Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

5 порад, як закріпити екшн-камеру на голові і на шоломі

Дата публікації: 31.10.2019 10:15
Дата оновлення: 20.02.2023 10:24

Любителів екстремальних видів спорту все частіше цікавить, як закріпити камеру екшн на голові або захисному шоломі. Звичайні відеокамери та смартфони для таких випадків навряд чи підходять. До того ж їх незручно використовувати для відеозйомки від першої особи. Оптимальним рішенням стане спеціальна камера GoPro або аналог від іншого виробника. Завдання у тому, як встановити цей стандартний девайс на шоломі, щоб відео записалося під потрібним кутом огляду.

Способы закрепления экшн камеры на голове и шлеме

Типи кріплень

Існує кілька способів, як закріпити екшн камеру. При цьому важливо пам'ятати, що покупка адаптера або фіксатора стати марною, якщо попередньо не врахувати місце кріплення. Залежно від того, куди кріпитиметься гаджет, підбирається необхідний фіксатор.

Типи кріплення умовно ділять за місцем установки камери:

  • шолом;
  • голова;
  • тіло (плечо, рука, нога, пояс);
  • транспорт (велосипед, мотоцикл);
  • спортивне устаткування (сноуборд, серф, каное тощо.).

Залежно від типу шолома (велосипедний, мотоциклетний, гірськолижний) підбирається і тип кріплення. Це саме стосується і транспортних засобів.

Читайте також: DJI OSMO: ручний стабілізатор для активних фотографів

Як встановити та закріпити

При виборі фіксатора додатково враховується модель та марка відеокамери. Сумісність украй важлива. Нехтування цією умовою загрожує тим, що навіть кріплення, що ідеально підходить для шолома, виявиться марним, якщо воно не підійде до екшн камери, не буде відкидатися або повертатися в заданому напрямку. Фіксація гаджета відбувається за допомогою таких пристроїв, як:

  1. Присоски.
  2. Пластиковий або металевий адаптер.
  3. Еластичний ремінь.
  4. Нагрудне кріплення.
  5. Скоби.
  6. Двосторонній скотч.
  7. Клейовий майданчик з адаптером.
  8. Гумка.

На шолом

Відповідь на питання, як закріпити екшн камеру на шолом, залежить від його типу. Найпростіше зафіксувати девайс для відеозйомки на велосипедному або гірськолижному шоломі. Для цього використовуються вентиляційні отвори, через які протягується ремінь із кріпленням.
На закритому мотоциклетному шоломі камера встановлюється за допомогою вигнутої пластикової платформи, двостороннього скотчу та адаптера з шарнірами. Завдяки цьому кут нахилу гаджета можна змінювати, щоб досягти необхідного огляду для зйомки.

Крепление экшн камеры на шлем

Щоб не втратити камеру при раптовому ударі рекомендується використовувати страховий трос.

Якщо задум відеозйомки передбачає деяке видалення відеокамери від шолома, можна скористатися виносним утримувачем. Його застосовують у тих випадках, коли спортсмен хоче, щоб обличчя не тільки повністю потрапило до кадру, а й не займало в ньому більшу частину.

Зверніть увагу: Як вибрати екшн-камеру на прикладі 3 кращих моделей 2019

На тіло

Щоб гаджет для зйомки відео надійно і зручно тримався на тілі, використовуються еластичні ремені. Залежно від того, куди саме спортсмен або блогер збирається закріпити відеокамеру, підбирається оптимальна довжина ременя.

Досвід зйомки показує, що нагрудне кріплення на тіло є найбільш підходящим варіантом для тих, кому важливо відсутність Картинки, що «Скаче», на Відео. Встановивши таким чином відеокамеру, можна уникнути стабілізатора.

Крепление экшн камеры на тело

На руку

Якщо з питанням, як встановити екшн камеру на шолом, все приблизно зрозуміло, то кріплення на руку, як AIRON AC366, викликає у багатьох здивування. Але й тут є спеціальні рішення. Для фіксації камери на руці використовуються ремінці з адаптером. За потреби аксесуар дозволяє повернути девайс практично під будь-яким кутом.

Крепление экшн камеры на руку

Не пропустіть: екшн-камери від GoPro: професійний клас зйомки тепер доступний кожному

На голову

Вирішити проблему, як правильно встановити екшн камеру на шолом, можна за допомогою пластикового кріплення. Але що робити, якщо велосипедист чи представник іншого виду спорту хоче закріпити відеокамеру на голові?

Тут на допомогу прийде налобне кріплення, як Head Strap Mount Його можна використовувати там, де можна обійтися без шолома – наприклад, при катанні на човні або пішій прогулянці. Для дайверів чудовим рішенням стане закріплення камери на спеціальній масці.

На груди або плече

Нагрудне кріплення – ідеальний спосіб досягти плавного відео без використання стабілізатора. Довжину еластичних ременів можна змінити, залежно від комплекції людини. Камера кріпиться на ремінь за допомогою пластикового адаптера.

Радимо прочитати: Екшн-камери: що це таке і з чим це їдять

Інші способи кріплення

Існує кілька варіантів, як закріпити екшн камеру на велосипед або інше транспортний засіб. Все залежить від того, з якого місця спортсмен або блогер хоче вести зйомку. Деякі Вважають за краще встановлювати камеру на рівні колеса, ІНШІ – на кермі, на баку або на вітровому Склі. Для кожного випадку необхідно підбирати спеціальний адаптер, ЯКGoPro Handlebar Seatpost Pole Mounts, з присоскою або липучкою. Іноді підходять скоби.

Існуючі способи кріплення мають як плюси, так і мінуси:

Тип кріплення
Переваги Недоліки
Ремінь Ідеальне рішення для зйомки з рівня грудей Камера дивиться тільки вперед, повернути не можна
Скоби Камера не відвалиться при ударі Дріжна картинка
Клейовий майданчик і двосторонній скотч Зручні для встановлення камери на гладку поверхню Сліди клею можуть залишитися після демонтажу кріплення
Присоски Швидко і легко кріпляться Камера може впасти в будь-який момент

Для сноуборду

Любителям катання на сноуборді, дошці для серфінгу або вейкборді для зйомки відео необхідно придбати комплект, що складається з адаптера з гніздом і клеючій майданчики. Завдяки тому, що цей майданчик має липке покриття, кріплення камери відбувається дуже швидко. Єдине, про що потрібно подбати власнику гаджета – щоб поверхня сноуборду була попередньо очищена від пилу та бруду.

Крепление экшн камеры для сноуборда

Демонтаж клеючого майданчика відбувається трохи складніше. Щоб сліди клею не залишалися на поверхні, потрібно направити на майданчик на 2-3 хвилини струмінь гарячого повітря з фена. Після цього клеюча основа розм'якне і її можна буде легко зняти з борда.

На автомобіль

Для зйомки відео багато хто воліє використовувати автореєстратор, встановлений в салоні машини. Але якщо існує потреба вибрати більш динамічний ракурс зйомки, на допомогу платформаз присоскою Sony VCT-SCM1 скотч. Її можна прикріпити до даху автомобіля, на дверях або капоті.

Для полювання та риболовлі

Залежно від вимог до кута огляду, на полюванні або рибалці камеру можна встановити на спеціальний монопод SP REMOTE POLE, який зручно тримати в одній руці. Також можна вибрати камеру з водонепроникним корпусом або у водонепроникному чохлі. Якщо девайс потрібно зафіксувати на стволі рушниці, для цього використовується адаптер з липучкою або скотч.

Крепление экшн камеры для рыбалки и охоты

Обов'язково прочитайте: речей для активного літа

Необхідний подовжувач для кріплення

Наявність спеціального пластикового подовжувача для фіксатора відеокамери дає можливість значно збільшити кут огляду зйомки, а також дозволяє зняти відео з раніше недоступних ракурсів. Завдяки телескопічному подовженню GoPro Simple Pole може самостійно вибрати, на яку відстань потрібно збільшити джерело зйомки. Цей пристрій відмінно підходить, якщо необхідно, щоб обличчя спортсмена повністю потрапляло в кадр.

Вивод

Не знаючи, як закріпити екшн камеру на шолом мотоцикла, скейтборд або, наприклад, велосипед, багато любителів активного відпочинку абсолютно дарма відмовляються від можливості зйомки захоплюючого відео про свої досягнення. Ця проблема може бути вирішена за допомогою різних кріплень та адаптерів для GoPro, AEE та інших протиударних та водонепроникних відеокамер.

Коментарі
Залиште коментар