Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

5 найдієвіших способів, як заховати трубу від витяжки на кухні

Дата публікації: 09.12.2019 12:40
Дата оновлення: 20.02.2023 10:24

Витяжка – невід'ємний елемент сучасної кухні. Вона очищає повітря від неприємних запахів, диму та жиру. Єдиний недолік системи – необхідність використання повітроводу та труб, які не завжди вписуються в інтер'єр. У цій статті зібрано 5 дієвих методів, як сховати витяжку та гармонійно вписати у будь-який дизайн.

лучшие способы как спрятать трубу от вытяжки на кухне

Навіщо потрібно ховати трубу від витяжки

Далеко не кожна витяжка приєднується до вент.відсіку, тому, перш ніж думати про новий дизайн, слід дізнатися тип пристрою. Вони бувають 2 видів:

  • Циркуляційні: великі фільтри, яким не потрібен повітропровід.
  • Проточні: переганяють повітря надвір. Вони набагато ефективніші, але їм потрібен доступ до вентиляційної шахти. Приклад такої витяжки Bosch DWK065G60.

Маскування витяжки – не тільки питання краси. Правильно обрані додаткові елементи можуть придушувати шум, спростять очищення пристрою від пилу і навіть зробити цілу конструкцію непомітною для чужих очей. Найчастіше використовується один із запропонованих нижче методів:

  1. Короб із пластику.
  2. Навісна стеля.
  3. Короб із гіпсокартону.
  4. Влаштування витяжки в гарнітур.
  5. Декорування поточної труби.

Важливо: витяжка краща: 5 особливостей купольних і вбудованих конструкцій

Способи маскування труби від витяжки

При прийнятті рішення сховати гофру слід брати до уваги такі умови, як зовнішній вигляд кімнати та відстань від плити з витяжкою до вент. отвори. Нижче описано популярні рішення, як зробити її повноцінною частиною інтер'єру.

Пластиковий короб для маскування труби

 пластиковый короб для маскировки трубы

Бюджетний метод декорування. Короби із сучасного пластику будуть органічно виглядати в будь-якому дизайні – головне знайти той, який краще підійде до інтер'єру в кожному конкретному випадку. Деякі моделі оснащуються підсвічуванням, завдяки чому вони будуть виглядати стильно.

Є 2 типу перерізу пластикових коробів:

  • круглий;
  • прямокутне.

Перші створюють менший опір, тому будуть більш ефективними. Однак через форму підійдуть у випадку, якщо витяжка знаходиться недалеко від вентиляції. Другі – універсальні та поєднуються з будь-яким ремонтом.

Читайте також: популярних камінних витяжок пристінного типу

Плюси використання пластикового короба:

  • Універсальність методу – підійде до будь-якого ремонту.
  • Бюджетність – такі конструкції коштують копійки.

Мінусами використання пластикового короба вважаються:

  • Обмеженість простору. Бажано використовувати цей метод, коли вентиляційна шахта недалеко від витяжки.
  • Зовнішній вигляд, який сподобається не кожному. Ті, хто віддають перевагу «преміальному» інтер'єру, будуть не в захваті від пластику посеред будинку.

Натяжна або навісна стеля

Метод підійде, якщо потрібно сховати трубу, що проходить через усю Кімнату. Ще до монтажу потрібно розуміти, як вона проходитиме крізь приміщення, і чим буде прикріплена. В даному випадку будівельники радять використовувати пластикові труби прямокутного перерізу. Їх можна притиснути до стелі, завдяки чому вдасться уникнути деформування покриття.

Під час монтажу пластикових труб варто враховувати кілька нюансів:

  1. Конструкція повинна бути герметичною. Повітря при включенні витяжки розтягує стелю натяжну і деформує його.
  2. При поєднанні вентиляції з туалетом або ванною в неї встановлюють клапани, які не пропускають брудне повітря з цих кімнат.
  3. Пластикову трубу доведеться з'єднувати з гофрованою частиною, яка йде в комплекті з витяжкою. Для цього знадобиться спеціальний перехідник.

Основний недолік такого маскування гофри – при проблемах з витяжкою доведеться прибирати навісне полотно. А це зайві витрати. Будівельники радять робити комплексну стелю з панелей та коробів. Тоді достатньо буде прибрати лише частину, яка знаходиться безпосередньо над витяжкою.

НА тему: Фільтри для витяжок – як вибрати? 2 різновиди

Короб з гіпсокартону

как выглядит гофра и короб из гипсокартона

Найефективніший спосіб сховати гофру від чужих очей – короб з гіпсокартону. Серед користувачів популярні конструкції, які ховають витяжку та всі комунікації, а також створюють додатковий виступ для монтажу світильників. При поломці труби не доведеться розбирати всю конструкцію, як у випадку з натяжною стелею. Тільки частина, за якою прихована гофра.

Якщо в короб монтуються світильники, вони будуть служити додатковим джерелом освітлення. З установкою гіпсокартонної конструкції впорається навіть майстер-початківець. Головне зробити попередню схему короба. Це потрібно, щоб спорудити металокаркас, а потім обшити його гіпсокартоном.

Достоїнства та недоліки способу зібрані в окрему таблицю.

Плюси
Мінуси
Легкість установки. Достатньо зробити каркас, обшити гіпсокартоном і прикрити витяжку. Не підійде приміщенням з низькою стелею. Він зробить його частину ще нижче.
Бюджетність. Метод дорожче пластику, але дешевше інших. Час витрати на процедури, пов'язані з установкою. Потрібно заздалегідь продумати ремонт, накреслити план короба та створити його за індивідуальними мірками.
Універсальність. Підійде практично до будь-якого інтер'єру.

Витяжка, вбудована в кухонний гарнітур

вытяжка для установки в кухонный гарнитур

Непогане рішення для техніки, що вбудовується – монтування витяжки відразу в кухонний гарнітур. Можна зробити фальш-стінку, де попереду буде місце для кухонного приладдя, а ззаду буде захована труба.

Важливо: Вирішуємо популярні проблеми з витяжками. 4 основні несправності

Плюси такого способу:

  • Техніка буде вмонтована всередину меблів. Метод робить конструкцію непомітною, навіть якщо витяжка відрізняється за стилем інтер'єру.
  • Підійде для будь-яких пристроїв, навіть для великих витяжок як Franke Flexa FTC 632L.

Мінус такого методу маскування:

  • Бюджет Це найдорожчий метод сховати гофру серед усіх представлених у списку.

Фарбування та декорування

Дешевий і один із найпоширеніших методів задекорувати гофру від витяжки. Відтінок вибирається у відповідники з квітами кухні. Слід підбирати лише вологостійку фарбу, тому що витяжка має властивість забруднюватись і її доведеться регулярно мити.

ДО переваг такого методу ставляться:

  • Ціна. Найдешевший спосіб зробити трубу частиною інтер'єру.
  • Великий простір для фантазії. Гофру можна пофарбувати і прикрашати як завгодно – головне, щоб все виглядало гармонійно.

Недоліками вважаються:

  • Недовговічність. Декоративні деталі мають властивість відвалюватися, а фарба втрачати яскравість під постійним впливом високих температур і через часті миття від жиру.
  • Можна пошкодити трубу під час монтажу та експлуатації. Під час чергового чищення можна ненароком деформувати конструкцію і залишитися зі зламаною витяжкою.

Єдиний виняток, який практично позбавлений недоліків – камінні моделі, як Gorenje WHI623E1XGB. Там ніхто не побачить гофру, оскільки такі витяжки спочатку йдуть у комплекті із міцним каркасом для труби. Вони виконані в нейтральному стилі і виглядатимуть однаково добре як на кухні в стилі прованс, так і в лофті.

Корисно дізнатися: Витяжка на кухні – види витяжок. Все, що потрібно знати, і чи можна обійтися без них? 11 основних різновидів

Який спосіб краще

Залежить ситуації та вимог. Найдешевший метод сховати трубу – пофарбувати її та витяжку під колір решти елементів на кухні. Такий спосіб вирішення ситуації підійде, якщо вентиляційний отвір знаходиться над плитою. В інших випадках труба може злетіти будь-якої миті, тому краще її закріпити ззовні.

Другим шляхом сховати гофру вважається пластиковий короб, що проходить від витяжки до вентшахти. Якщо його пофарбувати в колір меблів, він не буде помітний навіть на фото. Якщо рукав проходить через кімнату, варто задуматися про натяжну стелю. Існує й другий варіант – прокласти через частину стіни гіпсокартонний короб. Конструкція спростить ремонт при проблемах з витяжкою та заощадить кошти.

Буде цікаво: Як чистити витяжку? Як чистити фільтр від витяжки – 5 важливих аспектів

Якщо потрібно закрити не тільки гофру, а ще й витяжку, оптимальним рішенням стане встановлення кухонного гарнітура. Чим швидше будуть встановлені меблі, тим краще. При правильному проектуванні гарнітур зможе виконувати дві функції відразу: приховувати витяжку і служити сховищем для невеликих предметів: приправ, масел і т.д.

Слід пам'ятати, що це індивідуально. Спосіб маскування гофри вибирається, виходячи з початкових параметрів приміщення. У складних випадках буде зайвим звернутися до ремонтників, які скажуть, як краще вийти з конкретної ситуації.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії