Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

5 рекомендацій, як вибрати безшумну витяжку - огляд, порівняння та відгуки

Дата публікації: 09.12.2019 12:58
Дата оновлення: 09.12.2019 12:58

Чи існує абсолютно безшумна витяжка? Відповідь проста: немає. Будь-який електричний прилад створює під час роботи певний рівень шуму. Але користувач може вибрати конструкцію, яка очищає повітря максимально тихо. У статті розказано, як це зробити.

Бесшумные вытяжки для комфорта

Загальні характеристики безшумних кухонних витяжок

Перевага сучасної техніки – в спецелементів, які поглинають шумові ефекти і перешкоджають їх поширенню. Вони можуть знизити рівень шуму до рекордних 33-35 дБ, при яких можна слухати музику або дивитися телепередачу, готувати їжу в практично абсолютній тиші.

Це цікаво: ВИТЯЖКА НА КУХНІ – ВИДИ ВИТЯЖОК. ВСЕ, ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ І ЧИ МОЖНА ОБІЙТИСЯ БЕЗ НИХ? 11 ОСНОВНИХ РІЗНОВИДІВ

Всього буває 6 причин шуму:

  1. Потужність агрегату пропорційна його шуму і ефективності. Чим могутніше, тим голосніше. Тому при виборі техніки для очищення повітря варто враховувати її характеристики і площа приміщення.
  2. Технічні параметри: діаметр воздуховода і кількість вигинів. У найгучніших витяжок малий перетин і багато вигинів, стикувань і переходів між матеріалами.
  3. Будова каналу. Гладкостінні пластиковий воздуховод шумить не так, як гофрований.
  4. Довжина воздуховода. Якщо канал дуже довгий, навантаження на витяжку збільшується, а видаються звуки стають голосніше.
  5. Збірка. Для техніки з люфтом характерний високий рівень шуму, викликаний вібрацією.
  6. Близькість вентилятора до корпусу. Звукові хвилі продукуються на несучі поверхні – корпус вентилятора, меблевий шафа або стіну, і видають постійний шум.

 Устройство бесшумных вытяжек

Детальніше по темі: ВИТЯЖКА СИЛЬНО ШУМИТЬ? 3 НАЙПОШИРЕНІШІ СИТУАЦІЇ

Пристрій і принцип роботи витяжок

За принципом роботи витяжка має багато спільного з ще одним побутовим приладом – пилососом. Вона всмоктує повітря за допомогою вентилятора, наведеного в рух мотором.

Сучасні пристрої можуть працювати на різних швидкостях. Наприклад, витяжка на найбільшій швидкості за пару хвилин очистить повітря, наповнене ароматами і димом, якщо під час готування забути включити її вчасно.

В тихих витяжках для зниження рівня шуму застосовують кілька прийомів. Вони представлені в таблиці:

Технічні прийоми
Результат
Місце встановлення вентилятора Чим далі він розташований від вхідного отвору повітрозабірника, тим менше інтенсивність хвиль, що потрапляють в приміщення
Геометрія лопатей Завдяки інноваційним розробкам, можна коригувати параметри (кут загину, довжина і ширина), і робити витяжку тихіше.
Додаткові елементи Звуковбирні пастки з пористих матеріалів, установка 2 вентиляторів замість одного
Зміцнення несучих елементів Збільшення кількості місць кріплення

За рахунок цих змін вдається знизити шум, зберігши продуктивність витяжки.

Переваги тихих моделей

Які витяжки безшумні, а які не належать до цієї категорії? І з інженерної точки зору, і судячи з відгуків, між двома видами конструкцій для кухні є кілька відмінностей.
– це комфорт і чисте повітря без запаху готується їжі. Рівномірний, ледь чутний шум витяжки не завадить відпочинку дитини, що знаходиться в сусідньому приміщенні, і не переб'є розмова дорослих і гучність телевізора на кухні. Ось чому ця характеристика важлива не менш ніж продуктивність витяжки. Тиха модель ідеально впишеться в поєднане простір для кухні та їдальні, невелику за габаритами дачі або на кухню-студію.

Пізнавально: Установка витяжки на кухні: 4 основні етапи

Види безшумних витяжок

Пристрої умовно поділяються на три великі групи. Нижче представлений огляд кожної.

Канальні
Встановлюються безпосередньо в повітряні канали або з'єднуються з ними гнучкими шлангами. У житлових приміщеннях техніку використовують нечасто, більше при монтажі примусової вентиляції.
Вбудовувані Встановлюються в предмети кухонних меблів. Елементи приховані від очей і відрізняються дизайнерськими характеристиками, тому користуються попитом у споживачів. Бувають з рекуператором тепла і фільтрами очищення повітря різної ефективності та принципу дії.
Окремо монтовані (камінні) Пристрої, підвішують над плитами приготування їжі. Корпус частіше виготовляється з листової легованої сталі. Використовуються для створення ексклюзивних інтер'єрів

Цікаво почитати ТОП-12 ПОПУЛЯРНИХ КАМІН ВИТЯЖОК ПРИСТІННОГО ТИПУ

У всіх безшумних витяжок рівень звукових хвиль коливається в межах 50 дБ.

как выглядит бесшумная вытяжка

Основні нюанси вибору

Варто зробити огляд експлуатаційних характеристик витяжок, щоб дізнатися, які самі безшумні.

Тип приладу

За способом всмоктування бувають проточними і циркуляційними. Перші чистять повітря фільтрами, випускаючи його в приміщення, а другі відводять назовні. І ті, і інші мають потребу в постійної очищення від жиру і кіптяви, але циркуляційну техніку складніше встановлювати.

Потужність і продуктивність

Ідеально працюючий пристрій кожні 5 хвилин оновлює повітря в кухні, де готується їжа – це умови санітарних норм. Щоб розрахувати показник потужності, слід помножити площу приміщення на висоту, а потім – на 12. Для обчислення потужності витяжки, приєднаної до вентиляційної шахти, отриману цифру множать на 1,3.

Габарити

Малошумні моделі більше звичайних через монтаж, потовщених стінок корпусу і шумопоглинаючих заглушок. У конструкції крім основних комплектуючих обов'язково повинна бути кришка для полегшеного доступу до фільтрів і вентилятору. При сильному забрудненні вони стають джерелом шуму.

Вид і колір корпусу

На рішення надає вплив бажаний стиль, інтер'єр і оформлення кухні. Що стосується колірної гамми, чорні і сірі витяжки, згідно з відгуками, практичніше. На білих поверхнях краплі жиру і бруд більш помітні.

 Выдвижная бесшумная вытяжка

Як вибрати безшумну модель – огляд тихих витяжок

В реалізації інтернет-магазинів є витяжки з найбільшою кількістю позитивних відгуків. Фахівці склали на їх підставі рейтинг безшумних пристроїв, які найчастіше можна зустріти на кухнях покупців.

Буде цікаво: Як чистити витяжку? Як чистити фільтр від витяжки – 5 важливих аспектів

Найменування
Загальна інформація Рівень шуму Продуктивність
Candy CCE16/1N-07 Настінне пристрій з жировловлювачів і поліпшеним освітленням галогенових ламп. 45 дБ 610 м3/ч
Kaiser EA641N Вбудована техніка з металевим корпусом відводить повітря, очищає і повертає без запахів і жиру. 49 дБ 440 м3/ч
PYRAMIDA BR 60/A Бюджетний настінний варіант з металевим корпусом і жировловлювачів 49 дБ 760 м3/ч
Kaiser EA641NW Малошумное пристрій з алюмінієвим фільтром. 50дБ 440м3/ч

Це далеко не всі моделі безшумних витяжок.

Також рекомендуємо: ФІЛЬТРИ ДЛЯ ВИТЯЖОК – ЯК ВИБРАТИ? 2 РАЗНОВИДНОСТИ

Висновки

Правильний вибір кухонних витяжок ще не гарантує тиху роботу. Потрібно врахувати три чинники:

  • монтаж за технологією;
  • використання якісних матеріалів;
  • правильний і своєчасний догляд.

Запам'ятавши поради, можна уникнути зайвих витрат і незадоволеності покупкою. Витяжка буде такою, яка потрібна: з хорошою продуктивністю, безшумною і естетично привабливою. А ще витратить прийнятне для бюджету кількість енергії.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії