Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Біткоїн – "бульбашка" або валюта майбутнього? 4 пункти "за" і "проти"

Дата публікації: 30.11.2017 09:48
Дата оновлення: 11.12.2023 11:25

Зі зростанням популярності криптовалюти в мережі суттєво зросла і кількість охочих заробити новомодну валюту на відеокартах. І це зовсім не дивно – адже, почавши свій шлях як незвичайна, проте грошова одиниця, біткоїн згодом «набрав вагу» і став коштувати досить багато, щоб привернути до себе увагу серйозних інвесторів. Подумати тільки – з січня 2017 року по листопад того ж року ціна криптовалюти зросла з 990 доларів до 8000!

Тим не менш, у мережі знаходяться і скептики, які вважають, що біткоїн – це не що інше, як економічна бульбашка. Чи це так – давайте з`ясовувати разом.

Биткоин – пузырь или валюта будущего

Характеристики економічної бульбашки

Щоб зрозуміти, чи є популярна криптовалюта економічним міхуром, визначимося, що називається міхуром. Як правило, це початкова торгівля активами, товарами чи цінними паперами, фактична ціна яких дуже відрізняється від загальноприйнятої ринкової.

Разом з ціною на такі активи сильно зростає і попит. Це, своєю чергою, провокує великий ажіотаж серед тих, хто хоче продати цей товар і тих, хто хоче його придбати. У випадку з біткоїном дорожчають ще й розхідники – наприклад, відеокарти (для майнінгу краще взяти ігрову модель, начебто MSI GeForce GTX 1080 чи Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti 11GB). Такий додатковий попит роздмухує ціну ще сильніше. Як правило, нечесні брокери або продавці можуть додатково використовувати сфальшовані дані та статистичні звіти, щоб спровокувати ще сильніше зростання ціни.

Читайте також: Все про майнінг та криптовалюти: 4 цікавих факту про електронні гроші

Закінчується вся ця справа тим, що в якийсь момент ринок сам (раніше чи пізніше) коригується до дійсної та справедливої ціни. Отже, ціна товару падає, інвестори панікують і намагаються продати активи, а вся ситуація з боку схожа на мильну бульбашку, що лопнула.

Что такое экономический пузырь

Чому біткоїн вважають економічною бульбашкою

Біткоїн – криптовалюта вже не нова (він відомий світу ще з 2009 року). З усім тим, багато інвесторів все ще сумніваються в тому, чи варто купувати біткоїн, а офіційно прийнятою та узаконеною електронна валюта вважається далеко не у всіх країнах.
Саме новизна і незвичність регулювання біткоїну змушує експертів та економістів вважати, що криптовалюта – лише чергова економічна бульбашка. Ось які аргументи вони наводять із цього приводу:

  1. Невиправдано висока ціна, яка продовжує зростати з кожним днем, залучаючи все більшу кількість інвесторів.
  2. Стрімке зростання попиту та кількості бажаючих майнути (особливо протягом останніх 5-6 років).
  3. Курс біткоїну дуже складно передбачити.
  4. Вартість біткоїну складно оцінювати, оскільки він не є активом.

Почему биткоин считают пузырем

Читайте також: Чорний майнінг — як захистити себе та свій комп`ютер від зловмисників? 4 дієві способи

Чому біткоїн – це не міхур

Проте, навіть у деяких моментах дуже схожим на економічний міхур, біткоїн продовжує відстоювати позиції шляхом власної самобутності. Експерти стверджують, що криптовалюта – ніяка не бульбашка, а лише свіжа і активно технологія, що розвивається. Як і все нове, біткоїн викликає масу забобонів і обережностей, але це ніякий не міхур, тому що:

  • Біткоїн – це розвиток нової технології, тоді як міхур – спекуляція, нічим не підкріплена.
  • Ціна біткоїну мотивується вартістю, витраченою на придбання обладнання – відеокарт та систем охолодження, начеб-то Thermaltake Water 3.0 Extreme.
  • Криптовалюта не має регулятора, це децентралізована система. Якщо вона «лопне», немає людини, якій це було б вигідно.
  • Для будь-якого міхура характерне різке зниження вартості одиниць товару – з біткоїном цього поки що не сталося.

Почему биткоин – это валюта будущего

Читайте також: Як вибрати джерело безперебійного живлення для домашнього комп`ютера

Якщо ви вже інвестуєте або активно майніть криптовалюту, то для роботи достатньо лише уважно спостерігати за прогнозами експертів та планувати свої власні торгові дії згідно з аналізом ринку та вже згаданими прогнозами. У будь-якому випадку, при виникненні перших сумнівів криптовалюту легко можна продати.

Якщо тільки плануєте почати майнути біткоїн – уважно зважте всі За і Проти. Майнінг у 2018 вимагає дуже багато сил та енергії – і це не просто слова. Доведеться як слід витратитися на обладнання (потужні ігрові відеокарти по типу GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti 11GB і системи охолодження) та енергію. Починайте майнути лише в тому випадку, якщо твердо впевнені, що зможете своїм майнінгом покрити усі підготовчі витрати.

Дивіться відео: БІТКОЇН МІХУР? Що таке біржовий міхур?

Коментарі
Залиште коментар