною формою. Деякі пристрої можуть бути квадратними або прямокутними.

Купольная вытяжка

За рахунок оригінальності зовнішнього вигляду такі варіанти затребувані не тільки для домашньої та професійної кухні, але й чудово виглядають, наприклад, у вітальні заміського котеджу над каміном.

Пристрій

Рішуча, яка витяжка краще похила (припустимо, DWK065G60) або купольна (LFT766X), важливо знати , Що останній варіант за рахунок широкої нижньої частини відмінно справляється із парканом пари, кіптяви, диму та неприємних запахів. Звужена верхня конструкція приєднується до вентиляції будівлі (за потреби).

Устройство купольной вытяжки

Основне, що є всередині корпусу-конуса:

  • мотор – 1 або 2, з різною потужністю, від якої залежить продуктивність агрегату (припустимо, в A 9315 900 м3/год);
  • фільтри – для уловлювання жиру (в комплекті), а також вугільні (найчастіше купуються окремо), що відповідають за тонку очищення повітря та нейтралізацію неприємних ароматів;
  • вентилятор – втягуючий продукти горіння для очищення повітря.

На зовнішній панелі кухонного пристрою знаходиться система керування (електронне, кнопкове, за допомогою сенсора), а також підсвічування (LED, галогенна).

Принцип роботи

Прилади можуть використовувати в режимі:

  • повітряника – втягнуте повітря проходить фільтрацію і виводиться по вентиляційних трубах назовні;
  • рециркуляції – повітря, що всмоктується, очищається за допомогою жирового і вугільного фільтрів і повертається в кухонне приміщення.

Докладніше про роботу конкретного приладу розписано в техпаспорті до моделі.

Особливості установки

Монтаж обладнання можна здійснити на стіну або стелю (у разі «острівного» розміщення варильної поверхні/плити).

Варианты установки купольной вытяжки

Важливі нюанси установки витяжки у вигляді конуса, типу такий A9423ELFBEECO:

  • Розміри конструкції співвіднести з шириною плити та відстанню між кухонними шафами. За рахунок широкої нижньої частини конусоподібної конструкції знадобиться вільний простір від 60 до 100 і більше см. З огляду на габарити плити варто вибирати витяжку трохи більше, ніж поверхня для приготування їжі.
  • При використанні режиму повітроводу потрібен вихід у вентсистему будівлі, а значить пристрій розміщується в місці, де є доступ до труб для виведення повітря назовні.
  • Встановити прилад суворо над плитою або варильною поверхнею, відступивши вгору мінімум 70 см.

При самостійному встановленні заздалегідь подбати про наявність необхідних інструментів: перфоратора, шуруповерта, рівня, кріплення, а також витратних матеріалів. Але краще звернутися до фахівців, т.к. це трудомісткий процес, що вимагає спец. знань та навичок.

Може зацікавити: Огляд і рейтинг топ-5 пристінних кухонних витяжок на вибір користувачів, поради щодо встановлення

Переваги та недоліки

Визначити, що краще: похила або купольна витяжка, допоможуть відгуки користувачів та експертів, завдяки яким відомі сильні та слабкі сторони конусоподібного обладнання:

Плюси
Мінус
1. Незвичайний зовнішній вигляд конуса. Велика різноманітність, як ультрасучасних варіантів, так і приладів під «ретро», типуA 6315. 1. Часто великі габарити, через що для малогабаритних кухонь агрегати можуть не підійти.
2. Висока продуктивність (від 400 до 1000 і більше м3/ год), за рахунок чого пристрої підходять для монтажу в середніх і великих по площі приміщень. 2. «Сховати» витяжку не вдасться, знадобиться підбирати дизайн обладнання до кухонної обстановки.
3. Можливість роботи в режимі рециркуляції або відведення очищеного повітря назовні. 3. Вартість більшості моделей вище середньої.

Важливо: Купольні варіанти мають кілька швидкісних режимів (наприклад, A6416BeEcoЇХ 3), ЩО дозволяють збільшувати/зменшувати інтенсивність всмоктування повітря в залежності від масштабів готування.

Цікаво: витяжка краще: 5 особливостей купольних і вбудованих конструкцій

Що являє собою похила витяжка

Робоча поверхня пристрою розташована не звичним чином – горизонтально над плитою, а має різний рівень нахилу. Плоска зовнішня панель витяжки, такий як AT 6405, виглядає нетривіально, залишаючи більше вільного місця над плитою, ніж стандартні варіанти.

Наклонная вытяжка

Пристрій та принцип роботи

Конструктивно похилі варіанти мало чим відрізняються від аналогів.

Всередині таких приладів, як FPJ 925, є:

  • мотор з різною потужністю;
  • вентилятор, відповідальний за «всмоктування» повітря;
  • необхідний набір фільтрів (жировий + вугільний, останній знадобиться при рециркуляції).

На зовнішній панелі передбачено місце для механічних або сенсорних кнопок, що дозволяють керувати витяжкою.

Робота похилих моделей будується так:

  • зовнішні панелі, розташовані під кутом над плитою, втягують усередину приладу частинки жиру, неприємні запахи, дим;
  • після очищення повітря фільтрами можливо 2 варіанти: виведення його назовні через труби вентиляції (режим повітропроводу) або повернення назад до приміщення (рециркуляція).

Швидкість роботи похилих моделей можна змінювати, включаючи 1, 2, 3 (є і 4-швидкісні девайси, як KD-11290 IX/BL).

Принцип работы наклонной вытяжки

Ефективність роботи

Похилі варіанти анітрохи не поступаються у продуктивності купольним пристосуванням. Зміни розташування робочої частини конструкції не заважає приладу ефективно очищати повітря від домішок.

У похилих агрегатах використовується технологія периметрального всмоктування – забруднене повітря на великій швидкості втягується через вузькі отвори по периметру робочої панелі. При цьому створюється завихрення, що спрямовує кіптяву, дим, частинки жиру прямо всередину приладу без розсіювання.

Для відомості: виробники, як Gorenje, пішли ще далі і в їх похилих апаратах поглинання повітря здійснюється як по краям, так і в центральній частині витяжки.

Плюси і мінуси

Перш ніж вирішити, яку витяжку краще купити: похилу, припустимо, FPJ 625 V, або все ж таки купольну, варто дізнатися про головних переваги та можливі недоліки першого варіанта.

ДО переваг похилих приладів відноситься:

  • вільний доступ до плити – за рахунок розташування робочої частини під кутом до варильної поверхні над головою кухаря не «нависає» громіздка конструкція;
  • оригінальний зовнішній вигляд – тонкі і витончені витяжки не тільки функціональні, але і служать додатковим декором на кухні;
  • за рахунок використання периметрального всмоктування прилади не тільки продуктивні, а й економічні та малошумні у роботі.

Мінуси:

  • цінник більшості варіантів вище середнього;
  • необхідність періодичної заміни (вугільний) і очищення (жировий) фільтрів.

Правда, останній пункт є актуальним і для купольних приладів.

 Купольная и наклонная вытяжки

Подібні характеристики 2-х витяжок

Отже, чим же схожі між собою похилі та конусоподібні прилади:

  • принцип роботи – можливий як відведення повітря, так і рециркуляція (наприклад, в LFV616Y);
  • продуктивність – приблизно одному рівні (від 400 кубометрів на годину і від);
  • фільтри – є жировий, передбачена можливість встановлення вугільного фільтра;
  • керування – можливе за допомогою фізичних кнопок або сенсорної панелі.

Наявність додаткових функцій залежить від моделі та виробника, але і в обох варіантів може бути, скажімо, таймер.

Відмінності між витяжками

Чим же відрізняються 2 види приладу для очищення повітря:

Параметри для порівняння
Тип витяжки
Купольна Похила
Установка Монтується на стінах, стелі Встановлюється на стіні, є варіанти з можливістю вбудованого монтажу в меблі, як у деяких моделейКайзер
Шум Більш потужні, 2-моторні варіанти видають досить гучний гул. Прилади з одним мотором шумлять на рівні 50-60 дБ Одномоторні конструкції тихі в роботі
Розмір приміщення Більше підходять для середніх або великих за площею кухонь Відмінно підходять для монтажу навіть у невеликих приміщеннях

Корисно: 5 рекомендацій, як вибрати безшумну витяжку – огляд, порівняння та відгуки

Вибір: купальна або похила витяжка?

Обидва варіанти відмінно впораються з очищенням кухні від скупчень диму, жирових частинок, неприємного запаху.

При виборі відповідного приладу варто врахувати:

  • розмір кухні – якщо є бажання і можливість" острівної" установки поверхні, то краще придбати купольний прилад, а в невеликих за розмірами приміщеннях знайдеться місце тонким і компактним похилим приладам;
  • зовнішній вигляд – класика, хай-тек, світлі та темні відтінки – такі моделі є в асортименті обох типів витяжки;
  • шум і продуктивність – на це вплине потужність та швидкісний режим приладів, можна підібрати оптимальний варіант серед великої різноманітності конусоподібних та похилих пристроїв.

Крім того, яка витяжка краще похила або купольна, допоможуть визначити відгуки тих, хто вже на практиці випробував роботу конкретного пристрою.

Читайте: 5 відмінностей підвісної витяжки і вбудовується – яка витяжка краще

Вибір витяжки будується на індивідуальних особливостях: габаритів приміщення, обстановки кухні, фінансових можливостей покупця та його побажання про функціонал приладу. Не варто забувати, що будь-які фішки пристроїв та нетривіальний дизайн «виллються» на додаткову суму на ціннику.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії