Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

6 ідей для новорічного декору з підручних матеріалів

Дата публікації: 23.11.2020 09:21
Дата оновлення: 10.04.2023 16:07

Новорічні свята дарують нам не тільки застілля, а й чарівну, незрівнянну атмосферу тепла і затишку. Коли на вулицях запалюються святкові вогники, а в кав'ярнях варять ароматне какао, хочеться перенести цю передсвяткову атмосферу до себе додому.

Завдяки нашим ідеям для новорічного декору, кожен зможе створити у своєму будинку святкову обстановку без великих витрат.

Читайте: сковорода для індукційної плити: 3 поради, як вибрати

Новорічний декор

Більшість вважають, що до Нового року потрібно прикрашати будинок блискучими гірляндами і брязкальцями. Однак не всі знають, що з матеріалів, які можна знайти на кухні, можна власноруч зробити оригінальний декор. Це можуть бути шматочки тканини, келихи та навіть звичайні баночки. Для створення деталей святкового інтер'єру знадобляться шишки, гілочки сосни та симпатичні ягідки. Еко-прикраси вийдуть красивими та унікальними. А для втілення ідеї знадобляться лише ножиці, клей, маркер, а ще спритність рук та дві години вільного часу.

Якщо часу не знайдеться, а отримати предмети святкового інтер'єру дуже хочеться, їх можна купити і створити нарядний домашній затишок.

Новогодний декор квартиры

Ідеї для новорічного декору квартири вражають різноманітністю. Це можуть бути:

  • імітації новорічної ялинки;
  • різні підвіски для прикраси святкового дерева;
  • вироби для декорування новорічного столу (свічники, вази, об'ємні композиції тощо);
  • тематичні статуетки;
  • святкові рамки для фото;
  • різдвяні вінки та багато іншого.

Кожен святковий елемент доповнить загальну картину благоустрою та чаклунства у домі.

Корисна стаття: 8 критеріїв вибору вбудовуваної духовки

Декор з дерева

Одним із популярних елементів святкового декору з дерева є імітація новорічної ялинки. Щоб самостійно створити таку композицію, знадобляться дерев'яні палички різної довжини. Кожна з них має бути трохи більшою за Попередню. Палиці кріплять до стіни або дверей таким чином, щоб знизу йшла найдовша, а далі, в міру Зростання лісової красуні, зменшують довжину.

Розмір такої ялинки підбирається індивідуально, як і кількість «поверхів». Композицію, що вийшла, можна прикрасити гірляндою з вогниками, ялинковими кульками, серпантином. Такий варіант новорічної ідеї для декору сподобається тим, хто не хоче морочитися із живою ялинкою.

 Новогодний декор из дерева

Ще одна класна ідея для облагородження святкового столу – свічник з дерева. Щоб змайструвати, знадобиться поліно, в якому потрібно просвердлити стільки отворів, скільки свічок планується вставити. Композицію, що вийшла, можна прикрасити шишками, ялиновими гілочками, сніжинками, блискітками та іншими дрібницями.

У напівтемряві новорічної ночі, свічки, що горять у такому свічнику, створять казкову атмосферу тепла та РОМАНТИКИ. А це саме те, що потрібно для піднесеного настрою!

Декор з шишок

Шишки – безкоштовний матеріал для виготовлення новорічної та різдвяної атрибутики. З них можна робити нарядні композиції або імітацію ялинки. Пропонуємо два варіанти святкових ідей із цього матеріалу.

  1. Різдвяний вінчик.
  2. Ялинкову іграшку.

Новогодний декор из шишек

У першому варіанті для виконання задуму знадобиться основа у вигляді бублика, відповідна за розміром, і клей. Матеріал основи може бути будь-яким – від картону до фетру. Шишки потрібно приклеїти на заготовку в довільному порядку та доповнити композицію ялиновими гілочками, ягідками калини, ялівцю та іншими зимовими прикрасами. Гарно виглядає такий вінчик, якщо рясно присипати блискітками чи штучним снігом. Експериментуйте!

Змайструвати іграшку для ялинки ще простіше. Знадобиться красива велика шишка та доповнення на ваш смак. Покроково в таблиці:

Для обробки підійдуть
Як робити
  • гілки або туї,
Шишку слід перевернути вгору дном і на площину приліпити обрані прикраси, а також петельку з шматочка мотузки чи нитки.
  • ягідки,
  • стрічки і бантики,
Доповнить композицію невелика кількість штучного снігу
  • маленькі блискучі кульки,
  • шлунки,
  • кульки з фетру та інші.

Пізнавальна стаття: Який чайник краще купити: 4 поради, як вибрати

Ароматний зимовий декор

Кожен хоч раз чув вираз «витає запах Нового року». Новорічні ідеї для декору повинні приносити радість не лише очам, а й нюху. Пропонуємо кілька запашних варіантів до свята.

Щоб квартирою витав святковий дух, можна приготувати сушені апельсинові кільця. Фрукт нарізають тонкими кружальцями, розкладають на деко і сушать у відкритій духовці при невеликому нагріванні до стану твердих чіпсів. Отриманими кільцями можна прикрасити святкову ялинку, доповнити новорічне сервірування столу або зробити ароматну гірлянду.

 Ароматный новогодний декор

Ще один запашний лайфхак – ялинкові іграшки з кориці. Для виконання потрібні лише палички цієї пряності та клей. Трохи пофантазувавши, можна склеїти химерні сніжинки, зірочки або імпровізовану ялинку. І, приробивши петельку, повісити виріб на гілку святкового дерева. Пряний аромат кориці доповнить новорічну атмосферу в будинку та створить ідилію.

Ті ж, хто не любить возитися з ножицями та клеєм, можуть внести запашну нотку в новорічний інтер'єр за допомогою апельсина, в який потрібно встромити гілочки гвоздики. Вийде своєрідний їжачок, запах якого сподобається всій родині. Залишиться тільки закип'ятити чайник і зібрати сім'ю за столом.

Декор із тканини

Щоб зробити з тканини новорічні брязкальця, необов'язково купувати відріз матерії. Підійдуть різні клаптики, які поєднуються між собою за кольором. Пропонуємо два варіанти новорічних дрібничок.

  1. Різдвяні шкарпетки.
  2. Ялинкові прикраси.

 Новогодний декор из ткани

Для шкарпеток знадобиться тканина червоного та білого кольорів. Можна зробити форму самостійно з паперу або картону, а можна завантажити з Мережі і роздрукувати. По викрійці вирізати деталі і пошити їх між собою, не торкаючись верху носочка. Далі пришити відворот білого кольору – і композиція готова. Гірлянда з таких шкарпеток, розвішана на комоді або каміні, створить неповторну атмосферу, а всередину таких шкарпеток можна покласти святкові сувеніри.

Ялинкові прикраси виготовляють за таким же принципом, як і шкарпетки. Роздрукувавши або виготовивши форму, зшивають деталі між собою і пришивають петельку. Всередину такої іграшки можна помістити трохи вати або повсті для об'єму, а також додати прикраси з бісеру, намистин та інших елементів на своє розсуд.

На замітку: Вибір чавунного посуду: 10 нюансів, які бажано знати

Новорічний декор з посуду та кухонного інвентарю

Щоб у будинку була атмосфера свята, можна скористатися новорічною посудомЗ тематичними візерунками. Такі Набори є актуальними для сервірування святкового столу.

З домашнього кухонного інвентарю також можна створити новорічні композиції. Пропонуємо два варіанти прикрас, зроблених із кухонного приладдя.

1. Використання келихів для вина як свічників
Келихи потрібно поставити вгору дном і на площину денця помістити свічечки. Усередині фужера ефектно виглядатимуть ялинові гілочки, ялинкові кульки або інші святкові деталі.

2. Зробити тематичні композиції зі скляних банок
Для цього підійдуть баночки до 0,5 літра. Всередині може розташовуватися свічка, шишки, ягідки та інші елементи декору на ваше бажання. Такі імпровізовані свічки додадуть атмосфери свята навіть звичному сервіруванню столу.

 Декор из кухонного инвентаря

Новорічні склянки кухонні деталі можна виготовити своїми руками або придбати готові композиції та сервізи. Для прикраси столу до свята варто подбати також про ошатні серветки.

Новорічні прикраси з побутових дрібниць

Новорічні ідеї для декору кімнати не завжди мають на увазі великі витрати. З підручних засіб, які є в будинку, можна створити прикраси для квартири до зимових свят.

Наприклад, з жменьки ґудзиків, картону та кольорових ниток можна зробити милі листівки для гостей. Знадобляться лише ножиці, клей та трохи фантазії.

Зі шматочків полотна, які завалялися в шафі, за допомогою викрійок з Інтернету можна пошити оригінальні ялинкові підвіски. А парочка бусин або жменька бісеру перетворять їх на гідне хенд-мейд творіння.

 Декор из бытовых мелочей

І звичайно, не варто забувати про старі добрі сніжинки на вікна. Їх можна вирізати із листків паперу. Такий декор подарує яскраві спогади про дитинство, а також дозволить приємно провести час із власними дітьми за цікавим заняттям.

Прикраса будинку до Нового року – веселе дійство для всієї родини. Доклавши трохи зусиль і застосувавши фантазію, можна створити чарівну атмосферу свята та затишку. Які б ідеї для декору ви не вибрали – новорічні тарілки, покупні аксесуари або, власноруч зроблені за чашкою кави, композиції – святковий настрій і заряд позитиву на початок нового року вам забезпечені.

Цікава стаття: Яка гейзерна кавоварка краще: алюмінієва або нержавійка – вибираємо за 5 критеріями

Коментарі
Залиште коментар