Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Майнінг на домашньому комп'ютері – рентабельність фермерства в 2018 році

Дата публікації: 04.12.2017 17:44
Дата оновлення: 15.12.2023 09:48

Під час того, як криптовалюта стає знаменитою, зростає і кількість майнерів, які хочуть отримати свої електронні гроші. Рідкісні користувачі майнят у промислових масштабах, деякі – створюють домашні ферми, але більшість цікавиться майнінгом на домашніх комп`ютерах. Цей спосіб особливо популярний, по-перше, через свою прогресивність (криптовалюта – це дуже модно) та зручність (ви можете майнути просто на своєму ПК, і вам більше нічого не потрібно)! Давайте розбиратися, наскільки рентабельним такий спосіб видобутку.

Майнинг на домашнем компьютере

Як видобувається криптовалюта?

Для майнінгу криптовалюти знадобиться комп`ютер з хорошими обчислювальними можливостями та потужною відеокартою (підійде навіть проста ігрова MSI GeForce GTX). Заробляння електронних грошей відбувається тоді, коли комп`ютери проводять числові обчислення. Як правило, для прискорення процесу сучасні добувачі об`єднуються в групи (так звані пули). Чим потужніша апаратура членів такого об`єднання, тим швидше вся команда зуміє видобути криптовалюту, а отже – тим більше доходу отримають у сумі. По суті, комп`ютери вирішують певний алгоритм, кожне рішення записується у вигляді блоку в загальний ланцюжок, що називається блокчейном. Кожен запис проводиться за згодою учасників системи, а тому підробити ланцюжок неможливо.

Читайте також: Як вибрати блок живлення для вашого комп`ютера

Якщо спробувати схарактеризувати процес майнінгу коротко, він складається з кількох етапів:

  1. Насамперед комп`ютеру майнера необхідно відкрити новий блок (для цього як раз і використовується шифрування від попереднього вирішеного блоку).
  2. Записати в новий блок дії з вирішення та роботи з криптовалютами, які виробляють в мережі користувачі системи. Також сюди записуються операції, які очікують на підтвердження (наприклад, різних транзакцій з криптовалютою).
  3. І в останню чергу – визначити рішення для поставленого завдання і закрити блок, використовуючи це рішення. Той комп`ютер, який підбирається до рішення першим, отримує прибуток. Чим потужніша відеокарта машини (наприклад відмінно впоралися із завданням ігрові моделі типу GeForce GTX 1080). Що стосується майнінг-пулом – прибуток ділиться порівну між усіма учасниками системи.

Мощное оборудование для майнинга

Алгоритм підвищення складності

Починаючи добувати криптовалюту наприкінці 2017-початку 2018 року, майнери стикаються з неприємною особливістю процесу. Річ у тому, що зі збільшенням кількості охочих розбагатіти на криптовалюті ускладнюються методи видобутку. Грубо кажучи, що більше попит, то складніше завдання, які користувачам належить вирішити. Для цього потрібні потужні відеокарти (на кшталт серії Quadro P4000) та системи охолодження.

Пов`язано це з тим, що для обслуговування більшої кількості користувачів у системі має бути записана більша кількість операцій, з чим «слабке» обладнання не справляється. Отже, чим складніший алгоритм, тим більше потрібно потужного обладнання для майнінгу.

Читайте також: Все про майнінг та криптовалюти: 4 цікаві факти про електронні гроші

Витрати користувачів на майнінг

Саме вартість потужного заліза часто стає на заваді успішного і рентабельного робочого процесу. Адже на видобутку зручно заробляти лише доти, доки витрати на купівлю нового обладнання не перевищуватимуть суму прибутку. Скільки коштує майнінг? Якщо раніше видобувати Bitcoin можна було на простому домашньому комп`ютері на зразок ACER Aspire TC-710, то зараз (з появою промислових пулів) у власників просто не вистачить потужностей, щоб їм протистояти. Однак, ви завжди можете вступити в пул або продовжити майнути якусь менш популярну криптовалюту – наприклад, Satoshi цілком можна «намайнити» на звичайному комп`ютері.

Стоимость майнинга криптовалют

Читайте також: Потужність стала портативною, або як вибрати відеокарту для комп`ютера

Тим же користувачам, хто прийшов саме за біткоїном, доведеться трохи витратитися. Як правило, основну статтю витрат складають:

  • Топові ігрові відеокарти (ці – найпотужніші з представлених на ринку для майнінгу на відеокартах типу NVIDIA Quadro M4000)
  • Системи охолодження (за такої продуктивності обладнання швидко нагрівається, і без відведення тепла швидко перегріється і навіть перегорить)
  • Електрика (майнінг криптовалюти – безперервний процес, і доведеться тримати обладнання включеним цілодобово)

Витрати на майнінг – чи варто гра свічок

Вигідність майнінгу на хорошому комп`ютері (наприклад, ARTLINE Extreme Poseidon) варто обчислювати особисто для кожного майнера. Те, наскільки прибутковою буде робота окремого «спекулянта», залежить і від початкового обладнання, і від криптовалюти. яку він хоче майнути.

Так, наприклад, якщо ви вже володар парочки потужних машин з ігровими відеокартами, можете приєднатися до пулу і заробляти вже зараз. Робота в пулі приноситиме кошти набагато швидше, ніж одиничний майнінг, але в набагато менших масштабах (оскільки видобуток потрібно ще й розділити між учасниками).

Читайте також: Чорний майнінг — як захистити себе та свій комп`ютер від зловмисників? 4 дієві способи

Майнинг биткоинов – трудоемкий и затратный процесс

Майнінг біткоїна – не просто складна, а й досить затратна справа. Якщо у 2013 р. оплата за створення чергового блоку була 50 біткоїнів, то через чотири роки зменшилася наполовину – до 25. У 2017 році блок «коштує» ще менше – близько 13 біткоїнів, і ціна продовжує знижуватися.

З усім тим, різницю можна «відбити» на курсі криптовалюти: у січні 2017 року біткоїн коштував близько 890 доларів, а восени ціна досягла 7700 доларів! Якщо ж не хочете ризикувати – спробуйте інші криптовалюти. На сьогодні відомо понад 1000 варіантів і підібрати одну для себе не буде важко.

Відео: Майнінг на домашньому ПК. Скільки можна заробити за місяць

Коментарі
Залиште коментар
Категорії