Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що краще – Айпад чи планшет на іншій ОС: порівняння девайсів у 5 пунктах

Дата публікації: 13.02.2019 12:21
Дата оновлення: 13.02.2019 12:21

iPad або Android-планшет – що краще придбати? Це запитання цікавить більшість користувачів, які вирішили порадувати себе покупкою нової «таблетки». Оскільки протистояння між Apple та іншими брендами на ринку планшетів – не менш гостре, ніж в ситуації зі смартфонами, користувачеві не зайвим буде розібратися, чим саме відрізняються звичайні планшети від iPad-ів.

Читайте також: 13 моделей Apple iPad – історія розвитку найпопулярнішого планшета

 iPad, планшет на Android и Windows

Що краще iPad чи Android/Windows планшет?

Більшість планшетів сучасного ринку працюють на базі ОС Андроїд. «Операційка» зручна та зрозуміла. Встановлення відбувається через магазин Google Play. Асортимент настільки широкий, що в ньому знайдеться софт на будь-який смак, в тому числі й безкоштовний.

Планшет с Android

Планшет з Андроїд – це ідеальний варіант для перегляду фільму, геймерських баталій або інших видів розваг. Такий девайс також підходить дітям і стане хорошим помічником у навчанні студентам або школярам. Але от якщо користувач шукає офісний пристрій – тут явним фаворитом виступає планшет з Windows.

Чому? Та просто такий пристрій – це повноцінний комп'ютер, тільки в зменшених розмірах. Він містить звичний Microsoft Office і як найкраще підходить для роботи. Пристрої з Windows універсальні, але все-таки більше орієнтовані на аудиторію ділових людей.

Планшет с Windows

Що стосується iPad, тут все простіше. Користувачі, які обирають Планшети Епл, в першу чергу віддають свій голос бренду. Але компанія не дарма отримала титул виробника найпопулярнішого в світі планшета, адже її пристрої:

  • «нафаршировані» величезною кількістю унікальних додатків, наприклад, iWork для редагування текстових документів або iMessage для комфортного спілкування, в тому числі й відеодзвінків;
  • великий вибір додатків, які пройшли суворий відбір, в онлайн-бібліотеці;
  • підключаються через бездротову мережу до колонок, принтера, інших пристроїв від Епл;
  • програми та додатки в App Store розроблені спеціально для великого екрана планшета, тобто картинка на дисплеї буде коректною.

До речі, в iPad один і той самий софт однаково якісно працює на всіх версіях ОС.

Цікаво буде дізнатися: Огляд найбюджетнішого планшета від Apple. Apple iPad 9,7 (2017)

Основні відмінності між планшетами

Якщо після прочитання попереднього розділу вибір «планшет чи Айпад» досі актуальний, є сенс читати далі, щоб розібратися, в чому ж різниця між девайсами. Перше, з чого варто почати: Айпад – це теж планшет, причому, перший в світі. А тепер – про відмінності.

iPad от Apple

Візуальна різниця

Незалежно від моделі iPad, всі вони виглядають плюс/мінус однаково:

  • прямокутна форма;
  • логотип «надкушеного» яблука на задній кришці;
  • класика в кольорах – чорний, білий, срібний або золотий на вибір.

Чи варто говорити, що інші бренди (наприклад, той же Samsung, що випускає планшети на Андроїд) пропонують користувачам ширшу палітру барв: від ніжних жіночних кольорів до кричущих барв на корпусі пристрою.

Ще одна явна візуальна відмінність Айпада від інших планшетів – товщина. Оскільки корпус гаджета від Епл зроблений з алюмінію, він найчастіше тонший, ніж у конкурентів.

Безпека у Apple також «на висоті». Компанія оснастила свої планшети загартованим ударостійким склом. Таке покриття не дряпається, не залишає тріщин і відколів під час падіння або після контактів з гострими предметами.

Читайте також: Чутки про нові планшети Apple – чого чекати й коли?

Самые популярные операционные системы в планшетах

Відмінності в операційних системах

iPad працює на фірмовій «операційці» Apple – iOS. Вона сучасна, продуктивна, зі зручною навігацією. Апаратна частина такого пристрою має безліч особливостей, більшість з яких розглянуті в одному з попередніх розділів. Але є ще кілька, на які варто звернути увагу, наприклад:

  • У віртуальному магазині App Store зібрані тільки офіційні додатки виробника. Якщо користувачеві захочеться завантажити сторонню програму на iPad, це вийде навряд чи.
  • Компанія ретельно перевіряє софт на віруси перед тим, як він потрапляє у віртуальний магазин. Це означає, що на iPad не встановлюють антивірусні програми.

Що натомість може запропонувати Андроїд? Операційна система також «озброєна» низкою своїх цікавих особливостей, причому у кожної модифікації вони свої. Наприклад, нова версія ОС 9.0 або Pie радує користувачів оновленими функціями:

  • Можливістю контролювати частоту використання будь-якого із завантажених додатків. Корисний софт, особливо якщо планшетом користується дитина.
  • Новий Slush-режим, який всього за один дотик відключає всі звуки на гаджеті (музику, повідомлення).
  • Google також постійно розробляє режими для економії заряду акумулятора. Останні – Adaptive Battery та Adaptive Brightness – навіть самостійно визначають найвикористовуваніші програми й регулюють оптимальну для них яскравість екрану. Все, щоб продовжити час автономної роботи планшета.

Якщо говорити про планшети з Windows, то вони підтримують всі програми та додатки, характерні для цієї операційної системи. Активувати можна як повну версію, так і перелік тільки необхідних софтів.

Дисплей: розмір та інші параметри

Співвідношення сторін екрану у iPad і інших планшетів істотно відрізняється. Так, у iPad співвідношення 4:3, що ідеально для перегляду вебсторінок або читання електронної книги. Планшети інших брендів мають співвідношення 16:9. Саме такий екран адаптований для перегляду відеороликів або фільмів. Тут 100% будуть відсутні чорні краї, а картинка буде на весь дисплей.

У останньої версії iPad встановлено дисплеї типу Retina. Вони радують власників пристрою чітким зображенням, насиченими барвами з гарною передачею кольору, без спотворень контрасту і яскравості. Все це досягається завдяки високій щільності пікселів на дюйм.

У лінійці iPad доступні моделі з розміром екрану 7,9 і 9,7 дюйма.

 Дисплеи планшетов в дюймах

Орієнтуючись на розмір дисплея при виборі планшета інших брендів, вдасться придбати мініпристрій з екраном від 7 до 12 дюймів. Асортимент величезний, але якість зображення буде відрізнятися залежно від обраного виробника.

Варто зауважити: якщо планшет купується для перегляду фільмів, розміру в 7,9 дюйма буде достатньо. Для робочих моментів краще звернути увагу на більший екран.

Функціональність і продуктивність

У таблиці нижче мова піде про залізо та «внутрішню начинку» пристроїв на базі різних ОС.

Установки iPad Планшет на Windows Планшет на Андроїд
Модуль (для дзвінків і доступу в інтернет) Всі останні iPad діляться на Wi-Fi та Cellular версії. Ті версії, які тільки з Wi-Fi – дешевше, з Cellular (з сім-картою) – дорожче. Планшети з Віндовс можуть бути обладнані мережевим модулем, або поставлятися без нього Планшети на Андроїд можуть бути з мережевим модулем, або поставлятися без нього.
Підтримка usb і інтернет-модему немає є є
Наявність зовнішнього накопичувача (флешки) iPad позбавлений слота під флешку. Замість цього є кілька варіантів пристроїв з різним обсягом вбудованої пам'яті, тому покупцеві доведеться оцінити, скільки пам'яті йому потрібно, перед покупкою. У планшетах є слот для додаткового розширення пам'яті. Більшість планшетів на Android поставляються з вбудованим слотом під карту пам'яті microSD, що дозволяє додати в разі потреби пам'ять потрібного обсягу.

Різниця в ціні

iPad – це престиж і солідність, а такі критерії коштують недешево. Крім того, планшети Епл відрізняються бездоганною якістю за всіма параметрами. Функціональний і продуктивний iPad коштує близько 300 $ – ціна найдешевшої моделі iPad mini.

Планшети з Андроїд і Віндовс можна придбати за половину цієї суми, причому, можливості та швидкість роботи таких пристроїв не завжди поступаються брендовому пристрою. Зрозуміло, що чим більше функцій – тим дорожче ціна.

Порівняння iPad з 2-ма двома іншими планшетами

Щоб остаточно вирішити, що краще: Айпад чи інший девайс, порівняємо «яблучний» мінікомп'ютер з андроїд-планшетом від Самсунг і гаджетом на базі Windows. У порівнянні беруть участь популярні моделі згідно з відгуками покупців.

Установки iPad A1893 Wi-Fi 128GB Samsung Galaxy Tab S4 Lenovo Miix 320 10.1 WiFi
Версія ОС iOS 11 Android 8.0 Windows 10 Pro
Дозвіл екрану 2048х1536 2560х1600 1920х1080
Процесор Apple A10 з 4 ядрами Qualcomm Snapdragon з 8 ядер Atom x5-Z8350 з 4 ядрами
Пам'ять 2 Гб оперативної + 128 Гб вбудованої 4 Гб оперативної + 64 Гб
Вбудованої + слот для карти пам'яті
4 Гб оперативної + 128 Гб вбудованої + слот для карти пам'яті
Камери 8 Мп + 1,2 Мп з автофокусом, без спалаху 13 Мп + 8 Мп зі спалахом і автофокусом 2 Мп + 5 Мп з автофокусом, без спалаху
Акумулятор Li-polymer Battery до 10 годин на робочому режимі Li-polymer Battery до 9 годин на робочому режимі Li -polymer Battery до 10 годин на робочому режимі

В тему:  Lenovo представила планшети Tab 4, які підійдуть усім, навіть дітям і бізнесменам

Поради щодо вибору планшета

Кілька універсальних рекомендацій:

  1. бренд – запорука якості, а тому краще віддати перевагу відомим фірмам;
  2. розмір екрану варто підбирати залежно від частоти та умов використання;
  3. вбудованої пам'яті повинно бути не менше 16 Гб, щоб зберігати всю потрібну інфу;
  4. кількість ядер – 2 і більше для комфортної роботи з девайсом.

Перш ніж остаточно визначитися з покупкою, корисно буде подивитися 2-3 об'єктивних огляди обраної моделі планшета. Якщо залишилися сумніви, можна наостанок попросити допомоги у консультантів.

Цікаво: Як вибрати планшет: вичерпна покрокова інструкція з описом основних критеріїв

Підсумок

Планшет – відмінний гаджет, який зручно брати з собою в поїздки, відрядження або просто на роботу. Буде це дорогий Айпад чи девайс іншого бренду, залежить від фінансових можливостей і особистих переваг покупця. Головне, щоб пристрій задовольняв усі запити.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії