Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як відрегулювати дитячий велосипед: 4 кроки

Дата публікації: 11.12.2020 13:24
Дата оновлення: 11.12.2020 13:24

Налаштований велосипед – гарантія комфортної їзди для дитини. Коли все виставлено під зріст, спину малюк буде тримати рівно, і втомлюватися – не так швидко.

как отрегулировать велосипед ребенку

Руки зможуть зручно тримати кермо, щоб керувати велосипедом, а ноги легко крутити педалі. Та ви й самі це знаєте. Тому розберемося, як правильно відрегулювати велосипед під зріст дитини.

Цікава стаття: Цей трансформер від Galileo

Регулювання сідла

Щоб відрегулювати сидіння дитячого велосипеда, дитя повинне встановити двоколісного друга між ніг. У такому положенні між попою і сідлом має бути вільна відстань ~ 10-12 см. Це максимально комфортне положення. Малюкові буде простіше зістрибнути зі свого транспорту при необхідності.

Даємо дитині можливість покрутити педалі. П'ята повинна вільно дістати до неї в нижньому положенні. Тоді ноги не будуть втомлюватися, а спина – зайве напружуватися.

 Регулировка сиденья велосипеда

Щоб встановити потрібну висоту сідла, необхідно відкрутити болт під сидінням близько рами. Таким чином штир звільниться і сідло можна буде розмістити під потрібним кутом. Далі штир вставляємо на місце, а болт добре закручуємо – і можна кататися.

Корисна стаття: Як вибрати дитячий велосипед?

Регулювання керма

Велопосадка дитини повинна бути такою, щоб під час їзди не доводилося далеко витягати руки або неприродно згинатися.

За підстроювання керма відповідає болт, який знаходиться на його винесенні. Перед регулюванням болт потрібно послабити шестигранним ключем. Потім виконати підстроювання висоти і нахилу керма і знову добре закріпити болт.

Регулировка руля велосипеда

Індикатор правильного регулювання – рівна спина і вільне рух колін під кермом. Якщо ж ноги стосуються керма, значить, нахил і висота підібрані невірно. Дітю буде дискомфортно.

Регулювання гальмової системи

Перш ніж налаштувати гальма велосипеда для дитини, необхідно переконатися в їх справності. Для цього потрібно підняти верхню колесо, привести його в рух і натиснути на гальмо. Колесо має миттєво зупиниться. Якщо спостерігається проковзування або затримка в гальмуванні, значить, гальмівна система потребує ремонту. Таку ж процедуру слід провести і з другим колесом, щоб переконатися в справності гальм.

Для регулювання стопорною системи, знадобиться набір інструментів. Найкраще підійде вже укомплектований набір. Якщо такого немає потрібно взяти: викрутки (плоску і хрестову), велосипедний або гайковий ключ і шестигранник. Як зробити регулювання – покроково нижче по тексту.

1. Підстроювання ручки гальма, що на кермі
Слід послабити ключем гвинт, що фіксує положення, і відрегулювати ручку за допомогою гвинта таким чином, щоб натискання на неї вироблялося другими фалангами пальців. Коли вибрано зручне положення, його закріплюють, щільно закрутивши гвинт.

2. Регулювання гальмівних колодок
Вони повинні впритул прилягати до обода. Для налаштування потрібно послабити ключем гайки, які фіксують колодки, і встановити останні паралельно обода, щоб ті не виходили за його межі. Коли настройка закінчена, потрібно знову щільно закрутити гайки.

3. Виконання центрування важелів гальмування
Щоб перевірити чи правильно отцентровани важелі, потрібно натиснути на ручку гальма і подивитися, одночасно чи обидві колодки прилягають до обода. Якщо не синхронно, слід налаштувати натяг троса. Для цього на кожному важелі розташований фіксуючий гвинт. Якщо одна з гальмівних колодок торкнулася обода раніше інший, потрібно сильніше натягнути її пружину або знизити натяг пружини протилежної колодки.

Регулировка тормозов велосипеда

Зробили? Тепер ще раз слід перевірити швидкість спрацьовування гальма, а потім вже кататися.

Корисна інфа: Як вибрати самокат

Регулювання додаткових коліщаток

Якщо дитина тільки почав освоювати двухколесников, йому знадобляться приставні колеса. Їх легко прикріпити і відрегулювати. Для цього необхідно:

  • перевернути транспорт догори колесами;
  • послабити гайку, фіксуючу заднє колесо;
  • встановити кронштейн, до якого прикріпити додаткові коліщатка;
  • перевіривши, на достатній висоті від землі знаходяться коліщатка, затягнути їх шурупи;
  • провести фіксацію і затягування всіх гайок;
  • перевірити, чи не потребує ланцюг в підтяжки. Після кріплення додаткових коліщаток вона іноді слабшає.

 Регулировка дополнительных колесиков велосипеда

Приставні колеса не повинні постійно торкатися землі, адже це утруднить об'їзд ям, калюж і нерівностей на дорозі. Але і не повинні розташовуватися дуже високо від землі, інакше будуть марні, а іноді і небезпечні.

Цікава стаття: Як вибрати дитячі ролики для зручної та безпечної їзди

Три перевірки перед виїздом

Перед поїздкою потрібно впевнитися, чи всі системи байка працюють як треба. В обов'язковій перевірці перед катанням потребують:

1. Шини, а саме – тиск в них
Чомусь вважається, дитині зручніше їхати на м'яких шинах, це не так. Багато виробників вказують на гумі, який тиск необхідно підтримувати для максимально комфортного пересування. Якщо ж такої інформації немає, для дітей і підлітків можна користуватися даними, зазначеними в таблиці:

Вага дитини (підлітка)
Зразкове тиск в шинах
до 30 кг 2,1-2,4 Бар
35-40 кг 3-3,5 Бар
Понад 40 кг 3,5 Бар і більш, орієнтуючись на відчуття при їзді

2. Амортизація на справність
Потрібно затиснути ручку гальма на кермі і похитати великий, притуливши палець до місця, де вилка амортизатора входить в, так звані, «штани». Це дасть можливість перевірити наявність люфту. Також вилка і місце, куди вона входить, повинні бути завжди добре змащені. При русі велосипеда з затиснутим гальмом не повинні бути чутні ніякі звуки, скрипи або клацання. Якщо такі є, краще піти з проблемою до майстра по ремонту велосипедів.

3. Настроювання перемикання швидкостей
Перед кожною поїздкою потрібно оглядати всі елементи на справність, витирати пил, забруднення і надлишки масла з поверхні деталей. Варто придивитися, чи не проскакує чи ланцюг через кілька зірочок. Якщо така проблема є, потрібно звернутися до фахівця для налаштування.

Чотири поширених помилки

1. Неправильне розташування сідла
Якщо встановлено занадто низько або високо, спина буде в незручному становищі.
2. Неправильна підстроювання керма
Вище або нижче ніж треба, будуть перенапружуватися м'язи під час поїздки.
3. Перекачані або занадто м'які колеса
Обидві ці крайнощі збільшать ризик травм.
4.Дополнітельная коліщатка розташовані високо над землею
Від них не буде ніякого толку. Велосипед не зможе стійко спертися на коліщатка, якщо нахилиться в бік. Дитина може впасти.

Всі перераховані вище поради допоможуть батькам правильно відрегулювати дитячий велосипед. Налаштувати його можна навіть не маючи досвіду, використовуючи шестигранник, викрутки плоска і хрестова, велосипедний ключ. З огляду на часті помилки в налаштуванні, зможете запобігти неприємностям, і не турбуватися за безпеку юного водія.

Пізнавальна стаття: Розсувні роликові ковзани Tempish Ufo Baby Skate: батькам на замітку

Коментарі
Залиште коментар