Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Чим відрізняється ноутбук від ультрабука – 5 головних параметрів

Дата публікації: 13.09.2017 14:12
Дата оновлення: 13.09.2017 14:12

Вчитися, працювати і подорожувати одночасно - життя сучасної людини. Якщо раніше у кожного вдома стояв стаціонарний ПК, то зараз ноутбуки повсюдно їх замінили за рахунок компактності. Новий формат особистого комп'ютера також з часом змінився на краще, став більш продуктивним, легким і стильним. З появою на ринку модельного ряду MacBook Air почалася нова ера - ультрабуки. У чому їхня відмінність від ноутбуків і чим викликана популярність мобільних лептопів?

Переваги ноутбука:

  1. Великий дисплей. У цього типу пристроїв діагональ 15-17 дюймів, що зручно для перегляду відеофільмів, а також багатогодинної роботи (в тому числі і з графікою). 
  2. Висока продуктивність процесора і частота. При однакових параметрах" заліза" ноутбук буде більш ефективним і впорається з роботою набагато краще, ніж його мобільний аналог.
  3. Можливість замінити батарею та інші частини для ремонту і поліпшення. Якщо ноутбук можна брати з урахуванням подальших змін (замінити ОП, батарею, відеокарту), то ультрабук - закінчена модель.
  4. Є окрема відеокарта на ігрових і графічних моделях.
  5. Наявність дисковода і хоча б 4 USB-портів.
  6. Можна змінити об'єм зберігання даних.

 переваги ноутбуків

Читайте також: 5 причин купити новий ноутбук

Переваги ультрабука:

  • Мала вага. Якщо вам потрібен ноутбук для зручного транспортування і використання поза домом, то це кращий варіант. Відповідь на питання про те, що краще вибрати - ультрабук і ноутбук, повинен виходити від індивідуальних потреб. 
  • Корпус не нагрівається. У таких пристроях встановлюють процесори, які працюють без вироблення тепла. Моделі без кулера важать набагато менше.
  • Підходить для робітників і навчальних обов'язків. Це не ігровий комп'ютер, а тому його вибирають для конкретних цілей.
  • Більше часу автономної роботи. Такий різновид ноутбука здатна працювати далеко від мережі більше 5 годин.
  • Стильний дизайн. Тонкий корпус з витонченими клавішами в тренді з 2008 року і до цих пір радує око користувачів.

 переваги ультрабуків

Габарити

Саме явну відмінність ноутбука від ультрабука - розмір, який тут дійсно має значення. Адже ноутбуком називають всі моделі компактних особистих комп'ютерів, а для звання ультрабук потрібно відповідати стандартам. Для цього мобільний ПК повинен бути діагоналлю не більш 14 дюймів, товщиною - до 2 см і вага до 1,5 кг. Як, наприклад, ASUS Zenbook 3 - у апарату вагою менше кілограма дисплей в 12,5 дюймів. Якщо порівнювати ці габарити з розмірами звичайних ноутов, то різниця відчутна. Щодня носити в сумці тонкий і легкий пристрій не складе труднощів. 

 габарити ультрабуків

вага

Ультрабук і ноутбук - одного поля ягоди, тільки в першому все зроблено для мінімізації зайвої ваги. Апаратне забезпечення у обох пристроїв приблизно однакове, тільки зроблено з різних матеріалів. Наприклад, в якості накопичувачів використовуються гібридні жорсткі диски або SSD. Деякі елементи виробники просто виключили з непотрібності для" схуднення" ноутбука - дисковод, порти, дискретні відеоадаптери. Для тонкощі і мобільності в ультрабуках використовується спеціальна акумуляторна батарея, яка не знімається.

апаратна частина

Ультрабуки хоча і легкі, але також можуть бути продуктивними і потужними. У них вбудовують сучасні процесори п'ятого і навіть сьомого покоління Intel, але з обмеженнями на споживання енергії. Це дозволяє пристрою не перегріватися під час роботи. Хоча моделі від відомих брендів, наприклад, Mac, Asus або Dell начиняють ультрабуки хорошими процесорами, але частота їх роботи знижена. Це означає, що при тестуванні швидкості роботи ноутбука і його тонкої версії, перший отримає першість. 

Читайте також: ТОП 10 кращих ноутбуків DELL: огляд моделей 2017 року

Ультрабуки не мають окремої відеокарти для роботи з важкої графікою. Навіть найпотужніші моделі не стануть кращими супутниками веб-дизайнерів - пристрої мають допустимий мінімум вимог для програм і не більше. Пограти в важкі ігри з 3D і режимами онлайн на такому особистому комп'ютері неможливо. Тут встановлений вбудований графічний чіп, що потрібно враховувати при підборі програм і додатків.

 потужні ультрабуки

Обмежений об'єм пам'яті в лептопі далеко не завжди можна виправити, тому потрібно спочатку вибирати модель з достатнім місцем для зберігання файлів. У продажу є ультрабуки з різним значенням цього параметра, серед них є пристрої з 256 Гб і 320 Гб пам'яті.

Оперативна пам'ять для роботи в інтернеті дуже важлива, а тому краще вибирати моделі з параметром вище 4 ГБ. Деякі ультрабуки можна оновлювати і покращувати, змінюючи окремі елементи. Дізнатися про можливості розширити оперативну пам'ять можна на сайті виробника.

Читайте також: Чому Mac?

акумулятор

Якщо при виборі пристрою ультрабук або ноутбук орієнтуються на показник автономної роботи. І правильно роблять, адже саме це часто стає причиною покупки тонкого гаджета. Акумулятори в ультрабуках зроблені за спеціальною технологією, що робить їх гнучкими. Тому вони не займають багато місця і не важать багато. Час роботи за таким пристроєм довше, ніж за ноутбуками. Наприклад, при однаковій вартості тонкий особистий комп'ютер пропрацює автономно 5 годин, а його аналог з діагоналлю 15-17 дюймів - тільки 3 години. 

Читайте також: 10 ноутбуків з найпотужнішою батареєю: як вибрати найкращий?

вартість

Цінова політика на обидва варіанти техніки залежить від технічних параметрів: чим потужніший і сучасніше, тим дорожче. При однакових характеристиках і виробниках ультрабук буде коштувати дешевше. При покупці також потрібно враховувати можливі витрати на удосконалення пристрою (поліпшення ОП, об'єму пам'яті, перехідників для портів і так далі). Також власникам ультрабуків потрібно витратитися на вінчестер для зберігання важких файлів без захаращення особистого ПК. 

 ультрабук і ноутбук

Що краще, ноутбук і ультрабук?

Визначити кращий гаджет досить важко, адже все залежить від вимог до техніки. Якщо потрібен портативний гаджет для роботи, навчання, тобто для стандартних навантажень (читання, перегляд відео, набір тексту і робота з встановленими програмами), тоді ультратонкий ноутбук підійде (досить бюджетний ноутбук HP Notebook - тонкий, легкий і ідеальний для студента - яскравий тому приклад). А ось для геймерів, дизайнерів, програмістів і тих, хто витискає з ПК продуктивність по повній арсеналу цього пристрою не вистачить. Таким набагато простіше витратитися на хороший особистий комп'ютер з великою діагоналлю, який при нагоді теж можна носити з собою. 

При бажанні апгрейдити можна будь-яку техніку, але на це потрібні час, гроші і знання. Далеко не всі моделі можна розібрати і поміняти деякі елементи. Тому брати ультрабук через вартість з надією на подальше перетворення - ризикове заняття. Тоді вже краще взяти малопотужний ноут і з ним уже проводити оновлення набагато простіше. Нові моделі і тих, і інших пристроїв роблять максимально продуктивними, виробники намагаються зробити корпус тонше, а вага - менше. 

 ультрабук - зручний гаджет для студентів

Який пристрій підійде для студента, а яке - для офісу?

Люди з активною життєвою позицією вимагають такого ж і від своїх гаджетів. Мобільність ультрабуків підійде для мандрівників, студентів, учнів та інших користувачів, які не працюють на одному місці. Для офісних працівників і тих, хто звик використовувати техніку за столом, краще вибрати ноутбук. Це надійний варіант з великою діагоналлю, яка робить тривалу роботу комфортною. 

Дізнайтеся більше про ультрабуки і ноутбуках з відео.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії